Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 13)

• 35 777
  • 743
  •   2
Отговори
# 660
Какъв ви е случят с Пентаксим, Berend Botje?

# 661
г-жа Стихийно бедствие, как преболедува дифтерита специално ти и евентуално, ако имаш наблюдения за други подобни на твоя случай. За тази болест съм чела само по книгите и из интернет. Интересно ми е да чуя и някой, който е бил засегнат.
Трудно, с три месечен престой в болницата, със тежки усложнения на сърце.
Отидоха ми на кино гласовите струни, около 3 години говорих като Висоцки.
Имаше деца които напълно си изгубиха говора, доста хора починаха.
Но проблема не беше в невъзможността да се излекува тази болест, а в това да се диагностицира на време.
Аз лежах в къщи с температура и ужасни болки в областа на сърцето, почти не дишаща и ни то една гадина която ме е преглеждала не ме погледна в устата.
Добре че тогава учих в университета и точно този срок учихме малко педиатрия, разглеждахме симптомите на различни болести в това число и дифтерит. Аз сама си поставих диагноза, майка се прибра от работа аз и казах отивай при съседа (той беше завеждаш инфекциозното отделение)  и му кажи че съм болна от дифтерит, след малко лекаря идва с майка и ми се смее, дай казва да те видя големия специалист по инфекциите, след точно 3 мин беше дигнал цялата област на крак. Вероятно до ден днешен разправя за мен, даже в отделението имаха после лаф с  мен дразниха младите специалисти. Че съм била повече знаела от тях. Мен тогава ме спаси това че успях на време да си поставя диагнозата, закараха ме в обласния град и чак след време разбрах че 93-94 година в Украйна както и в много други съветски републики имало е епидемия на дифтерит. Нищо че всички бяхме ваксинирани. Просто това са гладните години на прехода, имуната система от това недохранване вероятно е била отслабнала и затова се е получил такъв брой болни и ваксините не ни помогнаха.

# 662
мозъчен отток ( по мои разследвания/листовката на ваксината). Според Педи, никакъв проблем не сме имали или поне, не нещо, което да репортва ....  

# 663
Berend, при малкото ми при първия пентаксим (представете си купувах го, уж ново, по-добро ooooh!, защото когато се роди, още се слагаше тетраксим...) плака близо 6 часа, с едно леко прекъсване - говоря за бебе БЕЗ никакви колики, което само спеше, а когато беше будно, кротко се усмихваше. И аз го свързах с мозъчния оток от листовката....Всъщност тогава започнах да чета за ваксините.

Г-жа Стихийно бедствие, (нарочно тук не ти говоря по име Laughing), съжалявам за случилото се.  HugНаистина си поредното доказателство, че ваксината имунитет не прави, поне в болшинството случаи. И наистина годините за съветските деца бяха ужасни....А ако въобще прави, то той е краткотраен. Гладните години също са си казали думата. Наистина диагностицирането е много важно, а дифтерията няма как да се сбърка заради полипа, освен в случаите, когато той не се вижда, но те са редки - поне това съм чела.
Лекува се с антибиотици.

# 664
  • София
Здравейте.
Може би вече 4 години аз го мисля този въпрос с ваксините, няма да ви казвам защо точно 4 и как ми се е появила тази мисл в главата и какво съм чела до сега и с какви чукове съм се била по главата, има един по сериозен въпрос в момента.
Бремена съм, предстои ми раждане, нямаме общо мнение със съпруга ми по въпроса и се съмнявам да успея да го убедя да подпише декларацията за отказ от ваксини в родилното. След родилното няма да сложа ваксина ако щат всички да припадат колкото си искат, градините въобще не ме притесняват в нашия корумпиран свят ще изкарам каквото трябва за където трябва.
Питате се и какво искам и защо пиша, може би за някакъв вид успокоени за тази ваксина в родилното Praynig
  Донякъде съжалявам, но и малката има ваксините от родилното, слава богу не е имало поне досега сериозна реакция и се надявам да няма... Опитай се хубаво и спокойно да поговориш още веднъж с таткото и да го убедиш в решението си, още повече ако е окончателно и твърдо., Реално ти си в болницата с бебето и ако откажеш, не мисля че някои ще тръгне да търси и да пита таткото, още повече ако поне единият е против.

# 665
Като заговорихте за пентаксим.. Наскоро едно съседче пострада, а вчера случайно попаднах на това:

Попринцип за нас проблема започна на година и 6 месеца , когато ни сложиха 4 ти пентаксим . Тогава един ден след ваксината вдигна много висока температура , почна да не пази равновесие - изпратиха ни в инфекциозна болница - там получи еднократен гърч / 3 часа никой не идваше да го прегледа и да види за какво става въпрос / . Аз на 2 години съм изкарала менингоенцефалит след вариолна ваксина - такава ми е и диагнозата . Чак сега в св. Наум д-р Томов ми каза ,че е възможно детето ми да е унаследило моята непоносимост към ваксини / Вероятно не го казвам точно - перифразирам / Еее колко съм питала и предупреждавала каква болест съм изкарала в резултат на какво и чак сега някой да каже ,че все пак това може да се предаде генетично.

Иначе от неонатолозите в ТК и аз имам само лоши спомени, много лоши.. Бяха ми наблъскали бебето с какво ли не (антибиотика беше най-малкото), беше зле, а единственото, което успявах да изкопча от тях, беше в стил "днес наддаде 5 грама, вчера не наддаде". За съжаление мнооого зелена бях тогава и нищо не смеех да им кажа...

# 666
Единствено една лекарка в ТК ми направи добро впечатление, за да съм честна. Другото се радвам, че не са ми пипали детето.
Всъщност са го ударили в чешмата, половината дупе е синьо. Също и крачето, където са го боли за изследванията. Не искам да мисля, че е било нарочно, от злоба, но някак си .. на такова ми мирише.

Стихийке, ами таткото, той ако не е с теб в родилното не знам как ще се свържат с него, за да потвърди, че не иска ваксини. Аз обаче си мисля, че все пак трябва да вземете решението заедно. Съпругът ми все още мисли, че е по-добре да се ваксинираш, въпреки жертвите, но си се подписа човека, защото сме го обмислили и решили.

# 667
Еееее, бива ли такова нещо??? Все не искам да повярвам, че може да има такива зверове....Чак нарочно...... Twisted Evil

# 668
Единствено една лекарка в ТК ми направи добро впечатление, за да съм честна. Другото се радвам, че не са ми пипали детето.
Всъщност са го ударили в чешмата, половината дупе е синьо. Също и крачето, където са го боли за изследванията. Не искам да мисля, че е било нарочно, от злоба, но някак си .. на такова ми мирише.

По-вероятно е да е т.нар. монголоидно петно, среща се често и избледнява с времето, но бавно.  Peace
Искрено се надявам да не си го изкарват на бебенцата.  Praynig

# 669
Еееее, бива ли такова нещо??? Все не искам да повярвам, че може да има такива зверове....Чак нарочно...... Twisted Evil
   Да не ви плаша,но.....
   Моят син стоя по-дълго време в интензивното на ТК,ходих да го кърмя там и се нагледах на такива мизерии от страната на акушерките ..... ooooh!  Абсолютно допускам някакви "нарочни " изпълнения от тях,уви...  Tired

# 670
В интерес на истината, акушерките, които аз видях бяха ОК.
За дупето, ами то си има отпечатък от чучур на чешма... мерих го на нашата. Дано да се заблуждавам де. По-склонна съм да вярвам, че просто ги подмятат и ги къпят както дойде.

# 671
...За дупето, ами то си има отпечатък от чучур на чешма... мерих го на нашата...
Абе да ти кажа доста акробатично трябва да са го подмятали, за да му направят такъв отпечатък. Мен едната акушерка през нощта ме пусна при нея да си измия детето (по мое желание). Единствената готина акушерка, на която попаднах в ТК, казва се Лиляна Димитрова (питах я за името, за да я споменавам с добро Simple Smile). Та чешмата им е някаква много специална хай-тек за миена на бебета - пуска вода точно 37 градуса, а струята пада от много високо и е с регулирана сила (явно е така точно, за да са далеч бебетата от батерията).
Акушерките мисля си изкарват всичката негативна енергия на родилките, които отказват да са част от "поточната линия"; надвам се че за бебоците не остава...

# 672
Днес ми  подхвърли една позната, че пентаксима имал давност 1 година или година и нещо... дали има нещо подобно?  newsm78
Т.к. сме били третата преди 2 години.. се чудя дали пък няма да се изплъзна между капките  Whistling

# 673
Днес ми  подхвърли една позната, че пентаксима имал давност 1 година или година и нещо... дали има нещо подобно?  newsm78
Т.к. сме били третата преди 2 години.. се чудя дали пък няма да се изплъзна между капките  Whistling

В какъв смисъл "давност"?  newsm78  За неваксинираните по график, си има специални начини за наваксване, т.е. изготвя се индивидуален имун. календар, който включва всички пропуснати ваксини, но е съобразен и с нужното време между тях... Не съм чула да се "опрощават ваксини", след като така или иначе не са сложени...

# 674
В смисъл давност - от последната ваксина до реимунизацията имало максимален срок? Не ми звучи логично, но пък ми хареса идеята, защо не...

Общи условия

Активация на акаунт