Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 13)

• 35 846
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Мулти, много хубаво си го написала. Едва ли някой тук има предвид, че ролята на клетките "убийци" е да унищожат всичко чуждо по пътя си като самоцел. Самия факт, че съществува фагоцитозата (като най-ясен пример, че при другите механизмите са доста по-сложни) дава представа, че такъв процес на ликвидиране съществува.

Не е ликвидиране, а увеличаване и намаляване на популациите, които са във връзка с останали такива в системата. А тя е съвършена и се саморегулира по някакви механизми, за да запази баланса си. Simple Smile

# 511
Да продължим да си разсъждаваме лаишки тогава...   Laughing
..................
... Въпросът ми е, как се регулира избиването така, че да не загинат повече от ненужното количество микроорганизми, т.е. необходиният ни минимум да си остане!?

В края на лечебната фаза се унищожават толкова микроби, колкото са били размножени - ни повече, ни по-малко. Но ако вземаме антибиотици, ваксини и други трепещи микробите препарати, то със сигурност може да се унищожат и тези микроби, които биха ни били нужни...

Peace  Съгласна съм, но въпросът ми беше от гледна точка на традиционната медицина - как там се регулира колко да останат и ако имунната система може да регулира определен микроорганизъм да е под определена бройка, защо въобще е допуснала да се размножава в огромни количества и да предизвиква заболяване?

# 512
Крис, може ли малко да разясниш това, че не успях да му хвана замисъла  Peace
...
Хамер е обяснил какво става при ваксиниране и защо едни деца развиват едни заболявания,други нищо.
...

СИМПТОМИ, ПРОВОКИРАНИ ОТ ВАКСИНАЦИОНЕН ДХС

Не съм способен да избягам, чувствам се „заклещен” - Парализи, Синдром на Гилен-Баре, МС, епилептични припадъци.

Конфликти на раздяла - Кожни обриви, дерматити; разстройство с дефицит на вниманието.

Конфликти на страх и уплаха - Респираторни състояния; астма.

Конфликти на атака,
Конфликти на гняв,
Конфликти на страх и отвращение - диабет или хипогликемия.

# 513
Peace  Съгласна съм, но въпросът ми беше от гледна точка на традиционната медицина - как там се регулира колко да останат и ако имунната система може да регулира определен микроорганизъм да е под определена бройка, защо въобще е допуснала да се размножава в огромни количества и да предизвиква заболяване?

Традиционната медицина едва ли регулира броя микроби - за нея те са вредни и целта е пълно унищожение.
Мисля, че върху въпросите ти не може да ти отговори смислено нито едно медицинско лице... Wink
Въпросът е, че която и да е система не допуска нищо. Единствено и само мозъкът на човека "издава заповеди". Не може подчинените в едно предприятие да не се съобразяват с преките заповеди на директора.

# 514

А.. между другото се опитах да си поговоря с нашата хом-ка преди време за идеите на ГНМ, не останах с усещането, че е съгласна с повечето неща. И тя потвърди, че при холистичните идеи микроорганизмите не са причична за болестта, а само следствие. Но не и че са на 100% там за да помогнат оздравителния процес или, че вируси не съществуват  Peace
Ама сега сигурно пак ще следва отпор от привържениците на ГНМ  Mr. Green

Аз не се позовах нито на ГНМ, нито на хомеопатията в случая. Опитах се да обобщя какво съм прочела, оценила и оформила като свой възглед. Хората са много различни и не вярвам да всеки, който се занимава с някакъв холистичен метод, да има точно същата житеска концепция. Да практикуваш хомеопатия често е най-вече занаят, а не философия. Simple Smile Така че хомеопатичката ти, особено ако е лекар, може да си мисли какво и душа иска. Но на мен наистина ми омръзна да срещам, че бактериите били или ставали патогени, и това е становище на хомеопатията. И куп други глупости, които не знам защо, някои си позволяват да слагат под името Хомеопатия.

