Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 322
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Аз не го приемам този метод . За да може само да сдъвче трябва да има зъбки детето аз не смятам че всички ще захранват толкова късно. Късно захранените бебета имат понякога проблем с твърдите храни те пюрета не искат как ще дъвчат много ми е интересно. Всеки сам си решава както често сме казвали тук, но това ми се струва като да смениш памперсите с пелени. Прекаленото вманиачване да е "естествено" не го разбирам.

# 76
Аз не го приемам този метод . За да може само да сдъвче трябва да има зъбки детето аз не смятам че всички ще захранват толкова късно. Късно захранените бебета имат понякога проблем с твърдите храни те пюрета не искат как ще дъвчат много ми е интересно. Всеки сам си решава както често сме казвали тук, но това ми се струва като да смениш памперсите с пелени. Прекаленото вманиачване да е "естествено" не го разбирам.
PeaceИ аз мисля така.Пекалееено вманиачаване!

# 77
На мен ми допада идеята да се дава на детето само да "изследва" храната, но определено ще започна първо с пюрета и кашички. Като му пораснат зъбки, ще може само да дъвче и тогава ще прилагаме по-самостоятелно хранене. Въпреки че и сега дъвче всичко, което докопа - ръце, играчки, блузата на мама...  Wink

# 78
Не знам дали е вманиачаване, но ми е интересно бабите преди 100 год, когато трябва да изхранят 5-6 деца как са сядали да сварят един картоф, да го пасират, цедили са се, смесвали са ги и са давали първо по 1, 2, 3 лъжички... Mr. Green

Аз още не знам как ще захранвам...педагогическото както и това хранене определено ме привличат, защото мисля като баткото да си изкараме до 1 год предимно на кърма, като разбира се го запознавам с различните вкусове.  Wink

# 79

AndyB, според мен, преди 100 години майките чисто и просто са сдъвквали храната преди да я дадат на бебетата си.. това ми се струва най-естественото нещо на света (и е някаква част от идеята зад педагогическото захранване, което ми допада!) това беше първото, което ми хрумна, като прочетох за този метод! и на мен ми се струва малко прекалено в интерес на истината! от друга страна бебето ще възприеме храненето като някакъв вид игра, а храната като интересен обект за внимание и като че ли и това не ми харесва като подход!

tzuntzurka, столчето ви за хранене е страхотно! от бг ли го взехте или го поръчахте от някъде?  Simple Smile

моята госпожица нахрани ли се веднъж, повече не мога да и дам и един грам.. дърпа се, плаче и ужасно се дразни докато не я оставя на мира... не знам с това поведение как ще се справим със захранването!! много упорито детенце си имам!  Rolling Eyes

# 80
Аз мисля , че идеята на това хранене е точно,че детето чрез игра ще се научи да се храни ,а няма някой да му тика с лъжица в устата и то ще се чуди с какво да се занимава докато някой го храни.по-добре да  се опитва само хем да играе,хем да се храни.
  samotia, аз смятам да захранвам късно (разбира се дано да имам кърма дотогава , а за сега е ок).
  За дъвченето - в статията се описва,че децата дъвчат с венците си, а ако чакате да им пораснат кътниците и тогава да дъвчат бая време ще мине.Затова им се дават сварени храни,за да им е лесно да ги стрият.Моята баба в момента чака за чене и сега яде меки храни и ги стрива с венците си - така е и бебетата.
  Има много хубави кипчета на бебета как се хранят по този начин.
  И още нещичко да псоделя - аз намирам логика за късното захранване в това - няма смисъл да се мъчи в полуседнало положение да се храни бебето,много по-удачно ми се вижда когато  сяда вече самостоятелно, гърлото му вече е достатъчно "узряло" ,за да може да преглъща (това го гледах в едно филмче). а пък и 4-5 месец все още не му е доизградена храносмилателната система и не може да усвоява всичко - защо да му давам нещо щом така или иначе ще го изхвърли не усвоено.
  И за последно - ТОВА СА МОИ РАЗСЪЖДЕНИЕ НА БАЗА НА ПРОЧЕТЕНОТО ДОСЕГА ОТ МЕН, може и да греша за нещо и всеки сам решава.
 Благодаря за вниманието !!! Hug

# 81
Интересен метод, ще прочета по-късно по-подробно.
За зъбите не мисля, че има проблем. Както велма каза - баба ми вече 15 г. няма един зъб в устата си и се храни успешно, не с пюрета Simple Smile
А кътниците наистина излизат доста късно до колкото ми е известно, ако до тогава се чака детето да започне да дъвче нормално...  newsm78

Аз също съм на мнение, че е удачно захранването да започне, когато бебето започне да стои седнало и проявява някакъв интерес към друга храна освен кърма/АМ. Мисля да захранвам след 6 м., но ще видим реални или коригирани, в зависимост от това дали Софи ми се струва готова. За сега сме далеч от тоя етап.

Колкото до дъвкането - ами то в началото се започва до колкото видях с т.нар. микродози, които са си реално трохички, тъй че няма какво да се дъвче толкоз.

Но вероятно и аз няма да съм толкова смела и ще си карам с каши и пюрета, ще видим Simple Smile

# 82
Либи, при това захранване се дава цял сварен морков примерно и детето дамо си го взима и смуче и отхапва.
ето клипове - http://www.borstvoeding.com/voedselintroductie/films-bijvoeden/onin-eet.html#meer

# 83
Аз не пиша много често напоследък, защото си се занимавах с моите си болести. Като резултатът е, че съвсем ми спря кърмата, но заради лекарствата, които ще пия не мога и да кърмя. Sad
За захранването още се информирам, но май ще си я захраня по традиционния начин със зеленчукови пюрета следващия месец живот и здраве.
Главата й е още мекичка, поръчах Вигантолетен на кумата ми, за да увеличим дозата на витамин Д.

# 84
Здравейте, мами! Чета ви още от първия ден в който разбрах, че съм бременна! Споделях с вас и радостите и тревогите, но и аз незнам защо никога досега не съм писала(за което съжалявам много!), чувствам ви близки и сякаш ви познавам лично!   bouquet Иначе - от Враца съм, родих на 21,08 - Георги-3500/50см(после ще сложа снимчици и във Фейса) - няма по-сладки от нашите Августовски бебчета! Hug

Между другото имам въпрос към консултантите - от 10-ина дни малкия при всяко кърмене, се дърпа от гърдата - извива се, неспокоен е, плаче, надува се, като го вдигна повръща! Когато е сънлив е по - спокоен! Иначе като му дам бибата се укротява, не иска гърдата! И аз редувам биба-гърда,биба - гърда! Досега сме само на кърма, само веднъж съм давала изцедена от шише(и то преди месец). Всяко кърмене е някакъв ад - имам мляко, четох различни статии - за силното потичане на млякото,за кърмаческите стачки, за фазите на усиления растеж - всичко каквото трябва като съвети го правя! При споделяне с други майки, казват, че им прилича на отбиване! Вие сте последната ми надежда - искам да продължа с кърменето!!!

# 85
Либи, при това захранване се дава цял сварен морков примерно и детето дамо си го взима и смуче и отхапва.
ето клипове - http://www.borstvoeding.com/voedselintroductie/films-bijvoeden/onin-eet.html#meer

не ми е останало време да чета статията, но предполагам, че това се прави на много по-късен етап. Не вярвам до днес детето да е било само на мляко и утре бам - на ти морков, ръфай там.  Joy

# 86
Ей, голям зор днес. За пръв път от много време се налага да спи вкъщи и направо ми опъна нервичките. Пробвах на леглото, на шезлонга, на спалнята, после пак на леглото, друсах. Заспа, след 20 минути се събуди, 40 минути пак друсах, ако е така цяла зима, не ми се мисли  ooooh!

velito_vr, не че разбирам много, ама и ние сме в подобно положение. До преди седмица беше в криза на растежа, бях писала за това, че като ме заприщи на дивана от сутринта, та до вечерта. После имаше няколко дни мечта и накрая взе да реве и да се дърпа от гърдата. Суче без проблем само нощно време  ooooh!
Та се чудех дали не е кърмаческа стачка  Thinking
Дано консултантите се включат.

# 87
http://www.youtube.com/watch?v=ZNq_A0CwYrM&list=PL7BA637F68E … =8&playnext=3
ето още
 Ами да ти кажа може и токова чудо да има  - сега наблюдавам моя малчо и той прави същото с една гумена гризалка - давам му я в ръцете,слага я в устата и започва да я гризе, не да я смуче и си я обръща от вазлични страни да я "опита",защото е с различни повърхности.та с храната е същото предполагам,сега просто това не може да се отхапе.но прочети статията - доста добре е обяснено всичко(в 2 части е),има и клипове.аз сега чета темата и е интересно да прочета опита на другите и с какво са се сблъскали.

# 88
Ох, най-накрая да сваря да пиша  Crazy
Либи и Толинка благодаря за темата и за заглавието, както винаги прекрасно!  Hug Hug Hug
Малката последните три инжекции ги понесе много зле, не физически, а психически, толкова беше крива, само ревеше и пищеше три дена в чудо се видяхме в къщи, сега се е поуспокоила вече, но пък тази касапка сестрата беше тотален изрод и темерут , чумата да я тръшне дано  #Cussing out #2gunfire оф излях си яда  Blush ама някои трябва със закон да им забранят да се приближават до бебета  Twisted Evil
Либи Софи е страхотно сладка в новата си "баня" . ние също намерихме май цаката за нашето къпане, не обича да е по гръб, и гледам да я изправям о потапям в коритото а също и да е по коремче , и вчера дълго се плацика без грам сълзи и рев  Party ще кача снимки да ми видите мокрото мишленце  Blush
Иначе вече сме 6750 и 64 см , все още само се кърмим, въпреки че съм си направила схема за захранване и съм си поръчала пюрета на фирма HOLLE не знам дали в БГ ги има  newsm78 но имат доста богат избор ето сайта им , пише че доставят и в чужбина  Peace по това време на годината предпочитам да не и правя аз пюретата, ако имах собствено произведени може би, но иначе н.. но смятам захранването да започне след 6 навършен месец , поръчала съм разни органик /колко са органик не знам  newsm78 / ябълки круши  банани и морковчета, да и дам да си пробва в суров вид , иначе смятам да започна с оризова кашичка смесена с кърма после на пюренце с тиква и ориз , обще взето само пюрето от картоф смятам сама да правя, че не намерих готово само от картоф, тъй като ще започнем късно със захранването, смятам на бързо да и предложа много и с различен вкус пюренца , за да знае вкуса и да свикне със лъжичка и чашка с водичка, и после нещо средно между педагогичекото захранване и това последното което коментирате  ..
Спирам да ви занимавам с моите си разсъждения  Blush но е добре смятам да споделяме мнения, така всеки за себе си, ще отсее и ще направи по-лесен избора за детето си  Peace
Само да вметна и за разходките, Вики е всеки ден навън по за 1-2 часа, с повдигната на първа степен седалка,  облечена само по ританки в космонавт, без потници жилетки шушони, слагам и ръкавички само.. ако много силно духа или вали, веднага я намятам с дъждобрана, тя си зяпа и си кърти и хич не и пука че майка и без ръце остава да се бори със снега и кишата, добре че имам яка количка-ледоразбивач  Joy
Добре дошли на новите мами   :bouquet
Айде целувки, и на патерици да честитя, на всички наскоро празнували имен ден Simple Smile

# 89
  • Враца
Ей, голям зор днес. За пръв път от много време се налага да спи вкъщи и направо ми опъна нервичките. Пробвах на леглото, на шезлонга, на спалнята, после пак на леглото, друсах. Заспа, след 20 минути се събуди, 40 минути пак друсах, ако е така цяла зима, не ми се мисли  ooooh!

velito_vr, не че разбирам много, ама и ние сме в подобно положение. До преди седмица беше в криза на растежа, бях писала за това, че като ме заприщи на дивана от сутринта, та до вечерта. После имаше няколко дни мечта и накрая взе да реве и да се дърпа от гърдата. Суче без проблем само нощно време  ooooh!
Та се чудех дали не е кърмаческа стачка  Thinking
Дано консултантите се включат.

Лина, защо не го сложиш да спи вътре в стаята в количката, можеш да го облечеш по-добелшко, отваряш джама и буташ в количката докато заспи.
Въпреки, че има много изписано по темата за бебешките стачки, аз не вярвам, че такова нещо съществува. За всяко нещо си има причина. Пробвай да смениш позата на кърмене, да е малко по-изправен или да се разхождаш докато кърмиш. Дано се получи.
velito_vr, добре дошла, аз също съм от Враца. Някой ден може да се видим, ако искаш.

Общи условия

Активация на акаунт