Ямболски чудеса

• 67 564
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
  • на Дъждовен остров
Ихааа Бирфеста.  Едно време беше приключение, не че пия алкохол ама за идеята.  Надалече съм иначе бих отишла. 
За изсичането на дърветата дано да си залужава проекта.  То така или иначе вечер през този парк не можеш д аминеш, ама и през деня беше едно такова неоживено. 

# 601
  • Ямбол
 iva_mamanagogo,хубава подкана даваш,дано успеем да да размърдаме мътилката тук.
Аз от  тук се познавам лично с няколко мамчета и дори си излизаме заедно.
Разходките ни обикновено са свързани със задачки,затова са основно около центъра,рядко ходим в парка,но се надявам новата му бъдеща визия да ме привлече,не е лошо и катерушките и люлките да се поправят,въпреки,че все ще се намерят хулигани ,които набързо да им видят сметката.
За домче още ни е много рано,но ще ви следя и бих се радвала за препоръки,въпреки че бих избрала някоя в Каргона и района.
За образование,и като цяло култура бих искала да научала малката вбъдеще на културно възпитание,което се изгржда още от крехка възраст,а за в бъдеще някакъв развиващ спорт подходящ за момиче и можещ да се практикува в нашия град,езици..но и детето си показва какво го влече и накъде подава.

В темата могат да се споделят много неща и да се превърне в приятелнки диалог и обмяна на информация.
Може и рецепти да си разменяме и съвети за домакинство,а и не само.
Промоции да си казваме като има за нещо...
А защо не и да си помагаме при нужда.

Daniva,радвам се ,че и ти се завръщаш в нашата тема.
Аз не пия алкохол,но ще споделя с мъжката компания,ако има навити да излезем.

T_e_A,гледам,че Ноемврийче очакваш,аз съм родена него месец.
Лека оставаща бременност ти желая,може да споделяш емоции и вълнения,както и всичко друго.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 11:55 от никид

# 602
  • на Дъждовен остров
никид, благодаря.  Аз съм родена края на октомври и бебето за сега се окзва скорпион ама това не е важното в случая.  Най важно да е живо и здраво и леко да родя без услужнения.  Иначе живот и здраве от сега съм запланувала за Велик ден да сме в БГ, ако всичко е наред.  Така, че ще ми интересно виртуално да познавам Ямболски мами от сега.

Хайде чакам да сложите снимки от бирения фест и като си организирате среща да слагате снимки също.

# 603
Здравейте момичета smile3503.Не съм писала мнооооого отдавна,но от хоцкане не ми остава време за компютъра.Разходки на кафе,после шетане и готвене и хайде с колелетата да караме в парка.
Да се изкажа и аз за парка ,че много съм ядосана.Преди около месец (може и повече)имаше подписка за опазване за градските паркове в която се подписах,но да не бях го правила.Тази седмица получавам поздравително писмо от кмета-
,,Уважаема г-жо....,с настоящото писмо изразявам благодарността си към Вас за това,че участвахте в подписката в подкрепа проекта на община Ямбол...............................Именно декларираната чрез подписката подкрепа от хиляди гражданина Ямбол ми даде увереност да взема това решение,въпреки нежеланието на общинския съвет да гласува оборотни средства за изпълнението на проекта.Независимо от опитите този проект да бъде спрян,реализацията му продължава.............
                                               С уважение ............Г.Славов

Ужасно подведена и виновна се почувствах,едва ли не съм се подписала и съм дала съгласието си да изсичат дърветата.НЕ СЪМ СЪГЛАСНА.Никъде не пишеше,,ще отсечем половината парк,,.Това са сто годишни дървета и никакви цветенца и и не знам какво си там което ще засадят ,няма да възстанови загубата на дърветата.Това беше единственото място с чист въздух и прохлада в града ни .Може да стане красиво ,но кислорода от дърветата ще го няма Cry Sad Cry Sad

Това за парка,че много се отнесох.Иначе моя Ванко тръгва предучилищна в Кирил и Методи.Вчера бяхме на родителска среща и на 15.09 с песен сме там Laughing.Аз междувременно започнах шофьорски курс,за да мога да го карам до училище ,че е далеч от нас.Ходим двамата на курса и той се забавлява много и запомня някой знаци и дори ме изпитва.Ами това е при нас, поздрави на всички,и вече ще гледам да съм по-активна в писането.Чао за сега  love001

# 604
  • Ямбол
Привет, момичета! Чета ви, но рядко пиша. Сега се учудвам на това, че реагирате така за парка.  Нали все искаме промяна към по-добро  newsm78 Повечето сме млади хора, а реагираме така?
Парка не се изсича, а се разреждат дърветата?

Нали и вие разреждате и подновявате градините си у дома???

Да, има проект, свикнали сме да ни крадат и лъжат, но в същото време се надяваме  силно, че парка ни ще се промени и ще бъде онзи прекрасен парк, за който сме мечтали всички.
Не сте ли видяли снимката на парка в началото на градината в краен вариант? На мен лично адски много ми харесва и бих се подписала на 100 места за оправянето му и да не бъде място само за ексхбиционисти и наркомани. Искам в парка децата ми да играят спокойно и да има място за пикник, където да изляза тях, както гледаме по американските филми. Стига сме въздишали само по снимките от Европа. И ние можем да го имаме, но като реагираме така на всяка промяна...
Не сме съгласни .. с какво? С желанието за промяна и стремежа ни към красивото?

Не ме нападайте сега, просто нека подкрепим проекта за доброто на децата ни  Peace 

# 605
До скоро, и аз се вулнувах от това, че нашият прекрасен парк, ще бъде възстановен и обновен. Когато имаше подписка за това преди време, се подписах с две ръце. Това " до скоро " беше до вчера, когато с моето дете отидохме в градината и видяхме въпросното " разреждане " на дървета, което прилича на поголовна сеч. Още с влизането на централната алея, сърцето ми спря от ужас. Гледката е просто покъртителна. Доколкото ми е известно по проект, трябваше да бъдат изсечени само болните дървета, което да доведе до едно здравословно обновяване на парка. Това, което се вижда е друго, прекратен е живота на твърде много дървета, за да бъде наречено това нормално обновяване на градският ни парк. Друг е въпроса, ако целта на този проект, е да превърне парка в поляна или паркинг. Видях и въпросната бъдеща снимка на парка и всичко щеше да е чудесно, ако зад нея не стоеше истинската  нова визия на осакатеният ни парк.
Мария.Ч, радвам се че на теб ти харесва, вижданията на всеки са различни, но за мен това, което се случва е вандализъм. Аз съм млада жена на 28 г., израстнала съм в Ямбол, живея близо до парка, и страдам за всяко едно отрязано дърво. За какво разреждане на градинката си говорим в този случай, когато на едно дърво са му необходими 40-50 години, за да порастне и да се превърне в дърво, то може да бъде символ на моят живот, а също и на твоят. То е било там твърде дълго време и има своя история на това място. За някой новата предстояща модерна визия на парка е добра новина, моята представа  за промяна беше по - скоро в реставрирането на някой от най - ключовите места от този парк, като розариума и други. чудя се, защо във всяко ново начало трябва да има толкова много смърт, защо разграждаме , а не надграждаме????? Тук се сещам за това, което ви попитах скоро - на какво искате да научите децата си? Аз искам да науча своето на това да не разваля изграденото преди себе си, а да гради. Само тогава ще можем да се радваме на условия подобни на тези в Европа. Защото никой здравомислещ човек, не би си позволил да зачеркне етап от историята на своята родина, а при нас виждаме доста подобни случаи. Това, обаче е въпрос на друга тема.твърд дълга за да я коментирам сега.И без това поста ми стана твърде ълъг и по - емоционален от това, което бих искала да бъде, но ми е мъчно.......

# 606
  • USA
Градската градина беше едно от най-хубавите места, които видях докато си бях в Бг това лято. От 14 години не живея в Ямбол и от точно толкова години не бях ходила там(в градината). Беше страхотно, дебела сянка, спокойно, дъщеря ми единствено там можеше да бяга на воля. Много жалко за изсечените дървета. Не това е начинът да се обнови градината. Много ме е яд.

# 607
А какъв е начинът?
Аз съм на мнение, че паркът има нужда от промяна. Но за жалост не вярвам, че тази след тази реконструкция нещо ще се подобри, защото, за да бъде красив паркът ни, трябва да спрем да замърсяваме, чупим и разрушаваме. Хората също са част от облика на парка.
И когато не се изхвърлят използвани мокри кърпички, бутилки от бира, опаковки от солети, вафли и други по земята, дори невъзстановен паркът ще е едно приятно място. А ако след реконструкцията продължаваме (без извинение) да го оакваме, няма да стане по-приятен.

# 608
Ами, че то точно розариума ще се реставрира. Какъв розариум беше до сега това място?  Никой не минаваше оттам. Сега гледам разредили са дърветата. Пише, че ще се насаждат 5000 нови храста с рози... Не винаги промяната е лошо нещо  Peace

# 609

Нали и вие разреждате и подновявате градините си у дома???
Да подновяваме си градината ,но до всяко старо дърво,което не ни е нужно сеем ново и го чакаме да даде добър признак на живот(което става за около 2-3 години) и чак след това сечем ненужното.То не е апартамент да му остържеш стените и да ги пребоядисаш,на дърветата им трябва години.Сега ни остава да се молим да не им изсъхнат розичките след една година и да си останат полянките празни,защото видите ли ,,ами то не се хвана и не можа нищо да стане,, Crossing Arms
Не се карам с никой ,не нападам ,само си изказвам мнението

# 610
А новите дръвчета, кой ще ги обгрижва след това, дали няма след време да красят градината на някой пишман богаташ.
До скоро приспивах детето в стария розариум, нямаше рози, но поне имаше дървета. Ако утре пак няма рози, а няма и дървета.
Иначе да и аз видях, че розариума ще бъде обновен. До кога ли??????

# 611
  • Ямбол
А новите дръвчета, кой ще ги обгрижва след това, дали няма след време да красят градината на някой пишман богаташ.
Принципно си права, но ако разсъждаваме така, не трябва никога нищо да правим, за да не облагодетелстваме новобогаташите ли  newsm78 newsm78 newsm78
Май не заслужаваме наистина нищо да се прави в нашия град наистина.
Не мислим положително, а търсим все "под вола теле"...
Прави сте, по-добре да гласуваме "Против"  Shocked

# 612
В проекта има и добри идеи - спор няма! Лошото е, че не са дообмислени, а реализацията е под всякакво ниво! Обновяването на розариума - добре. Обновяване на детския кът - страхотно! Но що за глупост е идеята да се отсекат дърветата, за да има място за нов паркинг? Отсичат се 400 дрвета, ще се засекат 300 (дано се хванат всичките и да живеем още дъъълго, за да дочакаме времето, когато ще хвърлят същата дебела сянк като отсечените!) и ще се отвори място за паркинг със 120 паркоместа. Проста сметка: след проекта ще имаме 100 дървета по-малко и 120 коли повече в парка - пълно безумие!
Тази сутрин чета, че проектът минал по кратката процедура за одобрение. Затова и не е имало публично обсъждане и граждански дебат по него. А и кметът ни се е сврял в миша дупка и не обелва дума, което още повече раздразва ямболии...

# 613
Майчета,
знаете ли къде в Ямбол има магазин за мебели втора употреба? Преди имаше един с мебели от Германия на "Д.Благоев" до осветителните тела, но са го преместили някъде. newsm78

# 614
  • Ямбол
pipilota_mАми като,че ли съм виждала да има в 1 магазин пак за 2 употреба стоки техника и май и мебели има-
от кафенето срещу данъчното,надолу,минаваш Виена Стил,преводаческата агенция,козметичния/фризьорски салон,рибарския магазин,още надолу,почти до главната водеща към Д.Дебелянов.Сещаш ли се.
А какво конкретно търсиш?

Общи условия

Активация на акаунт