ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 720
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Искам да попитам ако сина ми е здрав, трябва ли да посещавам хомеопата, за да му дава нещо което да го държи здрав? Или трябва да чакам да се разболее и тогава да го посетя. Не знам дали зададох точно въпроса си, но някак си не искам да чакам да се разболее и тогава да търсим решение.

Решение за какво? Rolling Eyes Имате ли вече дадено лек.от хомеопата или искаш първо интервю с него?

Конституционалното му лекарство е Сулфур. Каза ми че ако му давам по една гранулка висока потенция всеки сезон , няма да имаме проблеми. Но не знам коя потенция точно трябва да му давам. Аз имам М1, но от нея съм забелязала че става по плачлив, по раздразнителен. Иначе е здрав. Но явно трябва да се нацели и точната потенция.
Въпроса ми е правилно ли е така да се процедира, да му давам всеки сезон висока потенция Сулфур, без да се консултирам с хомепата си или трябва да го водя при него примерно през три месеца , дори и да нямам оплаквания?

Потенцията не се "цели", нали става дума за лечение, а не за игра на дарц  Grinning Има правила и принципи  за определяне на потенцията и работата на хомеопата е само да ги приложи.

Дали правилно съм разбрал? Вашият хомеопат не е конкретизирал за каква потенция става дума? Не е ваша работа да знаете която точно потенция да дадете, това е работа на хомеопата - сам да приготви или да ви предпише  конкретно ХЛ в конкретна потенция. Силно съм притеснен от това което споделяте за подхода на подобни практикуващи.

# 136
За "опашката",която аз знам няма нищо общо с хомеопатията,за която ние тук си говорим!

п.п.Тази опашка ли е дето др.Михайлов я препоръчва?

да,тази е - туя,монилия и пробиотик.

добре де,туята и монилията не са ли хомеопатични  Embarassed

Ама не може така да си раздаваме Thuj на всички и на общо основание! Тhujа occidentalis e хомеопатично лекарство с конкретна картина. Ако тоталността от симптомите на болестта на пациента не е подобна на картината на лекарството Thuj, тогава при често повтаряне на твърди дози съществува реалната възможност лекарството да бъде доказано. Хомеопатията предписва на база Принципът на подобието и подхожда индивидуално към всеки човек - това изключва предписание на общо основание.

# 137
  • София
А когато след прием на ХЛ не се наблюдава нищо - нито промяна в симптоми, нито в емоционално състояние или каквото и да било друго, означава ли това, че то не действа и следва да се търси друго?

# 138
  • София - Варна - Бургас
А когато след прием на ХЛ не се наблюдава нищо - нито промяна в симптоми, нито в емоционално състояние или каквото и да било друго, означава ли това, че то не действа и следва да се търси друго?

Да, това означава.

# 139

Да, това означава.
И колко време се наблюдава за промени, да речем за потенция 200.

# 140
Аз искам да попитам взимането на повече от една шуслерова сол или комбинацията на шуслерова сол с друго хомеопатично лекарство противоречи ли на принципите на класическата хомеопатия? Благодаря.

# 141

Да, това означава.
И колко време се наблюдава за промени, да речем за потенция 200.

Индивидуално за всеки човек с оглед на типа конституция, миазъма, факторите на средата в които живее, състоянието  - дали е остро, дали е хронично, дали е обостряне на хроничен миазъм и т.н.

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 08:39 от Nial

# 142
Аз искам да попитам взимането на повече от една шуслерова сол или комбинацията на шуслерова сол с друго хомеопатично лекарство противоречи ли на принципите на класическата хомеопатия? Благодаря.

Противоречи! От гледна точка на хомеопатията шуслеровите соли са хомеопатични лекарства в потенции от десетичната скала - разреждане 1:10. В параграф 273 на Органон, Ханеман казва, че в никой случай не е нужно да се назначава повече от едно просто лекарство в конкретен момент. Ето защо по време на хомеопатично лечение, никой хомеопат придържащ се към класическите принципи няма да назначи паралелно шуслерова сол или пък да комбинира няколко шуслерови соли по схема. Ако случаят изисква да се предпише ХЛ, което е и шуслерова сол - то ще бъде предписано, отново без паралелен прием на друг хомеопатичен препарат.

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 08:40 от Nial

# 143

Някъде напред имаше такъв въпрос...и отговора май беше,че тези соли Не са хом. лекартство!Върни се и прочети...

Баш са си хомеопатични лекарства.  Grinning  bouquet

Каква е разликата между шуслерова сол Ferrum phosphoricum 6D (6X) и хомеопатичното лекарство Ferrum phosphoricum в потенция 6D (6X).

Едно и също е !  Grinning Шуслер просто е открил в човек 12 соли, нарекъл ги е "тъканни соли"; другите започнали да ги наричат на негово име - шуслерови соли, а всъщност става дума за обособена група от 12 динамизирани субстанции. Всяка субстанция, която е динамична (динамизирана) и притежава способността да предизвиква болестни симптоми у здрав човек (доказване) и да премахва същите симптоми у болен се нарича хомеопатично лекарство - както е казал Ханеман в Органон.

# 144
  • Пловдив
 Mr. Green Аз бях зачоплила Шуслеровите соли преди време, но така и останах много задоволена от инфото. Определено по чуждите сайтове картината на отделните соли е малко по-подробно описана. В бг листовките е пълен смях  Mr. Green
И ще си позволя да запитам и Nial  Blush Всъщност ще си копирам старите въпроси.

Цитат
Според нашата хом-ка щерката има нужда да се побутва хомеопатично при всяко остро състояние, макар на мен да ми се струва, че се справя добре и сама. Мога ли да използвам Шуслеровите соли за възпаления 3,4 и 6 май бяха, за такова побутване вместо при всяко, дори и банално разболяване на тичаме при хом-ката?
И още едно въпросче за солите. В листовките им пишат като начин на прилагане - 1 таблетка от 3 до 6 пъти на ден.
На мен това ми звучи като 5 гранули 3 пъти на ден   Mr. Green
Това ли е начина ли на прилагане или да си следвам наученото в хомеопатията за минималното количество - 1 таблетка в малко водичка за няколко приема?

# 145
  • Пловдив
Аз може ли да питам какво значи "доказване" на ХЛ?
и още един въпрос към хомеопатите тук-
На сина ми хомеопата изписа Кортизон 30,за изчистване.вече 10 дни станаха от приема ,но не забелязвам нищо  различно при него.Значи ли че тази потенция не е точна?

# 146
Аз може ли да питам какво значи "доказване" на ХЛ?
и още един въпрос към хомеопатите тук-
На сина ми хомеопата изписа Кортизон 30,за изчистване.вече 10 дни станаха от приема ,но не забелязвам нищо  различно при него.Значи ли че тази потенция не е точна?

Хомеопатът ви има своята мотивация да предпише това ХЛ, в определена потенция и съответно има критерии по които ще оцени действието на лекарството, когато направите проследяване. Този въпрос трябва да бъде отправен единствено и само към лекуващия хомеопат.

Що се отнася до доказването, то съвсем на кратко. Преди да влезнат в употреба в хомеопатичната практика лекарствата се приемат от здрави хора. Продължителното приемане на ХЛ от здрав човек, го "разболява", т.е предизвиква определени симптоми у него. Симптомите които са изявили групата изпитващи се обработват и обобщават, така ХЛ разкрива своите симптоми. Този процес се нарича "доказване".  Принципът на подобието, на който се базира хомеоаптията, гласи че динамизирана субстанция, която е в състояние да предизвика болестни симптоми у здрав човек е същата която ще отстрани тези симптоми у болен човек. Единственият начин да разберем кое лекарство какви симптоми има е чрез доказване. Разбира се целта на едно лечение НЕ е да се доказва ХЛ. Доказването на ХЛ по време на лечение не е желателно, а ако се случи - това означава че са допуснати грешки в менажирането на случая.

# 147
Mr. Green Аз бях зачоплила Шуслеровите соли преди време, но така и останах много задоволена от инфото. Определено по чуждите сайтове картината на отделните соли е малко по-подробно описана. В бг листовките е пълен смях  Mr. Green
И ще си позволя да запитам и Nial  Blush Всъщност ще си копирам старите въпроси.

Цитат
Според нашата хом-ка щерката има нужда да се побутва хомеопатично при всяко остро състояние, макар на мен да ми се струва, че се справя добре и сама. Мога ли да използвам Шуслеровите соли за възпаления 3,4 и 6 май бяха, за такова побутване вместо при всяко, дори и банално разболяване на тичаме при хом-ката?
И още едно въпросче за солите. В листовките им пишат като начин на прилагане - 1 таблетка от 3 до 6 пъти на ден.
На мен това ми звучи като 5 гранули 3 пъти на ден   Mr. Green
Това ли е начина ли на прилагане или да си следвам наученото в хомеопатията за минималното количество - 1 таблетка в малко водичка за няколко приема?

Ние непрекъснато говорим за индивидуализация. Аз не виждам нищо индивидуално в едно общо предписание от типа на 1 таблетка, 5 пъти на ден.

# 148
  • Пловдив
 Mr. Green И на мен ми се струва, че след като разреждането е хомеопатично, би следвало да да прилага като такова . Но тогава твърдението, че степента на разреждане е толкова ниска, че се цели количествено насищане... малко ме обърква  newsm78

А до колко може да се разчита на обобщенията в описанията на солите - пример: http://eruditabg.com/?pid=45&spid=294 тук брутално орязано от към описание. Но тук, примерно е малко по-подробно (пуснато през преводача)
Имам предвид за първа реакция в домашни условия, без намеса хомеопата. То е ясно, че ако не помогне... няма къде да ходим  Mr. Green

# 149
Mr. Green И на мен ми се струва, че след като разреждането е хомеопатично, би следвало да да прилага като такова . Но тогава твърдението, че степента на разреждане е толкова ниска, че се цели количествено насищане... малко ме обърква  newsm78

А до колко може да се разчита на обобщенията в описанията на солите - пример: http://eruditabg.com/?pid=45&spid=294 тук брутално орязано от към описание. Но тук, примерно е малко по-подробно (пуснато през преводача)
Имам предвид за първа реакция в домашни условия, без намеса хомеопата. То е ясно, че ако не помогне... няма къде да ходим  Mr. Green

Въпросът не е само да помогне, а как се случва това помагане. Може би на някокого това мое твърдение ще се стори еретично, но все пак...

Когато обривът бъде намазан със стероиден крем и изчезне след тази манипулация, изглежда сме помогнали, но на каква цена? И потискането което правим по този начин във времето води до по сериозни разстройства в жизнения принцип и здравето.

Добре е първата реакция в домашни условия да е такава, че да не потискаме или обезмисляме проведеното до момента лечение. Аз не виждам нищо неизпълнимо в това, да се търси хомеопата при нужда и да се следват неговите съвети. Наистина не става дума за това да пробваме, а пък ако не стане ще търсим хомеопата. Защото ако за вас "нищо не се получи от опита", означава, че нищо не се е получило....това съвсем не е така. Всяка динамична субстанция повлиява на динамичната жизнена сила, дори и на "първо четене" да изглежда че не се е случило нищо.

Общи условия

Активация на акаунт