Математически турнири - 6

• 54 154
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
  • В офиса
След последните две състезания, синът ми реши, че вече не иска да учи в СМГ, а в МГ " Петър Берон". Пък и във Варна сме щели да сме на морето.  Joy Joy Joy
Отново много високи резултати. При четвърти клас има повече максимални резултати, отколкото в София. То не, че е приемливо в различните градове максимумът да варира между 60 и 62, но седемдесет и няколко вече ми идват в повече.  Mr. GreenЗа първи клас говоря.

Обичам го този турнир - винаги има коледни изненади, явно първокласниците във Варна са слушкали много Simple Smile

Joy  Laughing Готино!!!!

Aбе хора, защо така затихнаха нещата около срамната 7-ма задача на втори клас.
Сега единственото, за което ме е яд, е че не спрях детето, след като в петъка преди състезанието прегледах задачите, давани на минали години и видях, че има много зле дефинирани. А хубавото е, че на детето не му пука и не се е отказало от състезанията, въпреки "провала". Тези задачи вярно ли от математици се измислят  Laughing

# 631
  • София
Ирина, тази 9 зад. достатъчно ни изнерви. Явно от първолаците се иска само да разпознават фигурите с 4 ъгъла, 3 ъгъла, кръг, а не да правят разлика между правоъгълник и квадрат, кръг и овал.
Но защо като няма знаците + и -  има само един отговор при възможни две уравнения  newsm78

# 632
Мецанке, ако става дума за фигури с четири ъгъла, на картинката има още правоъгълници - двойни и тройни. Това навежда на мисълта, че авторите са имали предвид точно квадрати, но "такива са възможностите на съвременната техника", според организаторите.

# 633
Но защо като няма знаците + и -  има само един отговор при възможни две уравнения  newsm78
Защо да е нямало знаци? Сани каза, че са били, точно като в книжката със задачите и решенията, която купихме от 119-то. Там е написано "триъгълници + кръгове - квадрати = ?"...

# 634
Здравейте на всички мами на математици! Имам нужда от различен поглед на 34-та задача за 7кл. т.е. "34 зад. Да се определи знакът на числото b , ако за рационалните числа A и B се знае, че са с еднакви
знаци и A = (-11)2009.a3b5c7 и B = (- 2)2010.a11b6c9 където a,b и c са ненулеви рационолни числа."
Ясно е че b е отрицателно число-няма спор в решението! Моят син е написъл "Знакът е МИНУС", но в отговорите е дадено b<0.
Аз мисля, че синът ми е отговорил правилно, защото се търси ЗНАКЪТ, а не стойност или интервал... Съответно, гледайки резултата му(точките), установяваме, че тази задача не са му я зачели за вярна. Аз ли не я чета правилно и те са прави или да отида утре да му видя работата и да се скарам с тях? Кажете си моля вашето мнение... Не искам да я решавате, тя е решена, а само да ми кажете дали сме прави с детето...

# 635
Извинявам се, че не е излезнала добре задачата в числото А 2009,3,5 и седем са степени, а в В-2010,11,6 и 9

# 636
  • София
Ами и според мен знакът на b е минус, b<0 и b е отрицателно число си е едно и също. Да не говорим че знакът на (-11) и на b са еднакви също е вярно решение.
Би трябвало да са му я признали на детето.

# 637
Здравейте! Аз съм майка на второкласник от Бургас, който изкара на Иван Салабашев максимален брой точки. Не съм съгласна с мнението, че традиционно най-високите резултати са в София. В класирането за София, което открих в интернет, нямаше максимален брой точки за втори клас. А едно дете от Варна, едно от Пловдив и две от Бургас са постигнали това.

# 638
Да, но не са... Очевидно ще трябва да отида да му видя работата и кое как е оценено...

# 639
"Знакът на b е МИНУС" и "b<0" са еднозначни твърдения. Е, второто е по-математично, а първото е описателно, но са еднакви.

# 640
Благодаря, Черна станция и аз така мисля, но тази задача е единствената, за която би възникнало съмнение при една проверка... Отговорите са различни и ако е проверявал някой само по отговори, то....

# 641
Здравейте! Аз съм майка на второкласник от Бургас, който изкара на Иван Салабашев максимален брой точки. Не съм съгласна с мнението, че традиционно най-високите резултати са в София. В класирането за София, което открих в интернет, нямаше максимален брой точки за втори клас. А едно дете от Варна, едно от Пловдив и две от Бургас са постигнали това.

Ех, обидени амбиции:-) Естествено, че винаги може да има изключения. Говорех за принципни положения. И ако не се лъжа казах, че Варна, Бургас и Пловдив често са на едно ниво с тях. Впрочем къде видя класиране за София? Защото аз не съм видяла още да е излязло такова.

Е, и трябва да призная, че 1 и 2 клас изобщо не съм ги слагала в класацията. Продължавам да смятам, че под 3 клас няма истински състезания.

# 642
И моята щерка казва, че е имало знаци за 9 задача - 1 клас. А баткото твърди, че на 5 задача за 5 клас, за отговори са им били дадени други варианти. При което той е получил отговора така, както са го публикували на сайта на СМБ (12 яйца), но при него той е бил не отговор б), а примерно в). Вече може и да бъркам, то малко ли състезания и грешки, и корекции.
И Дидева, много ми хареса ДДСто. Страхотно предложение.  После и корпоративен данък като сложат, току виж скочили още резултатите.

# 643
  • най-шареното място
И аз разгледах резултатите отгоре-отгоре. За нашия клас са ниски спрямо софийските. Което не е нормално в такива размери. Не задруго а защото обикновено са пренебрежимо малки разликите.

Не им писах за 7-мата задача, защото нямах време, но сега заедно с резултатите виждам че отговорите са си същите и ще пиша.

Редно е да се извинят и за това, и за неравенството в 1ви клас, и за къщата пак там.

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 17:24 от арт мама

# 644
  • София
Ирина, тази 9 зад. достатъчно ни изнерви. Явно от първолаците се иска само да разпознават фигурите с 4 ъгъла, 3 ъгъла, кръг, а не да правят разлика между правоъгълник и квадрат, кръг и овал.
А, не. Миналата година са твърдяли точно обратното. Че това е част от състезателния елемент - да правят децата разлика.  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт