ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 674
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Сега го къпем...39,4 е и отивам за Нурофен!

п.п.Говорих с хом....каза да не давам нищо,щяло да удължи кризата???????
Няма да ме има до утре,стискайте палци да мине бързо тая гадна Т!

39.4  Rolling Eyes, и аз не бих издържала Rolling Eyes. Дано това да е "пик", и сега нещата да се нормализират Praynig Praynig.
Жалко, че Ниал и Алекс на са на линия...

# 661
  • Пловдив
tandonova79 пожелавам ви успех и дано се размине бързо.Аз няма да издържа на такава Т,именно затова и по-горе писах ,че за мен е рисковано при такива високи стойности,защото не се знае следващия час какво ще стане с нея.
Днес ли се свърза с хомеопата?защото вчера ми каза че събота и неделя била в движение и да се чуем пон,вторник,но все пак ако и ние имаме усложнение ако й звънна дали ще вдигне?
макар че тя ми каза ,днес е 5 ден на ХЛ,ако утре не се чувства добре да му дам 6-ти прием,ако има Т над 38.5 през 2 часа.Но не разбрах именно ако получи разстройство какво ще правя.

хванал ни е чревен вирус,със сигурност,но като гледам по близките ми бързо им минава,за 2,3 дена.

# 662
  • Пловдив
37,2 но с мокър чаршаф...още не съм дала Нурофена

# 663
  • Пловдив
това е добре нали newsm78
как точно я свалихте?
 а с какви термометри мерите Т?аз имам един живачен,само на него вярвам,че електронните винаги показват по-малко спрямо него

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 12:27 от niko11

# 664
  • София
И аз да попитам:
Съпруга му страда от Неврит на лицевия нерв.Посещава класически хомеопат , но лечението само овладява болката (което не е малко).Болката продължава на моменти е силна/обострена, друг път преминава по-леко.Според хомеопата лечението протича бавно и тромаво заради самия него - много неща трябва да промени в себе си, с които той самия му е трудно да се справи.Тази продължителност на лечението ме прави несигурна и искам да разбера може ли това заболяване да бъде излекувано с хомеопатия.
Скоро сподели с мен че сънува болката като предмет, който държи и се опитва да контролира.Искам да попитам дали това е симптом или вече се хващам за сламка.
Извинявам се ,че се самоцитирам, но искам да си предвижа въпроса и ако може някой от хомеопатите тук да си каже мнението.
tandonova, дано днес сте вече по-добре.Браво на теб герой си!

# 665
Разбира се, че може да се излекува и по принцип не отнема много време.

Сънищата са симптоми.

# 666
  • BABYLAND
Здравейте!   bouquet
   Голямото ми момченце боледува доста често. Тази седмица изкара вирусна пневмония /доказана с рентгенова снимка и кръвни изследвания/. Буквално през Петък е болен. Вече заидва ли поредния Петък ми прилошава защото, ако не през деня, то нощта срещу Събота се започва - кашлица, на следващия ден температура и т.н. Доволна съм от педиатъра му, но колкото и щадящо лечение да се опитва да му предписва /когато е възможно разбира се/ детето пие какво ли не.

Уж кърмено дете до година и 4 месеца, уж захранван плавно, внимателно с възможно най-доброто, което се предлага на пазара, уж разходки всеки ден без оглед на това какво е времето навън, а пък си е болен през седмица.

Много, много искам да пробваме и с хомеопатия. Там ми е надеждата. Можете ли да ме насочите към кой да се обърна? Дали да бъде педиатър-хомеопат или само хомеопат?  Да ми дадете координати на някой от който сте доволни. Ще съм безкрайно благодарна.
   Живея в района на Красно село, ако това има някакво значение за насоките към специалист.
   Благодаря предварително.

# 667
Тандонова, не се притеснявай, Т ще помогне!  Peace Последно (когато се хвалих тук, че стигнахме до 39.5 и удържах да не давам нищо) хом. ме беше посъветвал да не свалям, докато дечко не стане непоносим. Тогава да опитам с топла вана (с температура на водата близка до тази на малкия) и ако и така не стане - да дам понижаващо. То вече ви е късно де, предвид че високата Т вече трябва да е поспаднала и ти да си се успокоила, но нека да си напиша, може и на друг да потрябва...  Rolling Eyes
Аз вече съм много по-спокойна с температурния симптом. Сигурно защото свикнах да вдига по 39. и нещо си или пък защото приех, че това е добре - не знам, но последният път определено не се уплаших така, както преди. А може би се дължи и на факта, че си имах връзка с хом. и знаех, че той ще ме посъветва правилно  Rolling Eyes  newsm78
Успех  Hug

Golden rose, не знам как да те насоча към кого да се обърнеш.. Може би просто трябва да избереш един и да отидеш. Първият хом, при когото водих сина ми, е много хвален хомеопат, много е добър и т.н. Но аз нещо не направих връзката с него. Някак не се получи. За сегашния ни хом. мненията са леко противоречиви, но аз му се доверих, някак се отпускам при него и засега мисля, че добре стават нещата. Така че това е важното - да можеш да се отпуснеш с човека отсреща, защото в хомеопатията има голяма доза психология, опит да се видят неща от емоционалния живот на човека.. А като чета как все в петък/събота се случват при вас нещата и как добре се грижиш за здравето му, точно на нещо такова ми намирисва, без да съм хомеопат и без да имам претенции да разбирам и копче от хомеопатия  Peace Успех и на вас  Hug

# 668
  • Балчик-Сливен
Вчера попаднах на информация,че ароматерапията антидотира хом.лекарство.Попитах хомеопат дали е така и отговорът е положителен.Някой от вас запознат ли е,защото аз знам,че ментата по принцип антидотира хомеопатични и се избягва,а аромат на лимон,мандарина,роза-това би означавало ,че всеки билков чай,парфюм,омекотител би антидотирал,което е глупост.Означава,че хомеопатичните лекарства не би трябвало да действат на някого въобще,защото всички използваме аромати в ежедневието си.

# 669
  • Пловдив
Привет!Какъв зор изкарахме... Cry да не ви разправям!Вчера след като писах за чаршафа...да,свали малко,но после пак ужас-39,6-7.И така!Няма сваляне!Какво беше тоя път незнам Shocked такова чудо имаме за сефте!Тръгнаха и воднисти сополки(днес вече по0гъсти).С какво ли не пробвах да понижавам-от бабините рецепти-мазане,хладки вани...и да не избраявам.Спасяваше ни само чаршафа и след 20-30 мин. пак-39,5!Следобяда вече не издържаш,щото и детето беше парцал,не говори,гори(а краката и ръцете студени).Устните му се напукаха и червени като домат.А очите му... Tired избиха(или се спукаха) капиляри и едното му стана кръв червено!Та следобед му дадох доза Нурофен и наред с това ХЛ(през 2ч).Незнам колко е правилно(днес през 3ч),но писах смс на хомката да питам дали да продължавам с ХЛ,след като съм дала лек.за ТТ и...никой не ми отговори!!!И така.

Снощи спа спокойно,имаше лека Т(38) в сравнение с дневната!Днес е 37,3 но в момента си играе,хапна някой залък!

Дано такова чудо не ви дойде до главите,че...опитах да съм герой,но не издържах до край Tired.

Мерси за милите думи на всички!

п.п.Очаквах ХЛ да подейства...някак Thinking

# 670
  • Пловдив
tandonova  дано се оправи вече детенце
Да не го е хванал грипа?четох че протичал с висока Т,която трудно се сваля.Ние сега сме извън Пловдив,и се чудя дали да се прибираме изобщо към града,че сигурно и в Пловдив ще дойде епидемията.
Ти даваш от последното ви ХЛ.Ето в този случай като не действа,не би ли следвало да ви предпише друго ХЛ?звънни й днес и я питай,като е спешно положението каквокато е неделя.

# 671
Ето за това, аз се страхувам да съм герой  CryМного ми е гадно ,когато детенце се мъчи и какъв е смисъла да се отлага Темп.понижаващо,като пак опираме в крайна сметка до него. Confused

# 672
  • Пловдив
Вчера и звънях,каза от посл.по схемата и ако е 40градуса да давам през час!А както казах,като исках да питам да давам ли ХЛ заедно с Нурофена...никой не ми отговори.Незнам и аз!

Ами сигурно е грип,незнам...вчера го водих да го види и лекар,че първия ден капляше.И познай...като го видя още от вратата(че са му червени очите) и вика-"Ау,той има конюнктивит" Shocked направо изумях!Казах и че няма секрет,и че го изби от вис.ТТ...но на кой да говоря!Сливиците му били много уголемени и възпалени(но без налепи),ако това е диагноза!!! Tired

п.п.сега пак меря-37,8,но решава кръстословица с баба си Laughing

# 673
  • Пловдив
Ето за това, аз се страхувам да съм герой  CryМного ми е гадно ,когато детенце се мъчи и какъв е смисъла да се отлага Темп.понижаващо,като пак опираме в крайна сметка до него. Confused

Ами...и на мен ми беше зле!Така не съм го виждала от 2год.,когато имаше пневмония(много тежка) и отивахме в болницата Tired
А хомката каза да не давам,че после алопатичното щяло да удължи хом.криза newsm78

# 674
  • Пловдив
Четох одеве в темата за грипа ,че бил доста тежък,та в този смисъл въпросът ми е към
Александър и Ниал-Грипът лекува ли се  хомеопатията?знам че сигурно ще ми отговорите да,но ако без хомеопатия се поддържа 39 гр,и минава за 2-3 седмици,така казват майките,с ХЛ ще мине ли без висока Т,и за по-малко време????то изобщо без Т няма да е ,защото нали тя лекува,но при самия грип казват че се поддържа много време тази висока Т и с нищо не се сваля,в смисъл че не действат температуро понижаващите.И другото даденото конституционно лекарство на човек ли ще му помогне и при грипа,или друго ХЛ за остро състоение?

мойто момче вчера го изкара 2 пъти на разстройство,дано днес да няма.Днес и баща ми е с разстройство,само аз,мъжа ми  и дядо ми се държим,а й бебето уж е добре засега.

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 13:26 от niko11

Общи условия

Активация на акаунт