Отговори
# 105
Привет, днес ходих на цитонамаска, както и на ултразвук. Предписаха ми Utrogestan, не съм сигурна, че правилно го разчитам от рецептата. Някой ползвал го е? Мнения за медикамента? Понеже трябва да го пия 6 месеца, което е доста дълъг период от време
Това е прогестерон,аз съм го пила.Утрогестан е добър препарат.

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 527&Itemid=17

Има ли странични ефекти - окосмяване, напълняване, други?
Не знам,не би трябвало да има окосмяване,за напълняването не съм сигурна.

# 106
момичета, сигурно сте пили изопринозин доста от вас, та въпроса ми е имали ли сте стомашни болки и неразположение като цяло?

# 107
  • София
момичета, сигурно сте пили изопринозин доста от вас, та въпроса ми е имали ли сте стомашни болки и неразположение като цяло?

Аз   да  - дискомфорт  високо  горе  в епигастриума  , тежест , понякога и  гадене  . Също така и  силно  главоболие  и  замайване  .  Непрекъснато  броях  дните   кога  ще  свърши  приема  -  пиех  го  по  10  дни  в  месеца  .

# 108
И на мен също ми беше зле от него, нещо конкретно незнам да ме е боляло но като цяло го понасях тежко . И аз като Джеси само чаках да свърши.

# 109
Здравейте на всички,
Имам специфичен въпрос относно ЧПВ,на който не успях да намеря отговор от общата информация на различни места,надявам се някой тук да знае отговора.
До колко дни (най-рано)след контакт с мъж носител на HPV (и съответно заразяване)може да бъде открита инфекцията (вирусът) при жена ползвайки съвременните методи за скрийнинг и диагностициране?Възможно ли е седмица след контактът да бъде изолиран вирусът (или антитела?) при нарочен преглед при гинеколог и вземане на цитонамазка?
Приемаме,че жената е с отслабена имунна система,има гъбички и изобщо условията за заразяване са пълни.
Според непотвърдена (за мен)информация,откриването на ЧПВ ставало като се изследва цитонамазката за антитела,което означава,че няма как да бъде намерено нещо по-рано от поне месец след контакт със заразен,но както казах информацията не е сигурна и затова моля за отговор от някого,който знае със сигурност.
Благодаря предварително,поздрави!

# 110
  • София
   cassio  ,   - Мисля  ,че  дори  и  лекар  не  може  да ти  отговори  със  сигурност   на   този  въпрос ,  относно    колко  точно  време  след  контакта  се  открива   НРV.  Но  досега  не  съм  чувала  ,че  "откриването на ЧПВ ставало като се изследва цитонамазката за антитела"   ????    Rolling Eyes

По   принцип   НРV   не се  доказва  само  с  цитонамазка  на  100 % , а  може  евентуално  да се  заподозре  .  Цитонамазката  изследва  клетките  ,  не   антителата  !

Според  мен  няма  никакво  значение  кога  точно и колко  време след   контакта  е станало   заразяването  с  НРV  , по  важното е  дали  това е предизвикало   изменения  , които  да са  отключили  болестен процес.  

Моят  съвет  е да се  направи  цитонамазка ,  колпоскопия  и  евентуално  НРV  тест  или   типизация  за  установяване  на   типа  НРV.  И  да се    действува  според  резултатите  -  евентуално при  атипизъм и  взимане на биопсия  за  установяване на  диагнозата .

# 111
EHOOOOOOOOO,nqmam kirilica ,samo da se pohvalq  2g i 2 meseca sed konizaciqta i  sam PAP1 PAP2..... Joy

# 112
Боби, браво душко отличничка. Да си изкараш сега едни весели преазници. Peace

# 113
Здравейте, момичета!
Преди няколко месеца имах проблеми и бях изчела всички теми, познавах ви всички пишещи тогава, макар и задочно. Така и не се осмелих да пиша.
А сега, сега просто нямам сили да чета последните 7-8теми. Виждам, че има доста нови Sad, както и други , които продължават да вдъхват кураж  и да помагат виртуално.  И разбира се виждам познати лица от други темички, Hug.

Накратко да разкажа.
Преди една година при профилактичен преглед се видяха йоднегативни участъци, а биопсията не помня точно какво показа, но не беше нищо притеснително. Трябваше да се следи. Отидох за 2 мнение при д-р Карагьозов и според него процесът вече е бил обратим, тоест преди време съм била по-зле, но в момента организмът ми е започнал да се бори и ще се оправи сам. Виждахме се през 3 месеца, гледаше ме на колпоскоп и наистина участъците започнаха да се променят. Беше ми казал, че ако не се оправя ще ме изгори с лазера и ще забравя за проблема. Последния път ми каза, че съм ок и да се видим след година. Тоест март 2011г. Но по стечение на обстоятелствата отидох на профилактичен преглед този месец/ защото ми изтича картата към доверие и да използвам поне сега да не плащам/.
И така.
Преглед, цитонамазка. Преглед с колпоскоп,пак се видяха йоднегативни участъци и биопсия. Всичко стана веднага.
РАР 2-3d/ за контрола след 3 месеца/
Биопсията-....една дума, която не разчитам лен...нещо си сквамозен епител с огнищна дисплазия I-II степен.

Ясно е, че трябва да се предприеме нещо. Димитров от Фемина иска да гори по стандартната процедура.
Д-р Карагьозов ме следи предния път, с добри впечатления съм и като че ли съм по-склонна на него да се доверя. За лазер. Другата седмица ще отида при него.

В момента съм като ударена с мокър парцал, не мога да мисля, нито да дишам.
Не мога да взема решение какво да правя.
При Карагьозов ли да отида или да търся някой друг от 1 страница. Достатъчно опитен ли е за такава процедура...въпроси, въпроси...
Съжалявам, ако пиша не съвсем подредено, но предполагам ще ме разберете и простите.

Има ли пишещи  в момента, момичета, които са се доверили на Карагьозов? Може ли лични впечатления?
Виждам много добри отзиви за д-р Ганчева.Тя къде приема, как лекува/ако още не се налага конизация/.
В смисъл дали използва лазер или по традиционния начин гори?!
И цените. В Токуда 60лева за преглед + колпоскоп. 250лева за лазера.
Незнам как е на другите места.

Искам да се успокоя и знам, че никой не може да го направи вместо мен. Имам чуството, че ще полудея. Вероятно , защото още не съм свикнала с мисълта. Sad
Въобще не мога да се мобилизирам и да прочета доколко ми е сериозно положението.

соско, на теб и на всички останали момичета голяма прегръдка и пожелание за бързо преборване с проблемите.

п.п. няма да си препрочитам поста, защото има вероятност пак да не се осмеля да го пусна.

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 20:00 от gerka

# 114

Аз   да  - дискомфорт  високо  горе  в епигастриума  , тежест , понякога и  гадене  . Също така и  силно  главоболие  и  замайване  .  Непрекъснато  броях  дните   кога  ще  свърши  приема  -  пиех  го  по  10  дни  в  месеца  .
и при мен е непоносимо направо, чувствам се ужасно - болки високо в стомаха като спазми, главоболие, неразположение. Как ще го пия 6 месеца...

# 115
Здравейте,

Моля да ми помогнете със съвет и подкрепа както и знания в областта на резултатите от цитонамазката. Преди две години родих. Преди 2 седмици си правих цитонамазка, резултатите от която са следните Порцио 2А, Цервикален канал 2В. Пише още цервикален статос и абнормни инструментални находки:ерозио коли утери. А в допълнителното описание: ПВ - цилинтрични и парабазални клетки и ЦК - лека дискароза. Препоръка: колпоскопия.
Понеже бях в болница по друга причина /белодробна/ не можах лично да се видя с лекарката, тя ми даде по толефона препоръка да си купя Клион D i сега вече 5-ти ден си слагам от тях. В петък съм при друг гинеколог в Шейново за колпоскопия, и нова цитонамазка, според вас ще се наложили биопсия. Тя ме притеснява, както и горенето на раничката на шийката?

# 116
Още едно пояснение - цитонамзките преди това винаги са ми били IA група, но тази ми я взеха ден след като ми беше свършил цикъла, но все още бях с мини тампони. Разбира се никой не се сети, пък и аз от некомпетентност не прецених че изпозлването на тампони 24-48 часа преди цитонамзката може да даде грешни и неточни резултати. предупредих лекарката, но тя не ми обърна особено внимание. Мислите ли че това също има отношение, защото четох че PAP теста дава големи отклонения в такива случаи?

# 117
  • София
Герка, от всичко прочетено тук и д-р Карагьозов и г-р Ганчева са много препоръчвани лекари. На който и да се довериш, няма да сбъркаш. Щом си ходила при д-р Карагьозов иди при него, изразявам лично мнение, т.е. аз бих постъпила така.
Другите момичета ще ти кажат повече. Не се притеснявай  Hug

# 118
ivka76  , Благодаря ти!
Още не съм се успокоила. Cry
Мисля, че се навивам за Ганчева./ при младия Карагьозов съм ходила, не при професора/
Звъннах на д-р Ганчева, но тя каза, че днес няма да ходи в кабинета . Знам, че не е въпрос на часове, може да се изчака, но не ме свърта на едно място. Дали е удобно без час да се отиде при нея/утре/ и да чакам?!

# 119
Gerka,като ти препрочетох поста нещата не са страшни.Карагьозов иска лазер,което е добре за твоето състояние в монета,а другата лекарка иска горене,защото може би има такава техника.
Само не разбрах,имаш огнищна дисплазия причинена от какво?

Общи условия

Активация на акаунт