Плюсове и минуси на кварталите в София

• 128 698
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Аз в момента живея на бул.Ал. Стамболийски, малко по-надолу от Св.Неделя. Много е шумно ( коли, самолети, денонощно крещящи хора под прозорците, просто ужас  ooooh! ). А да не ви казвам как е лятото когато прозорците неизбежно са отворени  #Cussing out . Другият проблем е с паркирането, а и няма наблизо от големите супермаркети. Единственото предимство за мен е , че можеш да си ходиш навсякъде  пеша, но ........... само през почивните дни , понеже работата ми е в Младост  Confused . Аз обичам да има повече свободно пространство, тук нещо ме задушава. Добре ,че съм под наем, не бих си купила жилище точно в тази част.

А можете да споделите как е в Света Троица и Фондови жилища ?

# 76
Когато вървя по Витошка, понякога си мисля " ееех, какво ли е да живеш тук". Тези дни ми се наложи да вляза в една сграда там. Като отворих входната врата...щях да припадна от миризмата. Така  гадно ме лъхна на мухъл, влага, гнилост..ужас. Скърцащи стълбища, изгнили врати, лош възух в самия апартамент, всичко старо и изгнило... Та мисълта ми е, че никъде не е идеално. Иначе си обичам центъра, най-вече района около Докторски паметник. Любимата ми улици са Сан Стефано и Шипка...Обаче упорито продължавам да не мога да свикна с Младост 4! Laughing...Шели, аз харесвам Света Троица и Фондови жилища. Приятно е, близо до центъра, много транспорт, магазини...В момента ходя на зъболекар в Манастирски ливади-Изток. Е, няма такова чудо, похабих си ботушите, връщам се окаляна до коленете. Строежи, тенекиени огради около тях, кални пътечки, трамбоваш между строителните материали...Като знам по каква пътечка минавам до медицинския кабинет, между грозно зеещи недостроени сгради, без врати и прозорци..не мога да си представя, ако живея там и се прибирам в тъмното по тази пътечка, откъде ще ми изкочи някой...

# 77
  • София
В момента ходя на зъболекар в Манастирски ливади-Изток. Е, няма такова чудо, похабих си ботушите, връщам се окаляна до коленете. Строежи, тенекиени огради около тях, кални пътечки, трамбоваш между строителните материали...Като знам по каква пътечка минавам до медицинския кабинет, между грозно зеещи недостроени сгради, без врати и прозорци..не мога да си представя, ако живея там и се прибирам в тъмното по тази пътечка, откъде ще ми изкочи някой...

През лятото ще се местим точно в Манастирски ливади изток, ако може още някой да се включи с минуси и плюсове от там ще съм благодарна
Иначе в момента живеем в Лагера - като плюсове-има много детски площадки, градинки, BILLA, CBA, училища, ДГ, пазара Красно село е в близост, приятно е и като цяло спокойно, освен това има удобен транспорт, а до по централни части може и пеша да се отиде. Минуси - близост до шумен булевард, не много чист въздух, само някои от градинките(по-големите )се поддържат.

# 78
Оооо, я си стой в Лагера! Освен, ако нямаш ревматично заболяване, де...тогава калните бани в Манастирски ливади ще ти помогнат Wink

# 79
  • София
здравейте Hug може ли отзиви за Обеля 2....благодаря предварително  bouquet

# 80
През лятото ще се местим точно в Манастирски ливади изток, ако може още някой да се включи с минуси и плюсове от там ще съм благодарна
Живеем в Гоце Делчев, но съм долу-горе запозната и с Манастирски ливади-изток.
Основния недостатк е, че района е недосторен, а сега със забавянето на строителството има и замръзени строежи, което никак не е приятна гледка. Част от улиците са новоасвалтирани, но други са кал и дупки. Трябва да минат още няколко години преди квартала да стане приятен за живеене. Дано със забавянето на стротелството да се вложи малко повече мисъл, за да не се презастрои както е в Манастирски ливади-запад. Поне има надежда за това.
Иначе, само като пресечеш Тодор Каблешков и на близо са ти Била, СБА, Т-маркет, поликлиника, детски градини и училища. Между всички стари блокове в Гоце Делчев има градинки - през последните 1-2 години ги пооправиха и  повечето се поддържат добре. Южния парк също е близо.

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 14:34 от Mur

# 81
  • София
Прехвърлих набързо мненията, но не видях такова за Банишора.Живея на Опълченска и честно казано се чувствам ощетена отвсякъде.Голяма лудница, мръсен въздух- да простреш дрехи на балкона е абсурд- ще ги прибереш по мръсни, отколкото са били преди прането. Паркирането все повече се превръща в задача с повишена трудност и тук сме на принципа "прееби другарче" общо взето. От към магазини- пълна трагедия - хубавите магазини се броят на пръсти.Пазар няма, което за мен си е минус. Един плюс- няма цигани. А това, че сме обградени от 2 болници и една поликлиника - файда йок.В неделя викнахме бърза помощ, чакахме я два часа и така и не дойде накрая.Отдавна се каня да си прекъсна ЗО по тази причина, но това е друга тема.
Колкото до Фондови жилища- и там съм живяла преди 16 години. Тогава се водеше най -бедния квартал на София.Общи впечатления- не особенно чист, разбити улици, два големи магазина и множество гаражчета- бакалийки и пак познатото -цигани и кучета. Там няма ново строителство. Има  и едно основно училище (100 - но) също така, в което обучението е под всякаква критика.

# 82
  • София
Фондови жилища не са това, което бяха преди 16 год. И никога не е бил най- бедния квартал на София, бил е населен от железничари предимно, оттам идва и името. Инфраструктурата се подобри значително (два нови булеварда в района), догодина ще има метро. Няма задръствания.Не е проблем да стигнеш и пеша да центъра. Магазини на големи вериги наблизо- доста повече от два. Пазара Димитър Петков- 15 мин пеша до там. Нова строителство няма, затова пък има много детски площадки, зеленина и пространство между блоковете. Проблем с паркирането няма.

# 83
  • София
Името не е определящо за състоянието на квартала.Булеварда( един) е Скопие и е границата между Банишора и Фондови жилища.В границите на квартала по карта има един  голям супермаркет.Фантастико е в Св. Троица, Кауфланд в Банишора до затвора. Центъра, да речем ЦУМ е на поне 25 минути път. А що се отнася до задръстванията, мини някой ден към 17ч на кръстовището до трамвайното депо да видиш до къде стига опашката от коли.В двете посоки.

# 84
Един познат продава жилище в центъра, на много тихо място, а се премести някъде в Ливадите. Разочарован е нещо, хм.

Като знам къде е апартаментът, аз, лично, никога не бих направила такава промяна. Лично мнение.

# 85
Един познат продава жилище в центъра, на много тихо място, а се премести някъде в Ливадите.

Той е луд Confused.
Аз живея в баш центъра, шумно и мръсно, но в Ливадите няма да отида за нищо на света.

# 86
  • София
Оо, Фондовите жилища не ми ги хвалете изобщо. Живяхме там на квартира 2 месеца(преди три години) и ми стига. Улиците са яко разбити между блоковете.Има един тролей петица и той обикаля целия град.На мен ми се видя ужасно като преди това живяхме в Студ. град. Имах чувството,че се връщам 100 години назад. Не го препоръчвам тоя квартал въобще Naughty

Колкото до Фондови жилища- и там съм живяла преди 16 години. Тогава се водеше най -бедния квартал на София.Общи впечатления- не особенно чист, разбити улици, два големи магазина и множество гаражчета- бакалийки и пак познатото -цигани и кучета. Там няма ново строителство. Има  и едно основно училище (100 - но) също така, в което обучението е под всякаква критика.
Абсолютно си е същото от преди 16 години,никакво развитие!

# 87
Един познат продава жилище в центъра, на много тихо място, а се премести някъде в Ливадите.

Той е луд Confused.
Аз живея в баш центъра, шумно и мръсно, но в Ливадите няма да отида за нищо на света.

Абсолютно! Peace Въпреки, че по-горе споменах, че в супер център има доста миризливи, влажни и в лошо състояние сгради, с удоволствие отивам там, само и само да се махна от Младост 4. Wink

# 88
  • София
Абсолютно си е същото от преди 16 години,никакво развитие!
[/quote]
Развите има и то огромно. Познавам квартала от преди 25 години, тогава беше просто ужасен. След това живях срещу НДК, после до Военна академия, но нямах деца. С облекчение си купих жилище във Фондови жилища преди 10 год и наистина смятам, че живота в центъра на София за семейство с деца не е много лесен. Кауфланд и Фантастико са на границата между Фондови жилища и Света Троица. Улиците са също толкова разбити, колкото и в Лозенец. Спирам с рекламата.

# 89
Люлин почти навсякъде е отврат, вярно че има метро и почти навсякъде транспорт, но наркомани и цигани дал бог, такова сборище на наркомани в друг квартал не знам да има, цени баснословни да им се чуди човек, голям централен булевард до центъра ама ако може да не се минава през тунела че си откарваш сумати време в пика
Красна поляна - пак цигани, транспорта е зле, вярно че е близо  до центъра и си има централен булевард, има училица и градини но пълни пак с цигани, имаме си и пушешти комини на теца, а да не забравя че си има и ДЕПО Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт