Математически турнири - 6

• 54 217
  • 765
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Определено имам поглед само върху задачите за първи клас, но от постовете ви мога да усетя, че има доста разминавания, грешки в отговорите, различен максимален брой точки в различните градове при всички класове! Извинете, математиката не е ли точна наука???!!!  Как е възможно да не знаят децата какво да броят в задача 2, ама и как да знаят като не е дадено. Радвам се, че моят е броил правилно, ма като нищо можеше и да не е. Да не говорим за грешката в отговорите на зад.6, непълното условие на зад.9 и безумната 7-ма, която не ми се вижда чисто математическа! Ако ще са скрити картинки, да им дадат истински, ако искат да ги проверят дали могат да броят до 8, да не й дават 7 точки!  

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 00:28 от bi_bi

# 436
Te_dda, подписът ти е страшен между другото!

мерси:)

смях се 5 минути , когато му видях тетрадката  Laughing..сърди се,че съм си го сложила тук Simple Smile ...като го инструктирам как да пише задачите за изпитите , от време на време го избъзиквам - и да не пишеш  " наум го реших"  Laughing Laughing

# 437
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
На едно състезание моята дъщеря имаше да решава ребус, като опише подробно решението.
Текста беше пълен с ,,тук ще имаме едно на ум, тук ще е две на ум и т.н..''
Много се шегуваме и ние с това Grinning

# 438
Синът ми открай време иска мобилен телефон, за да си играел през междучасията. Аз пък точно по тази причина не му купувам. Днес след състезанието ми казва "Ето, виждаш ли!Ако имах телефон щях да знам как се изписва часът". Joy

Задачата с 31 10 не мисля, че е проблемна. Имало е и други, в които трябва да се съобразят дните на месеците. На тази възраст ги знаят вече децата.

# 439
Аз им писах по мейла на СМБ, но само за 1 клас. По-конкретно за 2, 4, 6 и 9 задача.
Да видим...

# 440
  • София
Може ли да ми кажета на кой мейл им пишете, че искам и аз да драсна 2-3 реда.  Mr. Green

# 441
Може ли да ми кажета на кой мейл им пишете, че искам и аз да драсна 2-3 реда.  Mr. Green

dimitrov@netbg.com    dankov@imbm.bas.bg

# 442
  • София
Благодаря,  kathrin

# 443

Моля!

Дано постигнем нещо!

# 444
Моля автора на задача 7 за 2 клас от КМС-11.12.2010г. да се извини на участниците в състезанието!
Подкрепям напълно!
И аз подкрепям

# 445
  • София
Ето класирането от Коледното в Силистра.
http://paisii.oisy.org/index.php?option=com_content&task=vie … =61&Itemid=71

# 446
Недоумявам...
Където и да се публикуват задачите и решенията са си с все грешките. На никой ли не му прави впечатление?  newsm78

И още нещо, пак за 1 клас, на 9 заядача пише, че се оценява с 1 т., а всъщност би трябвало да са 7. Поне така пише в сайта на СМБ "Задачите от 1 до 3 се оценявят с по 3 точки, от 4 до 6 с по 5 точки и от 7 до 9 с по 7 точки. Задача 10 се решава подробно и се оценява с 15 точки, като се дават точки за части от задачата."

Дано всичко се нареди.

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 11:43 от kathrin

# 447
Да, особено 6 задача за 1 клас боде очите направо, не знам как не забелязват. На мен досега не ми се е случвало да имаме грешни задачи, откакто синът ми ходи по състезания, но тази година явно има бум, и то при малките класове ooooh!

А на 9 задача за 1 клас има ли някъде плюс и минус? Защото аз така не си представям как ще се реши.

# 448
Недоумявам...
Където и да се публикуват задачите и решенията са си с все грешките. На никой ли не му прави впечатление?  newsm78
Всички публикуват това, което им е изпратено от организаторите. На последните два големи турнира се случи същото и проблемът беше отстранен след сигнали от майки, пишещи тук. От друга страна, открихме публикувани подобни критерии с грешно решение на задача от 2008, които си стоят с грешката вече две години на няколко сайта.
Сигурна съм, че са получили е-мейлите и в момента умуват как да постъпят. На Черноризец Храбър и на Иван Салабашев реакцията на организаторите беше значително по-бърза.
Предполагам, че ако утре до обяд няма никаква реакция, ще е добре да звъннете и по телефона.
Между другото, мисля че все пак има места, където грешките са забелязани. В сайта на СМБ-Русе се появи надпис, че това е временно класиране, а окончателното ще излезе до три дни. При първоначалното публикуване на резултатите този надпис го нямаше.

# 449
  • София
А как проверяват с тези грешни решения и как стигат до максимума точки?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт