ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 764
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
 HugБлагодаря
И аз имах усещането, че ще получа подобен отговор... Ама все пак на една майка все и се иска да има умението да помогне на детето си сама, веднага и без чужда намеса, но... явно няма как да стане  Mr. Green

# 151
HugБлагодаря
И аз имах усещането, че ще получа подобен отговор... Ама все пак на една майка все и се иска да има умението да помогне на детето си сама, веднага и без чужда намеса, но... явно няма как да стане  Mr. Green

Има няколко организации които предлагат обучение по хомеопатия - това е алтернатива, ако човек иска да добие повече познания и умения да помага на близките си и е избрал това да се случва чрез метода на хомеопатията. Вие винаги може да се намесете и по друг начин. Предполагам, обаче, че след като сте избрали да провеждате хомеопатично лечение - има причина да го направите и сте запознати в общи линии с философията на тази наука, как тя разбира здравето, болестта и възстановяването на здравето. От тази позиция може да разберете, че съществува по-голяма вероятност за "грешка" от човек без познания и умения в тази област, дори да е воден от най-чисти намерения. Така че просто или се доверявате на хомеопата си и подържате активно контакт с него, или вие се квалифицирате достатъчно - това е най-доброто което може да направите за себе си и близките си. По никой начин не коментираме самолечение....

# 152
Преписвам си въпроса от друга тема:
Детето ми е почти на 5г., но продължава да спи с дупето нагоре и с ръчички под тялото или до него. Много пъти се опитвам да му оправя позата, но след малко той пак си я заема. Не спи само по този начин, но доста често го прави. Хомеопатката каза, че това било проблем и щяла да го оправи, но не обясни повече, а и промяна няма.
Една от потребителките спомена, че според хомеопатията тази поза означава нещо съвсем конкретно, но не беше много сигурна.
Вие какво ще кажете по въпроса?

# 153
  • София
Аз също имам въпрос.
Ако при грип, например, организмът на човек се справя сам с острото състояние за 2-3 дни, без никакви лекарства, то при неправилно предписано ХЛ какво се случва? В смисъл, не се ли обърква естественият ритъм на излекуване?

# 154
Ниал, може и да не съм описала правилно подхода на моя хомеопат, но засега съм доволна от него. От както го посещавам детето не е боледувало. Интересува ме само отговора на въпроса: трябва ли водя при него здравото си дете, той да му дава Х.Л. за да не се разболява, или да спра да го водя когато е здрав и да го заведа, чак като се разболее от нещо?

# 155
Ниал, може и да не съм описала правилно подхода на моя хомеопат, но засега съм доволна от него. От както го посещавам детето не е боледувало. Интересува ме само отговора на въпроса: трябва ли водя при него здравото си дете, той да му дава Х.Л. за да не се разболява, или да спра да го водя когато е здрав и да го заведа, чак като се разболее от нещо?

Toва е въпрос на който единствено вашия хомеопат може да отговори. Той познава случая на детето ви и може да подходи така както е нужно към него за да се възстанови и подържа здравето. Принципно профилактиката е най-добрата форма на лечение.  И пак принципно - в хода на хомеопатичното лечение(конституционално), човек става по-малко възприемчив към заболявания и логично честотата на посещенията се разрежда. 

# 156
Аз също имам въпрос.
Ако при грип, например, организмът на човек се справя сам с острото състояние за 2-3 дни, без никакви лекарства, то при неправилно предписано ХЛ какво се случва? В смисъл, не се ли обърква естественият ритъм на излекуване?

Ако под "неправилно" ХЛ разбираме лекарство което е неподобно на тоталността от симптоми на болестта на пациента, то тогава според параграф 37 и 38 на Органон има няколко варианта на развитие, като те зависят от потенцията на лекарството. За да не ви занимавам пространно с хомеопатична философия, ще кажа само, че има варинат, в който нищо не се случва, но има вариант в който се случва и потискане, което означава че най-малко възстановяването отнема повече време.

# 157
Преписвам си въпроса от друга тема:
Детето ми е почти на 5г., но продължава да спи с дупето нагоре и с ръчички под тялото или до него. Много пъти се опитвам да му оправя позата, но след малко той пак си я заема. Не спи само по този начин, но доста често го прави. Хомеопатката каза, че това било проблем и щяла да го оправи, но не обясни повече, а и промяна няма.
Една от потребителките спомена, че според хомеопатията тази поза означава нещо съвсем конкретно, но не беше много сигурна.
Вие какво ще кажете по въпроса?

Погледнато от позиция на конституционалното предписание, позата на сън разкрива специфични черти на конституцията и може да се използва при определяне на хомеопатичното лекарство от което човек има нужда.

# 158
Здравейте,
Моля някой да помогне - бебето ми е на 2.5 месеца и не спи добре нощем, буди се често и плаче. Прочетох за препарата дормикинд и и искам да попитам за толкова малко бебе каква дозировка да давам - мога ли по 2 таблети преди лягане или по 3?

# 159
Здравейте,
Моля някой да помогне - бебето ми е на 2.5 месеца и не спи добре нощем, буди се често и плаче. Прочетох за препарата дормикинд и и искам да попитам за толкова малко бебе каква дозировка да давам - мога ли по 2 таблети преди лягане или по 3?
Гушкай си бебето, прочети за методите на д-р Карп и нищо не му давай по своя инициатива!!!!!! Ами че то е съвсем малко бебе, естествено, че ще плаче - може да му е студено, топло, мокро, да е гладно, да има колики! Ако мислиш, че е толкова зле - по-добре го заведи на класически хомеопат, вместо да му даваш Дормикинд. Да не говорим, че за толкова малко бебе споменатите от теб дози са твърде високи.

# 160
  • ул. "Мечтание"
Гушкай си бебето, прочети за методите на д-р Карп и нищо не му давай по своя инициатива!!!!!! Ами че то е съвсем малко бебе, естествено, че ще плаче - може да му е студено, топло, мокро, да е гладно, да има колики!

И аз това щях да кажа.

Бебето ти тепърва се учи да спи, съответно му трябва малко помощ от твоя страна, която обаче не е нужно да е такъв бълвоч като дормикинд, в който има пет милиона неща.  Sick

Вземи го да спи при теб докато съня му се нормализира, а и с кърменето ще ти е по-лесно, ти ще се наспиваш повече, бебето ти ще е по-спокойно.

Ако си решила да го лекуваш с хомеопатия намери си класически хомеопат, който да се грижи за детето ти.  Peace

# 161
kak съм ви изтървала и сте минали 10 стр.  Simple Smile

# 162

Toва е въпрос на който единствено вашия хомеопат може да отговори. Той познава случая на детето ви и може да подходи така както е нужно към него за да се възстанови и подържа здравето. Принципно профилактиката е най-добрата форма на лечение.  И пак принципно - в хода на хомеопатичното лечение(конституционално), човек става по-малко възприемчив към заболявания и логично честотата на посещенията се разрежда. 

Благодаря!

# 163
Здравейте,
имам въпрос и ще се радвам да пишете мнението си Simple Smile
Става дума за детето ми, което е почти на 6 г. В общи линии расте здраво и мн енергично момче. Рядко боледува и лесно се оправя. Последните му три заболявания (в рамките на 2,5 г.) се оказаха доста сходни - ангина. Дори и гнойният й вариант излекувахме без тежки лекарства, вкл. и без АБ. Педиатърката реши обаче, че е редно да пуснем микробиологично изследване, за да видим дали има нещо бактериално.
Е, днес взех резултатие, от които е видно, че има някаква бактерия (която не знам дали разчитам добре: бета хемолитичен стрептокок гр. А) - масово. Оттук нататък съм наясно, че тя ще препоръча АБ лечение, въпреки че именно с нейно съдействие досега сме търсили алтернатива.
Интересувам се има ли възможност хомеопатията да помогне, защото, честно, въпреки че имаме и абиограма, не ми се иска да давам антибиотик  Confused

# 164
  • ул. "Мечтание"
Да, може да помогне доста успешно.

Общи условия

Активация на акаунт