ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 894
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
И аз да питам,че отдавна не съм... Mr. Green Като приемаш дадено ХЛ очакваш неговите характерни черти ли???Т.е. ако е х-но за ХЛ страх,плахост и т.н. след прием ще станем ли по-страхливи от обикновено или...

Извинявам се,ако пак досаждам на някого...

# 541
  • София - Варна - Бургас
И аз да питам,че отдавна не съм... Mr. Green Като приемаш дадено ХЛ очакваш неговите характерни черти ли???Т.е. ако е х-но за ХЛ страх,плахост и т.н. след прием ще станем ли по-страхливи от обикновено или...

Извинявам се,ако пак досаждам на някого...

Не, Г-жо "въпросителна" Laughing, не и ако използваме Класическо предписване. Тогава изброените страхове ще бъдат излекувани.

Обаче такова доказване на симптоми би могло да се получи при не-класическо предписване по "схема" с чести повторения.

# 542
  • Пловдив
И тогава...какво следва?Всъщност знам отговора,но...

при не-класическо предписване по "схема" с чести повторения-това не ми е ясно?Ако се касае за остро с-ние с висока Т и приемите са били през 2ч.,тогава...Да не би и това да не е класическо предписване? Rolling Eyes

# 543
Когато бях на хомеопатично лечение и лекарката ми приготвяше ХЛ, за мое учудване на няколко пъти поставиха една картонена кутия с много ХЛ в близост до работещ монитор. На няколко пъти звъннаха гсм-и на по-малко от метър от ХЛ... Това много ме учуди, защото аз вкъщи много по-стриктно си пазя лекарствата... Обясниха ми, че когато била за малко близостта до монитора, нямало проблем...  Thinking

# 544
Искам да се включа с въпрос.Предварително знам какви ще са реакциите ви и казвам въпроса е 4исто хипотети4ен!!
Представете си едно дете,което по принцип е здраво т.е.няма хрони4ни проблеми и тн.Ходи на градина и не боледува 4есто.Та при едно от неговите боледувания(настинка със сополи и кашлица)то е излекувано с ХО ,но не класи4еска а със смес от много препарати.та въпроса ми е защо вси4ки така подска4ате от т.нар.Боаронци.резултатът при детето е 4е то е излекувано,не е пило АБ.
Ако сега кажете 4е това е една боза пило е куп глупости-едно за хрема,второ за кашлица,ще се съглася с вас ама нали не съм го тровила с АБ!
Отделно като 4ета вашите деца лекувани с класи4еска хомеопатия не боледуват по-рядко,така като 4ета и те мине се мине и са болни..
та това ми е въпроса-4исто хипотети4ен?
за протокола ние посещаваме класи4ески хомеопат,лекуваме се с едно ХО,про4ела съм информативно за хомеопатията..и пак не ми е ясно.

# 545
  • Варна
До колкото аз си обяснявам - получава се ефекта на алопатичната медицина т.е. подтискане на симптомите, а не пълното им лекуване, тъй като в съставките може би липсва точно тази, която отговаря на състоянието.

НО това си е моето разсъждение, тъй като и аз от време на време имам същата чуденка. Нямам претенции за достоверност.

Но това е и обяснението,защо на някои хора им действат, а на други не действат тези лекарства. Имам познати,които казват "О, коризалията е страшна, веднага ми минава хремата" и други, които кават "3 дни го пия и никакъв ефект". Та - на единия състоянието е "уцелено" с някоя от съставките, но на другия - не.

# 546
Без да съм хомеопат, ще кажа (и ще помоля разбиращите да ме поправят, ако греша), че при полипродуктите е нарушен един от основните принципи на хомеопатията - да се дава само едно лекарство, най-близко до изявените симптоми. Т.е. всичко друго, което не е "само едно лекарство..", просто не е хомеопатия. Което значи, че не действа на всички нива и не така дълбоко, както хомеопатичното лечение.
С други думи - това, че сега нашите деца боледуват по-често от хипотетичното дете, не значи, че в бъдеще няма да са по-здрави отколкото са сега. Аз всъщност разчитам на това - ясно ми е, че ходейки в ясла и имайки всички ваксини и бидейки третирано с куп лекарства до момента няма как да стане изведнъж здраво - процесът при нас няма да е кратък. Но се надявам и вярвам, че това, което правим сега, ще положи здрави основи за в бъдеще и той по-лесно ще преодолява болестите. Защото такива е нормално да има. А смесицата от лекарства не ми се вярва да успяват да направят това.
Все пак, ако избирам един път между АБ и полипрепарати, най-вероятно и аз бих избрала полипродуктите. А всъщност защо реши да се преместите при класически хомеопат?

