Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 13)

• 36 251
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
 Crazy Crazy Crazy

bouquetще чета

# 496
Абсолютен лаик съм в ГНМ, дори не съм прочела основните закони и принципи, но относно температурата... Традиционна медицина - организма ни вдига температура, за да убие микроорганизмите, които са ни нападнали, ГНМ - организма ни вдига температура, за да осигури оптимални условия на микроорганизмите да се размножават (т.е. да стават повече) и да ни лекуват по-бързо... Като се замисли човек, кой нормален микроорганизъм би умрял при 38 градуса...  Laughing

# 497
Щото така са ни промили мозъците и са ни насадили някакви измислени принципи, че много трудно човек може да промени "основни" концепции, които са му набивани откакто се е родил в главата. Аз неслучайно написах, че разбиранията ми се обърнаха на 360 градуса. Simple Smile Ако някой се опитва да те убеди, че това пред теб е пуйка, а не компютър, какво ще си послиш?  Mr. Green
Има начин де, истината има предимството да се усеща със сърцето.

ПП. Точно така възприемам обяснения на ГНМ, които nenaatoa постна за Т. Пропуснах да и благодаря, затова ще го направя сега.   bouquet

# 498
Абсолютен лаик съм в ГНМ, дори не съм прочела основните закони и принципи, но относно температурата... Традиционна медицина - организма ни вдига температура, за да убие микроорганизмите, които са ни нападнали, ГНМ - организма ни вдига температура, за да осигури оптимални условия на микроорганизмите да се размножават (т.е. да стават повече) и да ни лекуват по-бързо... Като се замисли човек, кой нормален микроорганизъм би умрял при 38 градуса...  Laughing

И аз като теб. Crazy Никога не съм вярвала, че Т убива нещо си...Знам, че активира образуването на повече левкоцити, фагоцитоза, клетки-бойци и прочие както искате го наричайте.
Обаче от там нататък кой кого убива, как го убива, що го убива.... Joy

# 499
Да продължим да си разсъждаваме лаишки тогава...   Laughing

Според традиционната медицина, микроорганизмите в чов. организъм се делят на "добри", "лоши" и "лоши при определени условия" (казано просто)... Добите винаги са добри, лошите винаги лоши, тези две групи не са интересни... Интересни са тези, дето от добри или неутрални стават лоши при определени условия... Какво точно правят неутралните в организма ни, след като не ни помагат, не е ясно, освен че като много се размножат и ни разболяват... Тях също отминавам... Останаха добрите, които в по-големи количества започват да ни вредят... Проблемът при тях е, че ако организмът ни ги убие всичките, няма да е добре, защото те са полезни и ни трябват... Дали с температура, дали с левкоците и прочее "клетки-убийци", но трябва да ги избием с нещо... Въпросът ми е, как се регулира избиването така, че да не загинат повече от ненужното количество микроорганизми, т.е. необходиният ни минимум да си остане!?

# 500
Добър въпрос Peace

И още един имам, знам, че не е за тук, но сме подкарали Laughing

Един вид според ГНМ излиза, че човек не трябва да решава конфликтите си, за да е здрав, защото, може и да бъркам, не съм чела, но всяка болест е решен конфликт, тъй ли беше? newsm78

# 501
...всяка болест е решен конфликт, тъй ли беше? newsm78

Не...  Laughing  Ходи в темата за ГНМ, Крис тъкмо е писал за разните дерми...  Laughing   Там ще видиш кога имаш симптоми при решен и кога в друга фаза...  Peace

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 09:06 от stelt77

# 502
Не прехвърляйте ГНМ в тази тема, ако не искате твърде прагматичните хора, а и тези, които  са в процес на четене и осъзнаване на вредата от ваксините да избягат. Не става толкова бързо промяната в мисленето, за да си позволяваме да конкретизираме само последиците, без да обясним защо, кое и как се случва. Шапка свалям на Кристиян и nenaatoa, че са толкова търпеливи и продълважват да повтарят едно и също за всеки, особено в темата за ГНМ. И конкретно на мен, която не съм особено усърдна в усилията си да науча повече, след като имам желание и нямам извинение. Simple Smile

Стелт, Мече,
човешкият организъм е много сложна система, нещо като вселената, но в умален мащаб. Полезни и вредни организми няма, това е измислено, човешко понятие в измеренията на понятията за добро и зло. Те обаче винаги ще си останат субективни, въпреки че няма две истини.

Повишаването на Т не е самстоятелен процес, нито е самоцелен - да изтребва някого и нещо. Това е механизъм, който се опитва да запази баланса в тялото. Не само този на органичната материя, а също и на неорганите компоненти, които впрочем играят немаловажна роля, независимо че малко се набляга на тях. Като преминаване на разни вещества и компоненти през клетъчни мембрани и пр. жизненоважни процеси в клетките.

