Всякакви въпроси относно съдомиялните - 4

• 51 836
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
  • Den Haag
Здравейте извинявам се предварително, че нямам време да прочета темите назад  Embarassed. Имам миална машина Електролукс от малките,ето я на линка:
http://promo-zone.info/PromotionDetails.aspx?id=9ec1fda8-675a-4a … af78-4a26f792432d

Искам да попитам, какви таблетки ще ми препоръчате да използвам? Ползвала съм на Сомат, на Калгонит и последно съм с Медикс.
Трябва ли да ги разделям на две,щом е малка машината?
До сега сол не съм ползвала, каква сол да взема?
Гланц също на коя марка? До сега съм ползвала на Медикс.
За гланца как да го настроя,на коя степен  newsm78
Благодаря предварително   bouquet

# 331
  • Варна
don domat , какви препарати си ползвала и от кои си доволна ? (от къде ги купуваш)
Kалгонит прах и гланц, най икономично ми се вижда с прах.Последно си купих прах Сомат и от 4-5 дена съм с него, но той- по трудно се дозира не ми харесва чашката му. Като че ли не виждам някаква голяма разлика откъм миене, може би леко в полза на Калгонита, но трябва по-дълго време да го ползвам и тогава мога да бъда по- категорична.
Имам и таблетки Калгонит All in one, тях ги бях купила на някаква промоция, но те като че ли идват малко по- големички за тази машина, защото съм виждала малко пяна на дъното на машината след като е свършила. Ако пък се разделят на половина мисля, че ще дойде малко количеството.Най- удачното решение според мен за таблетките като за тази миялна е да се слага 2/3 от таблетката като се раздели на четири, по скоро  3/4, но пък е голяма играчка.Лично аз таблетка съм ползвала не повече от 7-8 пъти, като включвам и тези 3 или 4 Куантум, които бяха подарък към машината.

Сол Медикс, Сомат каквато има.
Всичко купувам от нормалните магазини.

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 18:01 от don domat

# 332
Питам, защото един продавач се опита да ме убеди, че тава няма да влиза и няма смисъл да си взимаме на 45 см . Аз друга възможност нямам де, толкова място ми е предвидено и вече почти година си стои дупка там  Mr. Green
Благодаря за поясненията как точно да я слагам   bouquet

Аз намествам даже и тавата от фурната. Е, на долния ред не остава място за друго, но нали не я мия на ръка.

Аз пък ги тавите ги слагам на горната кошница. Лягат на мястото за чашки, купички и пр. Само ако са много загорели ги слагам да долната кошница като ги подпирам на кошничката за прибори и така ми остава почти половината долна кошница свободна. С 45см Уърпол съм.

# 333
Вече съм собственик на Аристон  Grinning
don domat , благодаря   bouquet
Сложихме сол Сомат . Купих прах Калгонит и гланц на Медикс, защото не видях на калгонит .
И нетърпеливи да я пробваме сложихме таблетка (която беше с миялната) , обаче не пропуснахме да натиснем бутона , за мулти -фунцционални таблетки  Joy Е, излязоха си чисти де  Joy
Искам да те питам къде се слага гланца ? За праха ми е ясно , но за гланца има една продълговата дупка със слънце под нея - там ли се налива ?

krasi_kyneva, и аз сега нагласих една малка тава на горната кошница Simple Smile

редактирам се - разбрах къде се слага Wink

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 22:18 от nikolovi

# 334
nikolovi, честито!
Със здраве да я ползвате, да ви служи дълго и вярно Simple Smile.

# 335
Не мога да не се похваля... Съдомиялната е едно от най- великите изобретения на човечеството Laughing Чудя се изобщо как до сега не съм го направила... Не е било до липса на средства, амииии... и аз не знам. Имам чувството, че сега имам безобразно много свободно време. Колко ли време съм отделяла, миейки чинии? newsm78

# 336
Вчера като я пуснах за пръв път почти всичко беше мокро ,но  нали обърках програмите и с таблетка я пуснах на нормална програма , и си помислих , че това е проблема . Втория път вече с прах и гел, хем цяла нощ са стояли ,не бяха толкова мокри, но пак имаше вода . Не трябва ли да са напълно сухи (изключвам пластмасовите ) ? Какво не правя както трябва  newsm78

# 337
  • Варна
Вчера като я пуснах за пръв път почти всичко беше мокро ,но  нали обърках програмите и с таблетка я пуснах на нормална програма , и си помислих , че това е проблема . Втория път вече с прах и гел, хем цяла нощ са стояли ,не бяха толкова мокри, но пак имаше вода . Не трябва ли да са напълно сухи (изключвам пластмасовите ) ? Какво не правя както трябва  newsm78
Има една програма на тази миялна, която не включва изсушаване, да не би да си ползвала нея?
На мен най-добре ми се измиват чиниите на втора програма. След приключване на програмата има няколко капки вода по дъното на чашите за чай, но ката я оставя с леко открехната врата след1-2 часа вече са  изсъхнали.

# 338
  • Варна.....
Моя близка има проблем с миялната си- чашите и побеляват. Стоят като опушени. От сервиза и казали, че всичко е ок. Имате ли представа на какво може да се дължи това?

# 339
Моя близка има проблем с миялната си- чашите и побеляват. Стоят като опушени. От сервиза и казали, че всичко е ок. Имате ли представа на какво може да се дължи това?

От препарата, този, който мие, не сол или гланц. Моят съвет е да пробва други.

# 340

Ползвам прах, гланц и сол на Калгонит. Много съм доволна. Всичко е перфектно измито и блести. Ползвала съм и гел на Калгонит и на Сомат. Също много доволна съм и от тях.

# 341
  • Тука, под липите стари...
Записвам се в новата тема.

# 342
Изчетох темата, но не намерих отговор  Hug
Кухнята ми е малка, има място само за миялна от по-малките  - за 6 комплекта. Въпроса ми е заслужава ли си само за 6 комплекта, хубавите марки са от 550 лв нагоре, да не се окаже че пак ще си мия на ръка?

# 343
Ради, заслужава си!
Изобщо не се замисляй, ще се родиш Simple Smile.

# 344
Изчетох темата, но не намерих отговор  Hug
Кухнята ми е малка, има място само за миялна от по-малките  - за 6 комплекта. Въпроса ми е заслужава ли си само за 6 комплекта, хубавите марки са от 550 лв нагоре, да не се окаже че пак ще си мия на ръка?

Заслужва си разбира се.
Аз взех от най-малките на електролукс поради липса на място.Мъжа ми успя да я напъха в шкафа под мивката.Бях много скептична-нали е малка,ще успявам ли да побера всичко и т.н.и дали изобщо ми трябва.
Това до първото пускане-сега вече не мога без нея.
Вярно,че се налага понякога да я пускам и два пъти,но никога повече няма да мия на ръка.
Здравейте извинявам се предварително, че нямам време да прочета темите назад  Embarassed. Имам миална машина Електролукс от малките,ето я на линка:
http://promo-zone.info/PromotionDetails.aspx?id=9ec1fda8-675a-4a … af78-4a26f792432d

Искам да попитам, какви таблетки ще ми препоръчате да използвам? Ползвала съм на Сомат, на Калгонит и последно съм с Медикс.
Трябва ли да ги разделям на две,щом е малка машината?
До сега сол не съм ползвала, каква сол да взема?
Гланц също на коя марка? До сега съм ползвала на Медикс.
За гланца как да го настроя,на коя степен  newsm78
Благодаря предварително   bouquet
В темата за препарати за съдомиална четох за биоразградимитеGreen Gruen-и само тях съм пробвала.Чудесно се справят с измиването при положение,че ползвам половин таблетка.
Сега издирвам и биоразградим гел,но не съм открила.

Общи условия

Активация на акаунт