® Португалия - тема № 14

• 36 849
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
Аз докато се завъртя и колко много сте изписали ... но да не ви е уроки.
Светле мернах че си писала за операцията, което ме заинтригува, защото и аз съм с такива проблеми. Какво ще рече че си като преди, но и без външни вени? И преди ли имаше само болки без външни вени? 2 години си е доста кратък срок за възвръщане на старото състояние  ooooh!
И ние сме на Булсат. Плащаме за година и ни дават 2 месеца безплатно.
Купихме подаръка за тържеството в градината и костюм на дядо Коледа за Крис, който също искат за там.
Зои аз съм изпуснала че си почнала работа. Какво работиш сега? Дано е по-безпроблемно от предния път!
Аз лютеница си взимам понякога когато има от руския, както и сирене. За луканката обаче няма същата. Има подобни но не и напълно същите.
Извадих си европейска здравна карта. След НГ ще видя и аз някакъв курс. Идеи къде има, защото последно като питах в бюрото по безработни ми казваха че няма и ме питаха от какъв език искам руски, английски и т.н.
Успешни дни!

# 46
Вики не си спомням дали съм го разказвала тук но ако ДА ще се повторя Rolling Eyes
По принцип полу4их разширени вени след като спрях със спорта...и запо4нах сегашната ми работа( по 10 и...4аса на ден на крак)
Имах доста външни разширени..т.е. виждаха се грозно особено на единия на  левия(оперирания) под коляното имах грозд отзад на прасеца...а на бедрото отстрани не бяха грозни но седяха като въже...абе виждаха се без да са изпъкнали както другите..Освен това особено като се стопли времето 4увствах тежест в краката...и болката понякога беше непоносима( а аз доста търпя на болка)..
Сега след операцията грозните вени (изпъкнали ) ги няма..но тежеста и болките( не са толкоз силни)  ги има Cry
От време на време пия магнезий и Венофорте като усетя болка...и поотминава Peace

Но като цяло разширените вени са хрони4на болест( лошо кривообращение) и макар премахнати вените разширените....при4ината си остава...слабата циркулация..
Като правих доплер си говорих с лекаря та той ми каза това...и има логика..

# 47
Вики почнах в Мини пресо преди 2м.Много по-добре е от предната работа,разбирам се с колежките,но е и много по отговорно,предния месец не ми излезе касата с 90евро и ще ми ги удържат от заплатата,гледахме на камерите моя е грешката,едни хора искаха да ми платят с мултибанко,но не е станало превеждане на парите,аз по принцип трябва да изчакам да ми излезе бележка на мултибанкото и тогава отварям касата,но тогава незнайно защо не съм забелязала,че мултибанкото е блокирало и съм им върнала картата.Те тия хора и не съм ги виждала от тогава.Това което не ми харесва на работата е жената на шефа,която взе да идва от скоро и само крещи по цял ден,тя прави грешки и после нас ни обвинява,пък няма как да и кажа,аз те видях,твоя е грешката ooooh!Другото,което не ми харесва е малкото заплащане,направо си е смешно.А колко захар продадохме този уикенд не е истина,по телевизията казали,че ще има криза със захарта и всички са се юрнали да купуват захар #CrazyВ сряда сме на вечеря от работа,на всичкото отгоре сме до 20 часа,после докато затворим,докато се натуткаме,а ресторанта е на половин час път,та сигурно ще вечеряме към 22 часа,че и ще ходим с една кола,та не мога да си тръгна,когато искам.
Веси за подаръците на свеки незнам какво да те посъветвам,твоя мъж най-добре ще те ориентира,не сте ли карали други коледи заедно?Аз с френската свеки не си разменям подаръци,тя на Дани не праща,камо ли на мен.А от свекър ми и жена му почти винаги получаваме плик с пари,само първата година ни подариха фритюрник,и преди 2г кафемашина.А ние на тях обикновено ги питаме дали искат нещо специално,една година им подарихме фотоапарат,,миналата година беше чантичка за лап топа.Тази година най-вероятно ще е бутилка за свекър ми и бонбони за жена му,това междудругото е най-често подарявания подарък тук.Също много се подаряват ароматизирани свещи,купа за плодое или салата,от този сорт неща,зависи с какви пари разполагате Peace
Деси големи терци са твоите Mr. Green и Дани ръси бисери,но честно казано повечето не ги помня.Сещам се сега за едно,понеже има страх само от лошия вълки вечер с това го плашим,че да си ляга и една вечер пръцна като го слагах да спи,и аз му викам Дани ти пръцна ли,пък той ми отговаря,че той нарочно пръднал,че ако дойде лошият вълк да му замирише и да си тръгне Laughing
Вики много неща ви искат от градината,тука обикновено искат дънки и примерно червена или друг цвят блуза,но определено не съм купувала дрехи за тържеството.И подаръци не са ни искала,предната година раздаваха пакетче с лакомства.То е малко кофти да се носят подаръци,щото децата има да се сърдят кой какво получил,тука винаги раздават еднакво на всички.Обаче всяка година тържеството е доста тъпичко,просто пускат една музика и децата се клатят в такт,сега обаче понеже е в групата на най-големите,та могат да го оставят и да пее.Специално ще изляза по рано от работа,само дето нямаме фотоапарат да снимаме.Филип за 2г смени 3 фотоапарата,последно продаде канона и сега е поръчал нов модел на канон с нов обектив,нищо,че вече си имаме един обектив,проблема е,че не се знае дали ще пристигне до Коледа,понеже поръчва по интернет,понеже ни излиза много по евтино.

# 48
 ooooh!какво стана с тази захар...
яд ме е 4е не си купих а исках сладки да правя Rolling Eyes
При нас няма никъде Cry

# 49
Светле да ти пратя Laughing,в околностите само при нас имаше и хората се избиваха да си купуват захар,аз пък много рядко ползвам,ама се чудя дали да не си купя един пакет за всеки случай Whistling

# 50
seriozno li е чак толкова положението?  ooooh!
аз мислех,че е преувеличено това с кризата  Whistling

правете меденки Laughing

# 51
seriozno li е чак толкова положението?  ooooh!
аз мислех,че е преувеличено това с кризата  Whistling

правете меденки Laughing
Joy Аз пък нали не гледам тв, особено новини.. за криза със захарта не съм чула, но пък в интермарше и още няколко магазина, после разбрах, нямало захар - на нашта бакалийка имаше, а и то аз ползвам само кафява де... Добре че си направих сладките за подаръци още преди "кризата"  Laughing А какво всъщност е станало, то в Португалия дето са дупе и гащи с Бразилия ако няма захар какво ли е по света  Laughing
Междъ другото някой може ли да ми каже асукар амарело боядисана и ароматизирана рафинирана захар ли е или натурално си има този цвят и вкус?  Thinking

bouquet

# 52
Аз пък със захар се запасих,но не мога да си намеря сладкарски боички,на нашия магазин има,но само жълта...Идеи къде да търся newsm78
И като почнахме темата с изказванията на децата - питам оня ден Гого - "Какво искаш да ти донесе дядо Коледа?"А той:" Дядо Коледа мотор с каска,а пай Натал - влакче с релси" Joy

# 53
Аз пък със захар се запасих,но не мога да си намеря сладкарски боички,на нашия магазин има,но само жълта...Идеи къде да търся newsm78
И като почнахме темата с изказванията на децата - питам оня ден Гого - "Какво искаш да ти донесе дядо Коледа?"А той:" Дядо Коледа мотор с каска,а пай Натал - влакче с релси" Joy
Intermarche - има жълто, червено, синьо, кафяво и розово - т.е. можеш да получиш всички желани цветове с комбинации...
Jumbo - жълто, червено и синьо в комплект - пак могат да се получат почти всички цветове и нюанси...

Добре се е ориентирало детето  Laughing

Peace

# 54
Аз преди малко купих захар от Пинго Досе , но на цена 1.06   Naughty ,имаше много............

# 55
Аз преди малко купих захар от Пинго Досе , но на цена 1.06   Naughty ,имаше много............
При нас все още е 0.84 и хората се оплакват,че е скъпо Rolling Eyes

# 56
добър вечер на всички дами. Извинявам се за нахълтването във вашата темичка, но аз също живея в Португалия и съм майка на една мъничка госпожичка на две годинки. Ще се радвам да стана част от вашия клуб и да споделяме заедно и радости и тревоги. Лека вечер на всички дами

# 57
добър вечер на всички дами. Извинявам се за нахълтването във вашата темичка, но аз също живея в Португалия и съм майка на една мъничка госпожичка на две годинки. Ще се радвам да стана част от вашия клуб и да споделяме заедно и радости и тревоги. Лека вечер на всички дами
Добре дошла nunesm, и ние ще се радваме да се присъединиш към нашата немногобройна компания  Hug

# 58
Добре дошла ,nunesm Hug
пиши ни повече-какво правиш тук,как си с адаптацията,ако си отскоро...изобщо...всичко пиши  Laughing

аз съм се наела с една идея-правя курабийки за градината  Crazy и вече съм много силно убедена,че не беше добра идея  Whistling

# 59
Добре дошла ,nunesm Hug  и на теб Patricia с малко закъснение Embarassed
Аз все още съм на сладкарска тематика - как е хартия за печене и де се открива???

Общи условия

Активация на акаунт