Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 3

• 82 544
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Мисля, че е време да си припомним историята:

Сюлейман е роден в град Трапезунд, на югоизточния бряг на Черно море, вероятно на 6 ноември 1494 година.Той е син на султан Селим I и Айше Хафса, която се ползва с голямо влияние в началото на неговото управление, до смъртта си през 1534 година.
На седемгодишна възраст Сюлейман е изпратен да учи природни науки, история, литература, теология и военно дело в училищата на главния константинополски дворец Топкапъ сарай. Като младеж се сприятелява с Ибрахим, султански роб от албански произход, който ще стане неговият първи велик везир и един от най-доверените му съветници.Седемнадесетгодишен, Сюлейман е назначен за управител на Кафа, за кратко на Одрин, а след това на Сарухан.
След смъртта на баща си през 1520 година Сюлейман се връща в Константинопол и заема трона, като десети османски султан. Няколко седмици след идването му на власт венецианският пратеник Бартоломео Контарини описва новия владетел така: „Той е на възраст двадесет и пет години, висок, но жилав, и с деликатен цвят на кожата. Вратът му е малко дълъг, лицето му е тясно, а носът му е орлов. Има сянка от мустак и малка брада. Все пак има приятна външност, макар че кожата му бледнее. Казват, че е мъдър господар, привързан към учението и всички се надяват на добро при неговото управление. Чалмата му също е извънредно голяма.“
Според някои историци в младостта си Сюлейман се възхищава от Александър Македонски и идеята му да създаде империя, обхващаща Изтока и Запада, която по-късно мотивира военните му кампании в Азия и Европа.

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 00:59 от Лукреция

# 76
  • до най слънчевия бряг
Miki23   jujja69      love001   love001   love001

Комшиите пак ще ни изненадат и залепят на мониторите ,още от сега виждам ,как всяка сряда ,ще трябва да омилостивявам домочадието ,да отказвам всякакви приеми  и визити  Joy за да съм с вас ,тук на линия  hahaha

# 77
http://www.prva.rs/sr/video/zabava/1002_noc/mediaSet/576/1002+no%C4%87/1516.html              това е последната част от интервюто по сръбската тв. Поствам я, защото към края Халит пее. И другите части ще ги видите там.

# 78
Miki and Simo66, my Dear friends! Thank you so much for all pictures from Belgrad. You are the best!!! smile3501 newsm51

jujja69, просто не мога да намеря думи за да ти благодаря за трейлъра, а също така и за линка за сръбската телевизия. Много се радвам че си част от тази тема и съм сигурна че ни предстоят много хубави мигове заедно тук  newsm74  love001 newsm51

Благодарности на всички останали да не изреждам за да не пропусна някого. Страхотни сте и благодарение на вас това ще бъде най-четената и готина тема.

За Халит в ролята на Сулейман, какво да кажа....ами безмълвна съм  Heart Eyes

Даная, надявам се да бъдеш редовна част от темата ни и да ни радваш все така с преводите си  newsm51  love001

Зизу, може да бъдеш сигурна че превод ще има...не зная кой, но ще дам всичко от себе си този сериал да се превежда и ако БЗ е така добра да бъде наша незаменима дръжка и тук на 5.01 ще и бъда благодарна завинаги   bouquet

И понеже съм прибрана къща, качих интервюто в профила си в ютуб. Работя по въпроса за превод и на трейлъра  Peace

Ето и плейлиста за Халит и Бергюзар.

http://www.youtube.com/my_playlists?p=1AD938C053979CAA

# 79

Сигурна съм че Небахат ще направи един чудесен образ  Peace

# 80
Коя ли е Роксолана? По визия определено е по подходяща от другите кандидатки.

# 81
За всички, които пишат в тази тема:

http://vbox7.com/play:d7994485

# 82
Лукреция, благодаря ти   bouquet

# 83
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ХАЛИТ ЕРГЕНЧ!
Нека заеме мястото, което му се полага.

http://www.whopopular.com/Halit-Ergenc

# 84
Това са само някои от моите любими снимки от Белград...

# 85
И един колаж на Зейнеп....

# 86
Добро утро, момичета!
Гледах трейлъра и ми направи нещо впечатление - нито една от жените не беше с фередже, или поне с воал, който да прикрива лицето. Мъчех се да си спомня, и ми се върти в главата, че все пак ги забулваха и мъжът трябва да махне булото. може и да не съм права. но не видях никъде покрито лице.
А и да попитам - дадоха ли датата за излъчването на сериала?

# 87
Дружки мои, просто занемях.........освен ВЕЛИКОЛЕПНО, нищо друго не ми идва в главата, само гледам и гледам трейлъра, а също и посещението на любимците в Белград!

Няма да се спи в сряда.... ooooh!

# 88
ЗДРАВЕЙТЕ Hug
Толкова дълго очаквахме новини около новия сериал на Халит,а клипчето ни подейства ЗАШЕМЕТЯВАЩО ooooh! Heart Eyes Joy
Е,това е той - ХАЛИТ- винаги ни изненадва по свой си начин- все по харизматичен,по зрял и мъдър,по достолепна визия...царствен...величествен...ВЕЛИКОЛЕПЕН...
И загадъчен по свой си начин-показва ни ,че с няколко филма и няколко интервюта не можем да го опознаем истински,че има още много какво да ни покаже, с какво да ни изненада,възсторга ни от играта му и от личността му ще ни спохожда във всеки негов проект все по голям и по голям...
Очаквах снощи белградската визита, но...не успях от прекалена ерудираност по Сюлейман ,да им се насладя на сем Ергенч подобаващо,затова ще споделя по късно впечатленията си от визитата им в Белград Hug
Гледах снимките, клипчето където пя-какво ти гледане-сълзите ми...    newsm45
Още веднъж искам да изразя безкрайната си признателност към всички ,които правят темата толкова вълнуваща    bouquet

А и да попитам - дадоха ли датата за излъчването на сериала?
05.01.2011 г. това е последната информация newsm78

# 89
Коя ли е Роксолана? По визия определено е по подходяща от другите кандидатки.

Близо до моята представа е тази Роксолана Hug не е задължително да е приказна красавица,а да е талантлива, достойна партньорка на Халит. Hug
Забелязах в кадър с Небахат и актрисата,която игра в АСИ-Дафне newsm78
И Небахат е царствена и величествена - всичко ,което видях - ме впечатли много Hug

Общи условия

Активация на акаунт