# 515
  • Пловдив
nenaatoa, Имах предвид второто изречение от цитата - онова, че възрастните не се страхуват и ... последиците
Мулти, написах го по повод, нещо което каза май в хомеопатичната тема. Вече и аз се омотах  Mr. Green Иначе... занаят, занаят, ама без философия не става  Mr. Green Не е медицинско лице, а в доста изпуснати фразички от нейна страна, ме е спечелила като начин на възприятие на взаимоотношения на човека и околния свят. Явно, близко до моите, но просто не съм се замисляла и търсила информация конкретно за тях. Но когато някои неща ти звучат логично и в синхрон с личните ти възгледи, се възприемат лесно  Peace
Много от нещата, които пишете ми звучат много близки, та затова винаги ми е приятно да навлизаме в такива дискусии  Mr. Green Но някои неща просто не са на моята честота. Нищя, нища... и ако не става... значи не са моите Simple Smile Амаоще не съм се отказала, де  Mr. Green

# 516
Кажете обаче, що ще се чини с медузите?
И за да съм по темата... може някаква ваксинка да се измисли за справяне с медузи  Twisted Evil

Кои медузи?   newsm78  Нещо съм изпуснала от новините...  Laughing

# 517
nenaatoa, Имах предвид второто изречение от цитата - онова, че възрастните не се страхуват и ... последиците

Възможно е някои възрастни и да се страхуват от ваксините, по-точно от убождането. Моят мъж като види спринцовка и пребледнява...

НО, за останалите случаи ще цитирам част от мой превод, който съм пускала отдавна:

Цитат
...Това обяснява как и защо нивата на антитела нарастват в отговор на клетъчна увреда, причинена например от увреждащи съставки във ваксините. Някои от токсичните химикали във ваксините са: формалдехид, съединения на алуминия, живак и др. Медицината интерпретира увеличаването на антителата като имунен отговор на вируса, срещу който се ваксинира. Това е грешно заключение, защото антителата не се увеличават вследствие на имунен отговор, понеже няма имунна система, която да отговаря. Но антителата се увеличават като индикация за това, че тялото се намира в процес на лечение на клетъчните увреди, причинени от токсините във ваксините. Именно отровите във ваксините са истинската опасност за нашето здраве, а не вирусите – те не съществуват.

Понеже токсините навлизат в мозъка, те могат да причинят сериозни нервни поражения и неврологични симптоми като парализи, епилептични припадъци и симптоми на аутизъм. За да разберем защо токсините навлизат в мозъка, трябва да разберем как функционира кръвно-мозъчната бариера. Това е селективен филтър, който предотвратява навлизането на вредни субстанции в мозъка. Само вода, захар и мастно разтворими субстанции могат да преминат тази бариера. Производителите на ваксини използват разтворителите като преносители и те директно доставят отровите до мозъка. Затова аутизмът е нарастнал драматично в резултат на масовите детски ваксинации.

# 518
Може ли да помоля за малко помощ, понеже в отчетната тема се повдигна въпроса има ли някой който смята да не слага ваксината МПР, и в тази връзка стана дума, че за момчетата боледуването от заушка било опасно, според вас как може да се отговори на този аргумент в полза на тази ваксина?

# 519
Може ли да помоля за малко помощ, понеже в отчетната тема се повдигна въпроса има ли някой който смята да не слага ваксината МПР, и в тази връзка стана дума, че за момчетата боледуването от заушка било опасно, според вас как може да се отговори на този аргумент в полза на тази ваксина?
Това че си ваксиниран не те предпазва от разболяване.  Wink
Само първото изречение може да е доказателство за това:
http://www.lekar.bg/lek-114/info-136/%D0%97%D0%B0%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B0/

# 520

Аз.
Но съм с две момичета. Е, за мъжките бебоци страхът е от заушка, за женските от рубеола. А те нали са в една ваксина....

В изключително редки случаи заушката може да доведе до възпаление, а от своя страна възпалението до безплодие. Обикновено се кара даже без да се разбере, че е заушка.
Мулти има какво да каже по въпроса повече доколкото помня.

За колорадските бръмбари - ще знаете, че причината ще е само в картофите. Явно прекалено много картофи садим, те от своя страна пречат на нещо Joy

Цитат
Не съм способен да избягам, чувствам се „заклещен” - Парализи, Синдром на Гилен-Баре, МС, епилептични припадъци.
На колегите детето скоро беше на реваксинация с тетраксим. Държали го трима души, докато се мятало и пищяло, ритало......горкото 6 годишно момче....Кракът му беше парализиран 4 дни. Парализата започнала два дни след ваксината.

Цитат
Конфликти на раздяла - Кожни обриви, дерматити; разстройство с дефицит на вниманието
Като тръгнах на работа, на втория ден ми се появи кофти сърбеж на ръцете, между китките и лактите, изчезна за два дни сам. Не е от дрехи, защото си носех същите, не нещо ново.

Цитат
Конфликти на страх и отвращение - диабет или хипогликемия.
Свекър ми е доста тормозен от свекървата и изпитва страх от нея. Винаги е бил с ужасна захар, но от няколко месеца е на инсулин вече....

# 521

С факти, заушката в по-голям процент не е опасна, за разлика от МПР ваксината... Отделно ваксината не предпазва...

"Какво е лечението на заушката (паротитът)?
Лечението на заушката е симптоматично, т.е. е насочено към облекчаване на оплакванията, а не атакува самия причинител на заболяването. Лечението обикновено се осъществява в домашни условия (амбулаторно лечение) и не изисква постъпване в болница.

Някои от основните лечебни мерки са следните:

-пълноценно хранене и пиене на много течности (3-4 литра на ден)
-болкоуспокояващи и лекарства понижаващи високата темпаратура - тези лекарства намаляват болката и подуването във възпалените тъкани; прилагат се предимно медикаменти съдържащи парацетамол или ибупруфен, под формата на сиропи, разтворими прахчета или таблетки; избягва се използване на аспирин поради опасност от възникване на усложнение при децата, наречено синдром на Рей.
В повечето случаи подуването и болката в околоушните жлези отшумява от само себе си за около седмица; всяко дете, болно от заушка не търябва да посещава училище или детска градина за в рамките на 9-10 дни от началото на подуването на околоушните слюнчни жлези.

Само в редките случаи на тежко протичане със засягане на тестисите, централната невна система и задстомашната жлеза може да се наложи постъпване в болница и лечение под директен лекарски контрол.

Какви са най-честите усложнения на заушката и каква е прогнозата?
Повечето боледуващи деца се възстановяват от заушката без сериозни усложнения. Някои от най-честите усложнения са следните:

-орхит (възпаление на тестисите) възниква у 15-25% от заразените момчета, но възникващият стерилитет (безплодие) е рядък
-увреждане на централната нервна система като енцефалит (възпаление на мозъчното вещество на главния мозък) или менингит (възпаление на обвивките на главния мозък)
-по-рядко като усложнения на паротита се наблюдават артрит (възпаление на ставите), увреждане на бъбреците, възпаление на щитовидната жлеза и млечните жлези, глухота и др."

http://www.puls.bg/illnes/issue_253/part_1.html

А ето и официалната листовка на Priorix (МПР ваксината), където страничните реакции са изредени в т.4 и говорят сами за себе си...

# 522
Рискът от болестта включва развиващите възпаление на тестисите, ставите, бъбреците и / или щитовидната жлеза, както и слухови увреждания, свързани с паротит. Заушката е рядко срещана в детството, повечето от горепосочените рискове се появяват, когато паротит се развие през юношеството или в зряла възраст. 

За това пък ваксината срещу паротит в  ММR носи следните рискове:
Парене или болка на мястото на инжектиране, анафилаксия, кашлица, хрема, висока температура, диария, васкулит, паротит, орхит, пурпура, уртикария, еритема мултиформе, неврит на зрителния нерв, неврит ретробулбарен, синкоп, енцефалит, фебрилни гърчове и глухота. Паротитната ваксината е жива, /култивирана в кокоши ембриони/ и съдържа сорбитол и хидролизиран желатин.

Моята одисея съм я описвала тука - дъщеря ми се разболя от паротит след тройната ваксина. Изкара го много тежко в комбинация с гнойна ангина и Т над 40 градуса.

# 523
Ще пусна  линк с описание на част от веществата във ваксината - http://vaksinite.eratrio.com/PRIORIX.html

Не знам хората докога ще си затварят очите за откровения геноцид, които се извършва върху децата ни!

# 524
Звездичка!, благодаря за поставения въпрос. И на нас ни предстои същата ваксина, с чиято листовка съм се запознала и не смятам да я слагаме. По принцип ЛЛ не ни прави проблем за предишните непоставени ваксини, но последния път ни обясни, че е желателно да сложим точно тази, защото заушката била много често срещано заболяване, а и нали при момчетата има опасност от усложнения. То че няма да я сложим, няма, но явно е и въпрос на късмет относно усложненията. Прочетох, че няма лечение, а само облекчаване на симптомите. И само като си помисля как не дай си боже ако стане нещо ще кажат, че ето виждаш ли това е именно заради пропусната ваксинация... А за вредата от ваксината -  няма как да се докаже, че е от МПР ваксината, нали... #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт