ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 922
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
Цитат
Колко време, Алекс, би отнело едно лечение на АД? По принцип...
Година - две...?

Може и няколко месеца.

Здравейте, имам подобен въпрос, но за продължителността на себорейния дерматит.
Колко време ще отнеме?
На 24 години съм, като малък (на няколко години) ми е излезнало червено петно на бузата, с някъкъв мехлем забъркан в аптека ми е минало (не си спомням майка ми ме е мазала), преди година и половина ми се появи, но на мустака, вече започва да се разпространява около носа и по брадата. Ходих на дерматолог и ми каза, че е себореен дерматит. Искам да се обърна към хомеопат, пратих ви лично съобщение за координати на такъв в Стара Загора, моля ако имате възможност да помогнете.

# 496
Привет! Хрумна ми един въпрос  Mr. Green

Като отиваме на почивка винаги съм взимала най-"спешните" лекарства (които са ми били за сваляне на Т де  Whistling Rolling Eyes). И сега се замислих, че вече няма да правя така и ... мога ли да тръгна с една торба хл, че и в различни потенции, ако дечко се разболее по време на почивка в друг град?  newsm78 newsm78 Нали всяко състояние си се преценява отделно. Това за мен значи, че на практика може да ми потрябва всяко едно хл в дадения момент  newsm78. Така ли е?
Тези, които лекувате по-дълго време с хомеопатия - как процедирате?

Едва ли ще ти потрябва Plutonium nitricum, или Indium metallicum  Grinning така, че НЕ, няма да ти потрябва всяко едно ХЛ.

Добре е преди да замине в почивка или отпуск човек да се консултира с хомеопата си, дали някакви специфични  ХЛ биха били  нужни при остро състояние. Иначе, също е добре човек да си направи един спешен комплект, например в потенция 30С с Arnica, Aconitum, Apis, Belladonna, Arsenicum и т.н.

# 497
  • И аз не знам къде...
Привет! Хрумна ми един въпрос  Mr. Green

Като отиваме на почивка винаги съм взимала най-"спешните" лекарства (които са ми били за сваляне на Т де  Whistling Rolling Eyes). И сега се замислих, че вече няма да правя така и ... мога ли да тръгна с една торба хл, че и в различни потенции, ако дечко се разболее по време на почивка в друг град?  newsm78 newsm78 Нали всяко състояние си се преценява отделно. Това за мен значи, че на практика може да ми потрябва всяко едно хл в дадения момент  newsm78. Така ли е?
Тези, които лекувате по-дълго време с хомеопатия - как процедирате?

Едва ли ще ти потрябва Plutonium nitricum, или Indium metallicum  Grinning така, че НЕ, няма да ти потрябва всяко едно ХЛ.

Добре е преди да замине в почивка или отпуск човек да се консултира с хомеопата си, дали някакви специфични  ХЛ биха били  нужни при остро състояние. Иначе, също е добре човек да си направи един спешен комплект, например в потенция 30С с Arnica, Aconitum, Apis, Belladonna, Arsenicum и т.н.

Arnica, Belladonna са ми ясни, но другите в какви случай са за спешни случай? Apis май беше при алергия, но за Arsenicum и Aconitum нямам никаква идея  ooooh!!
Иначе аз винаги си нося всички хомеопатични лекарства  Embarassed. Цялата торба надлежно увита във фолио  Wink! Обаче нося и алопатичните лекарства за спешни случай. Нямам толкова кураж да давам без консултация хомеопатично, а винаги има вероятност да ми се наложи по нощите или да нямам връзка с хомеопата.

# 498
  • София - Варна - Бургас
Дариии
Цитат
Arnica, Belladonna са ми ясни, но другите в какви случай са за спешни случай? Apis май беше при алергия, но за Arsenicum и Aconitum нямам никаква идея  ooooh!!
Иначе аз винаги си нося всички хомеопатични лекарства  Embarassed. Цялата торба надлежно увита във фолио  Wink! Обаче нося и алопатичните лекарства за спешни случай. Нямам толкова кураж да давам без консултация хомеопатично, а винаги има вероятност да ми се наложи по нощите или да нямам връзка с хомеопата.

В Аптеката на ул. Чаталджа -13 има готови комплектчета за спешна помощ, в които има и кратки, общи описания на л-вата и при какви спешни състояния да се използват.

# 499
  • Пловдив
Усмихнатото, ние откакто се е родила малката ходим на море на къмпинг на палатка  Mr. Green Първите години носех по една торба лекарства и бебшки сиропи, които от жегата в палатката май се и разваляха. После започнах да нося една торбичка със спешните ХЛ и доста понамалих алопатичните. А тази година...даже ги забравих алопатиите, но пък бях помъкнала почти всичко хомеопатично - в едно малко кашонче, отвътре обвито с фолио. И добре, че го направих. Щерката направи такъв як спазъм още първата нощ от влагата... обичайното и лекарство не помогна. Сутринта се чух с хом-ката и фактора влага беше взет под голямо внимание, а и имах необходимото хл, макар и в много ниска потенция. И всичко се размина.
От алопатичните имах само сребърна вода, спирт риванол и лепенки  Peace

# 500
Благодаря за полезната информация!  Grinning Като наближи някоя ваканцийка ще взема да посетя тази аптека и да се снабдя и аз с един такъв комплект  Simple Smile.
А защо трябва да са увити във фолио? Заради светлината ли?  Blush
Бенита, а какво направи тогава, когато и обичайното й лекарство не е помогнало? Как преминахте през спазъма докато дойде сутринта и се чуеш с хом.?

# 501
  • Пловдив
Във фолио... основно заради разните лъчения. Но така опаковани успях да ги запазя и от температурата (ако можете да си предтставите каква е температурата в затворена палатка по обяд  Mr. Green ). Като отвориш кашончето и вътре още е хладничко Simple Smile

Ами то може и да си е действало поне мъничко обичайното хл, но не личеше да я облекчава. Даже не помня как се справихме до сутринта. Голяма мъка беше. Аз все чаках и  чаках след поредната доза да се пооправи... и то в чакане дойде сутринта...
В нашата компания имаше и доктори дето ме гледаха изумено, че се разнасям с разни слушалки, давам разни "голи води"... само ме питаха и какво ще правиш сега... Но като мина критичната нощ, грам коментар не си позволиха да направят. Само по някое време имаше учудване, че не кашля вече Simple Smile После лека полека се изчисти и секрета и си изкарахме една хубава почивка с много щуротии  Mr. Green

# 502
  • София
давам разни "голи води"...
"Голи води"? - разтворени гранули във вода ли?.
Питам защото по предписание на хомеопата ми, разтварям три гранули във половин литър вода , пия на малки глътки периодично и преди да свърши водата в шишето оставам една глътка и доливам отново с вода.... и това се повтаря отново...Не прочетох във форума друг така да е приемал лекарство , затова малко съм озадачена.

# 503
  • Бургас
И аз така съм приемала лекарство.Според нашия хомеопат една опаковка Осцилококцинум примерно-за тези които го ползват,ще ти стигне за цял живот. Confused
Та в тази връзка да попитам-преди месец пих едно лекарство на гранулки от Боарон и по-късно видях,че срока му е бил до 10.2010г-дали е повредено нещо? Grinning

# 504
  • Пловдив
Това с периодичното пиене на малки глътки е странно, защото до колкото съм запозната ХЛ се приемат през определени интервали и е достатъчна и една капка от разтворената гранулка или от течните,които дават хомеопатите , за да се води за един прием. Според мен ако пйнеш два пъти през 2-3 минути си е два приема  Rolling Eyes Да кажат хомеопатите.
Иначе аз в конкретната ситуация трябваше постепенно да увеличавам разреждането, защото потенцията 9 беше ниска за състоянието. Само интересно... аз ли не съм разбрала правилно обяснението на хом-ката как да го правя или сега на проследяването като разказах какво съм правила, не го обясних точно... Но ми казаха, че не съм го правила правилно. Но важното е, че малката се оправи.
Та съответно парих нещо подобно на това, което описваш, но самото количество на водата беше малко и интервалите на прием, точно определени.
Та като си разтворих гранулката в около 50мл вода дадох веднъж. За следващия прием в нова чашка с 50 мл вода капвах капка от първата чашка, след което я изхвърлях. За следващия прием капвах капка от втората чашка в трета чашка с вода и така.... докато излезем от състоянието.
Та и тук ще помоля хомеопатите да кажат прави ли се в практиката такова разреждане или аз не съм разбрала  Peace

