Всякакви въпроси относно съдомиялните - 4

• 51 724
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Измила съм всички филтри и цедки Cry
Нямам идея къде бъркам newsm78

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 23:32 от viktori

# 631
  • Пловдив
Едва когато открих тази тема, започнах да си задавам много въпроси... Отговорите на повечето от тях ги намерих, но този ме тормози: моята миялна е този модел http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=13&c=20&pid=115, и моля ако някой от вас има същата помощничка, да ми обясни къде слага препаратът за миене? Питам, защото в отделението има две подразделения - едното е точно по-голямо, а другото е по-малко...А и до сега не съм използвала гел и не знам къде да го сложа... Благодаря предварително!

По-голямото отделение е за същинско миене - сипвай там, за по-малкото ако обърнеш внимание като затвориш вратичката тя е с решетчица отгоре за да изтича препарата при първото изплакване, там сипваш ако искаш първото изплакване да е с препарат.

# 632
Благодаря, Янтра! Явно до този момент съм направила грешката да слагам препарата в точно това мало отделение... ще се поправя!

# 633
Gruen Green голям дефицит се оказаха... миналата седмица търсих в Пикадили Сердика Център, сега мъжа ми засилих към Карфур в The Mall - няма... имало цял рафт с препарати, само този липсвал...

# 634

BTW може ли да ми кажете какво пише като съдържание на гланца Gruen Green

текстът на немски е такъв 5-15% nichtionische tenside, Zitronensaure auf Basis nachwachsender Rohstiffe, frei von synthetischen Konservierungsmitteln, frei von duft- und Farbstoffen

Gruen Green голям дефицит се оказаха... миналата седмица търсих в Пикадили Сердика Център, сега мъжа ми засилих към Карфур в The Mall - няма... имало цял рафт с препарати, само този липсвал...

в пловивския Карфур има само таблетките, препаратите ги няма и гланца също. не знам за Варна

# 635
  • София

Аз вече втори път купувам Gruen Green таблетките от Карфур в The Mall - и двата пъти обикаляхме да ги търсим и се оказа, че не са при другите марки продукти за миялна, а на гърба на този рафт някъде долу май в дясната част. Така че е възможно още да са си там, трябва да се пита  Peace

# 636
Да,  Gruen Green има в Карфур, но не е на реда с другите препарати, а на тясната страна от към касите, не знам дали на същия ред или на съседния, че и аз така търсих, накрая се отказах и като се наредих на касата докато чакам ги видях

# 637
Винаги таблетите са сбутани най-отдолу, а препаратът за миене на съдове най-отгоре.
И ако не знаеш къде да търсиш или не ги откриваш, или не ги виждаш Close.
Когато ги открих съвсем случайно, просто оглеждах стелажите от пода до тавана, защото съм страшно любознателен потребител Blush.
Но ако просто купуваш таблети или веро, няма начин да попаднеш на тях, просто не са на нивото на очите, там са Сомат и Калгонит/Финиш Confused.

# 638
И това е някаква маркетингова стратегия на Калгонит и прочие, но това е друга тема. Сега и аз ще знам къде да ги търся Грюн Грийн-а.  Simple Smile

# 639
Тя не е конкретно на Калгонит.
Обикновено най-купуваните, респ. рекламирани марки се намират на нивото на очите. От това печели веригата, която продава, от това печели и производителят. От това обаче не печели клиента. Мои си разсъждения.
А всички онези сладки и вредни бонбонки с играчки, вафли и пр. са на касите.

# 640
Да де, и аз това имах впредвид. Продаваните марки са на нивото на очите, някои брандове дори си плащат на търговските вериги за определено място по витрините или стелажите. Не печелим, защото много често пропускаме по-качественото и стойностно нещо, когато продуктите са забити някъде си. Ама ето, че помощ се намира и сега знаем къде да търсим.  Hug

# 641
Ако е твърда водата, това е причината да нямаш проблем с изплакването. Друга причина би била силно замърсените съдове. Аз понеже зареждам много чаши и малко чинии от салати - почти не консумираме манджи...  Laughing

По-скоро ще е от твърдостта на водата, защото аз пък всичко, което слагам в машината е предварително изплакнато...

# 642
Много благодаря за подробното упътване относно мястото, където са разположени Грюн Грийн. Аз категорично съм решила да ги ползвам, защото явно винаги по съдовете остава някакъв препарат (макар и много малка част). Аз спрях гланца, заради мехурите, които виждам в чашите (според съпруга ми се вманиячавам). След това измих миялната със специално прахче, което купих от сервиза на Индезит. После заредих с изключително малко препарат - веднъж няколко капки гел (Апта) и веднъж по-малко от 1/3 от финиш таблетка. Какво наблюдавам след това: отново малки точки пяна по дъното на машината - вярно, съвсем малко, но ги има... и отново, като налея вода в чаша със силна струя, едни безцветни големи мехури. Изплаквам чашата няколко пъти на ръка, чак тогава понамаляват. Тук моят мил мъж отново твърди, че това е нормално; че понеже си нямам проблеми, сама си ги създавам. Водата с мехурите няма вкус на препарат, но все пак тях ги има. Според него, няма как машината да изплакне на 100%, просто защото няма моите физически способности Joy И така, мисля, че щом Грюн Грийн са екологични, няма да се терзая повече на тази тема. Вие също ли смятате, че винаги остава по нещо от препарата в съдовете?  Hug

# 643
Момичета,помагайте Praynig
Имам миялната от близо месец и половина,миеше перфектно-до днес. Sad
По чашите имаше петна и бяха едни такива грапави,все едно е засъхнал айрян.След това миене ми светна индикацията за сол,заредих и пак я пуснах отново,резултатът беше същия Cryпобелели съдове,особено чашите.
Не съм променяла настройките,нито препаратите,какво да правя newsm78
Помагайте `моля ви.В чудо се виждам.Да викам ли техник newsm78

# 644
Цитат
Много благодаря за подробното упътване относно мястото, където са разположени Грюн Грийн. Аз категорично съм решила да ги ползвам, защото явно винаги по съдовете остава някакъв препарат (макар и много малка част). Аз спрях гланца, заради мехурите, които виждам в чашите (според съпруга ми се вманиячавам). След това измих миялната със специално прахче, което купих от сервиза на Индезит. После заредих с изключително малко препарат - веднъж няколко капки гел (Апта) и веднъж по-малко от 1/3 от финиш таблетка. Какво наблюдавам след това: отново малки точки пяна по дъното на машината - вярно, съвсем малко, но ги има... и отново, като налея вода в чаша със силна струя, едни безцветни големи мехури. Изплаквам чашата няколко пъти на ръка, чак тогава понамаляват. Тук моят мил мъж отново твърди, че това е нормално; че понеже си нямам проблеми, сама си ги създавам. Водата с мехурите няма вкус на препарат, но все пак тях ги има. Според него, няма как машината да изплакне на 100%, просто защото няма моите физически способности  И така, мисля, че щом Грюн Грийн са екологични, няма да се терзая повече на тази тема. Вие също ли смятате, че винаги остава по нещо от препарата в съдовете? 
Ами аз също много се притеснявах по този въпрос. Затова мия само на интензивната програма, защото там при моята миялна са три изплаквания. Намалила съм солта на мин. Нямам гланц. Слагам 1/3 или 1/2 таблетка. Грюн грийн са еко в смисъл, че нямат фосфати. Не значи че препарата е безвреден. Добри са за природата/водите. Ползвам ги, но ползвам и калгонит ALL in One, но малки количества. Значи най-важно е да ти е пълна миялната и по-мазни съдове ако може (така пише в англ. форуми), малко препарат (по възможност да не е гел), дълга програма,  много изплаквания. Докато влезеш в час, гледай водата на последното изплакване има ли пяна.

Общи условия

Активация на акаунт