Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 603
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Крум също не суче спокойно, а освен всичко взе много да хапе и дърпа без да суче.Не знам зъби ли са какво е,но болииииииииииииииии #Crazy

# 106
И Вики е нервен при кърмене. Храним се по един час. Слава Богу вечер засега хапва добре. Аз бях споделила, че беше започнал и много често да огладнява, сега се пооправиха нещата поне с това.
Забелязала съм, че е нервен при хранене, когато не се е изходил. Като си свърши работата, хапва спокойно. Но и това не винаги е проблема, защото не на всяко хранене ака.
Понякога помага да му тананикам нещо или това шшшшшшшшшшшшшш... или да го галя по главичката. Просто трябва да го успокоя някак, за да хапне.
Голям тормоз е, дано да е временно.
По същия начин сме. Като прибавим и беснеенето на Калоян точно когато я кърмя .... дупенцето ни е супер зле и явно я боли много... Трябваше пак да се обаждам на лекарката защото от този крем нещата станаха по-зле и сега мажем и с пиоктанин ... вече няма сили и нерви. Ужас!  Sad
Дадох на Габи вчера пюре от картоф, но като количество около една лъжичка. Много смешни физиономии правеше, но го яде. Тя не се задоволява обаче само с облизване и малкото количество, но ... всичко
За банана и аз знам същото, че подува стомаха и трябва да се внимава. Аз правя на Габи прясно изцеден сок от ябълка на сокоизстисквачката, но й давам и Саб.
Няма да забравя как племенника ми се задави с малко по едро смляно пюре на 1,4 г и направо щеше да умре. По този повод в никакъв случай няма да практикувам това педагогическо захранване.
Ади, моля те кажи как замръзи тиква сварена или сурова или както каза Кори варена във формички за лед?

# 107
мами да ви споделя какво ми се случи през нощта-карилина има 2 кошари едната с хубав матрак,дървена, другата в сп;алнята е травъл с някакъв мартак който ни продадоха от Айко и е сгъваен,шумулящ,та от няколко дни спим заедно и към 3.3-4 се събуждам и какво виждат очите ми!!! бебето спи и играе на сън в кошта, тя мърда ухилена до ушите въртие от от ляво на дясно а мартака шумоли,и тя явно това го смята за игра,но със затворени очи....странно...
иначе давам лечебна хумана,и кърмя но още имаме диариа,изцеждам се за да не спре кърмата и гърдите ми пак се пълнят много като преди..

# 108
  • Казанлък
И Ахмед е много нервен като суче през деня, а вечер си хапва съвсем спокойно. И това продължава вече 2 седмици може би, но аз вече свикнах. Приспиваме се на ръце и когато вече е заспал се пробужда и започва да търси да яде и едва тогава успявам да го накърмя. Или понякога докато лежи на спалнята лягам до него и пак суче помалко.
Имаме и още един проблем:от 10 дена Ахмед като види чужди хора и започва да плаче силно, защото го е страх. Направо незнам как ще се преборим с това.  ooooh!

# 109
  • Русе
Хей, ние се изгубихме малко, но следя какво ви се случва..Както всички наоколо и аз кърмя пред компютъра, а съм си пуснала on-screen клавиатурата, че е настолен, та стой и гледай как се пише с мишка. С две думи, мързи ме. bowuu
Интересно, обаче, не че вече не е ясно..Колко много сходство има в развитието на децата ни и притесненията, които изникват или сами си насаждаме..  Wink Влизам и виждам, че в деня, в който съм се ужасила от кантара, същото се е случило и с вас; когато няколко дена ме цепи яко тиквата, с доста майки се случва същото; бебето ми суче нервно или си лапа пръстите - тука същата работа..Нормалното детско развитие настрана, но е супер показателно, че в някои отношения можем да се прескачаме, децата ни ще се развиват, както е редно..Вари го, печи го - картоф.  Laughing

Виждам, че обсъждате захранването пак - и аз съм за педагогическото и се замислям за baby-led weaning. Засега проучвам, ще се стигне до там..   Praynig
В понеделник с Оги сме на лекар, че с това потене ме притеснява, дано да е мой филм това само.  smile3506

Желая на всички ви лек ден! Hug

# 110
Запис.
Виждам, че обсъждате захранването, и аз като Velma съм решила да захраня по метода baby led weaning, първо заради късната възраст, просто защото аз винаги се водя по детето, а за сега той не показва никакви признаци, че е готов за захранване, даже напротив, и другата причина е, че искам да свикне от малък да се храни сам, а не като моят племенник, който вече е на 3 години и още го хранят като бебе.  Peace
Според мен няма най-подходящ начин за захранване, всеки сам преценява как и кога да захрани според своите виждания и според детето си.  Peace

# 111
Някой има ли такава костенурка? И според вас заслужава ли си парите? 
http://www.novobebe.com/productDetails-bg-991.html
Още се чудя какъв подарък да вземем за мъничък

Ние имаме такава калинка за дъщеря ми (на 4г.) и си остана неоценен подарък. В стаята е съвсем тъмно, въпреки звездичките по тавана и стените, нищо не може да види човек. Като става до тоалетна не й върши работа и пак оставям нощната лампа.Моя съвет - не си струва парите.
http://picasaweb.google.com/bilyananacheva/AndreaRD4Godinki#5545059182639375970

# 112
Tyriseta , благодаря за съвета. Като се замисля май и за ига не става. И ще мъдря друг подаръък  newsm78

# 113
  • София
Либи, захранването се води за начало на отбиването,тъй като на бебето се дава и друга храна, освен кърма. А няма опасност да намалее кърмата, ако се спазва основният принцип - до годинка първо кърма, после пюре, а след годинка пюре и след това кърма. Като в случая е важно просто детето да опитва и други вкусове и консистенции, освен млякото, както и не са съществени количествата на изядената манджа.
Аз правя точно така - първо го кърмя и след 1 час давам по 4 пълни лъжички пюре - сутрин към 11 и след обяд към 5-6. Не замествам хранене и нямам намерение да го правя преди 6 месец, защото реално целта ми в момента е да свикне с вкусовете и най вече с лъжицата с която имаме голям успех - като я види веднага отваря уста независимо дали е пълна или празна Simple Smile. Онзи ден както си ядях ябълка милия така жадно ме гледаше и му дадох уж да си близне от моята едно парче, а той така замука направо заобли парчето от смукане  Laughing
Хрисинда, доколкото разбирам ти вече си заместила някое от яденетата с пюре, а не слагаш ли АМ в него за да го засища повече? Аз съм чувала че в зеленчуковите се слага АМ/кърма точно с такава цел. Може би затова е гладен след 1 час  newsm78
Мими цената на пюренцата в УК отново ме навежда на мисълта колко по-скъпо е тука, все едно сме милионери, ама какво да направим ...

# 114
  • София
И при нас е същото положението с нервното сучене, и като цяло е по-неспокоен напоследък Tired 

Да питам захранващите - от няколко места ми казват, че се връщат коликите при захранване - вярно ли е?

# 115
  • София
Да питам захранващите - от няколко места ми казват, че се връщат коликите при захранване - вярно ли е?
Аха smile3521 за мой ужас smile3511 и да ми се не види все забравям да му давам капките за колики.

Биляна , тиквата я сварих, пасирах без кърма, само тиква и замразиха няколко кубчета за лед, другото в контейнерчетата за кърма на Авент те са като чашки. Но това с кубчетата не ми се видя много хигиенично, понеже моята форма не се затваря отгоре и стои отворено. Но в чашките на Авент ги пълня наполовина и като размразя слагам кърма пасирам пак и ми стига за 1 ден

Мими чак сега видях, абе ти що не спиш в 2,30 през нощта?

# 116
  • Ямбол
Момичета, да ви помоля да ни подкрепите в един кОнкурс Wink))  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=177083675644576&set=a … .109980022354942#!/photo.php?fbid=177083675644576&set=a.177082232311387.41568.109980022354942
Първо "Харесвате" страницата им, а после и снимката... А се бях зарекла да не участваме в такива неща  ooooh! ooooh!...ама, нейсе...
И при нас е същото с кърменето. Сутрин се дърпа и не ще да яде, посуче няколко пъти и се захили и ме гледа влюбено.
Аз смятам да я захранвам моята прелелестна към средата на януари, когато вече ще е направила 5 пълни месеца и не смятам да замествам кърмене.
Илит, възможно е да се върнат коликите. Поне за сокчетата моята педиатърка ме предупреди да ги давам поне час след кърмене, точно защото може да й докарат колики

# 117
  • Miami
По същия начин сме. Като прибавим и беснеенето на Калоян точно когато я кърмя ....
Биляна, напълно те разбирам за това. Просто е някакъв ужас като съм сама с двете деца. Точно когато почна да кърмя Жорко решава, че му се пишка, ака, яде, има нужда от помощ за нещо и започва да се ядосва и пищи, да щурее  ooooh! На моменти направо полудявам  Crazy

За гъбичките трябва май да смените кремчето. Този пиоктанин нищо няма да помогне. Казвам го, защото Никол също имаше гъбички преди време и аз също я мажех с пиоктанина, но нищо. След прегледа педито изписа Певизон кремче и за няколко дни всичко се оправи. До сега не е имала нито зачервено дупе, нито подсечено, нищо.

# 118
На много места чета , че оризовата каша е особено подходяща за първа храна, защото щадяла коремчето. Никоя от вас обаче не пише , че има намерение да започва с нея. Да не би да е остаряла информацията или да сте чели, че нещо не е за препоръчване? Така и не разбрах подходящия ред за даване  - сок ,пюре ,каша или няма значение?

# 119
На лекцията по захранването, казаха, че започването на захранването с каши е американският метод, европейският е с пюрета, но не е неправилно да се почне от кашите  Peace
За соковете, все още много хора започват с тях, но по-новите течения май не ги препоръчват като първа храна.

Общи условия

Активация на акаунт