ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 787
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
А да очаквам ли усилване на заекването?хомеопата ми каза да следя заекването ,но не ми каза какво точно може да стане?

искам да попитам хомеопатите -излекували ли сте досега ,или някой ваш колега заекване при възрастен?става въпрос за мъжа ми ,който от бебе има този проблем.Питах хомеопата,каза че може да се опита,може и да стане,а може и не,при някой хора ставало бързо,при други бавно.Мъжа ми иначе е навит да пробва,само мъката му е че ще трябва да спре кафето за поне 20 дена каза хомеопата.

# 586
  • София
Попаднах на една статия в сайта на Българското Хомеопатично общество - "Кърви ли до смърт хомеопатията??" интересна информация.За който иска да я прочете:
http://www.bghomeopathy.org/bg/news_bg.php
Намира се на ел.страница най-отдолу

# 587
Хоп-троп с още един въпрос  Mr. Green - Тандонова, май ще се конкурираме с теб по въпроси  Twisted Evil  Laughing

От известно време съм почнала да се притеснявам, че много отдавна не съм вдигала температура при болестно състояние (от около 3 години със сигурност, може и повече - просто не помня). Скоро прочетох нейде из нета мнение на хомеопат, че при такива хора трябва да се внимава, защото явно жизнената ни сила и всичко друго, но не и жизнена или пък сила  Laughing  Rolling Eyes (това си е моя интерпретация на думите й де, не е писала точно това Wink). От друга страна се замислих сега, че ето - децата на няколко души, пишещи тук изкарват болестите "на крак", т.е. без особено тежки симптоми (което може да включва и високата температура) и това се счита за добре. Къде е истината?  newsm78

# 588
  • Пловдив
Ами трябва да поддържаме темата и да се информираме...нищо,че дразним някой  Mr. Green

# 589
Усмихнатото, според мен е добре, че не боледуваш-жизнената ти сила е добра.
ХО л-ва точно активират жизнената сила и за това някои я изкарват "на крак", защото се активира бързо тази сила.Така си мисля аз........ newsm78

# 590
  • Пловдив
Хоп-троп с още един въпрос  Mr. Green - Тандонова, май ще се конкурираме с теб по въпроси  Twisted Evil  Laughing

От известно време съм почнала да се притеснявам, че много отдавна не съм вдигала температура при болестно състояние (от около 3 години със сигурност, може и повече - просто не помня). Скоро прочетох нейде из нета мнение на хомеопат, че при такива хора трябва да се внимава, защото явно жизнената ни сила и всичко друго, но не и жизнена или пък сила  Laughing  Rolling Eyes (това си е моя интерпретация на думите й де, не е писала точно това Wink). От друга страна се замислих сега, че ето - децата на няколко души, пишещи тук изкарват болестите "на крак", т.е. без особено тежки симптоми (което може да включва и високата температура) и това се счита за добре. Къде е истината?  newsm78

Борис е от децата, които като боледуват рядко вдигат температура, ...да не кажа...многооо рядко. При последното ни проследяване попитах х-та на какво се дължи това. Дали следствие на алопатично лечение или друго е подтисната жизнената сила, или самите заболявания са си спросто стандартно без температура, той боледува често от ларингит. Каза ми, че се срещат хора чиято конституция е такава, просто по-рядко вдигат температура, да, при деца не е често срещано, но е възможно. Сподели, че тя самата е такава много рядко при вирусно състояние вдига температура.
И на мен ми беше странно, ако приемем, че температурата е реакция на нашите тела срещу разпознат "агресор", как тълкуваме липсата на такава newsm78? Дали защото организма не разпознава този агресор като такъв, или пък не не му е нужно да повиши телесната си температура за да се справи с него newsm78?

# 591
  • София - Варна - Бургас

Има резон в това, въпреки че не е задължително при всяко грипче да се вдига Т.
 Но, при по-сериозно заболяване, при което е обичайно да има висока Т. а такава липсва... хомеопата трябва да се замисли, дали Жизнената сила не е ангажирана, блокирана в борба с нещо много по-сериозно, за да се "разсейва" и хаби сили в борба с накаво вирусче.

# 592
Благодаря за отговорите!  Peace Значи все пак няма да се притеснявам толкова много, засега  Rolling Eyes  Laughing

# 593
  • Пловдив
Има нещо в това вдигане на висока ТТ, но и в начина, по който я понася организма...
Щерката до скоро боледуваше със средно висока ТТ. Аз се чувствах някак спокойна, че като се разболее няма да ме постави в екстремна ситуация с някаква ТТ около 40 градуса... До миналата година беше вдигала само два пъти рекордната 39,6, тя си боледуваше през седмица, докато беше в яслата. След около година лечение с кл. хомеопатия, започна да вдига и по висока до 40 градуса. Като почти при всяко боледуване я докарва до 39,6. Но никога не съм и я сваляла по някакъв начин. Да чукам на дърво... начина, по който се държи организма и не ме е притеснил. Според Ком-ката това е добра тенденция за жизнената и сила  Mr. Green
Аз от друга страна, вдигам мааксимум 38. Като в повечето случаи 37,1-3 ме тръшка все едно... ще мра  Embarassed

# 594
  • Пловдив
Да ви споделя какво става-два дена давам на Ради ликоподиума,днес е трети прием.Снощи като легна му се разхърка носа,и се появиха  секрети,в 2 през нощта почна да повръща,малко храна и после само течности,пенести и лигави.Повръща към 7-8 пъти в началото през 10-15 минути,после на половин час,накрая на един час и спря.Сутринта като стана пи вода,пи мляко ,обаче сбърках че сложих в него мед,и изповръща всичко.Нямаше температура,пак ще я премеря ей сега.

Звънях на хомеопата,каза да си му дам днешния прием на ХЛ,да изпие поне 1 л вода за деня с лъжичка да я давам.Може да е лечебна криза,НО има едно но,два дена сме контактни с зет ми,който имаше стомашно неразположение,разстройство ,Температура и втрисане.И това казах на хомеопата,каза ми ако вдигне Т над38,5 да дава през 15 ХЛ,и утре сутринта задължително да й звънна.

И сега чуденката е дали е лепнал от калеко си вирус или е криза???
за повръщане някакви съвети да имате?някакъв чай има ли който да подпомага спирането му?не му се яде нищо,отпаднал е,не можа да се наспи.

# 595
  • Пловдив
За това дали е криза или вирус...не знам някой да определи точно.Но май е рано да се каже... Rolling Eyes
А за повръщането прочети в съседната тема/Баба така каза или още нещо беше.../ има много полезни рецепти.Аз знам за чай от джоджен-успокоява раздразнено коремче,но прочети и там! Peace Успех!

# 596
  • Пловдив
tandonova79   ами четох и аз за чай от копър и джоджен,ама майка вика че джоджена бил от сем..Ментови newsm78,то и чай от мента успокоява ,ама нали не трябва да се пие мента newsm78

# 597
Аз пък знам че при повръщане внимаваш да не се обезводни, но не подтискаш с 'чай от джоджен' например.. какво е точно не е от значение.. следи се състоянието и се реагира на него..
за оводняване - течности се дават със супена лъжица на 15мин по лъжичка... не се дава голямо количество защото предизвиква спазъм и пак повръща.. следи се тургура на кожата и най вече около пъпа.. ако повръща и от 1с.л вода се дава разтвор глюкоза по същия начин..
повръщането при вас според мен е от хремата.. на пръв поглед добре ви се развиват нещата соред моя скормен опит.. апропо: боли ли го корема или само повръща

# 598
  • София
за повръщане някакви съвети да имате?някакъв чай има ли който да подпомага спирането му?не му се яде нищо,отпаднал е,не можа да се наспи.

Попитай хомеопата си за Кокулин: http://apteka.framar.bg/11011174/%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BB% … B0%D0%B1%D0%BB-30
Давала съм от него при пътуване, на племенника му ставаше лошо и повръщаше

# 599
  • Пловдив
sky  ами още снощи казваше че го боли корема,колко е истина незнам.Сега не лежи ,помагаше ни да белим картофи,приказва,но пак викаше че го боли коремчето.Направих му билков чай,водичка си пийва по малко.Ще го следя да видим

Общи условия

Активация на акаунт