ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 749
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
От прочетеното от мен до този момент, едно неправилно предписано ХЛ или пък поредица от такива може да има сериозни последствия. Повечето от нас са чували за остри състояния, хронични, миязми и т.н. На места съм срещала и объркани хомеопатично случаи Rolling Eyes, при които след 5-6 неправилни ХЛ, картината толкова се е изменила, че е трудно да се стигне до наистина точното лекарство. Точно за това съм на мнение и че с хомеопатия самолечение не трябва да се провежда.

В този ред на мисли - за колко време отшумява действието на едно ХЛ? Или зависи от лекарството, за какво е давано, колко време и т.н.?
Как може да се оправи това изкривяване на картината? (с правилното ХЛ предполагам  Laughing)

Тук виждам повтаряне, механично пренесено от алопатичната медицина понятие: "правилното лекарство".
  В хомеопатията няма такова понятие. В хомеопатията има хомеопатично л-во с най-близко подобие:

"Similia similibus curantur" означава „Подобното с подобно се лекува"

Лечебната хомеопатична криза не предизвиква нито влошава патология, а само временно усилва съществуващи симптоми след което обаче следва излекуване именно на тези симптоми.  Peace
Признавам неправилното изполване на "правилното лекарство"от съфорумката, но в другата част не съм съгласна. Не става въпрос за лечебна хомеопатична криза, или поне аз не разбирам така въпроса.

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 20:53 от mamaden

# 106
  • И аз не знам къде...
"Лечебната хомеопатична криза не предизвиква нито влошава патология, а само временно усилва съществуващи симптоми след което обаче следва излекуване именно на тези симптоми"

А нормално ли е след 4 ти прием на ХЛ да продължава да прави такава криза?

# 107
  • София - Варна - Бургас
Възможно е. А дали е нормално, би трябвало да знае предписващият хомеопат.

# 108
Мен ме вълнува следния въпрос за хомеоп.л-ва:
всичките ли се "доказват" или има препарати, които не се доказват.

Интересува ме по-специално тези при спешни случаи като Арника, Аконитум, които се дават във високи потенции?

Въпросът ми е продиктуван от факта, че лекувах дъщеря ми от кашлица, която след няколко приема отшумя, но явно трябваше да спра приема.Вместо това го продължих и направих всъщност доказване на препарата с типичната му картина.И сега размишлявам над това може ли при положение, че препарата примерно не е предписан правилно да се направи "доказването" му?

Благодаря за отговора.

# 109
  • София - Варна - Бургас
Петиция до Европейската Комисия в подкрепа на алтернативните методи за лечение

Здравейте, подписах тази петиция и я разпространявам, защото съм се убедил в ефикасността на Холистичната медицина, и в частност на хомеопатичния метод.
 И защото подкрепям правото на хората за свободен и информиран избор при лечението.

Петиция за подкрепа на алтернативните методи за лечение   

# 110
От прочетеното от мен до този момент, едно неправилно предписано ХЛ или пък поредица от такива може да има сериозни последствия. Повечето от нас са чували за остри състояния, хронични, миязми и т.н. На места съм срещала и объркани хомеопатично случаи Rolling Eyes, при които след 5-6 неправилни ХЛ, картината толкова се е изменила, че е трудно да се стигне до наистина точното лекарство. Точно за това съм на мнение и че с хомеопатия самолечение не трябва да се провежда.

В този ред на мисли - за колко време отшумява действието на едно ХЛ? Или зависи от лекарството, за какво е давано, колко време и т.н.?
Как може да се оправи това изкривяване на картината? (с правилното ХЛ предполагам  Laughing)

Тук виждам повтаряне, механично пренесено от алопатичната медицина понятие: "правилното лекарство".
  В хомеопатията няма такова понятие. В хомеопатията има хомеопатично л-во с най-близко подобие:

"Similia similibus curantur" означава „Подобното с подобно се лекува"

Лечебната хомеопатична криза не предизвиква нито влошава патология, а само временно усилва съществуващи симптоми след което обаче следва излекуване именно на тези симптоми.  Peace
Признавам неправилното изполване на "правилното лекарство"от съфорумката, но в другата част не съм съгласна. Не става въпрос за лечебна хомеопатична криза, или поне аз не разбирам така въпроса.

Аз също не мисля, че иде реч за кризата.. По-скоро въпросът е за колко време лекарството изчерпва силата си, ефекта си..  Не съм разбирач, но предполагам, че зависи от самото лекарство, от потенцията му и от това как реагира пациентът на него. При сина ми първият прием в 1М потенция се изчерпа за около 3 седмици; вторият прием се изчерпа за 4 седмици. Сега е с трети, но пък преди това лекувахме остро състояние и май малко се объркаха нещата..

# 111
  • София - Варна - Бургас
Aleksander, може ли с хомеопатия да отърва детето си от синехия? За половин година вече е в началото на четвърта. Ако познавате Ваш колега справил се с този проблем, моля Ви, дайте ми координати! Това е послената ми надежда да спре това мъчение

По принцип, при някои се случва, а при други - не. Пак става дума за предиспозиция. Лечението може да е оперативно, придружено и с хомеопатично, особено за предотвратуване на рецидиви. Хомеопатичното л-во е според индивидуалност, модалности и т.н.

# 112
  • София - Варна - Бургас
Мен ме вълнува следния въпрос за хомеоп.л-ва:
всичките ли се "доказват" или има препарати, които не се доказват.

Интересува ме по-специално тези при спешни случаи като Арника, Аконитум, които се дават във високи потенции?

Въпросът ми е продиктуван от факта, че лекувах дъщеря ми от кашлица, която след няколко приема отшумя, но явно трябваше да спра приема.Вместо това го продължих и направих всъщност доказване на препарата с типичната му картина.И сега размишлявам над това може ли при положение, че препарата примерно не е предписан правилно да се направи "доказването" му?

Благодаря за отговора.

Това може да се случи, например при "самоназначаване" на хо л-во.

# 113
  • София - Варна - Бургас
Усмихнатото
Цитат
...По-скоро въпросът е за колко време лекарството изчерпва силата си, ефекта си..  Не съм разбирач, но предполагам, че зависи от самото лекарство, от потенцията му и от това как реагира пациентът на него. При сина ми първият прием в 1М потенция се изчерпа за около 3 седмици; вторият прием се изчерпа за 4 седмици. Сега е с трети, но пък преди това лекувахме остро състояние и май малко се объркаха нещата..

Едва ли ще ви очаровам, като кажа че е индивидуално, а индивидуалността се крие в човека, в болеста, и с изключение на потенцията, не я търсете в хо л-вото.
  Peace

# 114
[Това може да се случи, например при "самоназначаване" на хо л-во.[/color]

ХО л-во ни беше назначено от класически хомеопат.Може би грешката беше в мен, като му казах, че още кашля, но в същност 1-2 изкашляния на ден да е била оздравяла.Продължих да го давам и направихме "доказване".
Това което ме притеснява сега, е че давам на другото дете Еупаториум перфолиатум 200, ефекта беше моментален буквално/ след грипа не можеше да ходи и болки при стъпване/, но днес се чухме с хомеопата и каза и днес да давам newsm78Естествено ще го послушам, но се чудих дали ХО л-ва във високи потенции също може да се "доказват"?

При условие, че симптомите са отзвучали защо да го давам?

# 115
Записвам се да ви следя. Wink

# 116
  • Пловдив
Аз също не мисля, че иде реч за кризата.. По-скоро въпросът е за колко време лекарството изчерпва силата си, ефекта си..  Не съм разбирач, но предполагам, че зависи от самото лекарство, от потенцията му и от това как реагира пациентът на него. При сина ми първият прием в 1М потенция се изчерпа за около 3 седмици; вторият прием се изчерпа за 4 седмици. Сега е с трети, но пък преди това лекувахме остро състояние и май малко се объркаха нещата.. цитат

А как разбра, че се е изчерпала силата на лекарството? Rolling Eyes

# 117
Цитат
...но днес се чухме с хомеопата и каза и днес да давам Естествено ще го послушам, но се чудих дали ХО л-ва във високи потенции също може да се "доказват"?
При условие, че симптомите са отзвучали защо да го давам?

Мен също ме интересува отговора на този въпрос, но предполагам, че той ще бъде - индивидуално е, вашия хомеопат знае Simple Smile

# 118
Здравейте  имам нужда от съвет
Съмнения относно ХЛ нямам 7 година се лекуваме , но днес нашият хомеопат отсъства, вчера го посетихме малката ми дъщеря се събуди с нещо като конюктивит залепнали от жъти секрети очички. От вчера сме на Меркуриус солубилис 30СН притеснява ме това , че малката стана мн.неспокойна раздразнителна   през ноща а си имаме и кашлица вече, от опит знам че с такива промени в състоянието следва смяна на ХЛ-во Thinking  Дали да спра меркуриуса след като ни е изписан за 3 дни /до утре включително/
Дали това е вирус който протича така или........

# 119
  • Вече в моята си приказка...
Имам нужда от съвет. Става дума за синът ми, който е на 7 години. Преди половин година получи сърбежи в пъпчето, беше зачервено и намирисваше лошо. Оказа се, че са гъбички. Лекувахме го с традиционни лекарсва /помня само, че беше някакво кремче/. Сега отново има същия проблем - събри го, чеше се непрекъснато, мирише лошо. Слагам сребърна вода, ама няма кой знае какъв ефект. С какво друго хомеопатично бих могла да му помогна?

Общи условия

Активация на акаунт