Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 365
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Честит рожден ден на Айла на патерици - с благодарност за помощта, която ни оказва, и най-хубави пожелания!

Честита Коледа на вас и бебоците Simple Smile - да са здрави и диви, да ни радват много!

Малко мрън-мрън - след празничния обяд у свекърва ми, съм наострила ушите за кашлица, защото, като пристигнахме, се оказа, че е болна!!!  #Cussing out Не само, че "забравяше" и искаше да гушка Бобо, но (тъй като не й позволих) не се притесни да му се вре и да му приказва насреща! 100 пъти повторих да не го доближава много... накрая се предадох, защото беше ясно - ако е нещо, дето се предава по въздушно-капков път, нямаше начин да не е предадено вече. Разчитам, че кърменето го предпазва и се надявам да не се разболее душичката.

Иначе първата ни Коледа беше чудесна - е, той не разбра много, но пък му направихме страхотни снимки до елхата, а и с голям интерес разглеждаше подаръците си Simple Smile Сега ще се наложи да купим кош за играчки, тъй като изведнъж цялата къща се зарина с тях. Надявам се, че всички сте изкарали чудесно!

Поздрави от нас!

# 526
Честита Коледа и от нас - бъдете живи, здрави, усмихнати и щастливи Hug
На нас Дядо Коледа ни донесе бънджи. Просто не мога да ви опиша колко му е кеф на мъъничък - натиска копчета, мелодийки....направо цъфти. Повече от 5 мин не му давам да стои в него обаче - във вторник ще видя нашата докторка какво ще се произнесе.
Иначе днес за първи път правих пащърнак  - много му хареса.

Последна редакция: пн, 27 дек 2010, 13:43 от floral dream

# 527
  • София
Честита Коледа на всички от мен и бебчо!

# 528
И Калоян до сега нямаше много играчки, само няколко дрънкалки и то изостанали от брат'чедките, а от няколко дни се чудя какъв кош да купя, да събера всички нови разпилени из целия хол. Като че ли най-много се кефи на говорещото куче на Фишер прайс.

Най-сетне и ние се сдобихме с бънджи. Дойде точно преди Коледа.
Аз се вкарах в големи драми с това бънджи. Поръчах едно още на 21 октомври, но не дойде, попаднах на някакъв измамник  Mr. Green. След като ми върнаха парите поръчах 2ро.

# 529
Честита Коледа и от нас, момичета! Бъдете много здрави и обичани Simple Smile

За нас тази Коледа беше най - щастливата в живота ни - имаме си малкото коледно джудже и вече семейството ни е пълно Heart Eyes
Иначе не беше с нещо по - различна - от маса на маса, подаръци и т.н., но си е друго, когато под елхата има подаръци и за собственото дете, а не само за приятелски такива!
Аз съм решила да започна да захранвам Ния след нова година и за сега съм се спряла на оризова каша. Разбрах, че е най - щадяща за коремчето и много подходяща за изцяло кърмени бебета. Да ви се оплача - малката твърдо отказа да яде от биберон. Преди хапваше без проблем, но преди няколко дни ни се наложи да отсъстваме за няколко часа и тя не беше хапнала нищо. Около пет часа не беше спряла да реве от глад, но без да приеме кърма от шишето. Бяхме я оставили на майка ми и тя имаше леко луд вид, когато се прибрахме.  Laughing Това е и една от причините да започна захранването с идеята постепенно да замествам храненията, като естествено няма да спирам кърменето. Има ли и други такива инатчета, които да отказваш шише и някой знае ли как мога да я накарам пак да го приеме? Знам, че по- реалният проблем е ако не приема гърда, но понякога ми се налага или имам нужда да оставя детето, а така е невъзможно...

# 530
Kaлоян от 2 седмици твърдо отказа шишето, като преди нямаше никакви проблеми с него.
Като му го бутна в устата и настава страшна драма  ooooh!
Това много ме изнервя, защото не мога да мръдна абсолютно никъде без него.
В библиотеката на кърмаческия четох, че се случва някои бебета да се откажат от биберона  Tired

# 531

момичета, ще давам след малко на антония тиква - сварена е и приготвена и чака бебето да се събуди! Wink
много ми е интересно как ще приеме храната... майчини вълнения, страшна работа!!  Laughing

# 532
  • София
И аз си имам такова инатче, и то от 1 месец. Затова всичките ми мърдания без него са леко инфарктни:) Дано някой даде идея как да го накарам да яде от шише. Подариха му кучето на ФП, но го е страх от него:)))

Аз се опитвам да разбера дали ни мъчат зъби или са се върнали коликите - нощем се събужда с писък и свити крачета и оттам като започна да му давам биберон, той дъвче, изтърва-рев и така до сутринта Tired

Жени, стискаме палци:)

# 533

Много бебета, които са приемали шише през цялото време внезапно решават на възраст около три месеца, че просто предпочитат кърменето. И защо не? То е топло, удобно, мирише на сладко и се прави с любимият им човек – Мама. Така че ранният успех не е непременно твърда гаранция, че бебето ви ще приема шише, когато наистина искате да го прави.

Eто и цялата публикация: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=200195.0

Снощи баща му пробва да му даде от шише, аз уж стоях далече, но дребния така се разяри  Laughing

# 534
А не става ли с лъжичка ,момичета? По-бавничко,но ще тренират за захранването:)))

# 535

Първо ВЕСЕЛА КОЛЕДА с малкоо закъснение- да сте живи и здрави , бебчетата ви и семействата ви. Много близки ви чувствам и желая да ви се случват само хубави неща!!!!Illit,  и ние сме вечер с луду писъци и ревове.. обаче според мен са зъби- постоянно пръстта му е в устата( долу вляво кучешкия зъб направо си личи под венеца). Забележи дали като си бърка в устата и плаче дали бърка на едно и също място.
Христинда, моля те включи се дали да му купя на малкия кремче за венците- имат ли противопоказания?? 
Много красив стол си има малкия за хранене от Дядо Коледа - голяма игра е в него0 вечер Wink Надига се на лакти в стола до седнало положение- незнам как ще търпи още месец - той сам се набира и сяда , а аз го връщам в полулегнало положение...  newsm78
 Аз 2 дена му давам по малко лъжички морков- той много иска да яде.. Моркова запича и имам въпрос- При положение че няма проблем с първата храна може ли да включа в следобеда някакво плодово пюре- слива( нали е разхлабваща) пак по няколко лъжици. Засега идеята ми е само да папка по няколко лъжички нови храни, не смятам да замествам скоро хранения..

# 536
  • София
Марина, на едно и също място бърка май, не дава обаче да огледам хубаво венеца. Наш приятел зъболекар каза да го мажа с дентинокс гел, малко ме притеснява , че има лидокаин вътре, но снощи пробвахме-уж облекчи, но пак си търси биберона. Ивелин с биберон успокоява ли се? Ох, добре че писа, вече си мислех че само моето бебе плаче нощем.

Red Shoe, при мен проблемът е , че той ама никога след първия месец не е приел шишето, дори и за вода. Като цяло нищо освен гърда не влиза-сега му давам преди ваксината витамин Ц и калциев глюконат-пробвах леко със спринцовка, лъжичка, пипета -все си му изтича от устата и не се сеща да го глътне.

# 537
Здравейте и от нас  Hug
За захранването и биберона.. Вики също отказва да яде от шише, не пищи не се дърпа но просто не гълта стича и се от устата и така  ooooh! Поради тази причина тази седмица започнах да я захранвам, е няма такова шоу  Joy Първо и давах да близва ябълка, круша, морков, банан и мандарина, последната и е фаворит  Whistling така си смуче, и си пука парченцето и си гълточи сокчето.. Иначе го има и това с избутването на езика, но общо взето е отворена към поемането на манджа  hahaha давах и готово пюре от тиква и ориз, голямо мацане падна, ще кача снимки, все пак и е първото ядене  Heart Eyes малко ни е зор с лъжичката, но като и загребвам с пръстче даже не се цапа.. обаче ако е гладна и се опитам да и бутам друго освен цица полудява  Crazy а се бях притеснила че ще се отбие като почне да хапва друга храна .. даже ме радва, че след пюренцето винаги си хапва и млекце  Heart Eyes Не че и давам толкова често пюре, тя яде каквото и бутна милата, но някак не го отразява, знае си че като е гладна иска мляко/цица/ а другото е като игра, както когато си дъвче играчките или салфетката  Mr. Green
давах и и тиква варена , просто с пръста загребвам и тя яде , също и банан намачкан.. дано е все така , и дано свикне с лъжичката, че освен за игра е и за хапване  Crazy за сега не забелязвам да има проблеми, колики, или друг дискомфорт, не се стремя да замествам хранене, но също искам ако се наложи да ида някъде за няколко часа, да не треперя за нея, че ще гладува..
и като говорим за глад , трябва да отварям мандрата, че малката напира да хапва  baby_neutral
Лек ден от нас!  Hug Hug Hug

# 538
Red Shoe, при мен проблемът е , че той ама никога след първия месец не е приел шишето, дори и за вода. Като цяло нищо освен гърда не влиза-сега му давам преди ваксината витамин Ц и калциев глюконат-пробвах леко със спринцовка, лъжичка, пипета -все си му изтича от устата и не се сеща да го глътне.

В тази статия се дават съвети точно за такива бебета, които никога не са приемали шише и се споменава и за такива, като нащия случай. Друг е въпросът дали на практика работят тези методи  Rolling Eyes

# 539
  • София
Ние също сме неспокойни от няколко дни,но не мога да разбера още защо.

Някой щеше да си поръчва това столче за хранене , дали го е взел,искам да поразпитам за него,ако може и снимков материал.

Общи условия

Активация на акаунт