Всякакви въпроси относно съдомиялните - 4

• 51 735
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Не пипай по-добре.

# 616
Винаги експресен отговор, благодаря!

# 617
echicata аз имам миялна от същата марка и на мен дойдоха от фирмата и ми настроиха уредите, проведоха инструктаж, съответо ми заредиха и солта, но не знам на колко е настроена.

# 618
Мамита, тези от вас, които не използват таблетки, лесно ли се научихте да дозирате препарата? Вчера техникът ми обясни, че всеки път е различно - зависи от колечиството и замърсеността на съдовете. Е, тогава, питам аз, не е ли трудно да се дозира така точно, че хем да измие препаратът, хем да успее да изплакне меката софийска вода? Вечерта пак имах мънички мехурчета пяна по дъното на машината. От сервиза ми казаха, че при тях се продават едни прахчета, с които се чистят налепите от препарата по машината. Според тях, такива налепи се получават от таблетките. Според съпруга ми, мехурите, които виждам, се образуват от филма, който гланцът създава по стените на чашите - той не позволява да остават петна, капки, отпечатъци. Той смята, че не е възможно изплакването да е на 100 процента, особено с мека вода. А вие?  bouquet

# 619
  • Пловдив
Аз не ползвам гланц. Предпочитам да има капки по съдовете, от колкото да облизвам още химия. Mr. Green

# 620
Янтра, бих го спряла и аз, но първо трябва да свърши пустият му гланц... Намалила съм го на минимум, питах техника как може да се спре, той каза, че не може. Предполагам, че след като използвам гел, гланцът няма да е толкова нужен, да не казвам излишен. Техникът каза, че си е добре да се слага, но аз започвам да се разколебавам. Както и да е, като се върна на работа, машината ще се справя далеч по-добре Joy, поради простата причина, че тогава няма да имам нито време, нито нерви да се вглеждам така в детайлите...  Laughing

# 621
... и понеже още не съм тръгнала на работа, а бебето ми е кротко, имам време да се занимавам с какво ли не - сетих се да изтегля гланца със спринцовка. Още не е светнал индикаторът, но се надявам и това да стане. За информация: Гланцът ми е Сомат - след разклащане в шишето се образуват безброй огромни мехури. Не си купувайте такъв гланц, особено за София. Ще послушам sourcherry и ще си взема Грюн Грийн, ако видя, че без гланц не е добре.

# 622
Гланцът се пени и оставя мазен филм върху съдовете. Аз го махнах със спринцовка. После напълних малко вода и пак със спринцовка Simple Smile След 3,4 цикъла няма вече. Напълно съм съгласна от опита, който имам, че таблетките са много големи за миялните (тези, които нямат датчици за избистряне на водата) и не се изплаква добре. В Бургас водата не е мека като в София, но не е и твърда (питах ВИК). Намалих солта, таблетката на две и ползвам най-неикономичната програма с три изплаквания. Отварям на последното изплакване да видя има ли пяна Simple Smile. И все пак смятам че може още по-добре да се изплакне, но мъжът ми каза да не прекалявам  Laughing

BTW може ли да ми кажете какво пише като съдържание на гланца Gruen Green

# 623
  • Балчик
Значи все пак не  съм сбъркала за гланца  Simple Smile

# 624
sesses, моят мъж също смята, че главният проблем е в моето вторачване. Знам че е така, но също така знам, че искам като съм си купила миялна, тя да мие наистина. Още не съм си намерила Грюн Грийн, не знам какво пише на етикета. Но за таблетките  - техникът, който вчера беше при мен, каза, че може и 1/3 от таблетката да слагам, ако не са мазни чиниите. А моята миялна е от най-големите... смятай за каква икономия става въпрос... Може би при 1/3 ще има по някоя друга точка неизмита храна върху някой съд, но е далеч по-добре от пяната...

Джемма, права си... няколко пъти изплаквам чашите на ръка след 2-часов цикъл и чак тогава изчезват мехурите... а беше на минимум моят гланц...

# 625
Здравейте, момичета!

Чета за таблетите, но пък аз да ви кажа си слагам по 1 таблетка, и дори да не ми е пълна миялната пак нямам никакви остатъци от пяна и т.н. Всичко си ми е наред, машината е от големите, а водата ни е мн. твърда... newsm78

# 626
Ако е твърда водата, това е причината да нямаш проблем с изплакването. Друга причина би била силно замърсените съдове. Аз понеже зареждам много чаши и малко чинии от салати - почти не консумираме манджи...  Laughing

# 627
Едва когато открих тази тема, започнах да си задавам много въпроси... Отговорите на повечето от тях ги намерих, но този ме тормози: моята миялна е този модел http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=13&c=20&pid=115, и моля ако някой от вас има същата помощничка, да ми обясни къде слага препаратът за миене? Питам, защото в отделението има две подразделения - едното е точно по-голямо, а другото е по-малко...А и до сега не съм използвала гел и не знам къде да го сложа... Благодаря предварително!

# 628
Момичета,помагайте Praynig
Имам миялната от близо месец и половина,миеше перфектно-до днес. Sad
По чашите имаше петна и бяха едни такива грапави,все едно е засъхнал айрян.След това миене ми светна индикацията за сол,заредих и пак я пуснах отново,резултатът беше същия Cryпобелели съдове,особено чашите.
Не съм променяла настройките,нито препаратите,какво да правя newsm78

# 629
Пробвай да я изчистиш-поне моята се разглобяват разни цедки и т.н на дъното, ако не си бършеш чиниите преди ползване на миялната е възможно цедките да са задръстени! Peace

Общи условия

Активация на акаунт