ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 715
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
  • София
аз искам да попитам следното, но моля ви не ми се смейте или карайте.
Може ли да се провежда лечение на артрит с класическа хомеопатия, но и да не спирам веднага лекарствата които до сега съм взимала? искам да продължа с хомеоаптията но ме е страх така рязко да прекъсна с другите лекарства. по-скоро искам лека по лека да ги намалявам и спра. обаче хомеопата ми смята че трябва да спра всичко.
кажете ми вие какво мислите?

И аз съм чела че в някои случаи могат да се съчетават, още повече че кортикостероидите не могат да се спират изведнъж. Не виждам какъв е проблема, със започването на ХЛ, да се започне схема за намаляване на дозата до постепенното спиране. Нека кажат и специалистите. Лора е на Флексотид, когато започнахме ХЛ, предварително бях спряла само Сингулера, а за Флексотида хомеопатът ми даде схема с постепенно намаляване. Дори тази седмица ги пръскаме през 2 дена и аз даже исках да го спра след това, но той каза, още не, да намалявам през 3, през 4 и т.н. Възможно е и той да не е прав...

Да питам и аз нещо. По-нагоре беше обсъждано, че приемът на ХЛ-во за спешно състояние (беше даден пример с арника), спира действието на основното. Това за всички ли важи? Например вчера пътувахме към провинцията и на Лора й стана лошо в колата, хомеопатът ни беше изписал Коколус Индикус, дадох го. Днес му се обадих, тъй като още от вчера покашляше, а днес вече е с хрема. Пита ме колко пъти съм го дала и каза да й давам сега 2 дена ГрипХил. Като попитах дали това няма да попречи на действието на основното лекарство, той каза да, ще го спре, но като се оправи пак ще го дадем. Дадох го - грипхил-а, обаче ми е странно, уж е класически хомеопат, защо не ни каза да повторим основното, ако сме спряли действието му вчера или пък да вземем нещо за остро състояние - дал ми е по-принцип в едно пликче 3 гранулки, които били при влошаване на състоянието, но може да е имал предвид хроничното... не знам.... малко се разочаровах, бях сигурна до днес че сме намерили правилния човек, но с този ГрипХил днес...

# 646
  • Варна
Хммм, и на мен ми е странно - хомеопат работещ само според принципите на класическата х-я, едва ли би препоръчал ГрипХил....

# 647
  • Пловдив
да й давам сега 2 дена ГрипХил-това пък чудо от къде го измисли тоя "Хомеопат"  newsm78

# 648
  • София
Ами и аз това се чудя и не знам какво да правя... до сега всичко каквото е изписвал и на нея, и на мъжа ми е било по класическите принципи. Дори когато му казах че й давам Куколин като й стане лоше в колата, той погледна съставиките и каза да не го давам и даже се възмути как са наблъскали всички препарати които имали някакво отношение към прилошаването и каза да взима само Коколус Индикус, при нужда.

# 649
  • Пловдив
Моля,ако някой се сеща къде беше писано как е правилно да се сваля вис.Т... Rolling Eyes т.е. как е правилно да се сваля с компреси?Алекс беше казал...търсих,но не го открих!Беше нещо от рода на..."ако краката са ледени-слоги ги в топла вода".

п.п. С темп. сме 38.7  Cry но още не съм дала нищо.Ще чакаме...днес покашляше(суха кашлища),а сега май тръгват и сополки.Казва,че го болят очичките. Tired ooooh! да ти писне вече!

# 650
Каква е разликата, ако хомеопат, който лекува не може да "уцели" най-подобното лекарство и "се пробва", докато някое подейства и същата проба да си я правя сама, въоражена с реперториум и материя медика, примерно, или някакъв опростен хомеопатичен софтуер?
Разликата е че хомеопатът няма да цели едно към гьотере.. и ще знае какви реакции да очаква, кое е добро и кое е подтискане.. ти как ще разбереш дали се лекуваш или само замазваш.. хомеопатията далеч не е една програмка, въвеждаш симптоми и готово.. абе що не четете бе хора.. преди няколко страници Ниал надълго и нашироко обяснява как на начинаещите хомеопати дори им препоръчват да не ползват софтуеър, за да се развие интуицията.. niko говори с хомеопатът си за всчико по фрапантно което те тревожи.. доверие се изгражда трудно.. и на двама ви ще е нужно време да се опознаете.. хипотетична лечебна криза няма.. или е или не е криза.. дали се дава пак или се чака да отмине зависи от случая и лекарството.. хомеопатът ти следи случая.. [/color]

Ще ме прощаваш, но никъде не съм говорил за развиване на интуиция  Grinning Единствено обясних, че в някои обучаващи институции, в някои страни, в началото на обучението по хомеопатия се акцентира върху способността на хомеопатите да определят ядро на случая и да се ориентират в йерархията от симптоми, като вземат само онези които максимално индивидуализират случая и за тази цел работят с добрия стар книжен реперториум и в продължение на часове надлежно изучават рубриките в него и правят реперторизацията на ръка без помощта на софтуер.  Хомеопатията е  наука със своята методология и  обучението няма  нищо общо с развиване на интуицията. Самият Ханеман в 6 параграф на своя Органон, говори за "безплодността на метафизичните спекулации"....така че, моля не ми вкарвай думи които не съм казал и които няма как да кажа.   bouquet

# 651
  • София - Варна - Бургас
Моля,ако някой се сеща къде беше писано как е правилно да се сваля вис.Т... Rolling Eyes т.е. как е правилно да се сваля с компреси?Алекс беше казал...търсих,но не го открих!Беше нещо от рода на..."ако краката са ледени-слоги ги в топла вода".

п.п. С темп. сме 38.7  Cry но още не съм дала нищо.Ще чакаме...днес покашляше(суха кашлища),а сега май тръгват и сополки.Казва,че го болят очичките. Tired ooooh! да ти писне вече!

Браво танданова, така беше.
Peace

# 652
  • Пловдив

Кураж, не се притеснявайте, температурата е добър знак, а и по моите критерии не е критично висока Rolling Eyes. Обгрижвайте повече момчето, следвай неговите желания, ако иска да спи...да спи, ако иска да го гушкаш...гушкай го, ако не иска да го притеснявате, не го правете и т.н. Създайте му максимален комфорт Peace. И най-важното, но най-трудно - спокойствие, най-вече пред него.

пп Температурата върши своята работа в момента Peace. Какво каза х-та, свързахте ли се с нея?

# 653
Nial перефразирах.. баш това исках да кажа.. Peace
тандонова - студени крайници - затопляш, горещи леко охлаждаш..
за кортикостероидите хомеопатите ще кажете ли нещо.. моето мнение беше лаишко, както всички знаят не съм хомеопат..

# 654
  • Пловдив
 ooooh! не спада...стигаме до 39,2!
Дадох 1 прием ХЛ,сега в 10 втори,но питам...ако продължи да е висока какво е най-добре да дам?Моля,споделете...

# 655
браво ,че издържаш толкова време,аз при 38,5 давам вече температуропонижаващо  Embarassed.Малкият ми вдигна Т предната нощ ,вчера бяхме при Хомеопата ни и тази нощ дори не кашля ,сутринта понакашля,но не както предната сутрин,да не може да си вземе въздух.А при Т винаги давам нещо,не ми се рискува да стане 40 и да се  побъркам от притеснение

# 656
  • София
tandonova79, не знам какво да те посъветвам, дано тази висока Т бързо да пребори вируса. Можеш да опиташ да го разсъблечеш малко, ако не го тресе и да направите един хладък душ, не студен - 37 градуса някъде. Не съм го правила това, само съм чела и чувала от приятелки. Представям си какво ти е, дано не вдига по-високо  Hug

И ние явно караме вирус, вчера вдигна малко температура - 37.5, но беше като парцал и се оплакваше че й е лошо. Спа добре иначе и днес пак беше отпусната, но сега живна и хремата е по-добре вече, даже и не кашля. Явно е имало все пак някакъв ефект от ХЛ, защото преди беше немислимо така да се разминем с кашлицата. Сега дори се чудя дали да давам грипхил-а....

# 657
  • Пловдив
Абе пробвахме душове,компреси,рецепти... Cry

# 658
  • Пловдив
За мен Т винаги е най-притесняваща,въпреки че казвате че тя лекува.нашия хомеопат казва да давам ХЛ при Т над 38.5 през 2 часа.Но ако я премеря 38.7 дам ХЛ ,след 2 часа е вече над 39,и продължава да се качва не е ли рисковано ?по принцип при прием на ХЛ след колко време трябва да спадне ?защото ако самото ХЛ не е подходящо и да го давам сигурно няма да падне Т?

Ради все още няма Т,но съм все на тръни,тази сутрин е като парцал,отпуснат,хапна,пи малко чай,малко вода,устата му мирише на ацетон,бузите му бяха червени,устните също,на пипане е топъл,но термометъра (живачен)показва 36.4.
Лежи му се,няма сили,казва че корема го боли.
Вчера следобед само 1 път се изака малко на разстройство.Вчера иначе хомеопата ме пита като й казах че в къщи имаме май грип,дали и него го е изкарало на разстройство,но тогава още не беше.
Между другото вече 4 човек от в къщи го хваща разстройство и втрисане,което означава според мен че си е вирус.Та в този смисъл ,нашия хомеопат казва че разстройство не трябва да се спира,но когато е причинено от вирус,пак ли не трябва?или би трябвало самото ХЛ да помогне в случая?
Моля хомеопатите да кажат?

# 659
  • Пловдив
Сега го къпем...39,4 е и отивам за Нурофен!

п.п.Говорих с хом....каза да не давам нищо,щяло да удължи кризата???????
Няма да ме има до утре,стискайте палци да мине бързо тая гадна Т!

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 11:17 от tandonova79

Общи условия

Активация на акаунт