Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 862
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
des_1984 изчисти си пощата че да ти пратя съобщението Wink

# 151
колко хубаво вали този сняг навън!! честит първи сняг на нашите мънички бебоци!! не е толкова студено и мисля да я изведа моята шушулка за около час, защото така се вълнувам за първия истински сняг в нейния живот..  Embarassed (тя сигурно не се вълнува изобщо!!)
откакто сме станали само си пея песеничката за шаро и първия сняг...  Laughing

и ние си караме само на кърма още и добре си живеем така - лесно и удобно! Wink

Nature Snowman

# 152
  • София
Честит първи сняг Hug  И ние сме само на кърма, без вода и чай, но с биберон. Не знам точно кога ще започна захранването, може би след 5 навършени месеца ще започна да му давам да опитва, дано да имам кърма дотогава, че нещо започна да намалява напоследък.

С това акане нощем ще ме довърши малкия, събужда се от напъване и няма заспиване Tired 

# 153

Честит първи сняг и от нас.При нас си трупа, трупа.
ние от два - три дни сме с нов репертоар - плачем като ни гушкат бабите, лелите...Ако я държа аз или татко й им се смее, но като я гушне друг плаче жално,жално...
вече проявява характер.
Ние опитвахме вече зеленчукови и плодови пюрета, както и бананова каша и много й харесват.
само картофено пюре не хареса.Сварих й вчера 1 картоф, размесих с кърма и като почна едно цупене, давене...
Да си похвалим вече имаме бънджи и като я сложим в него голям купон. Натиска бутоните, а те светят, пеят, а тя им се смее. Доста се забавлява, та да мога и аз да свърша нещо.
Айде цунки на бебоците и хубав ден  Wink

# 154
честит първи сняг, пловдивчанки и на всички други разбира се Wink!
По въпроса с излизането, аз я изкарвам на 0 градуса и когато няма вятър. Опаковам я с космонавт и покривалото на количката и така, но например днес вали сняг и на мен няма да ми е приятно за разходка, така че ще си стоим вкъщи.  Разхождаме се около 30мин обаче, че то около вкъщи все трамбовам.
Божидара също не всеки път изяжда по 120-130 мл АМ. Предлагам й след 1 час, а ако не иска, не я насилвам. Тя си знае...
Не съм украсила още. Следващият уикенд си мисля живот и здраве, да е по-близо до Коледа.

# 155
  • София
Спешно моля кажете по колко калциев глюконат се дава профилактично преди ваксина.

# 156
Здравейте и от нас! Нашият доктор ни е казал да не даваме нищо преди или след  ваксина, само ако вдигне температура тогава, но не и предварително. Относно захранването ние започнахме по най  старата схема сокчета, плодови п'рета от ябълка, от които стигнахме до диария, но онзи ден миказаха, че те не се топлели по никакъв начин и може би с това съм и докарала диарията, та днес даядох п'ре на стайна температура, без да го топля, да видим, ще ви кажа. Утре сме на консултация и се чудя дали не е време за зеленчуковите пюрета. И в то зи сняг не ми се мисли как ще отидем, ама каквото е, обличам я дебело, дано да не я изстодя.
Чао засега от нас!

# 157
  • София
Спешно моля кажете по колко калциев глюконат се дава профилактично преди ваксина.
На мен педито ми изписа ампули от 10мл. Даваш половината сутрин, другата половина вечер - 3 дена преди ваксината, в деня на ваксината и след това още 2 дена. Хубаво е да комбинираш и с вит Ц само че от малките ампулки по 1 на ден, пак 3 дена преди и 3 дена след ваксината.

# 158
  • София
Здравейте и от нас! Нашият доктор ни е казал да не даваме нищо преди или след  ваксина, само ако вдигне температура тогава, но не и предварително.
Това се отнася за температуро-понижаващите средства - като панадол например. Калциевия глюконат е хубаво да се дава преди и след ваксина, тъй като по време на ваксина се изразходва повече калций от натрупания в организма на бебето и затова е необходимо да си набавя допълнително.  Peace

# 159
И Бори, защо не се обадихте бе!  Crossing Arms Thinking
Може ли такова нещо?!?

Hug

Като ви слушам, че вече почти всички захранвате и реших да опитам вчера да дам на Софи малко ябълково пюре. По-точно не съм мислела да я захранвам, а просто да й дам да близне и да видя дали ще й хареса. Оле, беше толкова потресена, че й давам нещо различно от мляко. Такива отвратени физиономии правеше, още малко ще се разплаче или ще повърне. Умрях си от смях, много сладка беше.  Joy Дори на върха на лъжичката не изяде количеството, какво остава за друго. После й дадох едно парченце ябълка - същата работа. Ужас, та ужас. Сякаш това беше най-отвратителното нещо за ядене, което може да съществува.  Joy Joy Joy

Това само ми затвърди мнението, че ще захранвам най-рано към средата на януари.

Сега да ви питам нещо важно - в Сливен нямаме кой знае колко много детски магазини, които да са добре заредени. Един от добрите магазини е "Косара" (за който и Бори е споменала), в който има доста неща и е точно до нас. От известно време ми прави впечатление, че адаптираните млека се съхраняват точно под климатика, а кутиите са направо горещи. На всички адаптирани млека, които съм виждала пише да се съхраняват на сухо и хладно място. А кутиите направо парят. Казах им, че не е удачно да се държат там. Едната жена беше любезна и каза, че не се сетили (не че ги оправдава), но другата ми се озвери, че шефката така е наредила. Ще изчакам една седмица да видя дали ще им сменят мястото, но ако не искам да знам къде мога да сигнализирам, че адаптираните млека не се съхраняват както трябва? Все пак това се дава на бебета и според мен е опасно.

# 160
  • София
Либи, може да пишеш на вносителите, със сигурност ще обърнат внимание...или поне така предполагам.

# 161
   Либи, може би в агенцията за защита на потребителите newsm78
  Преди имаше периоди, в които Петър оставаше около 30- 40мл., но никога не съм го насилвала. Ако детето се чувства добре, според мене няма смисъл да се тъпче.
  Някой знае ли кой вид тиква е по- добре да се вземе- цигулка или кръглата?

# 162
  • Ямбол
РИОКОЗ Сливен?!?! Мисля, че РИОКОЗ правят проверки по магазини и биха могли да наложат и глоба ако се открият нарушения.

# 163
Наде,мисля,че ХЕИ трябва да обърнат внимание.А не си носех телефоните за кой ли път Simple Smile Специално ще се разберем да ви видя и двете душици Simple Smile Аз после се критикувах за кенгуруто да не е леко облечена естествено,но няма признаци за притеснение,така че си остават отново безпочвени моите "Радини вълнения".Бях изпрала количката Simple Smile
Колкото до "Косара"-заредени са да,но имат и доста некачествени неща,вчера за жалост открих лек дефект на едната дрешка за подарък,но в това време няма да се разкарвам.Моя приятелка каза,че преди време зареждането им е било доста по-добро.А за АМ няистина може да не са се сетили,но трябва да обърнат внимание.Все пак си е храна.Аз нали си разкарвах чантата за болницата цяла седмица Simple Smile и после ме беше страх да се ползва АМ вътре,че от жегите знам ли какво може да стане Sad
И ние още сме на кърма,е много много рядко давам АМ,но почти не се брои,отива в кофата зян голямо количество.Давам само ,когато видимо не стига.Отделен е въпроса ,че понякога ревът от "Дойде ми много " и "Искам още" ми са едни и същи.И точно викам с аларма към мъжа ми за 30мл. и тя се уригне и върне порядъчно.
А виждам за РИОКОЗ -да би трябвало те .

# 164
IR,мила и Дени е изцяло и само на кърма-нито водичка,нито чайчета,нито биба,нищо не иска....Реших да не бързам със захранването,да навърши 5 месеца и тогава мога да се замисля.Много ме ядоса педката на последната консултация.Едва ли не ми се скара,че не искам да му давам нищо друго,освен кърма,рано или късно трябвало да опита от всичко и т.н.Разбира се,че ще опита,но защо трябваше по такъв начин и с такъв тон?Ама хайде и аз за някакви глупости като взема да се връзвам...Каза,че и фонтанелата му била голяма и даже вместо 3 да давам по 6 капки Деавит,но нямам такова намерение,много ми се струват.Утре сме на ортопед,дано всичко да е наред,ще докладвам след прегледа! Hug на всички!

Общи условия

Активация на акаунт