Всякакви въпроси относно съдомиялните - 4

• 51 764
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Не е нормално да става пяна след измиването.
Още повече както го описваш - 5мл. гел за голяма машина...

Винаги ли зареждаш напълно със съдове?
Ако я пускаш полупразна, има известна вероятност препаратът да е в повече.

# 586
Не е препълнена със съдове, но има около 80% товар вечерта. Съвсем не е полу-празна... Явно си има проблем. С таблетките на пръв поглед е супер, но големите сапунени мехури в чашата не мога да ги объркам Laughing Сигурно са безвредни, но ме влудяват Grinning

# 587
  • Варна
Marinka10, не знаех, че я ползваш от толкова скоро. Наистина не е нормално да остава пяна по дъното. Колко е голяма? 45 или 60 см?

При положение, че е гаранционна не се колебай изобщо. Викай си техник от сервиза, може и технически дефект да има.

# 588
60 см е, от най-големите. Дано само не ми заобясняват, че е нормално да има малко мехурчета Grinning Извиках ги, в четвъртък ще дойдат, но ще им дам да я тестват с гела, че с него проблемът е очевиден.

# 589
А какъв гел ползваш?

# 590
# 591
От гелът ще да е, основно.
Просто го изхвърли и купи друг. Пробвай с него и веднага ще видиш разликата.
Опитай и с други таблети.

# 592
Маринка, опитай вместо таблети, да си вземеш прах, и пробвай с различни дозировки докато спрат да се образуват мехурите в чашите.
Определено ти идва много препаратът, вземи си прах на Сомат примерно.

# 593
От седмица и аз си имам миялна, ето тази, заедно с цяла новичка кухня и един тон уреди.. Няма такова щастие, макар още да разучавам десетките програми на всички машинки Crazy

Джералдин, аз също имах проблем с миризмата след едно готвене с доматен сос, ориз и т.н. и въпреки предварителното заплакване на всички съдове, за да няма остатъци по тях.. Купих си ароматизатор за миялна на Калгонит и съм много доволна от ефекта. Според опаковката трябва да изкара 60 цикъла, тъй че си струва паричките според мен.

Иначе и аз като боса в областта си взех таблетки (Калгонит-Финиш, тъй като имаше подарък 2 такива с миялната и ми харесаха), добре са ми измити всички съдове, няма драскотини или петна по стъклата, но веднага щом си купих цяла кутия сглупих да сложа и чисто новия си тефлониран тиган вътре - сега ми е целия издраскан ooooh! Така че следващия път ще заложа на гел, дори и да е само за тия тигани.

Колкото до програмите, и на мен ми стана интересно, довечера ще разгледам упътването на моята за такива детайли - не ми е направило впечатление да има досега. Иначе засега ползвам една за 8-минутно изплакване всеки път като добавя съдове, докато се напълни цялата, а след това на нощната - тя е най-дълга (3 часа и нещо) и се води най-икономична. Интересно колко точно Thinking

# 594
Благодаря ви, момичета! Странно ми се вижда 1 таблетка от най-разпространените, при това за голяма машина, да е много... Ще пробвам както ме съветвате, но пък мои познати, които ползват калгонит таблетки, не се оплакват от това, което аз наблюдавам... Само че вече извиках техник.  Дано не се ядоса човекът Mr. Green Ще видя и той какво ще каже.. Ако наистина дозата е голяма, много икономична ще излезе тази миялна Joy Още веднъж ви благодаря! Наистина оценявам факта, че отделяте от личното си време, за да помогнете. Весел ден ви желая!

# 595
Пух   аз също   слагам от тези таблетки и няма проблем със тефлоните  ,а  вси4ки  тигани и тенджери  ми са тефлонови .Да не  би да  ги сбиваш много   Hug

# 596
и аз да се похваля, монтираха ми миялната - electrolux 46050 , няма такова щастие друг да мие вместо теб Simple Smile
За първото миене пуснах на най-интензивната програма с някакъв препарат на Сомат, и после си заредих и чинийките с таблетките Grun Green, които ми препоръча Sourcherry, изми просто перфектно,
Sourcherry, мерси много мила  smile3525

# 597
  • Балчик
Marinka10, на колко ти е настроен гланцът? Тези мехури в чашата ми приличат на предозиран препарат за изплакване. newsm78

# 598
На 1 от 5... преди беше на 4, но след като го намалих, няма промяна.

# 599
Не е от течността за изплакване.
Тя няма способността да образува мехури в чист съд, в който наливаме течност.
Двата пръста пяна на дъното на машината след работа, говорят, че или има проблем с изплакването, или препаратът е много.
Това последното вече ме съмнява.

Общи условия

Активация на акаунт