Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 392
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
За времето, което се изчаква, преди да се въведе нов зеленчук - знам, че трябва да е минимум 3 дни, в началото е препоръчително повече - 5 или 7 дни. За количеството - мисля, че се започва с 1 чаена лъжичка, за предпочитане при сутрешно хранене, за да може в остатъка от деня да се проследи за евентуални алергични реакции.

# 346
Момичета, може ли да ми кажете username във фейсбук и да ми пратите парола на лични?

# 347
здравейте и от мен моето момиче неиска да яде зеленчукови пюрета захраних я с плодови на ХИП и когато дойде реда за зеленчуковите докторката ми каза да направя домашно приготвено картофче малко краве масло сол захар и краве мляко Thinking за което се учудих но така направих и на бебка хич ни й хареса замалко да повърне та се питам да поизчакам 1 седмица и да и дам купешко като го разредя с АМ защото така правя и с плодовите добавям 30мл.И с кой зеленчук да започна?
Предварително благодаря

# 348
здравейте,ни е сме много трудни със записването и вечер и през деня...преди заспиваше като сучеше сега не, но през деня най-често заспива на сешоар! пробвайте,действа! а сега какво ще даваме на бебетата като няма нито Вагинтол нито Деавит?

# 349
  • Miami
когато дойде реда за зеленчуковите докторката ми каза да направя домашно приготвено картофче малко краве масло сол захар и краве мляко
Shocked може и малко свинска пържола към пюрето Mr. Green

# 350
   roskata86, това ми се струва много за едно такова малко бебе. По добре според мене е да изчакаш седмица и тогава пак да я пробваш. Или може в началото да и слагаш повече АМ?Ако я пробваш с друг зеленчук?

# 351
  • София
Какво обличате под космонавтите ? Струва ми се, че я пренавличам с дрешки .

# 352
  • София
Аз я обличам с боди и гащеризонче или с боди, блузка и панталонче плюс чорапки.

# 353
Добър ден мили мамита и бебчовци,

Аз също си гледам глезанка в къщи, както всички споделяте - вечер е лесно, но през деня... А и в количката не заспива лесно, все на ръчички. Не се оплаквам де, каквато съм я родила, такава ще си я гледкам Simple Smile

Bebo_82 , такива видеа никак не ме вдъхновяват. Да ме извинят майките, които смятат, че е ОК да се кърми дълго (твърде дълго), но всичко трябва да е в граници.

Вчера бяхме на консултация, биха ни ваксинките. Пораснали сме с 6см. и 800гр. за последния месец. Главичката е започнала да поомеква и увеличихме дозата Деавит, но аз пък си поръчах германския еквивалент на Вигантол и чакам да пристигне, че моето педи никак не харесва деавита.
Споделям ви и какво ми каза, за захранването. От 4.5 месец по лъжичка сокче от ябълка, морков или круша, преди и след обяд. Постопенно увеличаваме лъжичките, докато стигнем до около 5-6 (около 30мл.) и след около две седмици прием сгъстяваме консистенцията и даваме плодово пюре. От 5 месец започвам на обед с картофено пюре+мляко ( гъстотата да е на 'боза') - по 1-2 лъжички и после кърма, после по 3-4 лъжички + кърма. За около 10 дни да се замести обедното хранене с 125мл. бурканче, като препоръча да се сложи и маааааалко масълце (на върха на лъжичката). След като заместим ядене с картоф, започваме постопенно да вкарваме и други заленчукови продукти. Препоръча всичко това да се случва с лъжичка. А ако бебето се мръщи просто да я изчакам, докато е готова.  Аз продължавам да си чета и да си изграждам мнение по въпроса, но донякъде със сигурност бих се съобразила с док, все пак за това съм я избрала - за да разчитам, че ще гледа детето ми по най-добрия начин, а не просто защото трябвада имаме доктор, който да ни бие задължителните ваксини.

Жени, нещо се покри ти от Мола, хайде чакаме те днес малко на спорт.

Хубав ден на всички

От къде точно намери вигантол.Аз си поръчах в Берлин ,но казали че няма от производителя не снабдявали и не ми донесоха.Внашите аптеки няма и девиат, направо се чудя какво ще правя.

Бисера, т.к. съм поръчала на приятел, чиято сестра е в Германия не знам точно от къде. Вчера ми се обади, че са ми купили някакви хапчета за смучене, ама били за бебета  Shocked могло и да се разтварят - незнам как ще ги давам. Когато пристигнат ще ви кажа какви са и дали наистина е това, което ни трябва. Ако не - продължаваме с търсенето и междувременно даваме деавит по 2к.

# 354
Влизам с бърз въпрос. София се разболява, понакашля и леко подсмърча. Нашата педиатърка през почивните дни не си вдига телефона и ни препраща към един медицински център. Ходихме там, но е пълно с народ, ама пълно ви казвам.... и всичко киха, кашля, подсмърча... Тръгнахме си, защото реших, че повече ще я разболеем там докато чакаме, отколкото да й помогнем.
Сега не знам, какво мога да направя до утре сутрин, когато ще отидем на преглед, за да не се влошат нещата?
Иначе няма температура.

# 355
Момичета, може ли да ми кажете username във фейсбук и да ми пратите парола на лични?
не става така  Laughing трябва ти лична регистрация във фейсбук с твое име и парола и тогава ни намери като групичка август 2010  Peace

въпросче към мамите, които ползват бейби вак  - как я чистите после, гледах в нета че се чисти с една четчица, но аз нямам в комплекта, а дупчиците са толкова малки, че няма как да мушна вътре каквото и да било. С водичка се съмнявам да може хубаво да изчисти всичко  newsm78

Либи нашата педи ни изписа едно сиропче на билкова основа е, N-Ti_Tuss, физиологичен р-р за нослето и после капки Тобрекс, за ден и половина й мина кашлицата, но още борим хремата, продължавай да звъниш на педито ти  Peace ти успя ли да я питаш за странните състояния на Либи? Дано й мине бързо на душишчката  Praynig

# 356
Десинка, благодаря. Това сиропче как се дава и без лекарско предписание ли е? Аз мислех да й купя инфлуцид или коластра на капсули, но все пак ми се иска да се консултирам първо с лекарката. А пък с личната не успях да се свържа, а тя събота, неделя и вечер след 19 ч. препраща към този мед. център, не си вдига изобщо тел.  Cry Неонатоложката нали ви казах как ме скастри ... Sad И трябва да чакам до утре. Мен повече ме притеснява кашлицата.
Иначе това, което ви писах, че прави София при кърмене повече не го е правила, но на мен ми е едно свито под лъжичката... 

# 357
Либи моята кръстница ми каза, че Минчева и е препоръчала да дава вит. С ампула и Калий пак ампула. калция 1/2 сутрин и 1/2 вечер. Ние също от вторник бяхме така, но като дадох тези неща и на др. ден не покашля. Вит. С слагах и в носа, а също и Меример морска вода.Дано помогне и при вас.
Можеш ако искаш и ако смяташ, че е настинка да слагаш във водата когато я къпеш морска сол. Краката ги мажа със свинска мас и поръсвам със ситна сол и обувам чорапче и шушонче да й е топло.

Последна редакция: нд, 19 дек 2010, 14:26 от jilieva1001

# 358
  • Miami
въпросче към мамите, които ползват бейби вак  - как я чистите после, гледах в нета че се чисти с една четчица, но аз нямам в комплекта, а дупчиците са толкова малки, че няма как да мушна вътре каквото и да било. С водичка се съмнявам да може хубаво да изчисти всичко  newsm78
Аз имам една малка четчица(от едно шише против колики) и с нея почиствам, но съм пробвала и със силна струя гореща вода. Всичко се отмива.

Starry, аз давам такъв вит.Д на хапчета, разтваря се изключително лесно в съвсем малко водичка в една лъжичка.

# 359

въпросче към мамите, които ползват бейби вак  - как я чистите после, гледах в нета че се чисти с една четчица, но аз нямам в комплекта, а дупчиците са толкова малки, че няма как да мушна вътре каквото и да било. С водичка се съмнявам да може хубаво да изчисти всичко  newsm78

Накисваш накрайниците в чаша вода. След това запушваш двете дупки с пръсти, като си оставила вода вътре и джуркаш Simple Smile)) после пускаш да изтече водата - така всичко пада

Общи условия

Активация на акаунт