ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 805
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Май ще те направиме Професорка по хомеопатия! цитат

Ех...само аз ли не се изразявам правилно! Tired или питам прекалено много  Confused

# 571
Здравейте!Дано не ви си стори смешен въпроса, но не мога да разбера дали Hepar sulphur и Hepar sulfuris calcareum са различни монопрепарати. Изписан ми е първия, а в единствената хомеопатична аптека в нашия град ми предлагат второто и ме убеждават, че това е, което търся.  Confused

# 572
  • Пловдив
Вчера бяхме на проследяване на Радостин ,на  първото ни интервю хомеопата беше изписал Кортизон 30,общо взето нямаше никакви реакции през 40-те дена след приема.Тя още миналия път каза че тъй като той е приемал доста ХЛ досега(бях й направила схема на заболяванията и ХЛ приемани при тях)може би няма да има голяма криза.Сега му даде Ликоподиум,но за потенцията не съм наясно,на шишето пише LM  и една чертичка после,сигурно е 1,или е 1М,незнам.този път каза 5 дена по 1 прием.
ще го наблюдавам тези дни ,малко ми е притеснено какво да очаквам като реакции,тази потенция
каква се води,ниска ,висока?основно ми каза да наблюдавам заекването и запека му

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 15:27 от niko11

# 573
  • Пловдив
Ликоподиум го бяха изписали на наше приятелско семейство на детенцето именно за запек.

# 574
Здравейте!Дано не ви си стори смешен въпроса, но не мога да разбера дали Hepar sulphur и Hepar sulfuris calcareum са различни монопрепарати. Изписан ми е първия, а в единствената хомеопатична аптека в нашия град ми предлагат второто и ме убеждават, че това е, което търся.  Confused
едно и също ХЛ е, да

# 575
Ликоподиум беше конституционното лекарство на дъщеря ми от предната хомеопатичка. Мисля, че го беше улучила добре, защото в началото имаше доста голямо изостряне на симптомите, тропане с крак и подобни. После премина, нещата се успокоиха и детето се успокои.

# 576
  • Пловдив
А тази потенция 1М или LM  спрямо потенция 30 каква се явява,по-ниска,по-висока?

# 577
CH e  1:100 .
30 CH  e 1:10 na 60 степен
А LM e 1:50 000

http://www.homeopathybg.org/pharmacist/production.html

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 18:42 от АссолИ ВилАр

# 578
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!Дано не ви си стори смешен въпроса, но не мога да разбера дали Hepar sulphur и Hepar sulfuris calcareum са различни монопрепарати. Изписан ми е първия, а в единствената хомеопатична аптека в нашия град ми предлагат второто и ме убеждават, че това е, което търся.  Confused

А аз ако ти кажа че е същото, ще те убедя ли?  Grinning

# 579
  • София - Варна - Бургас
blossom
Цитат
А тази потенция 1М или LM  спрямо потенция 30 каква се явява,по-ниска,по-висока?

1М е по-висока от 30С, а LM e по-ниска от 30С

1М е = на 10 на минус 2000
   30С е = на 10 на минус 60-та
     LM е = на около 10 на минус 10-та

# 580
  • София - Варна - Бургас
Вчера бяхме на проследяване на Радостин ,на  първото ни интервю хомеопата беше изписал Кортизон 30,общо взето нямаше никакви реакции през 40-те дена след приема.Тя още миналия път каза че тъй като той е приемал доста ХЛ досега(бях й направила схема на заболяванията и ХЛ приемани при тях)може би няма да има голяма криза.Сега му даде Ликоподиум,но за потенцията не съм наясно,на шишето пише LM  и една чертичка после,сигурно е 1,или е 1М,незнам.този път каза 5 дена по 1 прием.
ще го наблюдавам тези дни ,малко ми е притеснено какво да очаквам като реакции,тази потенция
каква се води,ниска ,висока?основно ми каза да наблюдавам заекването и запека му

LM - 1 e. Има и  LM-2, LM-3 и т.н

LM потенциите могат да се приемат и всеки ден, както  при вас.
Peace

# 581
  • Пловдив
Алекс,по повод на предното ми питане.../нали кандидатствам за "професор"-та да си довърша дисертацията  Laughing/ за принципа на хомеопатията-подобно се лекува с подобно...Та в тая връзка,ако дадем ХЛ заради често боледуване от ангина/напр/ не очакваме ли точно симптомите с които е предружена тази ангина Rolling Eyes/това като леч.криза/.Или пък като имаме нов обрив и сме дали ХЛ точно за това...нали беше добър знак?

п.п. може би пак очаквам оценка-слаб! Wink

# 582
И аз да се разпиша, за да си "успокоя съвестта" Joy

Детето е с гноен отит.първо минахме през УНГ, изписа естествено АБ и от там при хомеопата.
За първи път обаче ни изписа 2 препарата, които да редуваме : hepar 200 и  Silicea200.температурата падна, всъщнос вече я няма, ухото не го боли, но има гной която още не може да изтече.Вчера пак бяхме на УНГ и не знам защо казах, че се лекуваме и с хомеопатия.
Малееее, ужас..........да съм давала веднага АБ или парацентеза/да го пробие тъпанчето за да изтече гнойта/.Казах, че ще дам АБ, но още не съм го дала и пиша тук за подкрепа........днес пак сме на УНГ и не знам какво да му кажа? newsm78

# 583
  • Пловдив
Кажи му,че го даваш... Wink ако детето е добре,разбира се!

# 584
Кажи му,че го даваш... Wink ако детето е добре,разбира се!

Точно това си мислех, но много трудно лъжа........ще падне едно мрънкане..... Joy
детето е добре, няма температура, днес е на училище, на дали в ушния канал има промяна?... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт