Всякакви въпроси относно съдомиялните - 4

• 51 805
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Ето ме имен от два дена се родих  Hug
Искам и да питам  още нещо  Praynig На опаковката  на таблетките пише  да не се пускат на  програма за 30 мин  ,ми със какъв препарат да пускам  на таз програма Tired.ВЕие пускате ли такава 30 минутна програма със таблетки или друг препарат  ползвате ?
Благодаря предварително   bouquet

# 256
Е, за 3 дена никой  не отговори,  взехме aeg-то, не, че някой го интересува.
Честито! Със здраве да си я ползваш. И моята любима  е АЕГ и съм много доволна/вече година и половина/
Честито и от мен и ние си взехме АЕГ.Със здраве да си я ползваш Hug

# 257
  • Варна
Ето ме имен от два дена се родих  Hug
Искам и да питам  още нещо  Praynig На опаковката  на таблетките пише  да не се пускат на  програма за 30 мин  ,ми със какъв препарат да пускам  на таз програма Tired.ВЕие пускате ли такава 30 минутна програма със таблетки или друг препарат  ползвате ?
Благодаря предварително   bouquet
Моята приятелка няма такава програма  Mr. Green.Предполага се, че на нея ще миеш слабозамърсени съдове. Така че можеш да използваш гел или прах в намалена доза. Аз лично предпочитам гел.  Peace

# 258
Кратките програми на пералните също изискват течен препарат, с оглед краткия цикъл.
Така е и при миялните машини. За кратките цикли е най-добре да се използва гел, а съдовете да са леко замърсени, без загоряло и засъхнало.

# 259
Да то е ясно за слабо замърсени ,ама този гел ,не е този за гланц нали ? BlushСори за тъпите въпроси  Embarassed
А какви програми най ,4есто  пускате относително де

# 260
Гел за съдомиялни машини, за машинно миене. Както има и гел за пране, и прах за пране, и таблети за пране Wink.

Най-често използвам бързата програма. Втората, която пускам по-често е и тази за нормално до силно замърсени съдове.

# 261
  • Варна
Ето този гел например
При моята машина програмите са на градуси. Най-често ползвам 50гр.=45-50минути. Ако имам повече тенджери или по-загоряло, пускам 65гр.=100мин.

# 262
Ето този гел например
При моята машина програмите са на градуси. Най-често ползвам 50гр.=45-50минути. Ако имам повече тенджери или по-загоряло, пускам 65гр.=100мин.
попринцип и на моята са на градуси
Ще си взема задължително такъв гел  Peace тенкс  bouquet на вси4ки м оми4ета  4е ме изтрайват  Flutter Crazy

# 263
bobynka , аз понеже всякакви програми и варианти експериментирах, пробвах и с таблетка 30 минутна програма, та мога да споделя челен опит Crazy
Не успя да се разтвори напълно и я намерих на дъното, отделно и съдовете не бяха изплакнати от нея, естествено Laughing.

# 264
Здрасти банда, работят ли машините? Hug
Една хитринка и от мен - на късата програма и ниска температура слагам половин екологична таблетка направо на дъното на машината, а не в резервоарчето. Разтваря се и мие, но зависи колко са съдовете и особено колко сте ги оплескали.
На всички новозакупили, честито! А казаха ли ви, че за да работи безотказно първото миене трябва да е със съдове от почерпка Laughing

# 265
Аз също ползвам 1/2 таблетка за кратката програма, но си я слагам в контейнера и нямам проблеми.

# 266
А казаха ли ви, че за да работи безотказно първото миене трябва да е със съдове от почерпка Laughing

Joy Ей за това не се бях сетила - сигурно заради това мойта АиГ все ми оставя засъхналите нещица по съдовете, дори и на 75 градуса... КОФТИ  Joy

# 267
Не е късно за реванш - викай приятели, комшии! Налей по чаша червено, нарежи тънко мезе.
Вариант Б е кафенце и чинийките от лека торта...
Всичко после ще се измие екстра!

# 268
Не е късно за реванш - викай приятели, комшии! Налей по чаша червено, нарежи тънко мезе.
Вариант Б е кафенце и чинийките от лека торта...
Всичко после ще се измие екстра!

Да, така и ще направя.
Ама извън майтапа много мразя да си търкам съдовете преди да ги пусна в миялната - то каква полза от нея тогава ... ooooh! newsm78

# 269
Има огромна разлика между различните препарати.
Сомат, особено прах - дере и съсипва декорацията по съдовете.
Калгонит имат различни варианти и ако твоята приятелка е използвала прах или стандарт-таблети нищо чудно, че посудата й е надрана.

Всъщност не ми се спори. Моите чаши и чинии не са надрани. Ако това се случи в един момент (а то е неминуемо), просто ще ги подменя. Не е болка.

Всъщност винаги е използвала от таблетките всичко в едно (или 10 в 1 или както там се казват) или куантум.
И на мен не ми се спори Simple Smile Само споделих, че ефектът на измиване и при двете ни е еднакъв  Peace

Общи условия

Активация на акаунт