ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 782
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Има ли смисъл да се дава на бебе на 5 месеца, превантивно, всяка седмица по веднъж на няколко гранулки Осцилококцинум разтворени във вода, за превенция на сезонни заболявания!? Аз самата така се предпазвам, но взимам по 1 тубичка седмично.

Не бих направила такова нещо. Бебето Ви е много малко още, ако искате да ползвате в бъдеще хомеопатия, намерете клаически хомеопат.
На този етап, просто избягвайте контакти с много хора  Peace, и едва ли ще имате проблем.

# 616
  • София
Каква е разликата, ако хомеопат, който лекува не може да "уцели" най-подобното лекарство и "се пробва", докато някое подейства и същата проба да си я правя сама, въоражена с реперториум и материя медика, примерно, или някакъв опростен хомеопатичен софтуер?
Разликата е че хомеопатът няма да цели едно към гьотере.. и ще знае какви реакции да очаква, кое е добро и кое е подтискане.. ти как ще разбереш дали се лекуваш или само замазваш.. хомеопатията далеч не е една програмка, въвеждаш симптоми и готово.. абе що не четете бе хора.. преди няколко страници Ниал надълго и нашироко обяснява как на начинаещите хомеопати дори им препоръчват да не ползват софтуеър, за да се развие интуицията..
niko говори с хомеопатът си за всчико по фрапантно което те тревожи.. доверие се изгражда трудно.. и на двама ви ще е нужно време да се опознаете.. хипотетична лечебна криза няма.. или е или не е криза.. дали се дава пак или се чака да отмине зависи от случая и лекарството.. хомеопатът ти следи случая.. [/color]

Много добре чета аз. То всичко винаги изглежда супер идеално. Намираш си класически хомеопат и готово.
Ама читав хомеопат не се намира лесно, а и обикновено "пробата" и "грешката" да намериш такъв отнема доста време и пари. А междувременно какво правиш? И честно казано през това време предпочитам аз да давам някакво ХЛ с потенция 15С или 30С, пък било то и да потиска, пак ще е по-добре от потискането с алопатия и пиенето на антибиотици. Тук говоря само за остри състояния, не и за хронични.
Всъщност, чудя си може ли хомеопатията да потиска?
Нали ако не е подходящо подбрано ХЛ, то или няма да стане нищо, или ще се докаже, което доказване би следвало да изчезне след прекратяване на приема. Най-много да се промени картината на симптомите.

# 617
  • София - Варна - Бургас
за повръщане някакви съвети да имате?някакъв чай има ли който да подпомага спирането му?не му се яде нищо,отпаднал е,не можа да се наспи.

Попитай хомеопата си за Кокулин: http://apteka.framar.bg/11011174/%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BB% … B0%D0%B1%D0%BB-30
Давала съм от него при пътуване, на племенника му ставаше лошо и повръщаше

Още едно доказателство, че "бозичките" в повечето случаи не работят...

# 618
niko11 скоро попаднах на едно мнение,че п/в повръщане много ефикасен бил Спрайта .
Сега имам въпрос към по-компетентните-Мойто дете е на 6м. пипна вирус,лекуваме се с ХЛ изписано ни от класически хомеопат,но нямаме подобрение вече трети ден,напротив нещата като,че се влошават.Нормално ли е?Да очаквам ли скоро подобрение?
Извинете ме ,знам ,че въпроса ми е мн.лайски ,но нямам никакво време да чета многото писания по темата.

# 619
  • София - Варна - Бургас
bunnie до сега как е лекуван човека с пневмонията и на каква възраст е?

sky става въпрос за мен самата. На 32 съм. Принципно сега започнах хомепатично лечение във връзка с артир. Лекарството ми е Calc 200ch. Хомеопата казва - не пий друго само това което съм ти дал 3 пъти на ден. И съм склонна да го слушам. Обаче има нещо друго- при кашляне ме боли гърбът долу вляво. Казват че най-вероятно е засегната плеврата /май така се казваше/. Няма смисъл да казвам че през повечето време не мога да се изкашлям от болка или го правя буквално прегъната на две.
Освен това ме наплашиха че вирусната пневмония се лекувала само с венозен антибиотик и в болница!!! И че била заразна-съответно изпраих детето при бабата и сега се чудя аз на къде да поема. Не искам да пия антибиотик но в къщи ще настане революция като чуят че още не съм го почнала.. Въобще КАША!

Що се отнася до вирусната пневмония, с-у вируси досега няма лекарство което да унищожава вируси. Няма!
  Това, кето ги унищожава, се изработва от собствената ни жизнена сила по нейна схема левкоцити-килъри за конкретния щам вируси.
  Докато е само вирусна, АБ само би навредил.

# 620
  • София - Варна - Бургас
tandonova79
Цитат
Алекс,по повод на предното ми питане.../нали кандидатствам за "професор"-та да си довърша дисертацията  Laughing/ за принципа на хомеопатията-подобно се лекува с подобно...Та в тая връзка,ако дадем ХЛ заради често боледуване от ангина/напр/ не очакваме ли точно симптомите с които е предружена тази ангина Rolling Eyes/това като леч.криза/.Или пък като имаме нов обрив и сме дали ХЛ точно за това...нали беше добър знак?

п.п. може би пак очаквам оценка-слаб! Wink

tandonova79 знам че очакваш еднозначни отговори, но няма такива, всичко се развива така динамично, все пак при хронична Ангина, и добре предписано хо л-во, един добър знак би могъл да е вдигането на висока Т. Peace

# 621
  • София - Варна - Бургас
ако е дадено лекарство 200 СН и след седмица след удар се даде арника 30, първото хо спира ли да действа?

Да, спира го до там, докъдето е придвижен лечебният процес. Затова като отмине нуждата от Арника, по преценка на хомеопата, предишното хо л-во трябва да се повтори, за да продължи лечебния процес.

# 622
Ти как мислиш...дали е добре? Shocked Как ще даваш на 5 мес. бебе...и точно пък това!
Ами незнам... Thinking, ако знаех отговора на този въпрос нямаше да питам!
wine, хомеопатичните лекарства се приемат след преглед и съответстващи на състоянието на пациента. Ако няма здравословен проблем редно ли е да се приема лекарство  Rolling Eyes още повече за превенция и профилактично? Така си разсъждавам, да ме коригират знаещите  Simple Smile
Има ли смисъл да се дава на бебе на 5 месеца, превантивно, всяка седмица по веднъж на няколко гранулки Осцилококцинум разтворени във вода, за превенция на сезонни заболявания!? Аз самата така се предпазвам, но взимам по 1 тубичка седмично.

Не бих направила такова нещо. Бебето Ви е много малко още, ако искате да ползвате в бъдеще хомеопатия, намерете клаически хомеопат.
На този етап, просто избягвайте контакти с много хора  Peace, и едва ли ще имате проблем.
Благодаря за мненията! По време на курса за бременни, който посещавах, имахме лекция от известна пловдивска хомеопатка, която твърдеше, че така е предпазвала бебето си, когато тя и съпругът и са били болни....Грипът протича толкова тежко, че ми се ще да го избегнем! Още веднъж от сърце благодаря за мненията!!!

# 623
Имам въпрос към някой от хомеопатите, които пишат тук.  Преди три месеца хомеопат ми изписа Игнация х5 сутрин и Гелсемиум.х5 вечер. Периода през който трябваше да ги пия вече изтича, а аз в момента нямам финансова възможност да отида на втори преглед. И двете лекарства ми се отразяват много добре. Въпроса ми е фатално ли ще е ако продължа да ги пия още примерно месец/най-много/?
[/quote

Самоцитирам се...С надеждата някой да ми отговори и на мен

# 624
  • Пловдив
WINE,май се сещам за коя "известна" хомеопаТка ми говориш...и повярвай ми Не я слушай!Това са чисти глупости!Ще предпазиш детето-друг път!Да,вярно е че може да има времмено полза,но в никакъв случай не го прави!

