ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 667
  • 757
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
По принцип-Нищо,защото ще замажеш картината...И аз като теб питах ли питах и накрая се уморих!Само с водичка.Или аз посл.път взех крем Витасин/пак не е добре/ но на своя глава и имаше ефект!Поне аз така си мисля!Но вече значително бързо зарастваха,дори и без мазане/което е търсения ефект/ на фона на първите ухапвания!

п.п. Звънни и на стационарния пак от 9-10!

# 31
  • Пловдив
Нали трябва след прием на ХЛ да следим детето,да видим някакви промени,реакции,и т.н.Но как правите и за тяхразлика от обичайните неща ?защото по принцип мойто е много непостоянно като характер.
Ето днес например беше 3 ден на ХЛ,пратих ги с мъжа ми малко на вилата,да го остави при баба му,заспал по пътя към 15.30,там го е сложил на леглото и до одеве спял,разбудили го към 19.30 за да го преоблекат,незнам сега какво прави,пак ще питам.
сутринта съм го събудила един час по-рано от обичайното.По принцип той трудно се изморява,вечер ляга към 11,сутрин спи до 10.
толкова дълъг сън през деня е нетипичен за него-4 часа.Дори и да заспи в колата ,като го свалим от нея се събужда.

# 32
имам и едно друго питане-как правите разлика между лечебна криза и например ново разболяване,в смисъл детето например настива и се разболява ????

Този въпрос беше задаван в миналата тема, но не помня да е получил отговор....
И другият въпрос от първа страница (относно антидотирането) също чака още...  Rolling Eyes

# 33
  • София - Варна - Бургас
Това за месото звучи много логично, нали при разболяване обикновено се препоръчва лека храна, лесна за усвояване.
Ние не сме коментирали темата с хом-ката, но малката хич не иска да яде месо, освен ако не е незабележимо смляно между останалите храни. Но не съм от тези, които ще започнат да пасират храната на семейството, за да не ощетя дребното. Каквото изпадало в манджата, толкова. Все някога ще дойде момента да прояде месо като голям човек, а може и да си остане така... За момента не мисля, че и се отразява зле. Дано не греша  Peace

Аз и тук да помоля Александър да даде един коментар за Шуслеровите соли  Mr. Green

Твореца не е пропуснал и това е точка 1-ва при разболяване: Отсъствие на апетит, за да не се натоварва организма с просто смилане на храна, а да запази сили в борбата с нашественика:

Грип! – План за действие на Жизнената ни сила  

Шуслеровите соли са полезна добавка, и може да се приемат паралелно с хомеопатичното л-во, защото са много слабо разредени. Особено полезни са при някои хронични болести, като Диабет, Сърдечно-съдови, Бъбречни и други.

Последна редакция: ср, 08 дек 2010, 21:00 от Aleksander

# 34
  • София - Варна - Бургас
Нали трябва след прием на ХЛ да следим детето,да видим някакви промени,реакции,и т.н.Но как правите и за тяхразлика от обичайните неща ?защото по принцип мойто е много непостоянно като характер.
Ето днес например беше 3 ден на ХЛ,пратих ги с мъжа ми малко на вилата,да го остави при баба му,заспал по пътя към 15.30,там го е сложил на леглото и до одеве спял,разбудили го към 19.30 за да го преоблекат,незнам сега какво прави,пак ще питам.
сутринта съм го събудила един час по-рано от обичайното.По принцип той трудно се изморява,вечер ляга към 11,сутрин спи до 10.
толкова дълъг сън през деня е нетипичен за него-4 часа.Дори и да заспи в колата ,като го свалим от нея се събужда.

Май бабата има много позитивно, успокояващо излъчване.   Grinning

# 35
  • Пловдив

Май бабата има много позитивно, успокояващо излъчване.   Grinning

И да я разпита по-подробно ако може,нали... Wink

# 36
Здравейте при нас нещата са малко по-добре, ухото на детето е добре, но от около два дни му е зачервено едното око (лявото, също като болното ухо) и се появи кашляне за сега не е силно. Притеснява ме приема на хом.л-во, почнахме от мин. четвъртък с Puls 200, първите 2 дни давах около 4 пъти дневно, (за около 2 дни ухото се оправи) после хом-ката казва да продължавам по 3 пъти на ден, но това е вече цяла седмица и тези нови симптоми дали не са някаква реакция от лекарството. Знам че много пъти са коментирани приемите и че трябва да са минимални и съм в колебание как да постъпя. А през последните 2 дни не виждам никакво подобрение в съст-то, по-скоро влошаване на окото и зачервяване.

# 37
  • Пловдив

Шуслеровите соли са полезна добавка, и може да се приемат паралелно с хомеопатичното л-во, защото са много слабо разредени. Особено полезни са при някои хронични болести, като Диабет, Сърдечно-съдови, Бъбречни и други.[/color]
Hug Благодаря!
Според нашата хом-ка шерката има нужда да се побутва хомеопатично при всяко остро състояние, макар на мен да ми се струва, че се справя добре и сама. Мога ли да използвам Шуслеровите соли за възпаления 3,4 и 6 май бяха, за такова побутване вместо при всяко, дори и банално разболяване на тичаме при хом-ката?
И още едно въпросче за солите. В листовките им пишат като начин на прилагане - 1 таблетка от 3 до 6 пъти на ден.
На мен това ми звучи като 5 гранули 3 пъти на ден  Mr. Green
Това ли е начина ли на прилагане или да си следвам наученото в хомеопатията за минималното количество - 1 таблетка в малко водичка за няколко приема?

# 38
  • София - Варна - Бургас

Шуслеровите соли са полезна добавка, и може да се приемат паралелно с хомеопатичното л-во, защото са много слабо разредени. Особено полезни са при някои хронични болести, като Диабет, Сърдечно-съдови, Бъбречни и други.[/color]
Hug Благодаря!
Според нашата хом-ка шерката има нужда да се побутва хомеопатично при всяко остро състояние, макар на мен да ми се струва, че се справя добре и сама. Мога ли да използвам Шуслеровите соли за възпаления 3,4 и 6 май бяха, за такова побутване вместо при всяко, дори и банално разболяване на тичаме при хом-ката?
И още едно въпросче за солите. В листовките им пишат като начин на прилагане - 1 таблетка от 3 до 6 пъти на ден.
На мен това ми звучи като 5 гранули 3 пъти на ден  Mr. Green
Това ли е начина ли на прилагане или да си следвам наученото в хомеопатията за минималното количество - 1 таблетка в малко водичка за няколко приема?

Май не сте разбрала разликата - Шуслеровите соли НЕ са хомеопатично л-во! ... а леко разредено вещество, от 10 на минус 3-та, до 10 на минус 6-та (1:1000 до 1:1000000)
   При тях се търси насищане с йоните на даденото вещество.
 Peace

# 39
  • Пловдив
Здравейте при нас нещата са малко по-добре, ухото на детето е добре, но от около два дни му е зачервено едното око (лявото, също като болното ухо) и се появи кашляне за сега не е силно. Притеснява ме приема на хом.л-во, почнахме от мин. четвъртък с Puls 200, първите 2 дни давах около 4 пъти дневно, (за около 2 дни ухото се оправи) после хом-ката казва да продължавам по 3 пъти на ден, но това е вече цяла седмица и тези нови симптоми дали не са някаква реакция от лекарството. Знам че много пъти са коментирани приемите и че трябва да са минимални и съм в колебание как да постъпя. А през последните 2 дни не виждам никакво подобрение в съст-то, по-скоро влошаване на окото и зачервяване.

Пак се обади да разкажеш на хомеопата,но щом е пак от същата страна(ляво) може би е реакция от лек.,която ще премине бързо!

# 40
  • Пловдив

Hug Благодаря!
На мен това ми звучи като 5 гранули 3 пъти на ден  Mr. Green

Май не сте разбрала разликата - Шуслеровите соли НЕ са хомеопатично л-во! ... а леко разредено вещество, от 10 на минус 3-та, до 10 на минус 6-та (1:1000 до 1:1000000)
   При тях се търси насищане с йоните на даденото вещество.
 Peace

Извинявам се, че задълбавам  Blush ама се опитвам да си изясня нещата...
Ако Д-тата не се водят хомеопатични, тогава нали и комбинираните "Х" препарати, които са основно от Д-та, и те не са хомеопатични продукти. Тогава и те не оказват влияние от хомеопатична гледа точка. А доста неща сме говорили тук в темата за хомео-бозите....  Rolling Eyes

# 41
  • Пловдив
Към хомеопатите въпрос-доколкото съм разбрала от прочетеното из форума,хомеопатите не одобряват ваксините.
аз не мога да взема решението да не слагам такива на детето си,но искам да попитам с ХЛ може ли да се намалят реакциите от ваксините,да ги понесе по-леко организма???
защото сега на бебетата бият по 2 -Пентаксим и Синфлорикс наведнъж Shocked

# 42
  • Пловдив
Към хомеопатите въпрос-доколкото съм разбрала от прочетеното из форума,хомеопатите не одобряват ваксините.
аз не мога да взема решението да не слагам такива на детето си,но искам да попитам с ХЛ може ли да се намалят реакциите от ваксините,да ги понесе по-леко организма???
защото сега на бебетата бият по 2 -Пентаксим и Синфлорикс наведнъж Shocked

Имаше го някъде дискутирано...а и има отделна тема За вредата от ваксините!
Но мисля,4е отговора беше-Да!

# 43
Вече 3то хо л-во даваме на бебето (5 седмици) за тази хрема, която му запушва нослето само нощем между 2 и 6 ам и отхрачваща кашлица. Аз ли нещо не описвам картината както трябва? Възможно ли е да не се повлиява от хо?...

Каква разлика в състоянието да опиша когато бебето е толкова малко а и се променя всеки ден?

# 44
  • Пловдив
Нивеа колко е голямо бебчето ти?
мойта е на 41дни,и аз се чудя дали да я водя на хомеопат,тя като е толкова малка,как ще се описва промените ,точно това се чудя newsm78

Общи условия

Активация на акаунт