# 505
  • Пловдив
И нашата хом. ми е казвала така да давам /това с разреждането в чашките/ при тежка криза, ако не издържим, но досега не се е налагало...
И тя внимава да подбира лек. така, че детето да не направи тежка леч. криза изведнъж /поне доколкото съм разбрала от обясненията й  Blush/, пък и аз не се плаша вече от няколко обрива повече... Wink

# 506
И аз така съм приемала лекарство.Според нашия хомеопат една опаковка Осцилококцинум примерно-за тези които го ползват,ще ти стигне за цял живот. Confused
Та в тази връзка да попитам-преди месец пих едно лекарство на гранулки от Боарон и по-късно видях,че срока му е бил до 10.2010г-дали е повредено нещо? Grinning

Наистина срокът е "цял живот"....но не може да пишат това на етикетите, нали?  Grinning Законово са задължени да поставят някакъв срок на годност.

# 507
Това с периодичното пиене на малки глътки е странно, защото до колкото съм запозната ХЛ се приемат през определени интервали и е достатъчна и една капка от разтворената гранулка или от течните,които дават хомеопатите , за да се води за един прием. Според мен ако пйнеш два пъти през 2-3 минути си е два приема  Rolling Eyes Да кажат хомеопатите.
Иначе аз в конкретната ситуация трябваше постепенно да увеличавам разреждането, защото потенцията 9 беше ниска за състоянието. Само интересно... аз ли не съм разбрала правилно обяснението на хом-ката как да го правя или сега на проследяването като разказах какво съм правила, не го обясних точно... Но ми казаха, че не съм го правила правилно. Но важното е, че малката се оправи.
Та съответно парих нещо подобно на това, което описваш, но самото количество на водата беше малко и интервалите на прием, точно определени.
Та като си разтворих гранулката в около 50мл вода дадох веднъж. За следващия прием в нова чашка с 50 мл вода капвах капка от първата чашка, след което я изхвърлях. За следващия прием капвах капка от втората чашка в трета чашка с вода и така.... докато излезем от състоянието.
Та и тук ще помоля хомеопатите да кажат прави ли се в практиката такова разреждане или аз не съм разбрала  Peace

При метода описан от Ханеман в Органон се подготвят n- на брой чаши (колкото е определил хомеопата), като във всяка от тях има вода. ХЛ се поставя в първата чаша и енергично се разбърква. Лъжицата се вдига вертикално и веднага се потапя във втората чаша (по самата лъжица винаги остават капки и така се пренася лекарството от едната към другата чаша, без да е нужно да се загребва). Следва ново енергично разбъркване и пак лъжицата се вдига от втората чаша и се поставя в 3-тата чаша и пак разбъркване и т.н. до последната чаша, от която се дава дозата. По този начин се "омекотява" действието на ХЛ и в същото време се повишава динамизацията му.

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 14:42 от Nial

# 508
  • Пловдив
Nial, благодаря.
Този метод сме го правили и друг път, обикновено с 5 чаши, но с хом-ката бихме се разбрали с две думи, че става въпрос за същото. Има ли друг подход за подобно разреждане или просто сме се престарали в обяснение и разбиране и сме оплескали работата  Mr. Green

# 509

Единият е описан от самия Ханеман в Органон - този с няколкото чаши и последователно разреждане, като дозата се взема от последната чаша. Метода се прилага така както е описан и няма друг начин за него.

Общи условия

Активация на акаунт