Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 13)

• 36 565
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
аз мисля, че срокът е МИНИМУМ

# 676
Днес ми  подхвърли една позната, че пентаксима имал давност 1 година или година и нещо... дали има нещо подобно?  newsm78
Т.к. сме били третата преди 2 години.. се чудя дали пък няма да се изплъзна между капките  Whistling

В какъв смисъл "давност"?  newsm78  За неваксинираните по график, си има специални начини за наваксване, т.е. изготвя се индивидуален имун. календар, който включва всички пропуснати ваксини, но е съобразен и с нужното време между тях... Не съм чула да се "опрощават ваксини", след като така или иначе не са сложени...
Ами  Crazy Алекс имаше 2 пропуснати ваксини.Какъв ти график, какви 5 лева.Сложиха му ги и двете в един  и същи ден. Tired

# 677
В смисъл давност - от последната ваксина до реимунизацията имало максимален срок? Не ми звучи логично, но пък ми хареса идеята, защо не...

Разбрах те като "ако не се сложи, се опрощава"... Ако това е имала предвид, не е вярно... По принцип от третия Пентаксим до реимунизацията срокът е минимум една година (т.е. не се поставя преди това време)...

# 678
Подкрепям, става въпрос за минимално отстояние. Макар че Бърди развива други теории..... Crazy

# 679
Здравейте.
Може би вече 4 години аз го мисля този въпрос с ваксините, няма да ви казвам защо точно 4 и как ми се е появила тази мисл в главата и какво съм чела до сега и с какви чукове съм се била по главата, има един по сериозен въпрос в момента.
Бремена съм, предстои ми раждане, нямаме общо мнение със съпруга ми по въпроса и се съмнявам да успея да го убедя да подпише декларацията за отказ от ваксини в родилното. След родилното няма да сложа ваксина ако щат всички да припадат колкото си искат, градините въобще не ме притесняват в нашия корумпиран свят ще изкарам каквото трябва за където трябва.
Питате се и какво искам и защо пиша, може би за някакъв вид успокоени за тази ваксина в родилното Praynig
В болница, родилното или родилния дом, никой под никаква форма и по никакъв начин не може да ви накара да подпишете нищо!
Няма бланка Информирано съгласие! Не подписвайте нищо ръкописно на бял лист! Не заверявайте никакви декларации при нотариус и не ги носете в болницата!
Не изпускайте бебето си от ръце и след определеното време просто си излезте от болницата с него!
Не коментирайте с лекарите избора си, бъдете твърда и не позволявайте да бъдете манипулирана от тях!
Ако разберат, че сте уплашена или поомекнала, веднага ще започнат да ви плашат и ще са на път да ви убедят и спечелят.
Не споделяйте с тях името на лекаря, при който смятате да запишете детето
си, не ги интересува, ако настояват, кажете, че просто още не сте взели решение кой да бъде той. Запомнете, че не сте длъжна да го кажете!!! Ако настояват ги заплашете с адвокат или съд!
Гарантирам, че по този начин ще излезете от болницата без ваксини!
Успех!

# 680
Не разбирам каква е целта на държавата, защо се съгласява да трови, убива и осакатява децата си. Sad
Защо превантивното се е превърнало в самоцел? Защо не ни учат  че не е нужно да съхраниш една бременност на всяка цена, колкото страшно и да ви звучи, но защо е нужно да съхраниш 1 живот на всяка цена.
Защото "Те" ваксините с това ги оправдават, ще ваксинираме защото има възможност да се разболее детето, защо не разбирам трябва да се тровят 100-1000-10000000 деца защото евентуално едно от тях може да се разболее. Да може, ще се борим и ще го лекуваме, ако не успеем ще ревем от тъга и мъка че сме го загубили. Но не приемам че трябва да се мъчат стотици деца, деца с аутизм, деца ДЦП, деца със още множество страшни диагнози за това да спасим  теоретично едно дете от хепатит. Защо не е по нормално 1 майка да реве над гроба на детето си не спасено от хепатит или дефтерит , а не стотици майки да оплакват още живите си деца, деца без бъдеще, деца без наследство, живи но изгубени деца.
Четирибуквена думичка "ПАРИ"! Точка.

# 681
Не разбирам каква е целта на държавата, защо се съгласява да трови, убива и осакатява децата си. Sad
Защо превантивното се е превърнало в самоцел? Защо не ни учат  че не е нужно да съхраниш една бременност на всяка цена, колкото страшно и да ви звучи, но защо е нужно да съхраниш 1 живот на всяка цена.
Защото "Те" ваксините с това ги оправдават, ще ваксинираме защото има възможност да се разболее детето, защо не разбирам трябва да се тровят 100-1000-10000000 деца защото евентуално едно от тях може да се разболее. Да може, ще се борим и ще го лекуваме, ако не успеем ще ревем от тъга и мъка че сме го загубили. Но не приемам че трябва да се мъчат стотици деца, деца с аутизм, деца ДЦП, деца със още множество страшни диагнози за това да спасим  теоретично едно дете от хепатит. Защо не е по нормално 1 майка да реве над гроба на детето си не спасено от хепатит или дефтерит , а не стотици майки да оплакват още живите си деца, деца без бъдеще, деца без наследство, живи но изгубени деца.
Четирибуквена думичка "ПАРИ"! Точка.
Ок, но нали в някои държави имат система за добро обезщетяване о болници, това си е огромен държавен харч за ивредени (от ваксини). Мисля си...

