Отговори
# 405
  • ул. "Мечтание"
Момичета, едно питане имам какъв трябва да е цвета на тапата? Имам и болки долу ниско и контракции, не много на често... ще полежа малко, пък да видим.

Тапата е прозрачна и слузеста. Може и да е премесена с кървави жилки или да е розова (от кръв). Сама по себе си тя не е сигнал за започване на раждането - може да изтече дори месец по-рано.
Ако контракциите продължат повече от час и на 10 минути или по-често се обади на лекаря си да ти каже какво да правите.
Само не се тревожи!  Hug

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 19:04 от Нощни очи

# 406
Я да ви питам, мерите ли си сами кръвното?
Един лекар кардиолог е казал на майка ми да си следя редовно кръвното в девети месец и да се следя за отоци.
Слава Богу, засега нямам такива оплаквания, но и апарат за кръвно си нямам в нас...

# 407
Бубе, дано не е нищо сериозно, стискам палци  Praynig Hug Лек път и да пишеш  Hug

Ееееххх чак ми се преражда в Англия... да ме оставят до последно ми звучи прекрасно.  Wink
Аз смятам да тръгна за болницата когато контракциите са на 1-2 мин и усещам първите напъни. Надявам се само съпруга ми да си е в къщи че много иска да присъства  Flutter

Честит рожден ден на Емилия! Много щастие и любов и едно сладко здраво и пухкачо бебенце януари  Hug

# 408
  • Пазарджик
gali&presi  костюмчето съм го купувала от магазин в Пазарджик.

look at me  термометъра съм го купувала от аптека

bubeto d стискам палци

Гледам обсъждате вече контракциите ,това е темата която най много ме притеснява,въпреки ,че това ми е второ раждане.
Първият път си бях болницата две седмици преди това,защото преносвах,но като ми изтече водата беше лесно-акушерката беше при мене на всеки час и не се е налагало да правя нищо.

# 409
Я да ви питам, мерите ли си сами кръвното?
Един лекар кардиолог е казал на майка ми да си следя редовно кръвното в девети месец и да се следя за отоци.
Слава Богу, засега нямам такива оплаквания, но и апарат за кръвно си нямам в нас...

за кръвно не знам, ама за отоци - задължително се гледай!

дано всичко е Ок с роднините на бубето.

# 410
Буде,стискам палци всичко да е наред!
Аз кръвното го следя всеки ден по препоръка на доктора.Преди месец го вдигах инцидентно и 20 дни пих  Допегит.Това,което знам,е,че при бременните по важна е долната стойност,но и горната не бива да минава 135,максимум 140.При мен играе само горната граница,чисто на емоционална основа.

# 411
Бебешондел при второ раждане на втория напън си родила, така, че не чакай напъните.

# 412
 nbirthday   Emilly1212!
Бъди щастлива и обичана! И разкошно съкровище, точно когато му дойде времето!

мамчета, виждам, че има и други с по-голяма разлика във възрастта на хлапенцата.. как са ви кандидат-батковците/каките?
Аз бях писала по-рано, нашият батко е нетърпелив за сестричката, все питаше "Ама ти кога точно отиваш да я раждаш?", но откакто чу, че планират секцио заради предлежанието, (а знае моето мнение по въпроса), стиска палци бебенка да поизчака... Днес дори каза на дядо си, че щяла да се роди 6 дни след термина, като него... Laughing
Иначе още не забелязвам ревност, освен че ревнува сестричката от баща си #Crazy
Понеже тя винаги реагира на ласките на татко си, а аз пък smile3555 няколко пъти споменавам за това пред него... И синчето все се нахвърля и той да предизвика реакция...
Бебешондел при второ раждане на втория напън си родила, така, че не чакай напъните.
smile3521 Моята майка ме е родила след повече от 12 часа в предродилно, а когато дойде време да ражда брат ми тръгна в 11 и кусур от къщи, а в 11.30 беше родила Shocked
След години, преди да родя синчето, я питах защо толкова е чакала и тя обясни,че изобщо не е чакала - просто контракциите и болките започнали изведъж.  Питах за тоалет, клизма... А тя вика "Какъв тоалет, с роклята ме качиха на магарето, родих и сама си слязох. Изобщо без разкъсвания." А с мен е имала 22 шева, мисля...
Та и аз се стресирам, да не закъснея, че този път може да е сериозно ...

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 19:44 от Az i ti

# 413
  • бургас
момичета какво ли става с адис дали няма да си имаме още едно бебче newsm78

# 414

Супер, значи ще си родя вкъщи  Mr. Green

# 415
  • София
Емили, Честит рожден ден!!! Много здраве, щастие и леко раждане ти желая!!!

Бубе, лек и безпроблемен път и всичко да е наред  Praynig

Привет на декемврийските мами в нашата темичка!

Всички болни да се оправят (в това число и моето дете, че е болно и е с температура), а тези с контракции - да ни държат в течение, за да не ги мислим  Peace 

Лека и спокойна вечер на всички!!!

# 416
Абе хора до колко е нормално да ти отичат краката, защото на мен определено са ми подути. днес забелязах ,4е почти са ми се скрили глезените.Не мога да кажа, че ме болят.... Аз си мисля, че това се получава от тежестта, която носим

Бебешондел, ти май си най-безстрашната от всички Simple Smile

# 417
Аз мисля да събирам багажа поне след десетина дни (терминът ми е на 16.01), страшно далече ми се струва.

Контракции още не съм имала, нямам и идея какво представляват, но си мисля, че като се появят не мога да ги пропусна.  Rolling Eyes

Пускам ви обаче рецептата на доки към една приятелка за това как да забави раждането: "Повече лежане и да не четеш нищо в интернет!!!" Joy

# 418
  • Варна
Бубе, дано всичко е наред с роднините  Praynig

А какво ще рече да следим за отоци, моите пръстчета са подути, ама може просто да съм надебеляла. И ботушките вече със зор си закопчавам ...

# 419
  • София
бубето  Praynig Praynig Praynig дано всичко се оправи! А за вас - лек път  Praynig

Май миналата нощ не е била много спокойна за повечето от нас. Дано тази е спокойна Hug

Пожелавам на болните дечица и мами скорошно оздравяване!!!  bouquet

Аз от време на време си меря кръвното сама. Отоци нямам видими.

А какво ще рече да следим за отоци, моите пръстчета са подути, ама може просто да съм надебеляла. И ботушките вече със зор си закопчавам ...
Тони за отоците знам, че като натиснеш с пръст - ако остане бяло петно на кожата (без кръв) това трябва да е оток... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт