Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 392
  • 753
  •   1
Отговори
# 360

Starry, аз давам такъв вит.Д на хапчета, разтваря се изключително лесно в съвсем малко водичка в една лъжичка.

мерси Кори

# 361
въпросче към мамите, които ползват бейби вак  - как я чистите после, гледах в нета че се чисти с една четчица, но аз нямам в комплекта, а дупчиците са толкова малки, че няма как да мушна вътре каквото и да било. С водичка се съмнявам да може хубаво да изчисти всичко  newsm78
Аз имам една малка четчица(от едно шише против колики) и с нея почиствам, но съм пробвала и със силна струя гореща вода. Всичко се отмива.

Starry, аз давам такъв вит.Д на хапчета, разтваря се изключително лесно в съвсем малко водичка в една лъжичка.

Кори,от къде купи този витамин Д и как се казва?

# 362
Консултанти помощ! Беба е родена на 19 август 3960.Нададе първия месец 1600гр, втория 900, третия 600/последните две тегления бяха на 26.10 и 30.11/, т.е малко по-различни интервали са.В петък /17.12 (/ бяхме на теглене и е наддала за 17 дни 160 грама само.В момента тежи 6060гр.Започнах от вчера да я тегля -изяжда по 70 грама общо от двете гърди.Изцеждам около 3-4 чаени лъжички след това на ръка /никога не съм се цедила и толкова успявам,без да се пренапрягам/.Беба е само на кърма, не пие вода, но ползвам залъгалка.Ограничила съм я до заспиване и веднага след това я махам.Беба отказва да яде извън своя си режим /на около 3 часа/.Пищи ако я сложа на гърда, също и след като ги пусне след хранене.Яде по 5-6 минути общо от двете гърди, много рядко по повече.Вечер обикновено си прави 5 часа пауза от 9 до 2 и после си яде пак на 3 часа.Започнах чая на Хип.Вторник сме на пробно кърмене и съм сигурна, че ако покаже пак 70 грама кантара ще ме кара докторката да дохранвам с адаптирано мляко.Беба е спокойна, весела е,играе си, може би напоследък е малко по-мързелива.Какво да правя?Има ли консултанти в Пловдив, по-възможност в Кючук париж? Моля ви, дайте съвет какво да правя?

# 363
Либи, мила трябвало е да изчакате Софи да я види лекар. Това с болестите при бебенцата не е шега работа. Габи беше така и пихме Проспан, а в нослето слагахме Тобрекс, но аз те съветвам освен един вит.С друго без лекар да не даваш.
когато дойде реда за зеленчуковите докторката ми каза да направя домашно приготвено картофче малко краве масло сол захар и краве мляко
Shocked може и малко свинска пържола към пюрето Mr. Green
Joy
roskata86 точно поради тази причина аз знам, че се започва със зеленчуковите, защото детето може да ги откаже, ако са въведени първо плодови. Започни примерно с картоф, но без мляко и масло. Може да го пасираш само с вода или с кърма. Пробвай с АМ, то е сладко и може повече да му хареса. Аз лично съм категорично против захранването с два зеленчука наведнъж. Всеки нов зеленчук се въвежда внимателно и то с по една лъжичка към количеството /примерно 1 бурканче/ от първия зеленчук.
Zolka не се притеснявай каквото и да става с кърменето, дори и ако трябва да дохранваш. Дано по-бързо се включи някой от консултантите за да те посъветва.
Ние навън под космонавтчето сме с боди жилетка и ританки. Ако е около 0-та слагам и чорапки. Аз обаче махнах зимния кош. Много по лесно ми е. Количката ни има напълно легнало положение, зимно чувалче и като сложа и дъждобрана Габи спи вътре като буба.

# 364
  • София
Либи- ние като се влачехме,ни казваха да давам по една малка ампула витамин С,едната педиатърка ни препоръча Осцилокопциум.

Торбекс не са ли капки за очи и не е ли антибиотичен?Не трябва ли да се изписва след като са пуснати първо изследвания?

Последна редакция: нд, 19 дек 2010, 17:06 от misleto

# 365
Благодаря ви, момичета. Безценни сте.
Най-после успях да се свържа с неонатологията. Казах им какво съм купила - вит. С, калциев глюконат, морска вода и това сиропче. Казаха, че сме е справили чудесно и утре рано сутринта да се обадя, тогава Минчева ще е на смяна и да настоявам да се видим.
Имали адски много бебета в отделението и почти всички болнички  Cry

Билянка, разбира се, че не е шега работа, но да ти кажа според мен имаше шанс повече да се разболеем там, отколкото друго.
Нашата педиатърка нас ни вика извънредно, когато няма никакви хора пред кабинета, защото Софи се води рискова и имунната й система е много крехка, още повече предвид антибиотиците, които пие. Но се надявам до утре да няма влошаване и всичко да е наред. Иначе няма температура и видимо се чувства добре, защото е постоянно ухилена и си играе.

Благодаря пак на всички, страхотни сте!  Hug

# 366
  • Miami
От Германия, казва се  Vigantoletten 1000 I.E.

# 367
От Германия, казва се  Vigantoletten 1000 I.E.

Кори, благодаря ти.Аз ги поръчвах тези хапчета, но в Берлин ги нямало в аптеките.

# 368
Момичета ако сте забравили- темата на Нова тази вечер- как се правят бг пюретата за бебчетата!!!  Hug

# 369
Либи, по 3 пъти на ден по 1 деление й давах сиропчето, но си питай и педиатърката за всеки случай  Peace
хайде и бързо оздравяване  Hug

# 370
Zolka, според мен няма причина да се притесняваш...щом бебка е спокойна и си суче на 3 ч, значи се чувства добре и хапва достатъчно. По принцип се смята, че до 6 м бебето трябва да удвои теглото си, а до 1 г да го утрои, така че сте си с идеално тегло.

Аз досега никога не съм го мерила, но вчера бях на фирмено парти и беше изял около 60 мл от изцедената кърма и изкара около 4 ч.

# 371
Мами, да ви подсетя тази вечер от 19.30ч гледайте Темата на Нова - "Какви пюрета яде вашето бебе"  Peace

# 372
Консултанти помощ! Беба е родена на 19 август 3960.Нададе първия месец 1600гр, втория 900, третия 600/последните две тегления бяха на 26.10 и 30.11/, т.е малко по-различни интервали са.В петък /17.12 (/ бяхме на теглене и е наддала за 17 дни 160 грама само.В момента тежи 6060гр.Започнах от вчера да я тегля -изяжда по 70 грама общо от двете гърди.Изцеждам около 3-4 чаени лъжички след това на ръка /никога не съм се цедила и толкова успявам,без да се пренапрягам/.Беба е само на кърма, не пие вода, но ползвам залъгалка.Ограничила съм я до заспиване и веднага след това я махам.Беба отказва да яде извън своя си режим /на около 3 часа/.Пищи ако я сложа на гърда, също и след като ги пусне след хранене.Яде по 5-6 минути общо от двете гърди, много рядко по повече.Вечер обикновено си прави 5 часа пауза от 9 до 2 и после си яде пак на 3 часа.Започнах чая на Хип.Вторник сме на пробно кърмене и съм сигурна, че ако покаже пак 70 грама кантара ще ме кара докторката да дохранвам с адаптирано мляко.Беба е спокойна, весела е,играе си, може би напоследък е малко по-мързелива.Какво да правя?Има ли консултанти в Пловдив, по-възможност в Кючук париж? Моля ви, дайте съвет какво да правя?

Здравей zolka Simple Smile Чудесно, е че следиш толкова внимателно как се развива бебка! Може ли да задам няколко въпроса относно теглото защото до колкото разбирам, то е това, което те тревожи. 1600 гр. качване първият месец от най-ниското измерено тегло ли е отчетено или от рожденното тегло? Възможно ли е да има грешка в изписването на настоящето тегло - 6060 гр.? Питам за това тъй като 1600 + 900 + 600 + 160 = 3260 гр. Ако добавим към тях рожденното тегло 3960 се получава 7220. Ако не греша с изчисленията бебка е на 4 месеца, а почти е удвоила теглото си, което обикновено кърмените бебета постигат 5-6 месец след раждането си. Средно на седмица през тези първи 4 месеца тя е качвала по 190 гр. на седмица. Не знам дали ти е попадала статията от библиотеката на подфорум кърмене и захранване Средно наддаване на тегло при кърмените бебета. Там е посочено, че средното наддаване за първите 4 месеца би трябвало да бъде 170 гр. на седмица, като стойности за наддаването 113-142 гр. също са посочени за приемливи. Всяко бебе си наддава индивидуално, като в повечето случаи наддаването не е еднакво всяка седмица - понякога едната седмица бебета могат да наддадат по-малко, а друга повече. Как са другите мерки - ръст, обиколка на главичката? Понякога при бебчетата се случва да качат повече на ръст и по-малко на тегло, другия месец да стане обратното.

Също така както ние възрастните не изяждаме на всяко хранен еднакво количесто храна, така и бебетата не изсукват еднакво количество мляко на всяко едно кърмене. Някои бебета през нощта изсукват 2/3 от цялото количество мляко, което изяждат за денонощие, като разбира се има и такива, които не искат да сучат през нощта. Дали си опитвала да сменяш гърдите 2-3 пъти в едно кърмене и дали бебка е склонна да засуче така? Тялото на майката подготвя едно определено количество кърма около времето за кърмене, а останалата се произвежда в самия процес на кърмене като слиза на порции. Това, което някои майки практикуват е да оставят детето добре да изсуче първата гърда, след което предлагат втората. След като пусне и нея отново връщат на първата, а после пак втората, след което може и да се потрети. Друга възможност, която помага на някои от майките е прилагането на компресия и на двете гърди след като бебчето спре да гълта активно.

За среща в Пловдив би могла да се обадиш на Таня Русева - Бу на телефона, който е посочен в сайта на Ла Лече Лига или да се видиш с нея на лекцията, която тя ще проведе на 20.12.2010 (понеделник) от 10:30 ч. в гр. Пловдив, Детски център Оранжево небето. Същото така може да се свържеш и с консултантите на Националната асоциация "Подкрепа за кърмене"  Peace

Последна редакция: нд, 19 дек 2010, 21:41 от Else

# 373
Благодаря, Елсе.Объркала съм -беба е родена 2960, а не 3960.И сега е 6160.Наддаването го смятам от най-ниското, не от рожденото.Картона остана при докторката, но мисля, че главичката е в норма.Порастнала е иначе 12 сантиметра от раждането и сега е дълга 62 сантиметра.Аз досега не се тревожех, но докторката ни ме разтревожи,затова и вторник ще ходим на въпросното "пробно кърмене".Сега ограничавам залъгалката -приспивам я с нея и като се унесе мъничко и давам гърда да стимулира.Дано се оправим и вторник,ако ни кажат да даваме Ам ще звъня на Таня.Извинявам се за грешните данни, направо се подлудих два дена с тия стойностти.

Последна редакция: нд, 19 дек 2010, 20:46 от Zolka

# 374
Золка, няма проблем в грешката  Hug Това, че е наддавана средно по 190 гр. на седмица за четирите месеца не се влияе от нея. Бебка със сигурност си е удвоила рожденното тегло на 4 месечна възраст Simple Smile Ръстът й се е увеличвал на месец средно с повече от 0,5 см сравнено със средното за тази възраст. А това, че и главичката е в норма е чудесно. В предния пост забравих да те питам как пишка и ака бебка?

На каква везна тегли лекарката? Често при порастването си бебетата стават по-шавливи и стойностите отчитани от везната могат да бъдат различни, но предполагам, че лекарката го отчита това. 

Ще се радвам във вторник да споделиш какво е казала педиатърката и искрено се надявам да нямаш повече притеснения   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт