Всякакви въпроси относно съдомиялните - 4

• 51 754
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!Ако си взема гел  и сол достатъчно ли ще бъде за доброто и правилно функциониране на машината?Трябва ли и нещо друго или в гела си има всичко? И каква марка сол да търся или тя не е от голямо значение?И какъв гел препоръчвате?Благодаря!

# 106
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Трябва и гланц.Аз ползвам солта на ДМ.

# 107
iv.elina,благодаря за бързия отговор,но нали може да пробвам и без гланц, доколкото разбрах за софийската вода е ок, ако съдовете изглеждат добре, нали не е задължителен, или бъркам?И последно, надявам се, поне засега - кава е разликата между калгонит куантум, ол ин уан и макс ин уан?

# 108
  • Велико Търново
Гланца, въобще не е задължително, особено пък ако ползваш таблетки "всичко в едно" и подобни. Аз лично не ползвам гланц и нямам забележки към измитите съдове. Важно е  машината винаги да има сол.

# 109
Предпочитайте солта, която купувате да е на по-едри кристали, а не да е фино смляна, почти на прах.
Гланц/течност за изплакване не не задължително необходима, особено в райони с мека вода. Ако съдовете излизат чисти - без петна и следи, няма нужда от гланц.

zipy, Куантум е "върховата технология" на Калгонит/Финиш Laughing. Цената е безобразна и неоправдана. Без проблем можеш да ги замениш с Алл ин уан или Макс ин уан. Разлика няма да намериш Wink.

# 110
Хоп и аз тук  да ви следя ,4е ни предстои избор на съдомиялня и сме  на кръстопът Crazy

# 111
Да се запиша и аз в темичката. И на нас ни предстои избор на съдомиялна. До сега не съм ползвала такъв уред и ще ми е ползва вашият опит.  Grinning

# 112
Sourcherry,отново много благодаря!Аз като цяло съм решила да ползвам основно гел, та накоя марка е най-изгоден и същевременно качествен?

# 113
Аз като цяло съм решила да ползвам основно гел, та накоя марка е най-изгоден и същевременно качествен?

Тук се затруднявам, наистина.
Вече с огромни резерви използвам (все по-рядко) гел Калгонит. Чудесно измива, доволна съм.
Само съдържанието му ме дразни - наличие на фосфати и хлор Confused.
Сомат гел не е по-добър. Ако действително решиш да миеш само с гел ползвай или Калгонит, или потърси друг по-екологичен.

# 114
  • София
Здравейте!
Скоро ще си купим съдомиялна машина и сме избрали за сега този модел на Аристон HOTPOINT ARISTON LFF 8214: https://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/ … 03;щи
Може ли някой да сподели дали е добра съдомиялна, защото в магазините постоянно ни препоръчват АЕГ или Бош.

# 115
  • Балчик
Гланцът помага при сушенето и няма общо с меката вода. Peace

# 116
  • Sofia
Привет!
Задължително ли е ползването на сол, при положение че водата е мека? За първи път ще се ползва миялната, но съм купила само таблетки и гланц на Сомат.

# 117
  • Варна
Ползването на сол е пепоръчително при всеки тип вода за да удължиш живота на машината си  Peace.

# 118
Ползвам от 7 години Whirlpool, и признавам,че не съм полагала никакви специални грижи за нея - сол /например/. От самото начало ползвам таблети "всичко в едно". Машината работи безотказно.

# 119
Гланцът помага при сушенето и няма общо с меката вода. Peace

Има, има.
Поне моят дългогодишен опит го доказва.
В зависимост от модела на машината, съдове и чаши могат да излизат идеално изсушени и без петна, дори и ако никога не е зареждана течност за изплакване.

Общи условия

Активация на акаунт