ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 635
  • 757
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
малко офф .. tandonova би ли споделила по какъв критерий пишещите в темата ти се падат колеги.. аз например по професия съм юрист, в момента работя друго.. Ниал и Алекс са хомеопати.. други имат други професии.. без да се заяждам това "колеги" не разбирам към кого е адресирано?

Ами затова е в кавички Wink предположиш,че ще се досетите...имам в предвид тук пишещите и споделящите,а не като тип професия!Ок?!

# 286
  • ул. "Мечтание"
"Колеги",какво мислите за вълната от хепатит А? Shocked Аз лично много се шашкам...като знам какви са последствията!От понеделник малкия ще е на градина и ... не че като е у нас сме предпазени!

За мен си е поредната доза паника, която се опитват да ни вакрват!  Peace (сигурно ваксините за хепатит А застояват  Laughing)
За хепатит А като цяло не знам много. Знам само, че се лекува лесно, също, че не е чак толкова лесно да се заразиш, а децата го преболедуват много леко. Предполагам, че хомеопатията може да се справи повече от успешно.

# 287
  • Пловдив
Сега и да се пооплача. Давах на Борис 5 дни Phos. по един прием...., първия ден вдигна лека темп, втория до 38.7, но не това ме притеснява, стана толкова раздразнителен, че малеееее ooooh! ooooh! ooooh! направо не се издържа. Всичко и всеки го дразни Tired, няма угодия...както казваше моята баба.
Наблюдавай следващия път като се наложи да даваш Фосфор, дали ще е по същия начин с настроението. Маги беше така, но може би 3 или 4 пъти сме давали Фосфор, и все беше зле с настроението, да не говорим за самата болест, та оттогава категорично това лек отпадна, с решение на хомеопата разбира се.
Peace, taka ще направя. От всичко изчетено за Phos....е доста далече от Борис Rolling Eyes, да не кажа, че нищо не съвпада  Rolling Eyes

# 288
  • в матрицата
А как се разбира дали един класически хомеопат е "читав"?
(Да предположим, че първоначално е отговорил на повечето критерии от онзи списък, който беше пускан тук за избора на хомеопат, а после?)

Това е най-трудният въпрос, "читав ли е хомеопатът??"Лошото е, че читав за едни, е не читав за други. Според мен, няма такова нещо, като " списък с критерии" ,че да съм сигурна, че е " читав" По скоро е въпрос на съвкупност от субективни фактори, до личност ( на хомеопата), до какво ли не...... и не на последно място до знание и познание......

# 289
  • ул. "Мечтание"
Това е най-трудният въпрос, "читав ли е хомеопатът??"Лошото е, че читав за едни, е не читав за други. Според мен, няма такова нещо, като " списък с критерии" ,че да съм сигурна, че е " читав" По скоро е въпрос на съвкупност от субективни фактори, до личност ( на хомеопата), до какво ли не...... и не на последно място до знание и познание......

Така си е.  Peace
Предния хомеопат при когото ходех определено си разбираше от работата, не мога да отрека, помогна ми. Но определено не беше моя човек. Не си допаднахме просто (някак си не ме предразполагаше и все се чувствах на тръни когато ходех при него, притеснявах се да му се обадя и т.н) и работата вървеше трудно. Сегашния ми пасва доста по-добре, надявам се и да е наистина добър в работата си. Още е рано да си правя заключения.

# 290
  • Варна
НощниОчи, при един и същи сме (видях в друга тема отзивите ти). Аз до момента съм много доволна - и от отношение и като спрявяне с проблемите - за детето поне. При мен още не е помогнал, но се надявам да сме на верен път.
Тъй като и аз съм на етап "изпитване", се раздвам да чуя, че има доволни пациенти Simple Smile

# 291
  • Пловдив
Сега и да се пооплача. Давах на Борис 5 дни Phos. по един прием...., първия ден вдигна лека темп, втория до 38.7, но не това ме притеснява, стана толкова раздразнителен, че малеееее ooooh! ooooh! ooooh! направо не се издържа. Всичко и всеки го дразни Tired, няма угодия...както казваше моята баба.
Наблюдавай следващия път като се наложи да даваш Фосфор, дали ще е по същия начин с настроението. Маги беше така, но може би 3 или 4 пъти сме давали Фосфор, и все беше зле с настроението, да не говорим за самата болест, та оттогава категорично това лек отпадна, с решение на хомеопата разбира се.
Peace, taka ще направя. От всичко изчетено за Phos....е доста далече от Борис Rolling Eyes, да не кажа, че нищо не съвпада  Rolling Eyes
Като стана дума...ние сме с конст.Фосф. та за НГ бяхме много ентусиазирани да си направим заря!И купихме каквото трябва,но...една от чертите на Фосф. е че е много страхлив,плаши се лесно от гръм,силен шум,гръмотевици и т.н.Аз си мислех,че е отминал малко страха,но 2 дни преди НГ бяхме пили Фосф. и като запалихме фойерверките,малкия така се уплаши,че...избяга при баба да го гушне и трепереше в несвяст! ShockedНаправо пищеше...а не беше такава идеята за празника!

п.п. Та в тая връзка...като съм давала ХЛ,после неговите симптоми ли трябва да очаквам?

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 16:10 от tandonova79

# 292
Привет! Днес сме по-добре. Спрях лекарството и давах чайове и други работи, наред с Нурофен в краен случай. Такова нещо досега не бях преживявала и дано не ми се случва повторно.

Нощни очи, разбира се, че го обсъдих с хомеопата и ми каза да продължавам да давам същото и да не свалям Т.

Александър, това К го сложих да обозначи хилядите в числото. Съжалявам за недоразумението.

Относно читавия хомеопат, това е общо четвъртият ни опит. Единствено в Германия педито ни беше хомеопат и психолог и мисля, че лечението й даваше ефект. Но тя пък не е лекувала остри състояния, така че не мога да преценя.
 Не знам има ли смисъл да продължаваме да опитваме. Просто виждам, че не става.
Според хомеопата проблемите със стомахчето и мускулната хипотония са в резултат на ваксините, което ми е много трудно да го повярвам за второто.

# 293
  • ул. "Мечтание"
Може би наистина е по-добре да прекратите работата с хомеопат, щом не се получава.  Rolling Eyes Надявам се да не ви се случват пак такива кризи и детето ти да се оправи бързичко.

Защо ти се струва невероятно хипотонията да е свързана с ваксините?  newsm78 (не се заяждам, наистина ме интересува мнението ти по въпроса)

# 294
  • в матрицата
Soleil* , учудвам се ,че ваксинираш детето си... наистина.. Embarassed По принцип хомеопатия и ваксини НЕ вървят ръка за ръка, даже има хомеопати, които отказват да лекуват ваксинирани. И да, ваксините може да са причини за неща, които и не подозираме, не ти се карам или назидавам,  само споделям, че ваксини с хомеопатия, не е добра комбинация  Peace

# 295
  • ул. "Мечтание"
...даже има хомеопати, които отказват да лекуват ваксинирани.

Интересно!  Thinking
Честно да си кажа не бях чувала, но не се изненадвам де.  Wink

# 296
  • в матрицата
...даже има хомеопати, които отказват да лекуват ваксинирани.

Интересно!  Thinking
Честно да си кажа не бях чувала, но не се изненадвам де.  Wink
Един от тях е не без известният Александър Коток

# 297
  • ул. "Мечтание"
Е, за мен не е известен, но не пречи тепърва да се ограмотя.  Mr. Green Peace

# 298
  • в матрицата
Написал е доста книги по въпросите с ваксните, като една от тях : Ваксните  - въпроси и отговори за мислещи родители" , има я на БГ пазара

# 299
  • ул. "Мечтание"
Разрових се сега аз и видях.  Wink
Ще си я намеря и ще я прочета, ще ми е интересна предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт