Коледно настроение! - 3

  • 112 978
  • 856
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
  • Мнения: 58
Леле, Джеммааааа! У вас си е истинска Коледна работилница! Сигурно е невероятна атмосферата Simple Smile
Аз искам също да помоля за помощ. Ясно е, че пооплесках щолена - последното втасване не се получи, а и се попрепече, плюс това седя в горещата тава, не го извадих веднага. Нямаше как - проблем с детето, но това го доизсуши най-вероятно. Сега е сух, тестото е доста плътно. Има ли начин да го спася? Нещо като ябълката при меденките? Моля, ако някой има идея да сподели.  Praynig
Да допълня, правен е преди около 2 седмици, рецептата на Джемма.

# 706
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ами моят опит показва,ч е ако се препече си става твърдичък. Поне корите са неспасяеми- яде се, но ще са твърди. А за вътрешността, битрбявало да си поеме влага при отлжаването. Не знам, при нас си е влажен въздуха и нямампроблеми с овлажняването ни на меденките, ни на щолена. Опитай с ябълка, пък може и да стане, знам ли. newsm78 Но тогава го сложи отвит в метална кутия, да има пряк достъп до ябълката, да не е във фолио. Или го напръскай със захарен сироп и го завий във фолио да поомекне, това май е по-добра идея. А преди сервиране ще го наръсиш пак с пудра захар.

# 707
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Едно въпросче от човек ,който хич го няма в кухнята  Embarassed Embarassed Embarassed За тестото на Джема за меденки  - с какво го разбърквате - с миксер ли с, с лъжица ли? Embarassed Embarassed Embarassed
Меси се тесто с ръце!

Лельо Ог - страхоооотни неща.......

Джема  smile3501 smile3525

# 708
  • Бургас
  • Мнения: 169
Момичета, много красиви сладки сте направили и много красиви къщички, поздравления!   bouquet

Ето от мен малко меденки, които отидоха за коледния благотворителен базар в училище (кексчетата също са меденки, опечени в кошнички, отгоре са бял ганаш), едни бонбонки с коледна украса и още една доза от шоколада с плодчета, но този път сложих и бисквитки:
  
Ето тук още снимки.

Прекрасен съботен ден на всички!

Тук мирише на все по-вкусни и ароматни лакомства. Толкова е приятно.
Леля Ог, много красиви украси на сладкишите. Всеки път когато разглеждам папките от твоята галерията, се възхищавам на уменията и творческия ти подход към кулинарните декорации. Мисля, че всеки би бил щастлив, да бъде гост на твоята трапеза.   bouquet Ех, да можеше да украсиш и моите!  newsm78
Днес, чрез една съфорумка се оборудвах с нови формички за сладки, които ми се струва, че приличат на твоите. Много й благодаря, направи ме щастлива!  Grinning

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 14:58 от ilinayor

# 709
  • Мнения: 38
Леле, Джеммааааа! У вас си е истинска Коледна работилница! Сигурно е невероятна атмосферата Simple Smile
Аз искам също да помоля за помощ. Ясно е, че пооплесках щолена - последното втасване не се получи, а и се попрепече, плюс това седя в горещата тава, не го извадих веднага. Нямаше как - проблем с детето, но това го доизсуши най-вероятно. Сега е сух, тестото е доста плътно. Има ли начин да го спася? Нещо като ябълката при меденките? Моля, ако някой има идея да сподели.  Praynig
Да допълня, правен е преди около 2 седмици, рецептата на Джемма.
Ако на мени ми се случи подобно нещо, веднага ще го сиропирам с някакъв ром, ликьор или коняк  Twisted Evil

# 710
  • Варна
  • Мнения: 58
Джемма, много благодаря, ще опитам със сиропа.
Хаха, Бенита, и на мен първо ром ми се завъртя в главата, обаче и без това само аз май ще си го ям, а пък трябва да внимавам с алкохола още 6 месеца Sad
Забравих да се похваля, че съвсем случайно си намерих мармалад от арония на един диетичен щанд, даже е с фруктоза вместо захар. Намазах линцерите с него и станаха невероятни. Догодина - двойна доза и от тях Simple Smile

# 711
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Момичета, страхотни коледни теми, всички сте невероятни майсторки, страхотни сладки видях    bouquet
Тази година окъснях с приготовленията на коледните сладки, защото имах други приоритетни събития, но вчера замесих меденките на Селма, вече са изпечени, другата седмица ще ги украсявам, и направих тестата за Линцеровките и ванилените кравайчета да отлежават цяла нощ в хладилника, тази сутрин бяха като павета, сложих ги малко на парното да се отпуснат.
Имам въпрос за линцерите, като съм ги изпекла днес мога ли да ги слепя тази вечер или да изчакам няколко дни и после на хладно ли да ги съхранявам, че още отсега са ми едни мекички, да не би на стайна температура още повече да се омекотят.
Ванилените кравайчета пък ми се разляха настрани, станаха като курабии, май трябваше да сложа още брашно  newsm78

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 14:30 от Lindita

# 712
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Мила Леля ОГ,  Hug благодаря ти за милите комплименти!
Както винаги ти ни радваш с невероятно красиво и нежно украсени меденки, бисквитки, бонбончета и сладки. Мисля, че колкото и да гледам красотите, които си сътворила, няма да мога, да им се наситя.
Искам също, да благодаря специално на Natalina! Комплименти от майстор като нея значат много за мен.
Джемма, неуморна си! Приготвила си лакомства за целия град, че околността ви Simple Smile.
Мама1+2, чудесни къщички си сътвори, много са слaдурести.
Benita, много е съблазнителен Коледния ти сладкиш.
Момичета невероятни сте.    bouquet

Lindita, стояли са много дълго на парното затова са се разлели. Тестото трябва, да е студено и както Наталина вече обясни, вземаш по малко от него, мачкаш го с ръце, за да омекне и веднага оформяш кравайчетата.

А линцерите можеш довечера спокойно, да го слепиш.

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 14:48 от Venetta

# 713
  • Мнения: 1 907
Късно ли е днес да замеся линцерови сладки  Rolling Eyes

# 714
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Късно ли е днес да замеся линцерови сладки  Rolling Eyes

Incognito, не, не е късно. Днес ги замесваш и печеш и утре ги слепваш.

# 715
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Венетка, мерси  bouquet
Да ти кажа и аз си помислих че може би е от това, но сутринта тестото ми беше твърдо като камък, на стайна температура трябваше да го чакам цял ден, даже като го махнах от парното си беше още твърдичко че с ръце доста се потрудих да го моделирам докато стане годно за точене, но то и линцеровото тесто стоя порядъчно на парното, а пък си станаха добре.
Аз като ги видях така разплути в тавата започнах пак да гледам рецептата да видя дали няма набухвател, но освен в картофеното нишесте да има нещо за да ги надуе, не съм слагала никакъв набухвател, а така хубавки ги бях оформила в тавата истински кравайчета ooooh!, е нищо ...
Кажете ми моля линцеровките до Коледа къде да ги държа, на терасата си е направо все едно си навън.

# 716
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
Момичета, вие разпалвате коледния дух не само във вашите домове! Красиво изживяване за мен е влизането в тази тема!
Леля Ог, благодаря ти за пъстротата, креативните идеи и чудесното им изпълнение!   babydust7
 Мога да гледам с часове чашката на точки на лулу!, зад която грее такова празнично коледно боке.  smile3501
Джемма, искрено се възхищавам на ентусиазма и трудолюбието ти - чудесни неща си направила!    bouquet   chef
 rosirai, mama1+2, Tannita, ilinayor, Джиджи-биджи, betina33, пеп-4o, Umbra, dobbito2, Benita,  коледните ви  сладки са невероятни!    bouquet
 Много ми се ще да благодаря на Лабрекс, Джемма, Венета и всички момичета с по-богат опит, които винаги са готови да дадат съвет и да окажат помощ на начинаещите!    bouquet
Аз съм готова с моите меденки и с едни бонбонки от трохите им, които са доста вкусни и алкохолни Wink!

# 717
  • Мнения: 7 144
Здравейте!

Искрени комплименти за всяка една от вас! Красиви, уханни, вкусни сладкиши излезли от сърцето и душата на всяка една домакиня! Браво момичета!

Джемма, за твоето производство думи нямам - прекрасни неща си сътворила.

Леля Ог, шапка ти свалям, да знаеш!!!

Лулу, съжалявам само, че лично не мога да опитам от тези напитки. Така оригинално представени, че се радвай че не съм бременна в момента  Mr. Green иначе ще търчиш с термоса  Joy.

Аз пък ей това успях да украся днес, отивам да правя едни локумки, че имам дупка в главата вече....







# 718
  • От липите до сините камъни
  • Мнения: 246
Линцеровите сладки като се слепят къде и как се съхраняват?

# 719
  • Мнения: 9 988
моля за помощ - линцеровото тесто на наталина ми стана много твърдо, ронливо. Сложих още един жълтък, но няма полза. Изобщо не мога да го разточа. Как да го спася?
ще повторя, барем някой ме забележи, че все за тези сладки говорите.

Общи условия

Активация на акаунт