при не-класическо предписване по "схема" с чести повторения-това не ми е ясно?Ако се касае за остро с-ние с висока Т и приемите са били през 2ч.,тогава...Да не би и това да не е класическо предписване? Rolling Eyes

или пък приемите са по 2 пъти през деня, с ежедневно проследяване на състоянието по телефона?  newsm78
Тандонова, ти май мен беше попитала какви ефекти чакам да видя.. Щях да ти отговарям, но... заплеснала съм се..  Blush Та аз нищо не чакам всъщност... просто наблюдавам  Peace

# 547
  • Варна
Аз пък имам един друг въпрос. Какво тонизиращо би могло да се пие по време на лечение, ако предположим , че кафето е антидот?
Тук не искам да повдигам отново спорът относно антидотирането има ли го или не, просто да предположим, че го има(защото хомеопатът ни казва да се избягва кафе първите 5 дни, сигурно има причина за това).
Черен чай включен ли е в списъка на антидотите (в случай,че не влошава)? Или евентуално зелен?

# 548
Kазах ,4е въпросът ми е 4исто хипотети4ен.
Моето е дете е болнаво,с хрони4ен проблем,до скоро бяхме на алопатия и не ми се мисли колко АБ сме изпили:((След като прочетох се спрях на класи4еската хомеопатия и при така наре4ените боаронци изобщо не съм ходила.
Просто си я имам тази 4уденка ...

# 549
Мадмоазел, всички хора (и деца) са различни Simple Smile На немалко деца сигурно им действат (докъдето могат) поли-препаратите и на виншен вид всико е ок - лошо няма; още повече става дума за по-принцип по-устойчиво на болест дете.
Но има и деца по-податливи на болест, за които поли-препарат може и да донесе временно подобрение или да изчезнат разни симтоми, което едва ли ще означава ,че детето е излекувано..
В зависимисто от предразположенията, хората могат да имат нужда от лечение с години...

# 550
  • Пловдив
Kазах ,4е въпросът ми е 4исто хипотети4ен.
Моето е дете е болнаво,с хрони4ен проблем,до скоро бяхме на алопатия и не ми се мисли колко АБ сме изпили:((След като прочетох се спрях на класи4еската хомеопатия и при така наре4ените боаронци изобщо не съм ходила.
Просто си я имам тази 4уденка ...

Първият ти пост...все едно аз съм го писала преди 1год.!Питах,питах...получих някакви отговори,но още имам неясноти.Та не знам чисто "хипотетично" как ще ти отговорят,за да ти стане ясно!И на мен ми е интересно... Peace

# 551
  • София
Черен чай включен ли е в списъка на антидотите (в случай,че не влошава)? Или евентуално зелен?

Доколкото знам и черния чай също е силна напитка която може да повлияе....разбира се в по-голямо количество.Един ароматен билков чай спокойно може също да тонизира.

# 552
Тонизирващото средство е сок от грейпфрут.. не антидотирва и има супер тонизиращ ефект.. честно казано аз лично обожавам миризмата на кафе, но за мен то е не само антидот, а и силно влошава състоянието ми.. по тази причина го избягвам вече 5 г.. и така открих сока от грейпфрут.. но аромата на кафе все още ми липсва..
За полипрепаратите моето мнение е че може да подействат може и да не.. което показват и резултатите.. защото една от съставките може и да е вапа може и да не е нито една.. а другите съставки може да не направят нищо, може и да подтиснат симптом, може и да ви докарат по сериозни болести чрез доказване... не това е идеята на хомеопатията.. Хомеопатията е наука като всички други.. следва точно установени принципи и цели възстановяване на здравето.. това става чрез спазване на точно определни правила, а не на принципа тука има тука няма... защото се занимава с най-скъпото - нашето здраве.. и там не се действа на принципа - всички имаме хрема и пиема коризалия, а на някой поламга на някой не.. принципа е 'х' човека имат хрема - и ние искаме на всички да възтановим здравето.. при някой ще стане по бързо, при някой по бавно, но към всеки ще се подходи индивидуално, за да са здрави всички накрая, а не някой да са здрави, други не, трети да се разболет в последствие от нещо по сериозно...
така ги виждам аз нещата..

# 553
  • Варна
Благодаря ви за идеите - за билков чай и сок от грейпфрут.

Попаднах на долната тема в Дир.бг и се стреснах!
Александър, Ниал - нещо чували ли сте по въпроса?Дали е истина???

The EU has passed a directive that comes into full-force in April 2011: that all herbal and mineral supplements are to be banned, all teaching of alternative healing methods will be banned, and homeopathic colleges dissolved.....etc. As of this summer it is now forbidden to sell books about using plants and minerals!
If you live in Europe or know anyone who does, please get on the bandwagon for this, have them sign and send it on.
They need 35 million votes, please send to all the people you know, specially family & friends in Europe!!

http://www.ipetitions.com/petition/joininghandsinhealth/

# 554
  • София
Ето един лек превод на писаното по-горе от Поспаланка:
Европейският съюз прие директива, която влиза в пълна сила през април 2011 г.: че всички растителни и минерални добавки трябва да бъдат забранени, всички преподаването на алтернативни методи на лечение ще бъде забранено, и хомеопатични колежи затворени ..... и т.н. От това лято вече е забранено да се продават книги за използването на растения и минерали!

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 14:49 от p.mariana

Общи условия

Активация на акаунт