ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 717
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
MiRa_55, в сребърната вода няма нищо хомеопатично. Трябва да заведете детето при класически хомеопат, който след интервю да определи точно какво ХЛ да му даде (нещо, което е повтаряно безброй много пъти във форума)

# 121
  • Вече в моята си приказка...
MiRa_55, в сребърната вода няма нищо хомеопатично. Трябва да заведете детето при класически хомеопат, който след интервю да определи точно какво ХЛ да му даде (нещо, което е повтаряно безброй много пъти във форума)
Благодаря за отговора, но аз по-скоро питах за нещо, с което първоначално бих могла да облекча състоянието му. Пътуването ми до София изисква сериозна организация и сигурно ще се отложи за след празниците и не ми се иска детето да страда, а не ми е и иска отново да му изписват кортикостероидни кремчета...

# 122
Аз също не мисля, че иде реч за кризата.. По-скоро въпросът е за колко време лекарството изчерпва силата си, ефекта си..  Не съм разбирач, но предполагам, че зависи от самото лекарство, от потенцията му и от това как реагира пациентът на него. При сина ми първият прием в 1М потенция се изчерпа за около 3 седмици; вторият прием се изчерпа за 4 седмици. Сега е с трети, но пък преди това лекувахме остро състояние и май малко се объркаха нещата.. цитат

А как разбра, че се е изчерпала силата на лекарството? Rolling Eyes

Ами след приема на лекарството се виждаше значително подобрение на хроничното състояние. Когато ХЛ изчерпи ефекта си, просто симптомите се появиха отново.. Дадохме втората гранулка и пак се оправи  Peace. Сега ще видим след третата как точно ще процедираме, понеже подобрението не е по-голямо от това след втората, та дори и след първата гранулка...  Tired

Мира 55, предполагам, че няма да могат да ти кажат нищо.. Просто откакто чета хомеопатичните теми не съм срещала нещо по-"универсално", което да се ползва при гъбички, както е арника за травмите например.. Пък и дори да има - за такова състояние си мисля, че наистина най-добре да се облекчи първоначално и да отидете на интервю.. Нека и другите да кажат де, това е моето мнение.. Успех!

# 123
  • Варна
Здравейте, да споделя и аз моята чуденка, пък дано някой сподели мнение или още по-добре знание Simple Smile
Даваме ХЛ потенция 15С с цел се провери как действа на детето, защото има голяма вероятност да е конституция (т.е. тестване как ще се отрази).
Ефекта е много добър. На емоционално ниво детето е много добре, на физическо - веднага изчезна обрива, който мъчим да преборим отдавна (с хомеопатия). Казаха ни да изчакаме (и следим състоянието) и след месец да дадем по-висока потенция. Цял месец нямаше и следа от обрива, детето се чуства прекрасно. Но точно един месец след приема обривчето леко се активизира. Много леко, няма нищо общо с това което беше. НО все пак се позачерви и детето каза че го сърби. Възможно ли е както пишете - да е изчерпано действието (тъй като потенцията е ниска и по-бързо се изчерпва) или сме направили потискане и сега симптомите започват да се връщат.Д-ра каза да давам високата потенция, но имам лек страх тъй като съм чела че ако л-вото е точното не трябва да се връща симптома.
С предишните л-ва се получаваше точно такъв ефект на потискане - изчезва за седмица, пак се появява за няколко дни, после пак така. Сега за първи път имаме толква дълъг интервал без да се прояви обрив.

# 124
Здравейте, да споделя и аз моята чуденка, пък дано някой сподели мнение или още по-добре знание Simple Smile
Даваме ХЛ потенция 15С с цел се провери как действа на детето, защото има голяма вероятност да е конституция (т.е. тестване как ще се отрази).
Ефекта е много добър. На емоционално ниво детето е много добре, на физическо - веднага изчезна обрива, който мъчим да преборим отдавна (с хомеопатия). Казаха ни да изчакаме (и следим състоянието) и след месец да дадем по-висока потенция. Цял месец нямаше и следа от обрива, детето се чуства прекрасно. Но точно един месец след приема обривчето леко се активизира. Много леко, няма нищо общо с това което беше. НО все пак се позачерви и детето каза че го сърби. Възможно ли е както пишете - да е изчерпано действието (тъй като потенцията е ниска и по-бързо се изчерпва) или сме направили потискане и сега симптомите започват да се връщат.Д-ра каза да давам високата потенция, но имам лек страх тъй като съм чела че ако л-вото е точното не трябва да се връща симптома.
С предишните л-ва се получаваше точно такъв ефект на потискане - изчезва за седмица, пак се появява за няколко дни, после пак така. Сега за първи път имаме толква дълъг интервал без да се прояви обрив.

При потискане, симтомите изчезват за сметка на появата на нови, непознати до този момент симптоми, на по-дълбоко ниво.

Ако в следствие на ХЛ симптомите изчезват, а след време се връщат същите и непроменени, това може да е индикация или за не достатъчно висока потенция или за изчерпване действието на лекарството.

Ако предишните пъти симптомите са изчезвали и след това са се появявали, но НЕ е имало поява на нови и непознати симптоми, значи НЕ става дума за потискане!

# 125
  • Варна
Благодаря Nial! Странна работа значи...Давахме 200, после 1М, все същото поведение беше - изчиства се, след седмица се появява (на същото място, същия обрив - не нови неща), но за няколко месеца все същия сценарий. Докато сега с новото лекарство - от първия прием толкова дълъг "чист" период. Може би по-точно лекарство? С новото и емоционалното състояние е по-добро.

# 126
Благодаря Nial! Странна работа значи...Давахме 200, после 1М, все същото поведение беше - изчиства се, след седмица се появява (на същото място, същия обрив - не нови неща), но за няколко месеца все същия сценарий. Докато сега с новото лекарство - от първия прием толкова дълъг "чист" период. Може би по-точно лекарство? С новото и емоционалното състояние е по-добро.

В хомеопатията не говорим за точно или неточно лекарство, а само за степен на подобие. Вероятно новото лекарство е по-подобно на тоталността симптоми на болестта. Колкото по далечно симиле (подобие) е едно лекарство, толкова по-малко има възможност да повлиява жизнената сила на човек в посока възстановяване на здравето. Ето защо основна задача на хомеопата е да направи максимално индивидуализирано предписание, така щото ХЛ което той подбира да е най-подобно.

# 127
Ниал, кажи моля за какво се дава Магнезиа Карбоника?

# 128
Ниал, кажи моля за какво се дава Магнезиа Карбоника?

Няма такова нещо в хомеопатията  Grinning това не е алопатия - панадол ЗА температура  Grinning

Всяко хомеопатично лекарство се изписва на база степен на подобие, т.е след интервюто и анализа на случая хомеопатът търси онова лекарство, което е в най-голяма степен на подобие на тоталността от симптоми на болестта на пациента.

Magnesium carbonicum е лекарство с точно 5862 симптома в реперториума Grinning Как да кажа за какво се дава?!?!

# 129
Давам на дъщеричката ми вече четвърти ден "опашка" след АБ,но от вчера започна да кашля много(кашля от 3 седмици вече,но от вчера се засили).
Днес личната й изписа Биопарокс-спрей,който е лек антибиотик,за пръскане в гърлото и носа,и противоалергичен Ериус.
Моля ви отговорете ми,мога ли да продължа да давам "опашката" и едновременно да пръскам Биопарокса и да давам Ериуса.  bouquet

# 130
Искам да попитам ако сина ми е здрав, трябва ли да посещавам хомеопата, за да му дава нещо което да го държи здрав? Или трябва да чакам да се разболее и тогава да го посетя. Не знам дали зададох точно въпроса си, но някак си не искам да чакам да се разболее и тогава да търсим решение.

# 131
  • Пловдив
Искам да попитам ако сина ми е здрав, трябва ли да посещавам хомеопата, за да му дава нещо което да го държи здрав? Или трябва да чакам да се разболее и тогава да го посетя. Не знам дали зададох точно въпроса си, но някак си не искам да чакам да се разболее и тогава да търсим решение.

Решение за какво? Rolling Eyes Имате ли вече дадено лек.от хомеопата или искаш първо интервю с него?

# 132
  • Пловдив
Давам на дъщеричката ми вече четвърти ден "опашка" след АБ,но от вчера започна да кашля много(кашля от 3 седмици вече,но от вчера се засили).
Днес личната й изписа Биопарокс-спрей,който е лек антибиотик,за пръскане в гърлото и носа,и противоалергичен Ериус.
Моля ви отговорете ми,мога ли да продължа да давам "опашката" и едновременно да пръскам Биопарокса и да давам Ериуса.  bouquet

За "опашката",която аз знам няма нищо общо с хомеопатията,за която ние тук си говорим!

п.п.Тази опашка ли е дето др.Михайлов я препоръчва?

# 133

Решение за какво? Rolling Eyes Имате ли вече дадено лек.от хомеопата или искаш първо интервю с него?

Конституционалното му лекарство е Сулфур. Каза ми че ако му давам по една гранулка висока потенция всеки сезон , няма да имаме проблеми. Но не знам коя потенция точно трябва да му давам. Аз имам М1, но от нея съм забелязала че става по плачлив, по раздразнителен. Иначе е здрав. Но явно трябва да се нацели и точната потенция.
Въпроса ми е правилно ли е така да се процедира, да му давам всеки сезон висока потенция Сулфур, без да се консултирам с хомепата си или трябва да го водя при него примерно през три месеца , дори и да нямам оплаквания?

# 134
За "опашката",която аз знам няма нищо общо с хомеопатията,за която ние тук си говорим!

п.п.Тази опашка ли е дето др.Михайлов я препоръчва?

да,тази е - туя,монилия и пробиотик.

добре де,туята и монилията не са ли хомеопатични  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт