Отговори
# 120
iveeeta ще пробвам вечер да му давам каша. Леща се дава най-рано 10 месец, на червена леща може и по-рано. Все пак хубаво провери.

# 121
За лещата

Леща

Въвеждане
- Единият вариант е около 10 м. Това е например според американските схеми на захранване.
- Другият вариант е категорично след 15 м. – тогава лещата и другите бобови се включват в менюто като основна храна. За опитване може около 12 м. Лещата се предлага почистена от обвивката или такъв сорт - за периода 15-18 м. Не се прави разграничение между различните видове бобови храни. Това е според повечето европейски схеми.

Колко често
Когато се въвежда като основна храна, лещата се редува с месото поради високото съдържание на протеини (въпреки че не са равностойни по хранителна ценност). Предлага се 1-2 пъти седмично до 3-годишна възраст.
В началото проблемът е не толкова в обвивката на зърната - лещата е високопротеинова храна, при това богата на целулоза.
Отлична храна за малки деца, стига да е в подходящото количество.

Алергии
Лещата е слаб хранителен алерген (с изключение на специфични случаи в Испания, които са свързани точно със захранването). Участва в кръстосани алергии с фъстъците.

това от тук - http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

# 122
Привет,моми4ета! Hug
Много сте активни тази неделя  Hug
Хъни-бъни,наистина има страхотни неща в твоята кухня!и аз ще взема някои рецепти оттам  Laughing
леща,мисля 4е е рано да се въвежда ?? Thinking
аз ве4е доста неща давам на Ивето,месата ,по4ти вси4ки ги е опитала-много оби4а риба!И се радвам за което,защото е полезна!
Тези дни мисля и кисело мляко да въведа ,тя яде бебешки  кисели млека,но ще й дам и истинското  Peace
Аз попара не съм давала ве4е,пак може би трябва да пробвам,но с кашите ми е ммн добре сутрин  Hug
Много е хубаво така като пристигат Коледните карти4ки,нали  Hug много хубава идея беше  Hug
Ивеета,браво на НИКИ!!!

# 123
tini-mini като теб го карам и аз, но доста по назад.Въвела съм само тиква, картоф, пащърнак.
Глутена с какво го въведе newsm78 с овесена каша ли.Чета за тази на Хип че не е само овес ами има вътре и пшеничен грис и ако е така не става май Rolling Eyes
Ох много писах днес ама да използвам намалението докато спи hahaha - за пюретата на PRO.BIJO да кажете нещо,давате ли ги, добри ли са.Немска марка били, уж БИО.Имат доста чисти - 100 % плод и т.н
Глутенът въведох с първата каша, която намерих само от овес - на pro bijo е, не съм я и чувала тази марка, но никъде не намерих друга каша само от овес, та взех такава.  Peace Сега мисля ръж да давам и проучвам как да направя ръжен хляб, без пшеничено брашно, но май няма такова животно.  Laughing
Закуска не съм давала още, освен кърма де, но вече се замислям, че голямо гладниче е нашето момче.  ooooh!
Отивам и аз да гледам какво е готвила Хъни Бъни.  Laughing

# 124
хъни бъни, аз въведох глутен с някаква каша на Хип.

# 125
 Hug минавам да се впиша,че Вяра който пише и влиза по-рядко,много не го коментират и споменават по поводи-МОЕ СИ МНЕНИЕ,(както е писала Златомира).но при мен времето е ценно,а и до преди 2 дни гледах да изведа децата навън.
Аз броколи давах на ОВКО,но напоследък си купувам от Кауфланд и си го варя на пара ,както и всички други неща,като картоф,тиква,морков,ябълки,дюли и круши.Ако ми е в повече го замразявам в контейнерчета.
иначе аз глутена го въведох на 8,5 месеца с каша ОВЕС на HIPP,и от 3-4 дена давам и бисквити на Плазмон вечер в млякото,но за киселото знам да е по-висок %, а най-добре домашно,но ако няма проблеми детето. Аз каквото мога давам домашно (яйца,меса,моркови),но не изпускам и промоциите по голямите маркети,че то 6 пюрета на ден са си пари.
Оххх този пост го пиша от 16,30.но ...
Като ви слушам само за банкети и празнувания пишете,а аз не ми се очертава нищо-майта фирма вече не работи,само ме водят,че няма как да ме съкратят,а шефовете нито ст. не са ми пратили за подарък,камо ли банкет,а в случая ще сме си сами и за Коледа и за нова,т.к. бабите са далеч,а и няма как да пътуваме с тези  Close-mas: Close-mas: Close-mas: до Русе.
Лека и спокойна,отивам да хапна и аз eat

# 126
  • В сърцето на един мъж
Изпратих част от личните колажи-календари по имейлите ви момичета:)
Остават ми да довърша на НИО ПрисиН Тини Мини и Герка:)))

# 127
Ох последен пост за днес.Имам си помошници и то ми личи де hahaha.Както казва Биби ръся мозък по форуми hahaha
Отивам и аз да гледам какво е готвила Хъни Бъни.  Laughing

Ох засрамихте ме Embarassed Embarassed Embarassed.Половината неща с тая пуста диета не мога да ги ям.По добре да не разглеждам какви съм ги готвила едно време Rolling Eyes
Тини-Мини за ръжен хляб защо не питаш в темата за машинките за хляб newsm78.
то и при мен ще дойде това на дневен ред.Ти искаш ръж заради реда за глутена нали - ОВЕС-РЪЖ-ЕЧЕМИК-ПШЕНИЦА?То и ечемика не знам какво да го правя.Мисля, че не е задължително май всичко да се изреди от глутенестите или е задължително в този ред newsm78
Не знам за вас ама аз се чуствам все едно пак ВИСШО Mr. Greenуча Mr. Green
По въпроса за каша чиста от овес намерих
БЕЗМЛЕЧНА БИО КАША LACTANA® С ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ОВЕС - Състав: пълнозърнесто овесено брашно*, витамин B1
* от биологичен произход.Препоръчаха ми я в темата за АБКМ.

# 128
  • последна надежда
Благодаря ви момичета Hug Ще изчакам с лещата. Хъни - Бъни   Hug

Диди, Моля те прати ми и на мен личен колаж с Марк  Praynig

Милена  Hug Още помня първата ни бременелска среща. Бяхме само 4-тири момичета, а ти дори и не подозираше, че ще имаш 3 госпожици прекрасни. После много мило ми стана като разбрах.  Heart Eyes

картичките... Имам да пращам на една от вас която познавам лично. Многоо е приятно така. Едни вълнения и емоции...

За киселото мляко и аз знам, че трябва да е висок процент. А прясно мляко да се дава възможно най-късно. На Ники дадох след навършени 3г.

Сега се сетих каква закуска правех на Ники, но това след 1.5г. Филия намазана с домат, сирене и зехтин намачкани на пастет. Извара, морков, лук, масло и чубрица пак разбити и намазани на филийка. Полезно и вкусно.

# 129
Вместо лека нощ да кажа, че кашите Карина не ги яде, дори ги дадох на съседско бебе, което е с 1 месец по-малко:-) Яде единствено елда на ХИПП засега. Бях взела чист овес и просо на Про-био. Сега варя ръжени, ечемичени, овесени ядки от по 70 ст.пакета (при нас поне са толкова) и после прекарвам през цедка (сега като се замисля технологията е подходяща и за леща, за да й се махнат люспите). Варя за 2 пъти и ядем с плодово пюре. Втората доза оставям в бурканче в хладилника за следващия ден.
Днес на вечеря Карина яде бульон от супа със свинско месо Rolling Eyes Знам, че е рано, ама като ми се примоли детето и й дадох една лъжичка, че тя като взе да се кара и бая си похапна Mr. Green Туку виж съм й пасирала и от пълнените чушки Mr. Green
Дени 1971, да взема тогава и аз да дам кестени Thinking знам, че са много полезни и сега им е сезона, но се притеснявам да не са алерген...

Hug

# 130
Привет банда.....

Ние днес цяяяял ден гостувахме на свекитата, да видят и те Дони. Иначе тука си е зима вече.......хладно или не обаче утре съм с малкия за кухня. Малко и той студ да усети  Rolling Eyes

Хъни – Бъни и аз така си миксирах купените пюрета, че даже и самите марки комбинирах (едното пюре от една марка, другото от друго) и така Дони имаше по богат асортимент на „ястия”.....а за странните и тъжни муцунки, както wave ти е казала – не се отказвай...просто на малчовците им отнема малко време да разберат какво става. И Дони правеше муцунки на първите хапки, а като стигнеше до него вкуса и почваше едно сладко „мммммммм”-кане

А за картофа на Хип един съвет – миксирай го с морков на Гербер и ги пасирай да стане по редичка сместта и така ще ти го яде......

Моето цветенце още не се е похвалило с картичка....а препоръчано уж го пуснах писмото, дано скоро да го получи

Лека и спокойна нощ от нас  Hug

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 23:36 от alesya

# 131
записвам се да ви следя,много пишете  Grinning

Видях колажа,всички са много хубави,аз пропуснах но няма нищо

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 03:47 от divogan

# 132
  • София
Hug минавам да се впиша,че Вяра който пише и влиза по-рядко,много не го коментират и споменават по поводи-МОЕ СИ МНЕНИЕ,(както е писала Златомира).но при мен времето е ценно,а и до преди 2 дни гледах да изведа децата навън.
Миленка, не го приемай лично. На всеки му е ценно времето, независимо от броя на децата/бебетата. Аз например не мога да запомня 100 и кусур майки и още толкова бебета и въпреки това, никога не ходя да чета на първа страница. Поздравявам някого за р.д. или месечинка, ако друг поздрави и ме подсети Embarassed или видя във фейсбук. Нормално е по-често пишещите да се познават повече. Все пак нас ни свързва само и единствено това, че сме си родили децата по едно и също време и в настоящия момент имаме еднакви проблеми и ежедневие. Догодина темата ще замре. Никой не е личен приятел с всички пишещи. От такива теми моя личен опит показва, че човек завързва трайни контакти и приятелства с 2-3 души, които са му близки като светоусещане и по теми извън бебешките.
Идват празници, нека не се нагнетяваме с обида и негативни емоции Hug Hug Hug !

Днес, както казва Цвети, в София е наваляло сланина и имисля да тествам количката на Леа след малко.

# 133
Тини-Мини за ръжен хляб защо не питаш в темата за машинките за хляб newsm78.
то и при мен ще дойде това на дневен ред.Ти искаш ръж заради реда за глутена нали - ОВЕС-РЪЖ-ЕЧЕМИК-ПШЕНИЦА?То и ечемика не знам какво да го правя.Мисля, че не е задължително май всичко да се изреди от глутенестите или е задължително в този ред newsm78
Да, заради този ред, само ечемика и пшеницата ще им сменя местата, защото пшеница е много по-лесно да се въведе, а после ечемика с кашата "7 зърна" на ХИПП. Не, че е зор да се въвежда ечемик, разбира се, ама заради кашата ще го направя. В темата за хлябовете, вече питах, но ми дадохда рецепта с прясно мляко и лим. сок, което не ме устройва за бебето, но намерих тази изчистена рецепта. Тука проблемът е, че трябва да го правя ръчно, а ме мързи засега  Blush - с три думи- няма пълно щастие.  Mr. Green
Ивеета, много е чак след 3 г. да се даде прясно мляко, според мен /освен при особени алергии/. В детските кухни готвят с прясно мляко, та който смята да взема храна от там е добре да е захранил с прясно мляко преди това.  Peace
Ей, за малко да забравя - Ники е 5-ти зъб!  newsm47 Съответно се буди често през нощта и съм зверски недоспала, но събота и неделя като е таткото тук поспивам до обяд да презаредя батериите.
И мен колегите ме викат на коледното парти, ама с този зъборастеж не смея да оставя бебока на друг, че дори и аз трудно го успокоявам - единствено с кърмене. Само с носене не става работата - огъва се силно назад, настрани, гърчи се, чак ме е страх, че ще го изпусна и накрая няма как - давам пак универсалния успокоител -  bombs.
Приятен снежен ден!   bouquet

# 134
здравейте мами  Hug
гледам коментирате пюретата: гледам да и правя домашни, но се затруднявам с плодовете и месото. месото искам да ми е домашно, а не винаги намирам, за това купувам месни пюрета. и аз гледам да се отърва от ориза и картофите, защото страпно я запичат. в момента е със запек от 3 дни и с нищо не могая да я прокарам. давах круши, сливи, тиква и карфиол... тц  #Cussing out. следобяд давмам елда и малко овес, но не и не,... ПОМАГАЙТЕ

в тази връзка- глутена го въведох с овесена каша шреди 2 дни.
Хъни Бъни на каква диета си? А какво стана с вашите стомашни проблеми? АБКМ ли се оказа? как е малкия?
закуската: далеч съм от даването на закуска. и аз съм от късно захранилите и в момента сме на основни зеленчуци и плодове. с киселото мляко и сиренето ще изчакам доста май.

и на мен ми се ходи на купон  Mr. Green. мъжът ми до сега на 3 партита ходи и другата седмица има още едно, а аз си кибича вкъщи с малката.

Общи условия

Активация на акаунт