Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 13)

• 36 575
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
На мен ми казаха да си мия хубаво ръцете, плодовете и зеленчуците.
За самата ваксина имаше по-горе ...

# 466
...какво мислите за ваксината против Хепатит А...
Twinrix Adult инжекционна суспензия в предварително напълнена спринцовка
Адсорбирана (върху алум … 89;ид) ваксина срещу хепатит A и хепатит B

Следващите нежелани лекарствени реакции са съобщавани или при Twinrix или при моновалентните ваксини на GlaxoSmithKline за хепатит А и хепатит В:

Нарушения в кръвта и лимфната система
Тромбоцитопения, тромбоцитопенична пурпура
Нарушения в нервната система
Енцефалит, енцефалопатия, неврит, невропатия, парализа, конвулсии
Нарушения в кожата и подкожната тъкан
Ангионевротичен оток, лихен планус, еритема мултиформе
Нарушения в мускулно-скелетната система и съединителната тъкан
Артрит, мускулна слабост
Инфекции и инфестации
Менингит
Съдови нарушения
Васкулит
Нарушения на имунната система
Анафилаксия, алергични реакции, включително анафилактоидни реакции и такива, наподобяващи серумна болест

След широкото приложение на моновалентните хепатит А и/или хепатит B ваксини, допълнително са докладвани следните нежелани реакции, свързани във времето с ваксинацията.
Изследвания
Отклонения във функционалните чернодробни показатели
Нарушения на нервната система
Множествена склероза, миелит, парализа на лицевия нерв, полиневрит като синдром на Гилен-Баре (с асцендентна парализа),
неврит на очния нерв

Използвани са данни от официалната листовка: http://www.gsk.bg/docs/Twinrix_Adult_susp_inj_pre-filled_syr_15-Mar-2010.pdf

И да допълня - по-подробно е писано тук.

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 23:22 от chukchi

# 467

Все повече започвам да се замислям за ваксина - моля ви, разубедете ме Simple Smile
 А може ли хомеопатията да помогне да се предпазим от болестта и съответно в лечението и?
Извинявам се, ако сте дискутирали вече въпроса, нямам възможност да чета много назад.

Лелеееее, наистина ли си повярвала на всички тия инсинуации? Simple Smile
Не чете ли, че даже експертите от МЗ изказват мнение, че производителите на ваксини предизвикват тази медийна истерия.

Като се притесняваш толкова много - мийте си ръцете постоянно и особено след тоалетна.  Mr. Green Можеш спокойно да тормозиш мъжа си за хигиената, под предлог, че това е причината по-големия процент заболели са от неговия пол. Simple Smile

Ако си обърнала внимание, според статистиката, от обявявения огромен брой заболели в цялата страна има само 1 ром, въпреки че се води "заболяване на мръсните ръце" и заболеваемостта е толкова концентрирана. Но пък от друга страна имаше предположение от специалисти, че заразата може да е била в цигарите, защото 70% от болните били пушачи..  Joy

# 468

Поне си направи труда да ми прочетеш поста по тази тема. А може да питаш и Крис да ти обясни, той никога не отказва. Simple Smile

Кой пост, бе, душа? Rolling Eyes

Аз така си обяснявам нещата - Когато предоставим подходяща среда за свръхразвитие на дадени микроорганизми, те от полезни се превръщат във вредни в момента за самите нас. Когато намалим броя им до необходимия ни, тогава отново стават полезни. 

Сещам се за неподвластността ми към гъбични инфекции, дори след продължителен курс силни венозни антибиотици. (което от своя страна също не е добре, разбира се, но просто го давам като пример)

# 469
От няколко дни чета за ГНМ. Все по-интересно ми става... Та сега се зачетох за хепатитите и ситуацията поне на мен ми изглежда, че никак не е лишена от логика. Пише, че са свързани с конфликти засягащи черния дроб и жлъчката, които пък се пораждат съответно от страх от гладуване (буквално за храна) и гняв в обкръжението, съперничество. Това ми се струва са доста естествени конфликти за период на икономическа криза и повишена безработица и е логично да засягат повече мъже отколкото жени защото у нас статуквото все още е мъжете по-често да се грижат за прехраната. А ето тук си пише, че "епидемията" засяга предимно хората в работоспособна възраст и то мъже: "Най - висока е заболеваемостта във възрастовата група 20-49 години. Прави впечатление, че над 70% от заболелите са мъже във възрастовата група предимно от 20 до 40 години."
Реших, че мога да споделя тук тази налудничава причинно-следствена връзка Simple Smile

# 470
Значи аз определено няма да се разболея предвид това, че вече не съм на 240 лв майчинство (втората година) , а се върнах на работа с хууууубавичката си заплата Laughing и наистина прекрасния колектив

# 471
А става ясно, че не си и мъж  Wink

# 472
Да, но съм пушач. Joy
Хайде стига спам, време е да си лягам.

(има резон пушачите да боледуват предвид по-слабия им като цяло имунитет)

# 473

Поне си направи труда да ми прочетеш поста по тази тема. А може да питаш и Крис да ти обясни, той никога не отказва. Simple Smile

Кой пост, бе, душа? Rolling Eyes

Аз така си обяснявам нещата - Когато предоставим подходяща среда за свръхразвитие на дадени микроорганизми, те от полезни се превръщат във вредни в момента за самите нас. Когато намалим броя им до необходимия ни, тогава отново стават полезни. 

Сещам се за неподвластността ми към гъбични инфекции, дори след продължителен курс силни венозни антибиотици. (което от своя страна също не е добре, разбира се, но просто го давам като пример)

Ех, Мече.., караш ме да ровя назад, без дори да изложиш аргументи, че си по-заета от мен.  Mr. Green
Ей ти го мнението: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=547749.270

Сега като се чета повторно, май е написано доста пестеливо (въпреки тогава да смятах, че е разбираемо), така че можем спокойно да продължим дискусията. Peace Сигурно и други хора ще се интересуват.

В книгата на д-р Гълъбов има много цитати на специалисти от различни области в медицината, но самия механизъм на свръхнормално разрастване на популациите и въздействие на микробите върху заболелия организъм не е описан пряко. Там обаче никъде не срещнах, че микроорганизмите са патогени.  Peace

Много четене на всякаква медицинска литература ми трябваше, за да си изградя становище по въпроса. С Кристиян сме го коментирали, той може също да помага, ако има неясни моменти.

# 474
От няколко дни чета за ГНМ. Все по-интересно ми става... Та сега се зачетох за хепатитите и ситуацията поне на мен ми изглежда, че никак не е лишена от логика. Пише, че са свързани с конфликти засягащи черния дроб и жлъчката, които пък се пораждат съответно от страх от гладуване (буквално за храна) и гняв в обкръжението, съперничество. Това ми се струва са доста естествени конфликти за период на икономическа криза и повишена безработица и е логично да засягат повече мъже отколкото жени защото у нас статуквото все още е мъжете по-често да се грижат за прехраната. А ето тук си пише, че "епидемията" засяга предимно хората в работоспособна възраст и то мъже: "Най - висока е заболеваемостта във възрастовата група 20-49 години. Прави впечатление, че над 70% от заболелите са мъже във възрастовата група предимно от 20 до 40 години."
Реших, че мога да споделя тук тази налудничава причинно-следствена връзка Simple Smile

И аз като теб съм лаик в ГНМ, но ми е интересно, защото действително има общо с причинно-следсвените връзки.  Peace

Чакам Крис да се появи и да даде малко повече светлина, след като ме репликираха, че безработните не са в решена фаза, каквато се предполага при това заболяване.

А иначе обясненията на епидемиолозите наистина звучат много хумористично. Simple Smile

# 475
аз да се включа с малко по вредата от ваксините. Днес бях на лекция в ЦУМ на алерголога д-р Мустаков (младия) и слушах с широко отворени очи и уши, интересно ми беше и за ваксините. Явно е от "промитите" той де,защото твърдеше,че и с алергия - да се боде, понеже ваксините били едно от големите постижения на 20 век или нещо такова изтърси. Обаче, видите ли,алергичните деца да бъдат "щадени" с непоставяне на допълнители ваксинки,но пък задължителните -задължително,само подходящо моментче да се изберяло,както и по възможност не живи,а ацелуларните им заместители. Чудя се 2 неща:
1.какво е това "ацелуларни" аджеба;
2. на всички ли има такъв аналог - примерно "любимата" МПР май не... ooooh!

# 476
Лекцията на "9 месеца" ли беше? Те са яко ПРО ваксините, нали са лекарско творение (списанието)...

# 477
да, лекциите им са хубави повечето,НО: за ваксините ме подведоха (за малко де): допреди 7-8 месеца бях твърдо "за" да слагам допълнителните - всички!!! Представяте ли си каква промивка на бременни мозъци е било и в момента е?!! #Cussing out язък им за всички "хубавини" на списанието... не знаех, че е от лекар.

# 478
Мулти Laughing
Цитат
Ей Богу, направих завой на 360 градуса
Това ме развесели.Значи пак си се вьрнала на старото си мислене Grinning

По ГНМ различните зародишни листа развиват различна тепература.Високите Т от 40 градуса са винаги на ектодермата (червено).

Ниската Т от 37,5 е характерна за мезо и ендодерма.

Не трябва да се бьрка леката Т от 37 след епилептоидна криза от 40 градуса (ектодерма) с тази на ендо или мезодерма,която никога не дава такьв пик.
Докато ектодермата може да реагира с лека 37 до висока 40 температура,то ендо и мезодермата нямат такава силна вариация до 40.Най много до 38.
Заедно сьс симптомите и температурата може лесно да се определи кьм кой зародишен лист е конфликта.

За епидемията си мисля,че можем да впишем още един фактор.
Бьлгарското гражданство завишава риска от хепатит А.
А ако всички заразени са били с бьлгарско гражданство ,може да се подаде  за статия в Лансет сьс 100% научно доказателство,че при взимане на бьлгарско гражданство рискьт от разболяване с ХепА се завишава 100%.Ако обаче има един ром,който да няма това гражданство,тпроцентите се намаляват Mr. Green

Не може всичко да се приписва на ваксините.
Случаите на различни заболявания при неваксинирани деца показват още ведньж,че биологичните закони важат за всеки без изключения.
Хамер е обяснил какво става при ваксиниране и защо едни деца развиват едни заболявания,други нищо.
Вьзрастните обикновено не получават конфликти,когато ги бодат,особено,ако е доброволно и без страх.Там вече могат да подействат сьставките на ваксините неблагоприятно и да увредят.

Мечка ,

Бактериите изпьлняват жизненоважни функции в организма ни.Те нямат мозьк и не взимат сами решения.Човешкият организьм е много по силен (ако става дума за битка и борба) от 2 кг бактерии.

Бактериите се размножават точно в необходимото и закодирано количество за извьршване на определената за тях работа.
За едни гнойни сливици трябват 2 милиона бактерии,за рак на черния дроб 2N милиони бактерии.

Черният дроб е ендодерма зародишен лист,при който няма завишена до 40 градуса Т.А там има най много бактерии.От там следва,че температурата сама по себе си има и друго значение.В тази фаза на 37Т не могат да се убият тези милиони бактерии.Напротив.Тя се ползва от мозька те да се размножат до степен,нужна за образуването им ,за да могат да разградят карцинома на черния дроб.

# 479
(има резон пушачите да боледуват предвид по-слабия им като цяло имунитет)

Мече, "Дрън- дрън ярини!" казваше Петър Берон.  Laughing
Пуша като комин и от не знам колко години вече почти никога (да не кажа съвсем никога) не боледувам.  Naughty
Така че - да си гледат работата.
  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт