Всякакви въпроси относно съдомиялните - 4

• 51 763
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте, живеем в ново жилище, най-накрая, всичко ми е ново като техника ,вече  се оплетох в упътвания на електроуреди. Сега съм в голяма чуденка, как да сложа сол на съдомиялната и колко да сипя. Преди първото пускане не заредихме със сол,нямахме купена и ползвахме таблетките ,които бяха със съдомиялната . Саго обаче искам да сложа,в упътването е обяснено колко и как се слага преди първото пускане,но за последващо слагане пише само досипвате.Е да,ама  в мястото за сол има вода и като отвъртя капачката , направо е до горе с вода,та изтича на дъното на съдомиялната! Е , как да сложа ,то няма място, леко потопих гъбата да освободя място и  сипах сол,но мисля е незначително количеството и пак си свети лампата за сол. Съдомиялната е Бош за 9 комплекта. Ами сега? Помагайте!

# 121
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
няма страшно.Във всички има вода.Сипвай смело.При тебе от дясната страна ли е ваничката за солта?Питам защото и аз имам БОШ ама за колко компл. е не помня.Със сигурност ще събере 3-4 ванички.Опред нали има прозорче,в което се вижда докъде е солта.Трябва да го напълниш догоре.

# 122
  • София
Ив.елина благодаря,ами от ляво е ,но като е пълно с вода и в един момент прелива,все пак солта се разтваря ,но....знам ли! Никъде няма мерителна чашка или индикатор колко или до къде да сипвам сол,пакета ми е от 1.5кг.

# 123
  • Варна
giuli, изсипи целия пакет, даже може и още да поеме. Водата ще прелива, това да не те притеснява. Накрая като се напълни ще видиш солта, че е стигнала го гърлото  Peace. Един съвет : изключи миялната от копчето, сипи солта и после пак я включи. Така ще спре дати свети индикатора. Не разбърквай!
Със здраве да си ползваш новите уреди  Grinning.

# 124
  • София
 Hug хиляди благодарности момичета  Hug

# 125
ДЖУЛИ при мене се отвива едно нещо и това нещо вътре изглежда,като ваничка.Сипвам в нея и завърташ да кажем 1/2 оборот уж да го завиеш пак на мястото и солта се изсипва по този начин.Аз също нямам светеш индикатор.Имам прозорче отпред.

# 126
iv.elina, машината на giuli е съвсем различна като модел и капацитет.
Вероятно твоята е от съвсем малките, които нямат индикатор за липса на сол, а имат прозорче, което визуално показва нивото й.

# 127
Никъде не съм казала,че машините са ни еднакви.Нямам такива претенции.Просто и давам някакви насоки.Нищо повече.

# 128
Позволих си да се намеся, защото принципът на зареждане със сол е съвсем различен, от това, което ти си споделила.

# 129
при твоята или изобщо?

# 130
Коментираше се не моята, а тази на giuli, която е на принципа на моята, а не на твоята.
Сега стана ли ти ясно?

И ако обичаш, не пълни темата със спам. Моля!

# 131
  • Балчик
Гланцът помага при сушенето и няма общо с меката вода. Peace

Има, има.
Поне моят дългогодишен опит го доказва.
В зависимост от модела на машината, съдове и чаши могат да излизат идеално изсушени и без петна, дори и ако никога не е зареждана течност за изплакване.

Правилно- в зависимост от машината и модела. защото вероятно сушенето става с вентилатор. Петната не са от липса на гланц, а на сол по-скоро.  А капките вода, недоизсушените судове са от липса на гланц, но при кондензационния метод на сушене най-вече. Peace
И аз говоря от опит.

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 21:43 от Джемма

# 132
Коментираше се не моята, а тази на giuli, която е на принципа на моята, а не на твоята.
Сега стана ли ти ясно?

И ако обичаш, не пълни темата със спам. Моля!

За твое сведение вече няма да пиша в темата защото виждам,че ти е неприятно.Спи спокойно всяка вечер.Довиждане момичета.Беше ми приятно,но...........

# 133
Sourcherry, прочетох, че не препоръчваш Кларо, но от магазина от който купихме миялната ми го препоръчаха. С какво не ти харесва?
И втори въпрос има ли значение каква е солта/марка/?

# 134
Предпочитай солта да е едра, а не на прах. Марката няма никакво значение.
Кларо са препарати с ниско качество. Не си давай парите за тях.

Общи условия

Активация на акаунт