Всякакви въпроси относно съдомиялните - 4

• 51 739
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Имам бърз въпрос за нова съдомиялна Миеле. Трябва ли ръчно да наливам резервоара за сол с вода или директно да сипвам солта? Ако се налива с вода, пълни ли се? Благодаря   Hug

# 601
Прочети си книжката с инструкциите. Преди първото зареждане със сол, се налива и вода. Колко вода пише в книжката.
Има вариант в резервоара за сол вече да има вода.
Обикновено някои фирми пробват уредите, преди да бъдат продадени и доставени на клиента.

# 602
  • Балчик
Да, пяна на дъното не би трябвало да има. А при мен точно предозиран гланц имаше пяна, като синджир в чашите, Sourcherry. Гланцът се пени, разклати шишето и ще видиш. Peace Но тук явно случаят не е такъв.

# 603
Джемма, аз гланц не използвам от много години Simple Smile. Просто не се налага, а и предпочитам по-малко химични смеси.
Имам течност за изплакване Грюн Грийн, при разклащане не прави синджир. При други марки не съм обръщала внимание, но вероятно със сигурност е така.

# 604
  • Балчик
 Peace Пусто още не съм се докопала до Грюн Грийн. Следващото ми ходене до Варна обезателно ще си взема вече. Simple Smile

# 605
Вземи.
Много са им хубави продуктите.

# 606
Какви са им цените / ориентировъчно / ?

# 607
Ето, Рени: http://freshaktiv.eu/43/45.html
Таблетите са около 11 лева за 40 броя.

# 608
 Joy Joy Joy Момичета, аз да докладвам за развръзката на моето не-изплакване. Дойде един невероятно любезен човек от сервиза. Първо се посмя, после ми обясни, че предозирам и гела, и таблетите. Казах му, че слагам по 5 мл. гел - 3 пъти под минимума, както и че последния път заредих само половин таблетка. Той погледна съдовете вътре и каза, че тези немазни съдове могат да се измият или без препарат, от високата температура, или с няколко капки препарат. Показа ми колко се слага - само 4-5 капки, а не милилитра. А за таблетите ми каза, максимум 1/3 от калгонит таблетите е ОК. Посъветва ме да си ги оставя за мазни тенджери и тави, смя се, "от зеле с кокали"  каза. Хем да не си играя да ги деля на 3, хем да не ми драскат фините съдове. Каза ми, че препаратът трябва да е супер малко количество, защото водата в София е изключително мека. Много съм доволна от този човек. Аз мислех, че по-малко препарат от това, което аз съм слагала, няма накъде. А явно има... Голяма икономия откъм препарат ще настане Joy Joy Joy Като свърши цикъла на миене ще докладвам как са мехурите - живи и ликуващи, или печално изтекли в канала.

# 609
Като свърши цикъла на миене ще докладвам как са мехурите - живи и ликуващи, или печално изтекли в канала.
Чак и аз ги намразих, гадовете...      Joy

# 610
  • София
Мда и аз четох вчера, че когато водата е много мека не изплаква добре.
Да питам малко тъпо ама... къде поставяте големи ножове? Хоризонтално на горната кошница ли? Знам, че е тъпо ама вчера направих един гаф с едни дръжки за шишета, та да си питам.

# 611
Големите ножове поставям в горната кошница, на държачите за малка посуда.

# 612
И аз там ги слагам. Там съм си редила и други прибори дори, набързо като искам да ги намятам, вместо да ги пъхам в кошницата. Измиват си се.

# 613
  • Пловдив
Аз ги слагам в горната кошница, измежду чашите и купичките, както ми падне.

# 614
В упътването на Миеле-то пише, че твърдостта на водата е фабрично настроена за 2.7 немски градуса. Прочетох, че софийската е между 1 и 3 немски градуса. Ако това е вярно, са пипам ли настройките или да си ги оставя така?

Общи условия

Активация на акаунт