п.п- ти си знаеш... Peace

# 625
  • Пловдив
Wine, тази година грипът не протича тежко, поне не толкова колкото миналогодишния Peace. А и все пак говорим за грип, не говорим за нещо смъртоносно и убийствено Wink. Александър беше дал преди време линк към много хубава статия,..."План на действие на жизнената сила при грип" или нещо подобно newsm78. Намери я и е прочети!
Аз лично малко трудно разбирам притесненията на хората от това да се разболеят от сезонен грип Rolling Eyes.

пп И аз съм имала същите притеснения когато Борис беше малък, ....сега разбирам напълно неоснователни са били.

# 626
  • Пловдив
ако е дадено лекарство 200 СН и след седмица след удар се даде арника 30, първото хо спира ли да действа?

Да, спира го до там, докъдето е придвижен лечебният процес. Затова като отмине нуждата от Арника, по преценка на хомеопата, предишното хо л-во трябва да се повтори, за да продължи лечебния процес.

Това в известна степен отговаря на въпроса ми, дали се прекъсва лечението на хронично заболяване, когато се лекува остро. Александър ако в хода на лечение на хр. заболяване, човек се разболее от грип например (понеже гледам е актуален сега Wink), не е ли по-добре да се опита организма да се справи сам, без да се дава ХЛ което и могло да спре оздравителния процес при хроничното newsm78. Не би ли следвало при това остро състояние жизнената сила така или иначе да насочи цялата си енергия в тази посока newsm78? И след това сама да се върне към хроничното...

# 627
mamaden, при мен е така. Лекувам хронично състояние, но при последните две настинки нищо не взех, ама нищо - само шипков чай и цитруси. Минават си хремите и край. Дори веднъж имах 38 градуса Т. - останах си вкъщи, с хомеопата преценихме, че ако ми е много зле да взема един парацетамол. А въобще не бях отпаднала. На другия ден отидох на работа и така успешно преминах през нещо - грип ли беше, що ли ...
Преди бях по-страхлива и при първи симптоми веднага фервекси и други подобни. Сега оставям сама да се преборя, но винаги се консултирам с хомеопата си, ако нещо ме притеснява.

# 628
  • София - Варна - Бургас
ely82
Цитат
Имам въпрос към някой от хомеопатите, които пишат тук.  Преди три месеца хомеопат ми изписа Игнация х5 сутрин и Гелсемиум.х5 вечер. Периода през който трябваше да ги пия вече изтича, а аз в момента нямам финансова възможност да отида на втори преглед. И двете лекарства ми се отразяват много добре. Въпроса ми е фатално ли ще е ако продължа да ги пия още примерно месец/най-много/?

Самоцитирам се...С надеждата някой да ми отговори и на мен

Ели, щом действието на хо л-вото е добро, няма нужда да се повтаря, затова изчакей и ако има влошаване, само тогава вземи.

# 629
  • София - Варна - Бургас

Това в известна степен отговаря на въпроса ми, дали се прекъсва лечението на хронично заболяване, когато се лекува остро. Александър ако в хода на лечение на хр. заболяване, човек се разболее от грип например (понеже гледам е актуален сега Wink), не е ли по-добре да се опита организма да се справи сам, без да се дава ХЛ което и могло да спре оздравителния процес при хроничното newsm78. Не би ли следвало при това остро състояние жизнената сила така или иначе да насочи цялата си енергия в тази посока newsm78? И след това сама да се върне към хроничното...

Да, но ако няма усложнения с които жизнената сила мн. трудносе справя, пример: ако се появят усложнения, като непреодолимо повръщане и разстройство или кашлица, която не те оставя да спиш цяла нощ, и т.н, тогава се налага да вземем хо л-во предписано в-у новата тоталност и модалности на симптомите.

Общи условия

Активация на акаунт