ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 912
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
А мобилните телефони не пречат ли, дори и без да звънят? Нали пак излъчват и приемат разни вълни?  Blush
И още един въпрос от поредицата " BlushLaughing - как се разбира дали дадено Боаронско лекарство е монопрепарат или поли- такъв? По надписите от кутийката може ли да стане ясно?

Toчно по "надписите" на кутийките  Grinning

Монопрепаратите на Боарон се във пластмасови флакони сини, зелени, оранжеви или лилави на цвят със съответното име и потенция на лекарството изписани на етикета на латински, например: Arnica montana 30 CH; Sulfur 15 CH

Що се отнася до онези "бози" (полипрапаратите) - коризалия, седатиф и не знам си още какво, които се продават баш в кутийки - в листовките им отново на латински са изписани монопрепаратите от които са съставени.

# 526
Здравейте,
Прочетох Ниал че си написала че седатиф е боза.Не нападам с въпроса ми,само ми стана чудно какво имаш в предвид.Аз съм нова в хомеопатията и бих искала да знам повечко за седатифа.

Лека вечер ви желая

# 527
Имам предвид, че класическата хомеопатия предписва винаги едно единствено, просто ХЛ лекарство. Препаратът Седатиф, е полипрапарат, тоест комбиниран препарат - в състава му са комбинирани няколко хомеопатични медикамента - това е в разрез с принципите на класическата хомеопатия и от тази гледна точка е "боза".

Прочетете темата "Информативно за хомеопатията" тук,
за да се ориентирате в това какво е хомеопатия и какво не е: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.0

# 528
Ниал благодаря ти за отговорът и насоките.   bouquet

# 529
Ок ли е да се държат ХЛ в метална кутия?  Thinking

# 530
Ок ли е да се държат ХЛ в метална кутия?  Thinking
Моята хомеопатка ми препоръча да ги държа в метална кутия и гардероба.

# 531
Ехографа действа ли отрицателно ,ако в момента на прегледа,се приемат  хомеоп. лекарства?

# 532
  • София
Имам един въпрос относно приемането на ХЛ-ва. Мъжът ми е ходил онзи ден до хомеопатичната аптека и като е взимал лекарствата са му казали че в никакъв случай не се разтваряли във вода, а направо се смучели. Даже и да се разтворели не се приемала цялата течност, достатъчна е 1 капка - в това има логика. Обаче пък нашият хомеопат каза да разтваряме във вода, за него 100мл, за детето 50мл, удря се 10 пъти в ръката или в книга и се пие на глътки и се задържа в устата - съответно докато се изпие цялото количество. Аз съответно му казаха, че щом така е казал нашият си лекар, така трябва. Индивидуално ли се преценя кое лекарство как да се приема, тези в аптеката ли не са наясно.... например на Лора изписа при нужда - тъй като й става лошо в колата ако се вози по-дълго време, Cocolus Indicus, коета да давам да смуче, а основното й лекарство го пи разтворено във вода.

# 533
Да, и аз имам чуденки като на Хелче. Защото нашият хом. казва да разтваряме гранулката в 50 мл. вода и да я изпие на малки глътки в рамките на около 5 минути (предполагам, за да имитира разтопяването на гранулката под езика - сигурно става за долу-горе същото време  Rolling Eyes). Много пъти ми се е случвало да не успея да дам всичките 50 мл, но ХЛ пак си е действало. Веднъж ми се случи да успея да дам по-малко от половината, но ХЛ не подейства. Е, малко след това настана истерия и за сок, която не успях да спра  Blush, та предполагам, че и той е имал връзка с неуспешното действие на ХЛ  newsm78.
Така де - чудя се - ако е достатъчна една капка, защо детето трябва да пие цели 50 мл. (заради които развих театрални умения  Crazy)?

Ниал, благодаря за обяснението за моно- и полипрепаратите на Боарон!  Simple Smile Ето защо от моите не можах да се ориентирам - и аз търсех нещо като състав, но нищо не намерих и се стреснах да не би да няма начин простият човек да разбере, че става дума за "боза" Wink.

За моб.тел. и аз понеже знам, че си търсят мрежи от време на време, затова се притеснявам, че си влияят и без да звънят, пращат или получават смс-и... Всъщност, сега се сещам за един прост пример - ако сложите телефона до тв, компютър, радио, от време на време се получават разни смущения в другия уред, но не е задължително телефонът да звънне или да получи смс..

Редактирам се с допълнителен въпрос: Понеже напоследък много ме човърка чудото на хомеопатията  Rolling Eyes, се сетих за още едно нещо, чийто отговор не успявам да намеря в нета. Как да разбера след колко време се очаква конкретно лекарство в конкретна потенция и доза да изчерпи своето действие? И възможно ли е всъщност да се предвиди, поне приблизително?

май трябва да се замисля за някакъв курс за лаици, че само това ми е в акъла напоследък   Laughing

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 12:40 от Усмихнатото

# 534
Моля препоръчайте ми хомеопат в Ст загора или Пловдив
може и в Русе!

# 535
Фармацевтите нищо не разбират от хомеопатия, поне повечето.
Ако смучаш гранулка, приемаш една и съща потенция. Ако е предписан еднократен прием, може, поне така аз знам, но ако трябва да се пие повече, не.
Разтварянето динамизира постепенно

# 536

Как да разбера след колко време се очаква конкретно лекарство в конкретна потенция и доза да изчерпи своето действие? И възможно ли е всъщност да се предвиди, поне приблизително?

май трябва да се замисля за някакъв курс за лаици, че само това ми е в акъла напоследък   Laughing[/b][/color]

Няма как да разбереш - за това е нужно да си хомеопат.  Grinning
При редовни проследявания в активната фаза на лечението хомеопатът, на база динамиката на симптомите се ориентира дали действието на лекарството се е изчерпало или продължава да действа.

# 537
Фармацевтите нищо не разбират от хомеопатия, поне повечето.
Ако смучаш гранулка, приемаш една и съща потенция. Ако е предписан еднократен прием, може, поне така аз знам, но ако трябва да се пие повече, не.
Разтварянето динамизира постепенно

Точно така. Допустимо е, когато става дума за еднократен прием, да се приеме и сухо ХЛ под формата на гранули. Когато трябва да се повтарят дозите е абсолютно забранено да се повтаря в една и съща степен на динамизация. Ако това се прави - съществува риск да се докаже лекарството. Ние целим възстановяване на здравето, а не доказване и потискане на Ж.С. За да се избегне това Ханеман в Органон препоръчва гранулата ХЛ да се разтвори в определено количество вода, от което да се приеме определено количество. Това може да са само 1-2-3 капки, или една лъжичка. Колко точно - преценява хомеопата с оглед конкретния случай.

# 538
.......аз търсех нещо като състав, но нищо не намерих и се стреснах да не би да няма начин простият човек да разбере, че става дума за "боза" Wink.

Онези ХЛ, който са флакони и нямат листовки към тях, а само етикет на който е изписано името на латински и потенцията - изписаното име представлява субстанцията от която е направено лекарството. Ако например лекарството е Hypericum perforatum 30CH това означава че става дума за ХЛ направено от жълт кантарион.

# 539
Ехографа действа ли отрицателно ,ако в момента на прегледа,се приемат  хомеоп. лекарства?

Вие точно в момента в който ви гледат на ехограф ли пиете ХЛ ?  Grinning Или въпросът е дали ако сте пили ХЛ, последващ ехографски преглед би попречил? Ако въпросът ви е вторият - то отговорът е НЕ, не би попречил. Не би попречило също и ако сте взели ХЛ и след минута говорите по GSM.

Общи условия

Активация на акаунт