Отговори
# 555
  • София
  Цитонамазка  да ,  ще направиш  и  на  второ място  , но биопсия  може да не  се наложи ,ако  резултата от  цитото е  добър .

Аз  съм  ходила  във  ВМА миналата година при  Д-р  Начева  -  не съм  особенно  очарована.......Бях  с направление  по    ЗК  (това  единствено  от  много  години ) , затова  не мога да  кажа  нищо за цени .

# 556
Ок, ще направя цитонамазка, но резулата  се променя, веднъж рар 2-3 в СС, после рар в РVС. Направо не мога да си го обесня, ясно е че има останали клетки, макар че в хистолгията на конуса пише - до здраво.

# 557
  Цитонамазка  да ,  ще направиш  и  на  второ място  , но биопсия  може да не  се наложи ,ако  резултата от  цитото е  добър .

Аз  съм  ходила  във  ВМА миналата година при  Д-р  Начева  -  не съм  особенно  очарована.......Бях  с направление  по    ЗК  (това  единствено  от  много  години ) , затова  не мога да  кажа  нищо за цени .
А при теб, защо се получава така, какъв е проблема, как се справяш с това чакане, кошмар

# 558
  • София
 Ами  той  проблема  на  всички ни тук  е  почти  един  и същ -  дисплазия І - ІІ - ІІІ ст. Това е така нар.  койлоцитна  дисплазия  , която  се предполага  ,че  е вследствие  на  НРV  инфекция .

Аз  имам  две  биопсии  през  2 г.  и нещо са правени  . Първата е  с  резултат  дисплазия  І ст. , следва  горене с  лазер,  след  което  около 2 г.  РАР  - І - ІІ , след  това  пак  РАР  ІІІ  Д  - втора  биопсия  лека  до  умерена  дисплазия  .  Лечения  със Солкожин , Изопринозин  и така .  

Както  сама каза резултата се променя - както  съм  РАР  І  , след  2 седмици може да  съм  РАР  ІІІ  .  Praynig  То  затова  са  и  редовните прегледи  и постоянното  следене  с колпоскоп и цитонамазки.

Ще ти кажа  ,че  резултат  РАР  2-3  нищо конкретно не значи   ,  в  смисъл  може да се дължи   и на  банална  инфекция  .  Какъв е резултата от  биопсията ?  Правила  ли си  ДНК  скрининг  или  типизация  за  високорискови типове   НРV , ако да - имаш ли изобщо   високорисков  тип  ? Аз поне  нямах   и се предполага ,че  нося   някой  от нискорисковите  типове  НРV.

П.п   Сега  се  зачетох  в  първият ти пост и  видях ,че  резултата от хистологията на конизацията  ти е карцином in situ  ,  аз  питах  за  втората биопсия  .  Но  според мен   при  такъв резултат  няма  много  смисъл  от  две  или  три  конизации........  но  това   е мое  мнение,  ти си решаваш  все пак .  Мисля  ,че за това  Карагьозов  ти е споменал  за  хистеректомия .  При  бащата  или сина Карагьозов  си била?       

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 18:01 от Gesika

# 559
    Ще ти кажа  ,че  резултат  РАР  2-3  нищо конкретно не значи   ,  в  смисъл  може да се дължи   и на  банална  инфекция  .  Какъв е резултата от  биопсията ?  Правила  ли си  ДНК  скрининг  или  типизация  за  високорискови типове   НРV , ако да - имаш ли изобщо   високорисков  тип  ? Аз поне  нямах   и се предполага ,че  нося   някой  от нискорисковите  типове  НРV.
[/quote][/i
Биопсия ми правиха преди конизацията,
За ПаП 2-3 - Карагьозов също ми каза че може да е инфекция, два пъти я лекувах ама не пак  пап 2-3. Вчера пак ми взе материал за биопсия, но той казва че нищо не се вижда, докато преди конизацията ми каза че съм с тежка дисплазия.
Не съм си правил ДНК и типизация - това с какво ще ми помогне?

# 560
Ходя при сина Карагьозов. Вчера той ми каза че не е убеден ,че трябва да ми премахне матката, но решението си било мое ooooh! и че ако направя реконизация няма гаранция ще няма да има пак клетки от лошите Twisted Evil

# 561
  • София
   Вчера пак ми взе материал за биопсия, но той казва че нищо не се вижда, докато преди конизацията ми каза че съм с тежка дисплазия.
Не съм си правил ДНК и типизация - това с какво ще ми помогне?

Ами нали ти  обясних  по  горе  защо нищо не се  вижда  , защото  явно   проблема   е  в цервикалният канал  , а не  по  видимата част на шийката ,както е  било   преди конизацията  . Най  вероятно  с  конизацията е   изрязан  участъка  с тежка  дисплазия  от  порциото  ,  но  са  останали  някакви клетки  в  цервикалния  канал  и затова  е този резултат .  В  канала не се вижда с колпоскоп .

ДНК  типизацията  реално няма  да  те  излекува  , но  смисъла е такъв ,че се прави като  диагностична  мярка  и  ако   не  дай  боже  имаш  от високорисковите  типове  , след като си  с  карцином  ин ситу  , да се  вземат  превантивните  мерки  ,за да не  прогресира  карцином  ин  сито  в следващият  стадий , който  е същинският  рак .  Това е  смисълът  на  типизацията  ,защото е доказано  ,че  70 %  от  РМШ  се причинява  от  няколко  високо рискови типа  НРV -  най  често 16,18 - които  са потенциално  най - онкогенни.

Ходя при сина Карагьозов. Вчера той ми каза че не е убеден ,че трябва да ми премахне матката, но решението си било мое ooooh! и че ако направя реконизация няма гаранция ще няма да има пак клетки от лошите Twisted Evil

Ами  ето  той  ти е дал  отговора , че  в  този случай  не   е  сигурно  и затова  споменава   и за  хистеректомия  , като разбира  се правото на  избор е  твое  !  Peace

На   1-ва  стр. на тази тема  има  много  изчерпателна  информация  за  всичко  ,прочети  я  внимателно  и  , ако не ти  е  ясно  питай  .  С каквото можем  ще  помагаме  !  Peace

( Надявам  ,се че не се сърдиш ,че  така те съветвам  ,но  от това , което  пишеш  оставам с впечатлението  ,че не  си особено  наясно  с проблема ?)

# 562
в никакъв случай не се сърдя, да объркана съм, информацията която исках е някоя жена като мене да каже какво е избрала и защо. Търся морална подкрепа,  у дома мъжа ми само мълчи и казва каквото ти решиш, майка ми вика махай всичко, а аз тая надежда че всичко това е лош кошмар и че сутринта ще съм ОК Outta Joint

# 563
  • София

информацията която исках е някоя жена като мене да каже какво е избрала и защо.

Ясно  ,  аз  уж  не  съм  точно като тебе ( за сега ) ,но  знае  ли  човек  какво  ще  го  сполети "утре " ? Въпреки  всичко  мисля  ,че  съм  отговорила адекватно на  всичките  ти  въпроси  и съм  ти  дала  изчерпателна  информация  !  Но  явно  аз не съм  "точният  човек "  ?  Освен да  издиря   Реа,  защото тя   е "като  тебе " ( със същата диагноза) , друго не  виждам  какво мога да направя  повече........

# 564
информацията която исках е някоя жена като мене да каже какво е избрала и защо.

Ясно  ,  аз  уж  не  съм  точно като тебе ( за сега ) ,но  знае  ли  човек  какво  ще  го  сполети "утре " ? Въпреки  всичко  мисля  ,че  съм  отговорила адекватно на  всичките  ти  въпроси  и съм  ти  дала  изчерпателна  информация  !  Но  явно  аз не съм  "точният  човек "  ?  Освен да  издиря   Реа,  защото тя   е "като  тебе " ( със същата диагноза) , друго не  виждам  какво мога да направя  повече........
Дано никога не дойдеш на моето полжение. Да отговори ми много адекватно за което благодаря Hug Просто съм уплшена и #Crazy
Дано Реа ми пише, чета  чета в стр. 1 ама не намирам точно това което търся, но продълавам, още веднъж БЛАГОДАРЯ

# 565
Здравей aniili !

Не се записвам в темата по лични съображения, но бях помолила Джесика, ако има някой нужда от съвет да ми пише.
Благодаря ти Джесика  Hug надявам се да помогна.

aniili при мен се получи почти същото. Ходех редовно на прегледи ( най- малкото защото майка ми е оперирана - хистеректомия) и съм наясно с нещата. Правих си прегледи на 8-9 месеца без да имам оплаквания. Изведнъж се появи ПАП 3А, но гинеколога ми тогавашният каза - "Нищо няма, възможно е възпаление да имаш". Лекувах се и след това си бях пак ПАП2 и така се повториха нещата няколко пъти.
На едни от профилактичните ни прегледи на работа който се състояха в онкологичната болница, нов лекар каза, че нещата  не му харесват. Всичко мина по план - цитонамаска, колпоскоп, биопсия, конизация. Резултата от конизацията беше - карцинома ин ситу. Лекаря ( на който много вярвам) каза: Решението си е твое изцяло, но те съветвам да направим хистеректомия, сега нещата са така, но след 6месеца, една година никой не се знае какво може да стане..........
Каза ми , че с хистеректомията ще направя една стъпка преди всичко , защото карцинома ин ситу, е "рак на място". Не мислех нито миг, запознах мъжа ми с доктора, той му обясни нещата и решението ми беше взето. Имам си две прекрастни деца да си ми живи и здрави и нямаше какво да губя със сигурност. Операцията мина успешно, махнаха ми матка и шийка. Престоя ми в болницата беше 3 дни ( по принцип е 10дни ) , но със силна воля и желание се възстанових. Благодаря и на лекарите който се грижиха за мен. Вече една година и половина и всичко е наред. Чувствам се пълноценна жена. Преди операцията явно организма ми не е бил добре, защото имах проблеми със щитовидната жлеза, бях много нервна, чувствах се все уморена и нямах сили за нищо. Сега резултатите ми са чудесни и щитовидната е в норма.
Не знам с какво да ти помогна друго - освен с това да разкажа отново моето преживяване.
Ако имаш въпроси питай. Тук момичетата който пишат редно са ти отговорили на много въпроси.
Решението да смениш лекаря си е твоя, но според мен след такъв резултат нещата няма как да са неред при когото и да идеш.

# 566
БЛАГОДАРЯ, БЛАГОДАРЯ НА ДЖЕСИКА, БЛГОДАРЯ

# 567
Здрвейте момичета.Бих искала да споделя и да задам въпрос.Преди две години имах кондиломи и херпес .Изгориха ми кондиломите,имам изгорена раничка на шийката.Преди около 6 месеца си направих изследване -типизация .Всичките 13 високорискови ми бяха положителни.След 5 месечно лечение с кориолус  и изопринозин ги намалих до 3 -като 16 и 18 са ОТРИЦАТЕЛЛНИ.С приятеля ми правим секс само с презерватив.Не знам дали той има ЧПВ,защото не той ме зарази.Въпоросът ми е ,ако той евентуално има чпв,може ли да се преедаде чрез орална любов,както и аз на него.Каква е вероятността за предаване чрез орална любов?Случвало се е един и два пъти ,но тъй като знам ,че може и така съм малко притеснена.И какво мислите ,че следва след като имам 3 + типа?

# 568
  • София
Преди около 6 месеца си направих изследване -типизация .Всичките 13 високорискови ми бяха положителни.След 5 месечно лечение с кориолус  и изопринозин ги намалих до 3 -като 16 и 18 са ОТРИЦАТЕЛЛНИИ какво мислите ,че следва след като имам 3 + типа?

Shocked #Crazy Доколкото  аз съм запозната , за сега  в  БГ  правят  изследване на  12 високорискови  типа  (поне  в  "Геника ") ,  а  в  Англия  и САЩ  май  са  16 типа  . Ти къде прави  това  изследване и  какъв  беше  коментара на  гинеколога при този резултат? newsm78

Не  мога да си  обясня  как  от Кориолус  (хранителна  добавка )  и Изопринозин  ще  изчезнат  цели  10 високорискови  типа ??? Rolling Eyes

Относно  оралната  любов  изобщо  не  се наемам  с коментар ,  но  ,ако   тези резултати  са достоверни  не мисля  ,че  в  случая тя  е приоритет ........

# 569
1-я път бяха пратени в Асцендент,след това в цибалаб.Честно казано и аз не си обеснявам резултата.Коментара беше НЕ СЪМ ВИЖДАЛА ПО-ВИСОК РЕЗУЛТАТ.С майка ми си мислим ,че е станала някаква грешка.Още повече ,че в началото когато започнах да се лекувам съм пила изопринозин и то доста продължително.наистина не знам. А относно любовта.За 5 месеца с ее случвало само веднъж 2 дни преди теста.не знам има ли връзка или не(в смисъл това ,че сме се въздържали).Просто ще ми се да знам ,каква е вероятността  чрез друг тип отношения да се предаде този вирус

Общи условия

Активация на акаунт