Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 13)

• 35 789
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Покрай липсата на странични ефекти по листовките на БЦЖ, отворих да потърся какво пише по чуждите ваксини. Така и не съм стигнала до това инфо, но зачетох друго с интерес.
Пускам линковте с гугъл превод
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http: … Dbg%26prmd%3Divns
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=bg&sl= … eSVGNB8mvtP9ODH5Q
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http: … Dbg%26prmd%3Divns

Обаче, не успях да се ориентирам, в страните, които не прилагат БЦЖ, имат ли рутинен мониторинг с Манту и другите тестове или са само при съмнение  newsm78

# 631
Г-жа Стихийно бедствие ,
заявих отказ още щом родих , донесоха ми бланка , на която се подписах под фразата "Отказва ваксини" и това беше - изобщо не ти е нужно нечие съгласие тук , пък било и на мъжа ти .

# 632
Бе, аз и тема пуснах, ма и вас да питам, защото знам, че винаги сте "в час", както се казва.  Wink
И така:

Боледуват ли малките деца от Хепатит А и ако не - защо?

newsm78

# 633
  • Пловдив
И аз наскоро търсих инфо, но за новородените.
Назад в темата бях дала всичко, което открих, а то е пренебрежително малко.

# 634
Бе, аз и тема пуснах, ма и вас да питам, защото знам, че винаги сте "в час", както се казва.  Wink
И така:

Боледуват ли малките деца от Хепатит А и ако не - защо?

newsm78

По коя медицина търсиш отговор?  Laughing

# 635

По официалната, Стелтче.

# 636

По официалната, Стелтче.

Официалната няма отговор...  Wink  Ако искаш, може да си направим експеримент по разните лекарски сайтове с онлайн консултация... Кажи, че имаш малко бебе и се притесняваш, защото е било контактно, кажи че в интернет не намираш никаква информация, попитай ги бебетата и малките деца боледуват ли от хепатит и ако не - защо?

# 637
Официалната няма отговор...  Wink  Ако искаш, може да си направим експеримент по разните лекарски сайтове с онлайн консултация... Кажи, че имаш малко бебе и се притесняваш, защото е било контактно, кажи че в интернет не намираш никаква информация, попитай ги бебетата и малките деца боледуват ли от хепатит и ако не - защо?

Скоро бях попаднала на някакъв сайт, дето всички бяха като мултита на г-н "нали" Laughing, такива глупости бръщолевеха.
Но не помня как се казваше.
Сега ще се разровя и ще видя къде и кой беше.

# 638
такааа за нашия случай. Наистина нищо не се плаща при отказ от ваксини. Ако не НЗОК, общината заплаща сумата.

Обаче, има една много ценна страна подобен отказ Simple Smile комбинирано с ранното кърмене и отказа ти от мед процедури по време на раждане. Водят бебето БИО и се чувстват длъжни да те питат за всяка една подробност, която му се случва. Например, аз не знаех, че тази кръв която взимат задължително на всички деца се ползва за генетични тестове. Една част от тях в майчин дом, друга не рзбрах къде, но се правят изследвания за Даун, за проблеми с щитовидната жлеза и т.н. Три пъти идваха да ме питат искам ли да правят изследването и да ми обясняват какво е Simple Smile нищо, че още първия път бях ОК с това. Предполагам, че пазят резултатите, но като си наясно с това си е друго.
Не смееха памперса да сменят без да попитат изрично. Добре, че питаха всъщност, за да им откажа да слагат профилактично антибиотични капки в очите, които не са за бебета въобще. Голяма драма беше, искаха да им подписвам отказ за лечение Simple Smile)) Много са слаби педиатрите в тази болница, честно ви казвам.
Не знам дали ви цитирах една от доФторките: "Добре, че не са всички такива като вас, че така не може да се работи - за всяко нещо да обясняваш и да питаш родителите."
С голямо облекчение ни изпратиха. С изключение на педиатрите всички останали доктори, акушерки, повечето сестри искрено ни се радваха.

pп.п. Забравих да споделя, че в бързината не са ми дали да подпиша половината документи от информираното съгласие и птова още повече затвърдило убеждението, че не трябва да пипат без разрешение.

# 639
  • в матрицата
Berend Botje , къде роди?

# 640
Обаче, има една много ценна страна подобен отказ Simple Smile комбинирано с ранното кърмене и отказа ти от мед процедури по време на раждане. Водят бебето БИО...

За бебето БИО не знам, но водят майката КУКУ....  Joy

# 641
  • Пловдив
Ивка,
ivka_007,
както тя към теб, така и ти към нея... Кажи ѝ: Добре, но тъй като по закон мога да Ви сменя едва юни месец, ще се наложи да ме изтърпите или ако не искате да ме виждате, няма да Ви посещавам. А ако откажете да прегледате детето ми, ще пусна жалба където трябва.

При евентуален проблем винаги можеш да заведеш бебето и на друго място, а консултирането (т.е. меренне, теглене, Как сте днес?, Колко сучите? и куп други щуротии) може да си го направиш и сама. Бабите ни като не са се консултирали всеки месец как са оцеляли майките и бащите ни?

Да , така е, то това е най-малкия проблем, но тя трябва да ми издаде и болничния, а това вече е проблем за мен и за това се притеснявам и не знам какво да правя..

Какво общо има слагането на ваксината на здраво дете с болничен на теб?
Ако детето се води болно,то ваксина не може да се слага така или иначе.
И защо трябва непременно всяко живо сьщество в БГ да има личен педиатьр и личен лекар?????
И най вече дльжни ли сте да ги ползвате,т.е. вьрзани ли са сьс социални пари?
Ако не са....бягайте далече.

Ивка,правилно са ти казали момичетата.Не навлизайте в дискусии с лекарката.(навремето,който не ставаше за нищо друго,специализираше педиатрия!).И следващия пьт вземи мьжа си с теб или друго мьжко лице за свидетел и тежест.

Ами така са направили нещата, че всичко е навързано. Трябва да имаш педиатър и ЛЛ, защото той ти издава болничния за майчинството и всякакви други бележки и направления, които са ти нужни...

# 642
в TK

stelt77 ,  Joy, ами да! Как може да не искаш шевове и добавчица Simple Smile))

забравих, оказва се болничен престой от поне 72 часа е заради възможни странични ефекти от ваксините, нищо, че такива няма Simple Smile))

# 643
... Много са слаби педиатрите в тази болница, честно ви казвам...

Вземи кажи накрая коя е "тази болница", че ни държиш на нокти всички.  Joy

П.С. Стелтче, имАло болни дечица, бе.  Outta Joint
Цели 4 в Пловдив, явно това е бройката и за цяла България.  Mr. Green
Ей, само глупости, ей.
  Laughing

# 644
Berend, да ти е живо и здраво дететенцето и да си се отглеждате щастливо   bouquet

...оказва се болничен престой от поне 72 часа е заради възможни странични ефекти от ваксините, нищо, че такива няма Simple Smile))
Shocked Това официално пише ли го някъде?

Общи условия

Активация на акаунт