Дядо Коледа пристига и на МАЙчето намига! №13

• 20 950
  • 737
  •   1
Отговори
# 660

Силвенце, а на Габче топчица има ли Simple Smile  Heart Eyes  Hug ще го чакаме добрия старец, даааа Simple Smile

На Габче топката е платена, затова не е в "черния: списък  Laughing

# 661
АNNI_M- аз предната събота правих меденките на Джема- и станаха супер- останаха ми около осем сладки, за да им сложа глазура...
ето и рецептата:

"Меденките на Джема:
С благодарности на Джема
2 яйца,
1 ч.ч захар (слагам малко по-малко за сметка на меда, понякога захарта я смесвам бяла и кафява. Кафявата захар дава много хубав цвят на меденките и приятен карамелов вкус и аромат)
1 к.ч мед, (аз слагам малко повече за сметка на захарта)
1 ч.ч. олио,
ванилия
1 канела,
1 ч.л сода хлебна,
брашно колкото поеме.

Омесва се тесто , разточва се и се изрязват сладки. Пекат се при умерена температура. Слепвам ги две по две с мармалад , слагам си в метална кутия с резен ябълка и си омекват чудесно няколко дена преди Коледа. Така, че ако нямате време да правите сега. 2-3 дни преди това ще са достатъчни. Но неслепени няма да омекнат толкова бързо, затова наистина сега му е времето да се правят.
Моя бележка: Меда и захарта ги разтопявам на котлона , докато станат в гладка консистенция, добавям канелата и ванилията. Премествам в съда в който, ще замесвам. добавям яйцата едно по едно, после олиото през цялото време бъркам докато стане гладко и пенесто, слагам и содата. Постепенно добавям брашното и бъркам докато не стане трудно за бъркане. После остава съвсем малко до финиша. Доомесвам добавяйки по мъничко брашно, докато спре да лепне. Трябва да стане меко, лъскаво тесто, с което много приятно се работи. Ползвайте само домашен мед! иначе има опасност въобще да не ви омекнат заради по-голямото съдържание на глюкоза в купешкия "

# 662
Днес бяхме до нашата педиатърка  за хемоглобина 94,6 е и ни прати в ИСУЛ при д-р Щербонев.
Според мен този хемоглобин не е много нисък, ноо... педи иска да се застрахова  Thinking
Аз почнах да му давам по 1/4 жълтък вече, но ще видим  Peace
Ей, нямам търпение утре да се съберем цялата тумба  smile3521

# 663
Привет

Набързо минавам

Честити 8 месеца на Марти и Бела и 7 месеца на Йоан и Саня

Ехааа Коледното парти дойдеееее, утре ще се вихри купон Joy

Кали, браво на Габи, размърда се, сега глей какво става:)

Честити придобивки на всички

Бързо оздравяване на болните - малки и големи

# 664
Капчица,   bouquet мноооого ти благодаря!  Heart Eyes

Сега се връщам от пощата, имам си топчици Laughing, много са ми хубавки! Heart Eyes

Отивам да готварствам   chef

# 665
Лилка и ние сме от свръх мързеливите - нЕма да се плашим  Mr. Green
Дай й по цял ден на г.з да стои и от време на време права на ръце /сама не може/, но за въртене.... и дума да не става, а съм я виждала че може преди 100 години  Joy
Днес се опитах да направя коледна фотосесия, направих поне 60 снимки, от които ни 1 няма за свят, много искам да разбия тъпия Олимпус в земята или през терасата, ама като не е момента за друг..... Сега ще ги прегледам за всеки случай, да кача поне 1 във ФБ, че срамота
Нели/Десекс имаме ли и ние вече топчици та да давам зор да се виждаме  Hug

# 666
  • Розовата долина
Привет!!!
Днес времето се пооправи и гледам темата замряла Wink
И ние направихме една по-дългичка разходка,Сияна поспа доволно,мама се поразходи,свърши малко работа и си понамокри краката.Искааааам нови ботуши,още утре съм на шопинГ Grinning
     Днес не трябвало да се работи,ама като е такава бомба паднала у дома след събота и неделя няма как да не подредя и да изчистя Rolling Eyes

Ей,това събота и неделя не е работа,само на мивката и на котлона се стои,подреждаш и след теб пак бомба паднала.
За темата на Нова-наистина реклама си беше.Пък за главният технолог-ми той сигурно тази година е завършил ВХВПто и вече главен,опит-нула Sad
Честити месечинки на всички!!!
Болничките да оздравяват!!
Софиянки,да си изкарате весело и много приятно(в,което не се съмнявам)на партито,да документирате всичко,че после и ние да гледаме снимков материал.Пък за национална среща вдигам и двете ръце!! Hug

# 667
  • София
Привет  Hug
Влади също е от мързеливите, но от няколко дни има поразмърдване де  Laughing . Та по тоя повод бузите му са ужулени и зачервени (преди време коментирахте червените бузи да не би да е от ужулване), че като се умори и се търка с лице към пода  #Crazy
Да се похвалим с нов зъб, трети, обачеее.... пак отдолу, нали "трябваше" да е ред на горните, голям смешко ще е така  Laughing

# 668
ЗДравейте, днес голямо хайманосване му праснахме Wink

Бяхме на консултация - за протокола 8200 и 71 Wink Писна ми да я мери едно към гьотере ама айде Wink

После ходихме до Радомир и до вилата след това и се прибрахме около 16 часа, дойде брата на мъж ми на гости за малко и чак сега сколасвам да седна ... ама пък малката ще трябва да папка затова отивам Wink

# 669
  И ние се връщаме от консултация-7900,69см.,няма белег от БЦЖ-то и ми каза,че манту ще прави към 9 месец Thinking.Има ли други бебета без белег и кога са Ви казали за проба,че се прави?

# 670
Привет и от нас!!!

Честити месечинковци! Да са живи и здрави порастналите дечица!!!

Първо да ви пожелая страхотно изкарване утре, за което не се и съмнявам Grinning Ще чакаме много снимки!!!

Ние нещо влязохме в някакъв лош цикъл с болести - първо Ники, после и двамата с малкия и сега пак Ники, който върви вече към оздравяване, надявам се.
Та затова не можех и нищо да планувам за срещата, но здраве да е, важното е да са здрави децата, а ще се радвам на вашите снимки.
Опитвам се да повдигнем настроението удома, украсили сме хубаво с Ники, най-важното е да сме здрави, тогава ще дойде и настроението Grinning
Дано да може да отиде детето на 22ри в сряда на коледното тържество в градината, че им е голяма тръпка на децата, а аз утре вечер съм на коледно парти от работата ми.

Павката има 3-то зъбче - отгоре от вчера, от време на време по малко сополки, явно от зъбките, че и четвъртото до няколко дена ще прореже.
Бяхме на консултация миналата седмица и почти нищо не е качил - 9300гр и 72см(+1см), но той си е едричък, така че е добре:)

Ние вчера бяхме до Карфура, гледах за уокърите, но не ги видях, може би съм ги пропуснала? Някои от вас купувал ли е тези дни, има ли ги още?

Хубава вечер и пак хубав купон утре!!! Simple Smile   Hug

# 671
мацки и ние днес си спретнахме страхотна срещичка бяхме ние с Ради ,Кристи и Вито, Жани и Алекс ,Спири и Бери, Кала ЛАра и Крис ,ННова 5 и Алекс ,Мирчо и Вики абе беше весело ,като трябва да отбележа ,че Бери ,Алекс на Жани и Вито са такива живаци ,че за миг не оставиха мамите да починат ,особено Алекс той най-вероятно скоро и ще тръгне да върви   Grinning,Другите бебоци поспаха по половин час и така,беше еин много хубав ден ,а снимков матриал от другите мами ще чакаме  Wink

# 672
Привет от нас с Вики!!ДАм срещичката ни беше чудна....

Пак ще я повторим smile3521 а що се отнася до живаците,ние също бяхме  от тях...Диването заспа като излязох  от Мола ooooh!
Снимков материал ще сложа ако някой ми даде паролка Praynig

# 673
Чета ви момичета и не вярвам как бебоците ви не се въртят като моето шило  ooooh! то всяко детенце е различно, но Лю се търкаля от корем по гръб и обратно за секунди и то постоянно мирно не мож еда седи детето  Joy прави го от 4 тия месец, но да си ми е жива и здрава все така да ни радва. Днес накупихме коледните подаръци почти на всички остават календарите  Peace

Софианки браво за организацията момичета, страхотни сте, сигурна съм че ще направите страшен купон чак и на нас ни се иска  Crazy много да се наснимате и да ни показвате да плакнем очите  Rolling Eyes

# 674

Общи условия

Активация на акаунт