Юлски деца-Тема 40

• 27 850
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Весела Коледа на всички и по-добра и успешна 2011 година!!
Май и ние ще се разпишем в отбора на болните баш за Новата година
Да ви питам нещо доста тъпо, но досега минавахме без него и аз все забравям да купя - термометъра. Какъв ползвате - за чело, биберон или с мек накрайник?
В началото имахме термометър-биберон, но се счупи. После карахме с един обикновен, но по-тънък - Мишо нямаше против да му меря в дупето. Обаче вече има и днес станаха едни батални сцени...

Ушен на Омрон, но когато се съмнявам бутам електронен на Ситизен в дупето.

# 466
  • София
Шора, точно за менструална чашка иде реч  Laughing Прилича на шотче, като силиконово, сгъваш го и го пъхаш. После като решиш да го вадиш го стискаш с 2 пръста да отпусне вакума и го вадиш. Събира около 1/3 от цялото количество за месеца, така че е супер удобно нещо. Имах късмета да го ползвам 3 дни и съм супер доволна. Не се усеща, спиш си спокойно  Whistling Не е за предубедени обаче. Аз не съм от тях и обичам да експериментирам. Определено това е моето спасение в това отношение.
http://zdrave.rozali.com/saveti-zdrave/p12406.html
И аз ушен с инфраред на Омрон. Обаче откакто го купих само си правим експерименти с него, не сме били болни и тримата. В дупето не съм слагала никога.

# 467
Миме, дай реални снимки, че на линка ми изглежда супер голямо. Амо може да покажеш и как точно се сгъва, че нещо не ми е ясно. А при по обилен цикъл дали издържа?

# 468
Да ви питам нещо доста тъпо, но досега минавахме без него и аз все забравям да купя - термометъра. Какъв ползвате - за чело, биберон или с мек накрайник?
В началото имахме термометър-биберон, но се счупи. После карахме с един обикновен, но по-тънък - Мишо нямаше против да му меря в дупето. Обаче вече има и днес станаха едни батални сцени...
И ние имахме биберон, който използвах успешно преди, но сега вече отказва да го смуче. Имахме и Омрон, но се плаши да му го слагам под мишницата, после пробвахме с друг подобен, а от няколко дни сме с JOYCARE който само го прокарваш по челото и след секунди отчита. Става лесно, но все си мисля, че нито един от тези не отчита вярно. Максимално точно, според педито отчита живачния, но такива вече не се продават в аптеките.
Миме, благодаря за инфото, наистина не бях чувала за подобно нещо и както каза не е за предубедени.  Embarassed

# 469
          Честита Коледа!!!
          Бъдете много здрави, усмихнати и благодатни!!! И да слушате много децата си!!!

За срещата – беше ми много приятно, че се видяхме и децата си поиграха.  Мислех, че съм се запознала с всички, а сега разбирам за присъствието на Шора Мишора. Предполагам, че това е  Виктор: http://julskimami.snimka.bg/friends/sofiyiski-sreshti.424872.21877006 . На Джиджи, в  стремежа да си говорим повече, казах набързо глупост, че не се храним здравословно. А исках да кажа, че с мъжа ми не ядем елда, киноа, амарант и др. подобни. Още веднъж браво на Сиси за инициативата и очаквам следващата да е от Лени.

За подаръците – мъжът ми ме изненада с чаена церемония. Пихме чай в японското посолство, а  жената на посланика ми подари порцеланов  сервиз, които мъжа ми  поръчал по времето на Коледния пазар. Аз му подарих парфюм. Санди го водихме на Коледния трамвай. Той обича да се вози на „пуфа-пуфа”, и наистина се забавлява добре. Трамвая пътува от пл.Възраждане до пл.Журналист и обратно. Има музика, вино, сок и подаръци. Това му е разписанието: http://www.hotelexposofia.com/uploads/files/Christmas%20Tram%20Poster%20BG2.pdf . Детето остана без подаръци, но така се бяхме разбрали. В момента си има достатъчно играчки, и не виждам смисъл от нови.  Сега си играе с едно дървено влакче – товари го, вози го под масата, после разтоварва. Обича и да се бута на една количка.

Нищо друго не мога да ви пожелая, освен: ВСИЧКИ БОЛНИ ДА ОЗДРАВЯВАТ.

# 470
  • София
Здравейте мами, имам едно питане и дано няякоя мама ми бъде полезна дори минимално. Бях чувала преди години, че на деца, които не са успели да се класират за детска градина или ясла, държавата можела да плаща за детегледачка в рамките на минимална работна заплата. Има ли още такава опция, от къде мога да получа  повече инфо?

# 471
  • Варна
Здравейте,
при нас с мъжа ми долу горе именни дни и РД са ни за има няма едни месец и на двамата и по този повод нека ви почерпя виртуално за моя РД- на 25,12 и днес за неговия имен ден

Съжалявам че не можах по рано да отделя време, но с тия поводи лични и общоприети- по това време на годината рядко ми остава възможност и забавих виртуалната почерпка, успях само стената в fb да си погледна в бързината.
sanitamm-  да имаше и тази година -честно казано за 2011 незнам дали продължава-ако някой вече се е интересувал и знае да каже....по принцип от социалните за района в който живееш се получават необходимите документи.

Последна редакция: пн, 27 дек 2010, 23:25 от ivinnka

# 472
  • София
Момичета, кажете как стои въпроса с отпуските, натрупани по време на майчинството. Днес хванах в новините, че ако си ползваме 2 или 3 години от майчинстово някаква част от дните ще загубим  Thinking Има ли нещо такова или грешно съм чула?

# 473
Весела Коледа и от нас, желая най-вече здраве на вас и семействата ви.

Честит Имен Ден на празнуващите. Моят мъж е именник днес, а преди 4 дни стана на 40 г.

Малка почерпка за негово здраве:

Маймунче, възхищавам се на Коледния ти дух и добро настроение въпреки всичко. Дано бързо оздравее Стейси, ти да минеш без болка, а мъжа ти оправи проблема със стипендията, не ми се вижда логично да я спират ей така по средата на годината   bouquet.

Миме-то, добре че си ти да ни "светнеш" в нововъведенията. Признавам си този път ме разби, изобщо не бях чувала за такова нещо - менструална чашка, но сега прочетох инфо-то и много ми допадна идеята. Само дето забравих какво беше цикъл (утре стават 2г. 3м. от последния ми такъв  Grinning).

Санитам, радвам се, че те виждам, но не мога да ти помогна по въпроса ти  Hug.

Снимките от срещата са много хубави, голям купон е било, щом даже вие не сте могли да се запознаете всички  Party. Повечето деца и мами ги разпознах, много са сладки всички  Hug.

Ивинка, честит ти РД и имен ден на мъжа ти. И нашите празници са много, на 17.12 имахме годишнина от сватбата (5г.), а след това РД и ИД И т.н.   bouquet.

ЮБ, много се забавлявам на историите с твоите свекъри, уникални са, просто  ooooh!.

Прегръдки за всички болнички  Hug.

# 474
  • София
Санитам, аз имам приятелка , която ползва програмата. Една друга приятелка и гледа детето, а тя се върна на работа. Обаче мисля парите за програмата свършиха и сега не знам дали я има. Те все пак имат някакъв бюджет и в предвид увеличената раждаемост се съмнявам.
Еми, страхотен е този трамвай  Hug. Гледах такъв на Витошка, но май е друг  newsm78. А има ли много желаещи?  Ако кацнем на Възраждане дали има вероятност да ни отсвирят?

# 475
  • София
Джил сега разбрах какво имаш предвид като казваш, че после бъркаш в акото. Laughing Няма да купувам за сега, ние на всяка цена ще изядем върха, все още всичко се облизва и осмуква преди да се разгледа за какво служи, продължаваме си с моливите и химикалките, днес нарисува колоната в бокса с един молив, ама така бързо, че докато се обърна и имаше сътворена цяла "картина".
Ползвам термометър за чело, ето този: http://www.microlife.bg/products/fever/1second/products/?id=29
Радина чашката е с размер 5 см. и събира около 30мл., ако ти е по-обилен вадиш в един момент миеш и пак слагаш.
За отпуските и детегледачките не мога да помогна.
Ивинка честит рожден ден да си здрава и весела!
Честит имен ден на мъжете на Грация и Ивинка. Да са ви здрави и много да ви слушат.

# 476
Много съжалявам да прочета за толкова болни дечица отново! Sad Искрено се надявам да посрещнат здрави новата година!!! Praynig
Ние сме още в Пазарджик, чудесно си изкарваме.. Подаръци, настроение, емоции, вкусти - от всичко по много.. Влади най-много си играе с един дървен тезгях с инструменти.. Малко се плаши от Калоян, Сузана и Магдалена (чихуата) като джафкат около него, но и все ги търси.. Падна, вървейки и пиейки вода от една стъклена чаша (не се счупи) и малко си нарани венеца и устната от вътрешна страна, аз много се изплаших, но мисля, че всичко е наред. Произвежда бели на всякакви територии..

Грацийка, да ти е жив и здрав и скоро отново да стане татко!!! Wink
ivinnka, всичко най-прекрасно ви пожелавам!
Драга, мерси! Hug Още 5-6 кг. и ще съм напълно в мир със себе си + още няколко дребни промени..
@ми, чудесно звучи трамвайчето!
cveten prashec, и Влади вече нарисува със зелен молив бяла стена, но по-забавното беше, че след като с по-строх тн ми казах, че не е трябва, че се рисува само на дъска, лист и че тате същ ще му се скара.. отиде, взе една гъба от шкафа под мивката в кухнята и започна да търка с нея и да се ядосва, че не се чисти.. казах му, че точно затова не трябва..  ама колко е разбрал..Simple Smile  

Менструална чашка - разбрах за съществуването й по времето, когато опитвахме да забременея за втори път, но реших, че може да не е удачно точно тогава да започна да ползвам.. Сега чакам да ми дойде, за да си купя, но твърдо съм решила да ползвам за в бъдеще. Peace

Дъска за рисуване - странно ми е това за връхчето, досега не ни се е случвало, освен, че губим целите химикали и затова предпочитам от дъските, на които химикалчето е закачено с връзка.

В сряда ще сме си вече в София и ще пиша пак.. Hug

# 477
Миме, трамваите са различни. Спазват си разписанието за тръгване. На пл. Възраждане всички седнахме, настанихме се добре, има много любезни момчета дето носят вино, сок, избираш си подарък. После хората го спират в движение - за качване и слизане. При нас се напълни - имаше няколко влюбени двойки, и много деца, който пееха и танцуваха. За мен беше повече от добре.

# 478
  • София
Ние понеже сме близо до Възраждане бих отишла и пеша. Обаче ако желаещите са супер много няма да се бутам да се качим и ще трябва да се върнем пак пеша без почивка? С нашето темпо това си е 1 час ходене, нищо че е близо  Mr. Green Та мисълта ми беше, дали има супер много желаещи, или да се жертвам  Laughing И в разписанието гледам и Иван Вазов, и Лозенец, това други маршрути ли са?
Качих клипчета на танците на Анди и София на Коледа. На който му се гледат стрОшени въртолети да заповяда  Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=r3PDsWxF2b8
http://www.youtube.com/watch?v=tNrd-yegBs8
http://www.youtube.com/watch?v=kd0w-_7GxdU

# 479
  • USA
Mime-to, Анди и София са страшни, много сладки Heart Eyes! Не знам обаче не ги ли заболяха ръцете от такова махане Laughing. Гледам, че по един и същи начин танцуват, сигурно гледат една от друга, сладурани! Освен Сиси и ти много си отслабнала и си с друг цвят на косата, в първия момент не те познах на снимките.
Ивинка, Грация, честити ви рожденици, да са живи и здрави  bouquet!
shora mishora, а защо ви изписаха антибиотици, да не би дробчетата да не са чисти? Ние сме с абсолютно същите симптоми като вашите.

Ние днес ходихме по магазините уж на мен подарък да си взема, харесах си няколко неща, но не ми стояха добре Sad, а таткото и Стейси намазаха по две-три нещица.

Стейси вече не вдига Т, но пък от носа не може да спи Sad. Снощи в 3 часа рязах лук по съвет на Радина. Тази вечер се надявам да е по-добре. Всеки ден й прослушваме гърдите докато не се махне тази кашлица, че тя най-ме притеснява.

Тази чашка много ми харесва, а и превръзките ме изкарват извън нерви, хич не мога да ги трая. Но ми се иска да чуя професионално мнение. Ако скоро бях на гинеколог щях да питам какво мисли той, но ми се пада чак след година да отида. Иначе отдавна ми е в листа на Амазон.
За термометрите- ние имаме за ухото, но е страшно неточен. Ползваме друг, за под мишницата и отчита правилно.

Общи условия

Активация на акаунт