Всяко Августовско бебче си е Коледно късметче! - №5

• 24 364
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
 И аз се присъединявам към стискането на палците и позитивните мисли за бебчето!

# 436
tzuntzurka, дано се оправи и Крум бързо. Софи днес е много зле, къса ми се сърцето. Едва диша, плаче, върти се... а кашлицата е ужасна. Дано антибиотика подейства по-бързо. Поне няма температура. Лошото е, че отказва да яде от шише, максимум 50-60 мл, а пък не знам дали кърмата ми й стига Sad Но поне се успокоява като суче.
tzuntzurka, добре че мъжът ти е добре.  Hug Маринка, дано и твоя мъж се оправи по-бързичко.  Hug

Tyriseta, може ли да дадеш повече инфо за детенцето? С какви размери се е родило, диша ли самичко, в коя болница са?
До колкото знам в София Майчин дом и Токуда имат най-добрите неонатологии.
Няма ли да спрат да се раждат толкова много недоносени бебчета Sad Много, много силно се моля всичко да е наред с детенцето.  Heart Eyes Приятелката ти в момента има нужда от много голяма подкрепа и разбиране.

# 437
Либи, tzuntzurka, Kaлоян също беше болен миналата седмица. Не можеше да спи от хремата. Та много ни помогна и помпичката Бейби Вак, изсмуква чудеса  Whistling

# 438
Здравейте, момичета  Hug Следя ви често, но все по- рядко ми идва музата да ви пиша. Дано все пак не сте ни забравили.

И аз изпращам цялата си енергия на малкото бебче. Дано се справи.!!!  Praynig  Praynig  Praynig

Диман е над 8кг. вече, тази седмица ще разберемс точност колко е. Много ми порасна момчето, много бързо, особено покрай батко си. От 10 дена сме на смесено хранене. Още го кърмя, но все по- малко. Изцеждам се с помпата, но количеството е нищожно. Какво ли не пробвах, не се получава. Но съм решила, че и 20гр. да изцедя пак ще му ги давам, няма да се отказвам.

А Диман е с едно носно хъркане. Сякаш, че има сополки, които не може да издуха или преглътне. Водихме го на УНГ, защото доста време продължава и доктора каза, че е анатомично при бебетата и няма да се оправи до година и поливина- 2.

Ако скоро не се появя пак пожелавам на всички ви весели празници. Бъдете здрави и много щастливи! Simple Smile

# 439
Здравейте и от нас,
При нас нищо ново .. влизам да прочета кой как е, и за съжаление забелязвам, че повечкото са болнички, стискам палци на всички скоро да се оправят!
Tyriseta от сърце се моля нещата да се подредят за семейството на приятелката ти
На скоро / 4 октомври / близка моя приятелка роди първото си детенце доста преди термин /10 декември / беше 1600 г стигнал дори до 1400 г , но сега вече е близо 4 кг юнак , въпреки че доста ни беше изплашил .. Пожелавам скоро и приятелката ти да забрави за трудното начало, и да започнат новата година със много усмивки и щастие покрай новия член на семейството им  Hug
СиСиТу естествено, че не сме те забравили  Heart Eyes
Прегръдки на всички !  Hug Hug Hug

# 440
Мдааа и аз я ползвам помпичката Бейби вак.Ама нощем е кофти, няма как просто да пусна прахосмукачката Sad не че ми пука от съседите, но ще го разбудя малкия:(

# 441
Момичета, искам да ви питам как сте с яденето? Имам впредвид, че малката не иска да яде от около 10 дни-всмисъл тя яде 5л.АМ със 150 мл. вода, но последните 7-10 дни оставя по около 60-70 мл на всяко хранене и не иска повече. Издържа до другото хранене, не е болна, говорих с педито и тя каза, че щом ака, и издържа до следващото хранене няма проблем EmbarassedАма на мен ми се струва малко малко това количество. Тя е на 6 хранения и едно от тях изяжда цялото количество.
Вие имали ли сте такъв проблем?

# 442
И аз вярвам, че по Коледа стават чудеса ..... Стискам палци на малкото бебче, дано Бог го пази  Praynig

# 443
Ние днес бяхме на т.нар. "пробно кърмене" при педиатърката.Да, ама не-моята буба както беше яла в 5 и 15 сутринта и в осем хапна 20 мл. и започна да зяпа играчките по кабинета Laughing Добре ,че накарах сестрата да я претегли на голо, та да видят, че от петък насам е качила 130грама.Засега оставаме само на кърма,освен чайчето на Хип ми изписа едни дражета хомеопатични за смучене за стимулиране на производството на кърма.

Zolka, поздравления за резултата!

# 444
Към консултантките спешен въпрос
София отказва шишето, бута го с език и се сърди. От вчера максимум успява да изяде 60 мл. и то с много зор, точно сега трябва да се храни. Иначе си суче, няма проблем, но кърмата ми едва ли ще й стига. Имате ли идея как да я накарам да яде от шишето?
Пробвах със спринцовка, но и така плюе.

# 445
  • София
Към консултантките спешен въпрос
София отказва шишето, бута го с език и се сърди. От вчера максимум успява да изяде 60 мл. и то с много зор, точно сега трябва да се храни. Иначе си суче, няма проблем, но кърмата ми едва ли ще й стига. Имате ли идея как да я накарам да яде от шишето?
Пробвах със спринцовка, но и така плюе.
   Много дечица отказват да се хранят или намаляват храната докато са болни. 60 мл не е никак малко, особено ако хапва 10-12 пъти, това си е цялото и нужно количество за деня. Следи я нея, ако урината е светла на цвят без мирис, значи получава достатъчно и просто се води по нея.
   А за шишето тъй като досега тя си ядеше от него и нямаше проблем предполагам, че просто не желае да хапва повече или не желае да получава нещо от шише.Затова незнам как би могла да я накараш да яде, ако тя не желае.  Аз обикновенно докато са болни не насилвам дацата да хапват повече и се съобразявам с техните нужди, разбира се в рамките на нормалното. След като оздравеят, обикновенно за няколко дни ми изяждат ушите докато си наваксат след което влизат в старият режим. Като се замисля и при нас възрастните е така, когато сме болни не ни се хапва много. Често хранещите с изцедена кърма майки в определени месеци отбелязват дори да не са болни дечицата рязко намаляване на изпиванито количества мляко. Може да пробваш алтернативните методи със лъжичка, чашка или спринцовка или просто да я кърмиш постоянно, хем да се успокоява, хем да получава повече течности  и мляко и да следиш папмерсите както вече писах. Ако урината е прозрачна на цвят, значи всичко е наред. Би трябвало скоро АБ да подейства и апетита да се възвърне.

# 446
  • София
Стиснати палци и от мен за малкото бебче. Дано да е силничко и да се пребори за живота си.

И Марио беше болен миналата седмица. Имаше и бронхоспазми.  Оправи се обаче бързо със сироп за кашлица Стодал, капки за нос Торбекс, калциев глюконат и вит. С. Дадох му и една доза Осцилококциум. Много е гадно, когато е болно бебето. Душиците много се мъчат с тия сополи.
Като екстра си имаме и първи симптоми на атопичен дерматит и лекарката ни каза максимално дълго кърмене и  късно захранване, което всъщност ме устройва. Аз и без това така щях така да направя.
И Марио напоследък суче много кратко и въобще не суче спокойно, а само шава, дърпа и мрънка. Не искам да си мисля, че не му стига кърмата, но пък се чудя какъв му е проблема. Когато имаше хрема си го обяснявах с това, но сега вече е здрав и продължава.  newsm78

Либи, Цони дано бързо се оправят и вашите мъници, за да не посрещатдядо Коледа болнички.

# 447
  • София
  Аз също стискам палци за бебчо, дано да се пребори. Дали са успяли да направят профилактиката на дробчетата преди ражднето? В МД ли са? Ако не са спряли кърмата на майката и има желание може да започне да цеди и след време да му дават изцедена кърма, когато се стабилизира, като това е и начин да го вижда всеки ден. Ползите от майчиното мляко за недоносениет бебчета,  е още по-голяма. Покрай близнашките майки за съжаление често работя с недоносени.
  И малко оптимистично, днес изписват една моя майка, която консултирам отдавна. Бебчето се роди 550 грама, сега е малко над 2кг, и след като три месеца майката се изцеждаше, носеше кърма и поддържаше лактацията, от една седмица е заедно с него и вече са изцяло на гърда. Искрено се надявам и за тях, от тук нататък само щастие и много здраве, както и за бебчето на приятелката ти.

# 448
Aila, страхотен коледен подарък за родителите- да са си с бебчето у дома по празниците!

# 449
Здравейте, надявам се да не сте ме забравили. Но просто имам много задачи на главата, та не ми стига времето да пиша.

Стискам палци за бебчето!

До скоро!

Общи условия

Активация на акаунт