Война няма, тя е измислена от нас, хората, и натрапена в съзнанието ни като част от инстинкта за оцеляване. "Клетките-убийци" са продукт на илюзорния план, докато истинската им роля е в балансирането на процесите, както и на всички останали клетки. Ние сме ги кръстили така. Учила съм фитоценология навремето и сега си давам сметка, че много ми е помогнала в осъзнаването на връзките и зависимостите, които важат за всяко едно съобщество. Има причини и условия всяко същество  да бъде точно там, където е. То не може да бъде нито излишно, нито вредно, нито от полезно да стане вредно. От него има нужда и по тази причина то е там. И ролята му е само една - да бъде част от вселената, участвайки в нея със своята собствена функция - единствена и неповторима. Няма никоя друга жива твар, която едно към едно да дублира начина й на живот и функциите, които изпълнява. От най-малкия кълбовиден бактерий, до бозайниците и човека. Случайности също няма, за всичко има логично обяснение и обосновка, дори и да не са открити все още. Всяко едно същество и всеки един неорганичен елемент си имат мястото, ролята и функциите в неговата среда, а всички ние сме свърани и част от веригата. И в крайна сметка от вселената. Добри или лоши - единствено на хората е даден изборът да решат. И да бъдат каквито са избрали. Simple Smile

Май съм многословна пак, ама наистина не се сещам как с по-малко думи да го обясня, за да споделя каквото съм прочела и знам. И пак не съм сигурна дали успях.  Crazy

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 02:38 от multimodal

# 503
Да продължим да си разсъждаваме лаишки тогава...   Laughing

Според традиционната медицина, микроорганизмите в чов. организъм се делят на "добри", "лоши" и "лоши при определени условия" (казано просто)... Добите винаги са добри, лошите винаги лоши, тези две групи не са интересни... Интересни са тези, дето от добри или неутрални стават лоши при определени условия... Какво точно правят неутралните в организма ни, след като не ни помагат, не е ясно, освен че като много се размножат и ни разболяват... Тях също отминавам... Останаха добрите, които в по-големи количества започват да ни вредят... Проблемът при тях е, че ако организмът ни ги убие всичките, няма да е добре, защото те са полезни и ни трябват... Дали с температура, дали с левкоците и прочее "клетки-убийци", но трябва да ги избием с нещо... Въпросът ми е, как се регулира избиването така, че да не загинат повече от ненужното количество микроорганизми, т.е. необходиният ни минимум да си остане!?

Чудесни логични разсьждения bowuu Дано повече хора си задават подобни вьпроси.
Не мисля изобщо,че си лаик Стелт.Виждам,че много неща си разбрала. Hug

Мулти
,

Цитат
истината има предимството да се усеща със сърцето
Полезни и вредни организми няма, това е измислено, човешко понятие в измеренията на понятията за добро и зло.
 Война няма, тя е измислена от нас, хората, и натрапена в съзнанието ни като част от инстинкта за оцеляване. "Клетките-убийци" са продукт на илюзорния план, докато истинската им роля е в балансирането на процесите, както и на всички останали клетки. Ние сме ги кръстили така
Случайности също няма, за всичко има логично обяснение и обосновка, дори и да не са открити все още. Всяко едно същество и всеки един неорганичен елемент си имат мястото, ролята и функциите в неговата среда, а всички ние сме свърани и част от веригата.

Това е основата на живота и едва ли бих могьл да го напиша по хубаво.
В природата няма добро или зло,всичко се случва по необходимост с цел запазване на живота.

И за да не изместваме сьвсем темата,в този ред на мисли....какво са вирусите,които се предават САМО от човек на човек?

# 504
  • Пловдив
Мулти, много хубаво си го написала. Едва ли някой тук има предвид, че ролята на клетките "убийци" е да унищожат всичко чуждо по пътя си като самоцел. Самия факт, че съществува фагоцитозата (като най-ясен пример, че при другите механизмите са доста по-сложни) дава представа, че такъв процес на ликвидиране съществува. Ама е логично да се активират, когато равновесието бъде нарушено и да го възстановят, а не да го нарушат в обратната посока. Отделно има и диференциация на клетките. Едни гонят гъбии бактерии, други паразити, други- вируси... Няма да е случайно. Пак е за да се опази някакъв баланс.

Тая война, за която говорите... идва отвън, от фамапродуктите. Като сложиш ваксините с всичката им гадост, като сложиш щампата в мозъка на повечето средностатистически ЛЛ антипретици, антибиотици, антихистамини, кортизон... поколения наред...  Отделно стреса, химизираната ни околност и храна, лошата хигиена на физиологично и психологично ниво... Се стига до моменти, в които организма не може да си подържа сам баланса си или директно системата се побърква и се получават автоимунните болести.

