ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 890
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Мадмоазел, след като помислих повече над въпроса ти, реших, че може би не го разбирам.  Питаш защо децата ни се разболяват сравнително често, въпреки че се лекуват с хомеопатия ли?

За моето дете веднага отговарям, че съвсем от скоро е на хомеопатия - от около 5 месеца. Досега имаме оправени 2 остри състояния (едното пред бронхиолит), както и сме в процес на лекуване на едно хронично, което никой алопатичен лекар не разбра на какво се дължи и искаха само да го тъпча с разни успокоителни...  Tired А хомеопатията засега има ефект - не сме го излекували още, но все пак действа и вярвам, че ще стане някой ден. Така де - мисля, че ще видя ефекта след време, просто това е нужно на организма да се събуди.. Peace  :roll
:

# 556
Аз искам да дам една идея за заместител на кафето - Инка.
Оказа се много вкусно и приятно, според мен, на вкус напомня Нескафе, а състава му е цикория, ръж, леблебия и захарно цвекло.

# 557
  • Пловдив
Моите не боледуват, пу- пу...
От години сме на хомеопатия: първата година на лечение с хомеопатия се скъсаха да боледуват, успокоението ми беше, че поне не стигаме до АБ както дотогова и после изведнъж спряха.
Потече някой сопол, прокашлят и се оправят сами, дори в повечето пъти не се налага да се обаждам на хомеопата.
В това време всички около нас, познати, приятелчета, съученици боледуват едно през друго: кашлица, хрема, грипове, ангини, бронхити, отити....АБ...моите са постоянно с тях и не боледуват. Или го изкарват леко.
Това за острите заболявания.

# 558
  • Пловдив
Браво, Бенджи!Дано и на нас ни подейства така... Peace

# 559
Попаднах на долната тема в Дир.бг и се стреснах!
Дали е истина???

Търсих из сайта Eur-lex... Нищо не открих...  Thinking  А странното за мен е също, че петицията изглежда някак.... не знам, не пише нито кой я е направил, нито нищо... или поне аз не мога да намеря...  Rolling Eyes

Бенджи, браво за добрия пример! Точно подобно нещо очаквам и аз Wink и се надявам де  Laughing

# 560
Моите не боледуват, пу- пу...
От години сме на хомеопатия: първата година на лечение с хомеопатия се скъсаха да боледуват, успокоението ми беше, че поне не стигаме до АБ както дотогова и после изведнъж спряха.
Потече някой сопол, прокашлят и се оправят сами, дори в повечето пъти не се налага да се обаждам на хомеопата.
В това време всички около нас, познати, приятелчета, съученици боледуват едно през друго: кашлица, хрема, грипове, ангини, бронхити, отити....АБ...моите са постоянно с тях и не боледуват. Или го изкарват леко.
Това за острите заболявания.

и при нас е вече така Simple Smile ,баткото дори се сърди ,че съучениците му са болни и стоят в къщи а той е винаги на у-ще Simple Smile.Дори и да се разкашля,не го спирам от у-ще.Много по-бързо и лесно се оправят вече.

# 561
  • Пловдив
Искам да се включа с въпрос.Предварително знам какви ще са реакциите ви и казвам въпроса е 4исто хипотети4ен!!
Представете си едно дете,което по принцип е здраво т.е.няма хрони4ни проблеми и тн.Ходи на градина и не боледува 4есто.Та при едно от неговите боледувания(настинка със сополи и кашлица)то е излекувано с ХО ,но не класи4еска а със смес от много препарати.та въпроса ми е защо вси4ки така подска4ате от т.нар.Боаронци.резултатът при детето е 4е то е излекувано,не е пило АБ.
Ако сега кажете 4е това е една боза пило е куп глупости-едно за хрема,второ за кашлица,ще се съглася с вас ама нали не съм го тровила с АБ!
Отделно като 4ета вашите деца лекувани с класи4еска хомеопатия не боледуват по-рядко,така като 4ета и те мине се мине и са болни..
та това ми е въпроса-4исто хипотети4ен?
за протокола ние посещаваме класи4ески хомеопат,лекуваме се с едно ХО,про4ела съм информативно за хомеопатията..и пак не ми е ясно.

В коментар на написаното по-горе ще дам един пример с моя братовчедка, която ми е много близка и обичам и нея и детето много. Детенцето е колкото Борис, когато боледува винаги вдига много висока температура, която те се опитват да свалят на всяка цена Tired.... При едно от поредните им боледувания ми каза, че чула за Беладона, че сваля температурата и ще пробва...казах и че не се прави така...На другия ден се обади да каже, че час след като е дала Беладона температурата е паднала, няма да коментирам това че липсата на температура не означава оздравяло дете. След 10-тина дни се повтаря ситуацията, и тя ми казва ще давам пак....е да ама този път Беладона не сваля температурата.....Тя се обажда и пита много обърката какво става.....
Примера е показателен много  Peace.

# 562
  • София - Варна - Бургас
Аз пък имам един друг въпрос. Какво тонизиращо би могло да се пие по време на лечение, ако предположим , че кафето е антидот?
Тук не искам да повдигам отново спорът относно антидотирането има ли го или не, просто да предположим, че го има(защото хомеопатът ни казва да се избягва кафе първите 5 дни, сигурно има причина за това).
Черен чай включен ли е в списъка на антидотите (в случай,че не влошава)? Или евентуално зелен?

"Hot chokolade"

# 563
  • София - Варна - Бургас
И тогава...какво следва?Всъщност знам отговора,но...

при не-класическо предписване по "схема" с чести повторения-това не ми е ясно?Ако се касае за остро с-ние с висока Т и приемите са били през 2ч.,тогава...Да не би и това да не е класическо предписване? Rolling Eyes

Laughing Май ще те направиме Професорка по хомеопатия! Laughing

# 564
  • София - Варна - Бургас
Искам да се включа с въпрос.Предварително знам какви ще са реакциите ви и казвам въпроса е 4исто хипотети4ен!!
Представете си едно дете,което по принцип е здраво т.е.няма хрони4ни проблеми и тн.Ходи на градина и не боледува 4есто.Та при едно от неговите боледувания(настинка със сополи и кашлица)то е излекувано с ХО ,но не класи4еска а със смес от много препарати.та въпроса ми е защо вси4ки така подска4ате от т.нар.Боаронци.резултатът при детето е 4е то е излекувано,не е пило АБ.
Ако сега кажете 4е това е една боза пило е куп глупости-едно за хрема,второ за кашлица,ще се съглася с вас ама нали не съм го тровила с АБ!
Отделно като 4ета вашите деца лекувани с класи4еска хомеопатия не боледуват по-рядко,така като 4ета и те мине се мине и са болни..
та това ми е въпроса-4исто хипотети4ен?
за протокола ние посещаваме класи4ески хомеопат,лекуваме се с едно ХО,про4ела съм информативно за хомеопатията..и пак не ми е ясно.

Няма лошо, това ще е един палиативен ефект, облекчаващ някой симптом, пък дори и с риск да го е потиснал. Е, последното не е задължително.
  И да, една идея по-добро е, от безсмислените АБ-тици.
  Но ако целта ни е истинско излекуване, особено на тежки предиспозиции, тогава решението е - класическа хомеопатия.  Grinning

# 565
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Имам въпрос, който не е свързан с хомеопатията, но ми се иска да чуя вашето мнение!
Днес синът ми, който е на 2 години и 8 месеца, рева много, ама се дра чак. Повърна и продължи да се дере от инат. Това продължи първия път около 2-3 минути, втория около 5. В следствие на това му избиха червени петна около дясното око. Петната са като убодено от игла. Появявали са се и друг път при кашлица и когато плаче продължително. Той е доста светло дете.
В момента е на хомеопатично лечение.
Та въпросът ми е нормално ли е да се появят и имат ли връзка с лечението или си е въпрос на кожа при него? Трябва ли да се притеснявам, защото от това което прочетох за тези петна (петехи) не се успокоих особено!

Благодаря предварително!

# 566
  • София - Варна - Бургас
Благодаря ви за идеите - за билков чай и сок от грейпфрут.

Попаднах на долната тема в Дир.бг и се стреснах!
Александър, Ниал - нещо чували ли сте по въпроса?Дали е истина???

The EU has passed a directive that comes into full-force in April 2011: that all herbal and mineral supplements are to be banned, all teaching of alternative healing methods will be banned, and homeopathic colleges dissolved.....etc. As of this summer it is now forbidden to sell books about using plants and minerals!
If you live in Europe or know anyone who does, please get on the bandwagon for this, have them sign and send it on.
They need 35 million votes, please send to all the people you know, specially family & friends in Europe!!

http://www.ipetitions.com/petition/joininghandsinhealth/

Това ми звучи доста абсурдно!.............

Все пак не сме в 1938 година в Германия, в навечерието на Кристалната нощ - Reichskristallnacht!

... когато Юлиус Фучик е казал: "Хора бдете!" .

Струва ми се, че засега войната е м-у "Фармацевтичната" и "Хранителните добавки" промишлености.
 В някои случаи хранителните добавки попрекаляват с надписите си, все едно че са лекарства, а не са.
  Не знам, ще видим кое е истина и кое "ритане по кокалчетата"
Outta Joint

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 23:42 от Aleksander

# 567
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,
Имам въпрос, който не е свързан с хомеопатията, но ми се иска да чуя вашето мнение!
Днес синът ми, който е на 2 години и 8 месеца, рева много, ама се дра чак. Повърна и продължи да се дере от инат. Това продължи първия път около 2-3 минути, втория около 5. В следствие на това му избиха червени петна около дясното око. Петната са като убодено от игла. Появявали са се и друг път при кашлица и когато плаче продължително. Той е доста светло дете.
В момента е на хомеопатично лечение.
Та въпросът ми е нормално ли е да се появят и имат ли връзка с лечението или си е въпрос на кожа при него? Трябва ли да се притеснявам, защото от това което прочетох за тези петна (петехи) не се успокоих особено!

Благодаря предварително!

В дадената ситуация, петната би трябвало да е най-малкото, което да те безпокои...

Според мен не е инат, това е по-скоро твоето усещане, не неговото. Неговото?... може би нещо непреодолимо за него в този момент, нещо което не може да асимилира и приеме... и което  подходящото за случая хомеопатично л-во би хармонизирало.

# 568
  • И аз не знам къде...

В дадената ситуация, петната би трябвало да е най-малкото, което да те безпокои...

Според мен не е инат, това е по-скоро твоето усещане, не неговото. Неговото?... може би нещо непреодолимо за него в този момент, нещо което не може да асимилира и приеме... и което  подходящото за случая хомеопатично л-во би хармонизирало.

Ами честно казано не знам какво е  ooooh!! Тръшка се и повтаря глупости от рода "искам да ме набиеш", "искам да се ударя" и други от рода. И след поредната такава реплика го хванах и си тръгнахме (бяхме на гости), та тогава рева и се дра по пътя до нас. В къщи стана съвсем различно дете. Извинява ми се, целуваме, играхме и се гонихме ............ Това си е моето дете. Не свързвам поведението му с лечението в момента, защото го прави и без да е на хомеопатично. За това го окачествих като инат, но може и да не съм права. Ще поговоря с хомеопата за тези състояния по-подробно след като сега се оправи. Дано да е бързо и без проблем този път! Но още утре ще я уведомя за това му състояние.

# 569
  • София - Варна - Бургас
Аха! Дариии, той иска да играеш неговата игра... където плува в "свои води". Нещата се изясняват, и това е лесно да се види. Дано хомеопата ви утре се справи.

Общи условия

Активация на акаунт