Всякакви въпроси относно съдомиялните - 4

• 51 822
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Смени гелът. Мини на таблети най-добре.

Много често таблетите ми излизат неразтворени, или са на дъното на машината. Сега я пуснах на кратка програма-59 минути, и току що звънна че е готова. Всичко е измито, вряло и полирано Grinning сложих по малко препарат в дозатора.

Да развивах перките, на моята не пише да не се развиват а и да пиша не е на бг. та сигурно не съм разбрала.
Ако някой има като моята ще се радвам,да каже как я експлоатира и има ли проблеми. Става дума за ARISTON ELIXIA.

# 301
Веве, няма логика един път да измива добре, д друг път зле или никак.
Правилно ли дозираш гела? Питам те, защото гелът на Сомат е идиотски измислен като дозиране от шишето - не винаги точно и старателно може да се разпредели в дозатора миещият гел и "течността за изплакване" от другата човка. И ако по невнимание дозираш повече от т.нар. течност за изплакване е повече от логично да имаш като резултат недобре измити съдове.

За неразтварянето на таблетите - правилно ли редиш съдовете? Дозаторната капачка винаги трябва да е свободна, за да може да се отвори в процеса на миене. Чуваш ли я да щраква и таблетата да пада, когато машината започне работа?

# 302
  • Пловдив
Здравейте момичета Simple Smile
аз редовно ви чета и в двете теми,много сме си полезни и сега очаквам помощ.След като ви чета реших да си забележа какво е количеството сол което "гълта" съдомиалната ми и чесно казано май е в повечко и се замислих че от самото начало дори не съм го регулирала,нито настройвала,хванах се да чета упътването ми нищичко не разбрах,от бутона за отложен старт......нищо не става.Та ще замоля някой ако има такъв модел да ми помогне.Съдомиалната ми е горение,от големите за 12 комплекта,вградена,ползвам я от 3 г. и съм адски доволна като цяло.А и още нещо,което ме жегна ,че индикатора за сол си свети постоянно,тоест и като напълня до горе,а и го правя редовно,пак не угасва.

# 303
Преди време питах за миялна AEG 65011, купихме я и сега вече е в действие, но имам следния проблем - миялната не изсушава добре съдовете (най-вече пластмасовите). В упътването пише, че това е от недостатъчно гланц, но аз ползвам таблетки мултитаб на Феъри и съответно включвам бутона за използване на таблетки, който изключва подаването на допълнителен гланц от машината.
Къде може да е проблема или аз нещо не правя както трябва?

# 304
  • Варна
Лизи, пластмасовите и тефлоновите съдове винаги излизат с капки вода по тях. Не зависи от машината и препаратите, от Мат`ряла е  Mr. Green.

# 305
Лизи    и във опътването пише  ,4е  пласмасови и  тефлонови  съдове    остават мокри  или  кап4ици по тях  Peace
Аз  пък искам да  питам колко  замърсени   прибори  слагате  във миялнята (като  отстраните  остатъците  изплакватели  на 4ешмата или  направо пъхате във миялнята  Embarassed)

# 306
  • Варна
...Аз  пък искам да  питам колко  замърсени   прибори  слагате  във миялнята (като  отстраните  остатъците  изплакватели  на 4ешмата или  направо пъхате във миялнята  Embarassed)
Както ти е удобно на теб. Лично аз пускам всичко в мивката и седят там, докато ми дойде музата да заредя миалната  Embarassed . А медувременно си ползвам водата и се обливат непрекъснато.

# 307
Antonia, bobynka, благодаря за разяснението, явно съм проспала това обяснение в упътването.

# 308
Antonia, bobynka, благодаря за разяснението, явно съм проспала това обяснение в упътването.
Аз направо дето  не спях със това опътване  hahaha hahaha hahaha наизус го знам  Blush

# 309
  • Велико Търново
Както ти е удобно на теб. Лично аз пускам всичко в мивката и седят там, докато ми дойде музата да заредя миалната  Embarassed . А медувременно си ползвам водата и се обливат непрекъснато.

И аз процедирам така  Peace

# 310
Имам въпрос към притежателките на съдомиялни с ширина 45 см . Може ли да влезе тава ? Предполагам под някакъв наклон  newsm78 или не знам и аз ....

# 311
Може да влезе тава, естествено.
Обаче я поставяй (ако е от по-дългите, които са правоъгълни) по цялото протежение на шишовете на долната кошница.
Имам предвид едната част да сочи дъното, а другата към вратата на машината.
Ужасно го обясних, дано си ме разбрала.
Можеш да поставиш тавата и в горната кошница.

# 312
Добри пояснение, Череш. И да гледат Николови под тавата да няма други съдове, че ще пречат на миенето.
А бе, вие и в петък вечер ли пускате пустите миялни? Я, бягайте да се забавлявате Laughing

# 313
Питам, защото един продавач се опита да ме убеди, че тава няма да влиза и няма смисъл да си взимаме на 45 см . Аз друга възможност нямам де, толкова място ми е предвидено и вече почти година си стои дупка там  Mr. Green
Благодаря за поясненията как точно да я слагам   bouquet

# 314
 Имам въпрос: Мидея DW5a, тази настолната, има ли помпа, която да изхвърля водата? Четох упътване, съдържание, но никъде не прочетох, че има помпа. Малко ми е мястото и не мога да си позволя по-голяма.

Общи условия

Активация на акаунт