И аз се отплеснах, ама за да обясня как ги виждам аз нещата... без да се позовавам на НГМ...
А.. между другото се опитах да си поговоря с нашата хом-ка преди време за идеите на ГНМ, не останах с усещането, че е съгласна с повечето неща. И тя потвърди, че при холистичните идеи микроорганизмите не са причична за болестта, а само следствие. Но не и че са на 100% там за да помогнат оздравителния процес или, че вируси не съществуват  Peace
Ама сега сигурно пак ще следва отпор от привържениците на ГНМ  Mr. Green

# 505
 Мулти, така е ако гледаме глобално на нещата... Аз предпочитам да приемам човешкото тяло като биоценоза... Да, разбира се в една биоценоза (която и да е тя), организмите си имат своето свещенно място и не могат да се "махат" или "поставят" други организми и биоценозата да се запази... Въпросът е, че вредни организми могат да се появат и го правят, това са тъй наречените "привнесени видове"... Най-обикновен пример е колорадския бръмбар, който всички знаят е привнесен вид за страната ни, няма естествени врагове и борбата с него е отдавна изгубена... Той до такава степен се приспособява, че далеч не яде само картофи, прехвърля се на де що растителност има (на село ядеше и мазилката на къщата)...  Laughing  На прима виста се сещам и за мидата зебра, която също създава сериозни проблеми не само за останалите водни видове, а всякакви опити за справяне с нея са неуспешни... Тя вече се разпространява и по р. Дунав и обрастванията могат да създадат сериозни проблеми на АЕЦ Козлодуй.... За зайците в Австралия има покъртителни филми... И т.н. примери много... Практиката показва, че борбата с такива видове е сериозна и в повечето случаи вреди допълнително на биоценозите... Да не се отплесвам много, но човешката биоценоза също си има такива врагове и това са вътрешните паразите - разни глисти, метили и прочее... Въпросът е да се знае кои видове са привнесени и трябва да се борим с тях и кои са незаменима и важна част от нашата биоценоза...

# 506
Един вид според ГНМ излиза, че човек не трябва да решава конфликтите си, за да е здрав, защото, може и да бъркам, не съм чела, но всяка болест е решен конфликт, тъй ли беше? newsm78

Това зависи от вида на конфликта, от продължителността на активната фаза и от това какво се очаква като симптоми и епи-криза в лечебната фаза.

# 507
Стелке, много ми харесаха последните ти разсъждения   bouquet
Кажете обаче, що ще се чини с медузите?
И за да съм по темата... може някаква ваксинка да се измисли за справяне с медузи  Twisted Evil

# 508
Да продължим да си разсъждаваме лаишки тогава...   Laughing
..................
... Въпросът ми е, как се регулира избиването така, че да не загинат повече от ненужното количество микроорганизми, т.е. необходиният ни минимум да си остане!?

И аз ще отговоря малко лаишки, така както съм го разбрала:
всеки човек се ражда с определен набор от микроби в тялото си - минимално количество;
при поява на конфликт човешкият мозък дава заповед на съответните микроби да започнат да се размножават - размножаването продължава докато не се реши проблема;
след решението на проблема започва работата на размножилите се бактерии, например туберкулозни;
колкото по-дълго е бил активен конфликта/проблема, толкова повече микроби са се родили;
след като си свършат работата, например да разградят един белодробен тумор, мозъкът дава заповед ненужните вече микроби да бъдат унищожени - чрез Т-клетки, фаги, маги и всичко, което се приписва на "имунната система";

В процеса на работата на микробите се отделят токсини (отпадъчни продукти от тяхната дейност). Колкото повече микроби има, толкова повече токсини се отделят и следователно тялото ни се мъчи повече. Затова е важно проблемите да се решават бързо!!!
От друга страна ако тялото е било гледано добре, т.е. ако е живяло здравословно така да се каже, то ще се справи по-добре с многото отделени токсини и "болестта" ще протече по-леко.
НО едно недобре гледано тяло може и да не успее да се справи с многото отделени токсини...
Затова здравословният начин на живот (добра храна, достатъчно сън, физически упражнения и т.н.) е необходимо условие за по-добро и по-лесно справяне на тялото с лечебната фаза, НО по никакъв начин то не ни предпазва от конфликти.

В края на лечебната фаза се унищожават толкова микроби, колкото са били размножени - ни повече, ни по-малко. Но ако вземаме антибиотици, ваксини и други трепещи микробите препарати, то със сигурност може да се унищожат и тези микроби, които биха ни били нужни...

# 509
Мулти, така е ако гледаме глобално на нещата... Аз предпочитам да приемам човешкото тяло като биоценоза... Да, разбира се в една биоценоза (която и да е тя), организмите си имат своето свещенно място и не могат да се "махат" или "поставят" други организми и биоценозата да се запази... Въпросът е, че вредни организми могат да се появат и го правят, това са тъй наречените "привнесени видове"...
Ще опитам една друга интерпретация на историята с колорадския бръмбар. Simple Smile  Както си написала, той е привнесен, в другата система той няма място. Неговото е точно там, където е част от веригата. И затова е кръстен "вреден", че трябва и да се борим с него и да го унищожаваме. В едно съобщество организмите са силно свързани, но тия връзки са слабо изучени и доста опростени от науската, те не могат да се отъждествяват със симбиоза и конкуренция, полезни и вредни. Човека е направил и много глупости покрай откритията си, а някога като се замисля ей така и започвам да си мисля колко велик е бил Диоген навремето. За съжаление хората много трудно се учим от грешките си.

Общи условия

Активация на акаунт