# 682
Ок, но нали в някои държави имат система за добро обезщетяване о болници, това си е огромен държавен харч за ивредени (от ваксини). Мисля си...

Само дето няма как да докажеш, че ваксините са виновни, та да ти дадат обезщетението.  Tired
Абе, то да не дава Господ някой да чака такова обезщетение.
 Praynig

# 683
Стелт, ако няма как да не изпуска бебето от очи.....?
Нали ги носят понякога на разни процедури, мият ги и прочие...
Не знам къде ще ражда Стихия, но ако е в нашата държавна болница, бебетата не са при майките, само за виповете вече се отнася. Със сигурност ако е там, тя ще си вземе вип стая, но все пак....

Ако не е занесла декларация, ходи после доказвай, че просто си казала, че не искаш ваксини Sad

# 684
Мече, в болницата, в коята аз ще раждам бебета изобщо не са при майките.Стоят в една отделна стая и викат майката за кърмене, а не носят бебето при нея.Значи при мен абсолютно отпада да е при мен постоянно.
А защо да не носим декларации или да носим, но да не са заверени от нотариус? Ако не ми дадат да подпиша нищо после как ще докажа, че не съм искала ваксини, като са се сменили няколко смени, например?

# 685
Не мога да разбера какъв им е проблемът на болниците да оставят детето при майка му!!! Не мога да си представя, как ми вземат бебето в някакаква далечна стая, където то се къса от рев и някакви си лекари доктори и санитарки ще решават вместо мен кога мога да го гушна, кога мога да му сменя памперса и кога мога да му дам да яде. Та те още от първия му ден го травмират за цял живот.
Четох вчера една статия за витамин к (мислех , че го дават само на капки, но съществувал и вариант инжекция) в която срад изброените странични ефекти от даването на този витамин под формата на инжекция фигурира и душевната травма от убождането ( цитирам  Probably the most significant is Inflicting pain immediately after birth likely causing psycho-emotional damage and trauma to a newborn, which is totally inappropriate, and unnecessary. It just creates another emotional wound that the helpless and innocent baby needs to overcome to achieve health and wellness.
It is bad enough they will have to overcome unintentional traumas along the way but to mandate this practice is the 21st century is simply unconscionable.   http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/03/27/hi … ut.aspx?aid=CD945 )
Опитвам се да си представя какво се случва в психоемоционален план с едно новородено бебе, насилствено отделено от майка му. Това е малко в страни от темата с ваксините, но ме накара да се замисля...

# 686
Опитвам се да си представя какво се случва в психоемоционален план с едно новородено бебе, насилствено отделено от майка му. Това е малко в страни от темата с ваксините, но ме накара да се замисля...

А я виж какво друго му се случва...   ooooh!  http://semeistvo.rozali.com/galeria1.php?catid=bremennost-desi&img=96

# 687
Не мога да разбера какъв им е проблемът на болниците да оставят детето при майка му!!!
Чисто организационен е проблема и има много измерения:
- майките са по няколоко в стая, обикновенно е твърде тясно за 3 или 4 бебешки кишчета - нямада могат да мърдат изобщо; не всички си искат бебета, някои искат да си почиват и най-вече нощем, а бебета имат различен ритъм и се будят по различно време...
- поради начина на управление на раждането в БГ голяма част от майките трудно се оправят със себе си първия (или повече дни) след раждането и трудно биха се оправили и с бебето (да сменят памперс, да го преоблекат, да се погрижат за пъпчето и пр) - над 40% ражданията са секцио, голяма част от вагиналните са с епизиотомия, физически е трудно с шевове и рани....
- няма достатъчно персонал, който да се отзове на повикване от майка за да й помогне с бебето; много по-лесно е когата бебета са отделно, преобличат се, митя се, повиват се на конвейр от човек, който цял живот това е правил...  Нуджите на бебето никй не го интерусават извън сменяне на памперси и хранене....

# 688
за срока на давност, лошото е, че не само може да искат да слагат пропуснатият прием, но и да повторят целия курс. Т.е. ако си пропуснала последния прием на те карат да почваш от начало.

# 689
Т.е. ако си пропуснала последния прием да те карат да почваш от начало.

Което е не само голяма простотия, а е и в нарушение на Наредба 15...

Общи условия

Активация на акаунт